Zgadzam się z tym, co napisał awaria. Franek wygrał nam mecz.
Rasiak to jest takie drewno, że mógłby robić za słupek. W dwóch sytuacjach dostał swoją szansę:
1. gdy dośrodkowanie Krzynówka przeszło wzdłuż pola karnego, a on się "nie spodziewał" i piłka odbiła się od niego :-D
2. gdy bramkarz austriacki wypuścił piłkę z rąk pod jego nogi, a on stał jakby rozmyślał, co ma z tym prezentem zrobić :-D
Uważam, że Franek przynajmniej raz by strzelił będąc na jego miejscu.
Na to wygląda, że PASIACKA obrona jest teraz jedną z lepszych w Europie! :-)
-
-
Austria - Polska
co Wy macie z tym Frankowskim? Ja wiem że jest dużo lepszy od Rasiaka ale nie róbmy z niego mega bohatera. Zagrał dobrze, strzelił gola i pewnie wyjdzie z Walią od pierszej minuty. Ale nie mówmy że wygrał nam mecz!
Grzesiekksc, atamowe uderzenie nie do obrony, nieźle :) A mi się najbardziej podobało podusmowanie Engela, który bardzo chwalił naszą obrone. Przesadził i to bardzo, bo gdybyśmy mieli takiego bramkarza jak Austria to wynik byłby 6-1 a nie 1-3. Dobrze zagrał Dudek, a obrona musi jeszcze sporo poprawić!
ps. Ogólnie w meczu było dużo kiksów, ale najlepszy był out Baszczyńskiego, wtedy myślałem że z kumplem padne ze śmiechu :)
Jakby Franek gral od poczatku w ataku z Zurawskim, to moze by nie bylo tyle nerwow przez 80 minut, bo ja na przyklad tak kolo 70 minuty, jak Austriacy mieli kilka rzutow roznych z rzedu i siedzieli na nas to juz myslalem, ze bedzie wtopa i punkt ucieknie. Franek wszedl, raz zle przyjal pilke, raz przyjal ja dobrze i poszukal faulu na siedemnastym metrze - z tego padl gol - a potem jeszcze wykorzystal sytuacje sam na sam (choc tutaj minusik, ze za pierwszym razem strzelil jak jakis... no nie wiem... Rasiak co najmniej - prosto w bramkarza - ale sie szybko poprawil, wiec nie ma co wybrzydzac). Ogolnie to chyba nikt nie ma juz watpliwosci, ze Franek i Zuraw w ataku reprezentacji to w tej chwili optymalne zestawienie. Nikt poza treneram kadry, bo oczywiscie Janas pewnie na Walie znowu wystawi Rasiaka, albo drugiego drewniaka: Wlodarczyka.
Czy Franek wygral mecz? Nie wiem. Nalezaloby chyba inaczej postawic to pytanie. Czy gryby Franek nie zmienil Rasiaka, to Pinokio wywalczylby wolnego na linii pola karnego i strzelil bramke? Ja smiem twierdzic, ze nie.
A w kwestii bramkarza Austrii, to rzeczywiscie smieszny chlopiec. Tak sobie pomyslalem, ze jak on gra w Sienie, to Rasiak by do tej druzyny pasowal jednak jak ulal ;-)
hehe no aut Baszczynskiego byl konkretny
Ludzie kto za jakies 2 tygodnie bedzie pamietal styl,wazne 3 pkt. i za to chlopakom slowa uznania!!
ale przecież nasz styl nie był taki zły. grali całkiem nieźle tylko czasem zdarzały się jakieś śmieszne rzeczy (podania Mili, out Basczyńskiego, szybkość Rasiaka) Dla mnie była całkiem niezła komedia z happy endem :D
A najlepsze by było jak by z Walią Rasiak strzelił 2 bramki. Ciekawe co by wtedy wszyscy pisali. Ale czy to możliwe?! :)
depesz:
[i]Czy gryby Franek nie zmienil Rasiaka, to Pinokio wywalczylby wolnego na linii pola karnego i strzelil bramke? Ja smiem twierdzic, ze nie.[/i]
Pinokio miał dość czasu żeby coś zrobić. Nie zrobił nic. A Franek i Kosowski mieli motywację. Z pomeczowej wypowiedzi Frankowskiego:
[i]Rozgrzewając się z Mirkiem powiedziałem, że strzelę gola i będę wiwatował z naszymi kibicami. Cała w tym zasługa Kamila. Znany jest z tego, bo nie za darmo trafił do ligi niemieckiej. On jest także bardzo szczęśliwy bo [b]jego trenerem w Kaiserslautern jest Austriak, który nie widzi go w składzie. Teraz będzie mógł wrócić do klubu z podniesionym czołem.[/b][/i]
Echa pojedynku Kuehbauer - Krzynówek.
==
Marcin Harasimowicz :
- Zauważyliśmy, że przed zejściem do szatni po pierwszej połowie podszedł do pana Dietmar Kuehbauer i coś długo szeptał panu do ucha...
Jacek Krzynówek:
- Ja w ogóle nie wiem, o co temu chłopakowi chodziło. Przez cały mecz biegał za mną i coś tam marudził. Chyba chciał mnie zdenerwować, wyprowadzić z równowagi, ale jakoś się nie dałem. W jego kierunku również padło sporo ostrych słów. To strasznie nieprzyjemny zawodnik.
Źródło: Przegląd Sportowy
[img]http://sports.pl/gazety/iso_sport/g-2004_10_11_12_39_212.jpg[/img]
Fot. Dariusz Hermiersz, Sport
Wiadomość zmieniona (11-10-04 14:56)
Franc:
[i]dla mnie mecz wygrał bramkarz austriacki który był naszym najlepszym zawodnikiem. Obrona nasz fatalnia, Dudek za***iście! Gdyby nie on tez nie było by tak wesoło.[/i]
Podobne stanowisko zajął emeryt z Wembley Jan Tomaszewski:
[i]Skład naszej drużyny to dalej jakieś wariackie papiery. Na kelnerów z Austrii to wystarczyło. Wygraliśmy. Trzeba tylko pamiętać, że nasza reprezentacja grała przeciwko jednemu kelnerowi w bramce i dziesięciu koszulkom. [...]Najlepsi w polskiej drużynie byli Jurek Dudek i Alexander Manninger.
[/i]
Źródło: SuperExpress
Wiadomość zmieniona (11-10-04 12:34)
Dla tych którzy nie wiedzą a chętnie obejrzą:
Jutro (wtorek) godz: 20:30 Polsat Sport. Mecz młodzieżówek: Walia - Polska
Go cha, widzisz czasem Tomaszewski musi się zgodzić z takim znawcą futbolu jakim jestem ja :D
jak Dudek odejdzie z reprezentacji i Janas to przyjdzie czas na Cabaja ;) ...
Zawodnikiem meczu jest zdecydowanie Jacek Krzynówek !!
Oczywiste jest, że do finałów ME nie awansujemy więc jako kibice chcielibyśmy mieć choć trochę satysfakcji i nie oglądać jak jakieś kasztańskie łby nas ogrywają. Solą futbolu są bramki, których Rasiak nie potrafi strzelać będąc w takiej formie. W tej sytuacji Franek jest jedynym rasowym napastnikiem w kadrze (w dodatku w wyśmienitej formie). Nie należy patrzeć w jaim klubie gra, ale na to, jak jest przydatny drużynie. Gra z Żurawiem w ciemno i o to chodzi.
Parol napisał(a):
> jak Dudek odejdzie z reprezentacji i Janas to przyjdzie czas na
> Cabaja ;) ...
>
> Zawodnikiem meczu jest zdecydowanie Jacek Krzynówek !!
>
A co takiego zrobił Krzynówek poza bramką z rykoszetu?Chyba że ktoś jest zwolennikiem biegania.Dwie udane wrzutki w pole karne w I połowie.W drugiej w ogóle nie widoczny.
Dodo, nikt nie twierdzi, że po boisku biegał ktoś lepszy od Rasiaka, po prostu uważamy, że Krzynówek zrobił co do niego należało i długo na jego pozycji nie będzie nikogo odpowiedniejszego.
dodo dla mnie Krzynowek wypadl dobrze (1000x lepiej od swojego odpowiednika na prawej stronie) - mial pare dryblingow udanych kontr itp. moze nie byl to jego mecz ale i tak zagral na dobrym poziomie. Napewno bylo go duzo widac , moze dla tego ze Zając nie pokazal nic i szybko nasi kopacze zorientowal sie ze trzeba podawac na lewo.
chciałbym żeby każdy piłkarz w naszej kadrze był tak "niewidoczny" jak Krzynówek. Tyle w tym temacie!
Nie ma co porównywać Zająca do Krzynówka bo ten wypadł niesamowicie blado.Chodzi mi tylko o to żeby się niepotrzebnie nie zachłystywać i nie robi z tego zwycięstwa wielkiego "hala".Tak samo jak z Krzynówka(i pozostałych) piłkarzy eurpejskiego formatu.
Bez Krzynówka reprezentacja traci połowę na swej wartosci. Dużo rozgrywa , dużo podaje.
Szkoda , ze Rząsa sprezentował bramkę Austriakom, bo nasze zwycięstwo byłoby jeszcze bardziej okazałe.
Rasiak na trybuny :)
Bramkę sprezentował Rząsa wespół z naszym "superbramkarzem"... Ale ku memu ogromnemu zdziwieniu w poniedziałkowej prasie można było przeczytać o fantastycznym meczu Dudka...
Walijski skrzydłowy Craig Bellamy - w zeszłym roku wybrany najlepszym piłkarzem młodego pokolenia w Premiership - ocenia Dudka i Krzynówka.
==
Przegląd Sportowy:
- Aby odnieść w środę zwycięstwo trzeba w środę przynajmniej raz pokonać bramkarza Liverpoolu, Jerzego Dudka.
Craig Bellamy :
- To dobry fachowiec, ale... ja wolę Chrisa Kirklanda (śmiech).
PS:
- Czy to jedyny polski piłkarz, jakiego pan zna?
Bellamy :
- Nie, najlepszy jest ten z Bayeru Leverkusen.
PS:
- Jacek Krzynówek?
Bellamy :
- Ten, co niemal w pojedynkę zatrzymał Real Madryt. Naprawdę zagrał wtedy świetnie. Mam nadzieję, że od tamtej pory uszło już z niego trochę powietrza.
Źródło: Przegląd Sportowy/Tempo
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)