Oto informacja z onet.pl :
Przykra niespodzianka dla kibiców Wisły
======================================================
W nietypowy sposób na awanturnicze zachowanie kilkudziesięciu kibiców krakowskiej Wisły zareagował kierowca autobusu, którym przyjechali oni na mecz Euroligi swych koszykarek z drużyną Brna w Czechach.
Kiedy kibice zaczęli się awanturować - kierowca, po prostu, odjechał - poinformowała w czwartek czeska stacja telewizyjna "Nova".
Około 30 młodych kibiców, po przegranym przez koszykarki Wisły meczu (59:80) zaczęło w sposób hałaśliwy i niewybredny - jak podała "Nova" - wyrażać swe niezadowolenie. Kierowca autobusu, którym przyjechali do Brna, usiłował ich uspokoić. Kiedy zdało się to na nic - usiadł za kierownicę i pustym autokarem odjechał. Do Polski.
Grupa kibiców została przed brneńską halą bez paszportów i bez pieniędzy - podała "Nova". Na początku fani Wisły myśleli, że to jedynie żart. Dopiero po dłuższym czekaniu zrozumieli, że kierowca mówiąc, iż zostawi ich jeśli się nie uspokoją, wcale nie żartował.
Pod eskortą policji tramwajami przejechali do centrum Brna na dworzec kolejowy, skąd nocnym pociągiem - po udzieleniu gwarancji przez polskie władze konsularne - przejechali do Czeskiego Cieszyna, skąd - co pokazała "Nova" pieszo przeszli do Polski.
Jak skwitowała "Nova", zachowanie polskiego kierowcy jest - być może - jedynym skutecznym sposobem na poskromienie niesfornych kibiców.
=====================================================
Czekam na wypowiedzi :)))
Wiadomość zmieniona (11-11-04 23:42)
-
-
Coś o kibicach zza miedzy ;))
Zajebiscie !!!!
no i bardzo dobrze.
a Brno to ladne miasteczko
Pokuś to kiedy stawiasz ?
daj adres to sam odbiore :-)
No gratuluje kierowcy :)
Ale ich wydymal :)
Wiadomość zmieniona (11-11-04 23:56)
To poprostu mistrzostwo świata:)
Niezła metoda, wywieźć ich z Polski i będzie spokój:-) Kierowca pewnie za Pasami, hehe
I rozumiem, że od tej pory całe Czechy będą bardziej Pasiaste niż gts-owskie, w końcu zobaczyły jaka to hołota jeździ za wisłą....
hahah :D
dobre dobre :)
w koncu ich sie wywiezie za granice i będzie spokoj :)
Ale trochę mi chłopa szkoda bo psy będą teraz za nim węszyć w Krakowie. Nawet się z roboty zwolnił na wszelki wypadek jak pisze Wyborcza. Może mu trzeba jakąś pasiastą ochronę zapewnić?
o boze.. i znowu wstyd dla polski przez wisłe!!
Kojo: Bóg jest jeden ( chyba myślisz podobnie), więc piszemy wyraz[b] dużą [/b]literą
.......Polska
stare polskie przysłowia: [i]"nie śmiej się dziadku z cudzego przypadku"[/i] i [i]"przyganiał kocioł garnkowi"[/i]
KiErOwCy GrAtUlUjEmY PoMySłU
WiŚlE GrAtUlUjEmY GłUpOtY;)
Tak ma byc:D
Panowie, cieszcie sie zescie wrocili jakos z Sanoka w zeszlym roku, zamiast sie smiac z przypadku Wisly. duzo nie brakowalo.
Jake:
Myśmy kierowców nie terroryzowali. Jednego nawet wódką częstowaliśmy ale odmówił :-)
a to łobuzy:
"Swoją złość kibice wyładowali już podczas meczu. Niezadowoleni z wyniku rzucili kilkadziesiąt balonów na parkiet. "
wyborcza.pl
no bywa przyroda ich wyruchała......
z jednej strony byłem w Sanoku i wiem, że kierowcy to lekko nie mają - i mu się nie dziwię, że zwiał. i nawet bym napisał, że dobrze tak hołocie, gdyby nie to, że jestem przekonany, że byli też tam zwykli, normalni kibice, którzy ucierpieli przez swoich "kolegów po szalu"
dlatego nie ma się z czego śmiać, chyba że z pana z Antałka, co to biedny myślał, że pojadą kibice Wisły - koszykówki, a tu taka niespodzianka i pojechali kibice piłkarscy...
a tak na marginesie: powie mi ktoś, co znaczy Prade of the South? (no, z tego to się pośmiać mogę :)
ps. dobrze, że napisali o ekscesach kiboli Wisły, w ten sposób medialny obraz nas i ich nie jest już tak jednostronny. i jeszcze mnie jedno zastanawia: jak konsul załatwił im bezpłatny przejazd z Brna do granicy? pewno za tę zabawę zapłacą podatnicy. jak zwykle zresztą...
To jest jeszcze nieoficjalne wysiedlanie kibiców wisły :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)