Dla tych co lubią statystyki;)
Czas potrzebny na wykonanie grafa: 10-15 min
Umiejętność artystyczne posiadane: niewielkie
Zaangażowanie : 100%
http://i43.tinypic.com/5vu72c.jpg
oraz "takie tam" z resztek....
http://i41.tinypic.com/2cy32h3.jpg
http://i43.tinypic.com/dvrrzn.jpg
-
-
Pasiaste grafy i napisy
http://www.youtube.com/watch?v=DJqNj2gDSEI 4:30 ma ktoś fote :]?
heh zawsze mnie ktoś uprzedzi,a miałem właśnie linka wklejać;D p.s.baaaardzo ładne wrzuty Tyskich!pozazdrościć talentu chłopakom,choć u nas też ich nie brakuje;)
5 dni później
Wiem, że to nie pasiaste, ale czy ktoś może mi powiedzieć gdzie znajduje się graffiti z mojej sygnaturki?
FortArt Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wiem, że to nie pasiaste, ale czy ktoś może mi
> powiedzieć gdzie znajduje się graffiti z mojej
> sygnaturki?
Z tego co wiem to rejony os. Na lotnisku. Mówił mi znajomy, ale nie jestem pewien czy mam rację, poza tym nie znam Huty!
FortArt Napisał(a):
> Wiem, że to nie pasiaste, ale czy ktoś może mi
> powiedzieć gdzie znajduje się graffiti z mojej
> sygnaturki?
>
>
>
> Kolejna hańba Wisły K. - kpiny z Polaków i
> Żydów pomordowanych w Oświęcimiu.
>
> Masz wolną chwilę? Przepisz tekst ze skanu dla
> WikiPasów ->
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2009-03-04 19:33 przez
> FortArt.
Dokładnie na osiedlu Kalinowym na ulicy Mikołajczyka
Radzę sie nie zastanawiać tylko po prostu tego nie robic... praca zniknie... (o ile już nie znikneła)
po co ja zamalowywac :) ? to tylko świadczy o ich głupocie owy bochomaz jest na kalinowym przy głownej drodze ...
A.W.B. Napisał(a):
> Donos do prasy się szykuje ??
Tak, ja na przykład "doniosłem" na WikiPasy - organ prasowy zarejestrowany w Ministerstwie Kultury. ISSN 1897-9866
Lubię tam donosić. W przyszłym tygodniu zamierzam donieść o antysemickich ekscesach na Cracovii w latach 20-tych. Chyba, że mam się [i]dwa razy zastanowić[/i] zanim to zrobię?
> Radzę się nad tym dwa razy zastanowić zanim
> FA/Roman podejmiecie jakieś kroki .
Tak bardzo Ci zależy by informacja o tym haniebnym wyczynie Wisły nie dostała się do prasy? Uważasz, że dziennikarze są pozbawieni Internetu, na dodatek żaden z nigdy nie przebywa w Hucie? Przypominam, że to wiślacy umieścili pracę na murze w publicznym miejscu i to wiślacy poinformowali o tym fakcie na swoim publicznym forum, publikując w publicznym Internecie stosowne zdjęcie.
Ludkowie mili, odpusccie sobie wreszcie prywatne wycieczki na Forum. A Ty FA daj tez luz - jesli masz poglady sprzeczne z kibicowskimi nie manifestuj ich tutaj. To niczemu dobremu nie sluzy... A mamy juz kilka tematow, w ktorych non-stop spinka, w wiekszosci niestety jakos jestes umoczony...
PS. prywatnie Cie lubie, a za wielka prace dla Pasow bardzo zsanuje! Stad ta dobra rada...
Adminie łaskawy zrób tu jakiś holocaust, w podzięce wrzuce kilka ładnych prac :)
Z jakiej racji poleciał mój post z 5 marca ??
Napisałem to co myśli zdecydowana większość osób na Pasach , kategoryczne NIE oznakom histerii i płaczom na forum oraz robienie z w/w grafu afer w prasie .
Dziękuję i żegnam .
Szanowny Panie A.W.B na szczęście ma Pan w tym temacie guzik do gadania,
i jeśli ktoś będzie chciał z tego grafa zrobić prasowy skandal to ma do tego pełne prawo...
Bez odbioru...
Ja pierd... I co z tego, ze Wy sie bedziecie miedzy soba napierd..., napisze o tym nawet "wielka" gazeta wybiorcza? Nic! Troche ludzi nie czujacych klimatow znowu sie zasmuci, wklepywacz zgarnie wierszowke, autorzy grafa beda miec reklame i pewnie niebawem walna nastepny graf z tego poziomu! Bo oni i tak beda uwazac, ze to jest smieszny zart i raczej nie sadze, aby tekst nawet w New York Times`ie ich jakos specjalnie wychowal i naprostowal intelektualnie...
PS. no tak, ale autor donosu i autor tekstu spelnia swoj obywatelski obowiazek w walce o czystosc umyslow z football hooligans;-) No to do boju, atakujcie! Ehhhh...
Samą dyskusją dajecie zapchlonym autorom tego bazgrołu sporą satysfakcje - po co?
Twixxx Napisał(a):
> Ja pierd... I co z tego, ze Wy sie bedziecie
> miedzy soba napierd..., napisze o tym nawet
> "wielka" gazeta wybiorcza? Nic! Troche ludzi nie
> czujacych klimatow znowu sie zasmuci, wklepywacz
> zgarnie wierszowke, autorzy grafa beda miec
> reklame i pewnie niebawem walna nastepny graf z
> tego poziomu!
Zauważmy dwie rzeczy:
1. Ten graf to dno i metr mułu. Absolutnie niedopuszczalne. Nigdy więcej.
2. Ten graf szkodzi Wiśle potężnie. Szkodzi i będzie szkodził latami.
Publiczne robienie sobie jaj z pomordowanych w Oświęcimiu nie zjedna im sympatyków, może poza grupą troglodytów, ale to nie jest nasz target, więc nie ma zmartwienia. Wisła strzeliła sobie w kolano.
DSS Napisał(a):
> Samą dyskusją dajecie zapchlonym autorom tego
> bazgrołu sporą satysfakcje - po co?
Zlać to z pyty, a prawda taka że my sami święci nie jesteśmy - pamiętne "Ś.P. FUJIN, 1:0, HAHA" ITD ITP.
Ćwierćmózgów trzeba eliminować na dwóch frontach.
Gorzej jak za eliminowanie ćwierćmózgów biorą się półgłówy.
Nie pierwszy taki wislacki graf i nie ostatni. W ciagu ostatnich lat pojawialy sie bardzo, bardzo podobne.
Skoro grafitti jest na kalinowym, to pewnie to dzielo strusiakow, a ci z kolei - nie od dzis to wiadomo - swoja nazwe zawdzieczaja mozgom rozmiarow itendycznych co te nieloty. Nie ma sie czym przejmowac.
A.W.B. Napisał(a):
> Z jakiej racji poleciał mój post z 5 marca ??
>
> Napisałem to co myśli zdecydowana większość
> osób na Pasach , kategoryczne NIE oznakom
> histerii i płaczom na forum oraz robienie z w/w
> grafu afer w prasie .
>
> Dziękuję i żegnam .
>
>
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2009-03-07 09:24 przez
> A.W.B..
szanowni moderatorzy usuwają to czego nie trzeba
bawcie sie dalej w donosy
Sebo Napisał(a):
> bawcie sie dalej w donosy
Konkretnie jakie?
Kto, gdzie i kiedy?
AWB zaczął panikować z tymi donosami, a póki co temat opisano tylko na tym forum, TP i Wiki. Reszta prasy ma to po prostu w nosie. To o co walczycie?
Oczywiście , to tylko panika. W końcu dziennikarz Wyborczej i FA ( który na widok pewnego szalika Cracovii jak sam pisze ''wezwie ochronę lub policję aby szmaciarza wyprowadzili '' , tak ładnie wyraża się o kibicach Cracovii ) słynną z nocnych akcji zamalowywania grafów przeciwnika. W jakim innym celu potrzebne byłyby im informację o lokalizacji tego grafa .
Proponuje dać sobie już spokój z tym bazgrołem, sami sobie wystawili świadectwo swojej PRLowskiej ćwierćmózgowości. A to Nas Pasiaków tylko utwierdza w swojej Patriotyczno-Pasiastej IDEI!
anty gts
No pięknie, widzę, że mój post też poleciał, sprawnie cenzura tutaj działa.
Pytam się co było w nim niestosownego? Groźby? Wulgaryzmy?
Czy może Pan Fortart jest już aż tak nietykalny, że nie można mu zwrócić grzecznie uwagi by zajął się sprawami, na których sam się zna i je lubi, a nie wtykał nosa w tematy kibicowskie, na którym to polu NIE PO RAZ PIERWSZY KOMPROMITUJE niestety nie tylko siebie ale kibiców Cracovii?
A.W.B. Napisał(a):
> Oczywiście , to tylko panika. W końcu
> dziennikarz Wyborczej i FA ( który na widok
> pewnego szalika Cracovii jak sam pisze ''wezwie
> ochronę lub policję aby szmaciarza wyprowadzili
> '' , tak ładnie wyraża się o kibicach Cracovii
> )
Mój dziadek był w obozie.
Każdy kto nosi nazistowskie emblematy ten dla mnie szmaciarz.
> słynną z nocnych akcji zamalowywania grafów
> przeciwnika. W jakim innym celu potrzebne byłyby
> im informację o lokalizacji tego grafa .
Mogłeś po prostu spytać "po co Ci to FortArt" i dostałbyś, dośc oczywistą po chwili zastanowienia, odpowiedź. Ale Ty wolałeś wyskoczyć z jakimiś donosami - chociaż nawet nie umiesz sprecyzować co masz na myśli. Ot fajne słowo-wytrych. Bez sensu, ale wystarczy by opluć.
1. Przestań panikować.
2. Przestań się troszczyć o dobry publiczny wizerunek Wisły.
Aston1906 Napisał(a):
> Czy może Pan Fortart jest już aż tak
> nietykalny, że nie można mu zwrócić grzecznie
> uwagi by zajął się sprawami, na których sam
> się zna i je lubi, a nie wtykał nosa w tematy
> kibicowskie, na którym to polu NIE PO RAZ
> PIERWSZY KOMPROMITUJE niestety nie tylko siebie
> ale kibiców Cracovii?
Wypowiadam się we własnym imieniu, mogę zatem kompromitować tylko siebie. Jeśli ktoś myli FortArta z Cracovią to jest idiotą. Opinia idiotów mi zwisa.
Będę się wypowiadał na każdy temat na który mam ochotę, więc na tekst "zajmij się swoimi sprawami" odpowiem krótko: właśnie się zajmuję.
Wypowiadając się na przeróżnych forach przedstawiasz się jako kibic Cracovii.
Logicznym jest, że jeśli bzdury wypisuje pojedynczy przedstawiciel danego środowiska, nie znaczy to od razu, iż całe środowisko tak samo myśli. Jednakowoż ciężko wymagać od pozostałych przedstawicieli owej społeczności, żeby byli zadowoleni, iż ta jednostka wypisuje owe głupoty. No i my z Twojej "aktywności" w tematach kibicowskich własnie zadowoleni nie jesteśmy i dajemy temu wyraz.
Natomiast ad rem.
Sprawą grafu (i jemu podobnymi), o którym mowa zajmują się odpowiedni ludzie i jak słusznie zauważył A.W.B. raczej nie należą do nich Ty czy Romuś. Po cichu i nie ma sprawy.
Natomiast Ty wstawiając to gówno w sygnaturce robisz tylko darmową reklamę debilnej akcji psów. A jeśli sądzisz, że nagłaśnianie tego zaszkodzi publicznemu wizerunkowi klubu azylantów, to świadczy tylko o tym jak jesteś zorientowany w kibicowskich klimatach...
Wstaw sobie spowrotem tego faceta z fajką, a wszyscy będą zadowoleni.
FortArt Napisał(a):
>
> Mój dziadek był w obozie.
> Każdy kto nosi nazistowskie emblematy ten dla
> mnie szmaciarz.
Przykro mi z tego powodu . Mój dziadek jako członek NSZ musiał kilka miesięcy ukrywać się przed gestapo pod koniec okupacji . A tu nagle taki FA napisze na forum , że NSZ kolaborowało z Niemcami . Jakie słowo pasuje do rzucania takiego rodzaju oszczerstw ? Szmaciarstwo ??
>
> Mogłeś po prostu spytać "po co Ci to FortArt" i
> dostałbyś, dośc oczywistą po chwili
> zastanowienia, odpowiedź. Ale Ty wolałeś
> wyskoczyć z jakimiś donosami - chociaż nawet
> nie umiesz sprecyzować co masz na myśli. Ot
> fajne słowo-wytrych. Bez sensu, ale wystarczy by
> opluć.
Jeżeli Ty jesteś gotowy wzywać ochronę/policję na innego Pasiaka ( dla Ciebie ''szmaciarza'' ) z powodu jednego szalika to tym bardziej nie miałbyś żadnych zahamowań aby donosić na ten graf do prasy . Po czymś takim straciłem do Ciebie zaufanie, stąd moja reakcja. Jeżeli miałeś inny cel to mogłeś od razu napisać o co Ci chodzi.
>
> 1. Przestań panikować.
Akurat od paniki i płaczów na forum z powodu działalności kibiców gts-u jesteś jedną z głównych osób. Kiedyś były takie czasy w których spływało po kibicach Cracovii to co oni o nas śpiewają, malują itd . A teraz jak pojawi się graf wymierzony w Pasy to razu spazmy i histeria na forum ku uciesze wiślakom .
> 2. Przestań się troszczyć o dobry publiczny
> wizerunek Wisły.
>
Równie dobrze mogłeś napisać , że mi bliżej do TSW niż do KSC . Po prostu nie popieram tak jak wiele innych osób metod działania rodem z Reymonta wobec przeciwnika. Jeżeli jeszcze po tych 4 latach kibicowania Cracovii nie pojąłeś pewnych rzeczy to chyba ich już nigdy nie zrozumiesz .
> Będę się wypowiadał na każdy temat na który
> mam ochotę, więc na tekst "zajmij się swoimi
> sprawami" odpowiem krótko: właśnie się
> zajmuję.
A rób co chcesz w końcu jesteś dorosłym człowiekiem . I jak dorosły człowiek będziesz odpowiadał za konsekwencje .
> Aston1906 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Czy może Pan Fortart jest już aż tak
> > nietykalny, że nie można mu zwrócić
> grzecznie
> > uwagi by zajął się sprawami, na których
> sam
> > się zna i je lubi, a nie wtykał nosa w
> tematy
> > kibicowskie, na którym to polu NIE PO RAZ
> > PIERWSZY KOMPROMITUJE niestety nie tylko
> siebie
> > ale kibiców Cracovii?
>
> Wypowiadam się we własnym imieniu, mogę zatem
> kompromitować tylko siebie. Jeśli ktoś myli
> FortArta z Cracovią to jest idiotą. Opinia
> idiotów mi zwisa.
Ale jednak o Wiśle myślisz inaczej. W swojej sygnaturce piszesz, że to "kompromitacja Wisły K." - czyli malowali wszyscy jej kibice, działacze, zawodnicy i trenerzy?
FortArt czy Ty jesteś z betonu... Bo mam wrażenie, że żadne argumenty do Ciebie nie przemawiają, każde słowo odbija się jak od ściany...
Nie potrafisz zrozumieć zasad które panują w śród kibiców, to nie zajmuj się tym, bo ja sobie nie życzę, żeby ktoś kto podpisuje się jako kibic Cracovii twierdził, że w donoszeniu nie ma nic złego.
Jak by nie Ty to mało kto by wiedział o tym malunku, po prostu w odpowiednim momencie by zniknął - a tak to cała ta dyskusja jest ku uciesze psiarni...
Powiedz mi, czy jak by był słynny i napisał ktoś na murze "FortArt to ..." to byś zrobił zdjęcie i zaniósł do gazety na skargę ??? Ja w takiej sytuacji zrobił bym wszystko co w mojej mocy żeby jak najmniej to ludzi widziało !!!
Takie rzeczy jak w twojej sygnaturce robi się po to aby jak najszersze spektrum ludzi zapoznało się z poglądami autora i z tego co widzę to Ty jesteś internetowe centrum promocji psiarskich pseudo graficiarzy...
[b]A.W.B.[/b] Napisał(a):
> Przykro mi z tego powodu . Mój dziadek jako
> członek NSZ musiał kilka miesięcy ukrywać się
> przed gestapo pod koniec okupacji . A tu nagle
> taki FA napisze na forum , że NSZ kolaborowało z
> Niemcami . Jakie słowo pasuje do rzucania
> takiego rodzaju oszczerstw ? Szmaciarstwo ??
Fakt współpracy z NSZ z okupantem jest powszechnie znany. Zaprzeczanie nie ma sensu.
O pewnych sprawach Twój dziadek mógł nie wiedzieć.
Watek "Historia" tam o tym. Nie zaśmiecaj kolejnego.
> Jeżeli Ty jesteś gotowy wzywać
> ochronę/policję na innego Pasiaka ( dla Ciebie
> ''szmaciarza'' ) z powodu jednego szalika to tym
> bardziej nie miałbyś żadnych zahamowań aby
> donosić na ten graf do prasy .
Ba, nawet Ci pisałem, ze już napisałem na WikiPasach, które też są prasą.
Nadal nie wiem co masz na myśli pisząc donieść do prasy, w sytuacji gdy wiślacy poinformowali o tym publicznie w Internecie czyli teoretycznie cały świat. Czy chodzi Ci o poinformowanie prasy Papuasów?
> Po czymś takim
> straciłem do Ciebie zaufanie, stąd moja reakcja.
> Jeżeli miałeś inny cel to mogłeś od razu
> napisać o co Ci chodzi.
Mogłeś zapytać, wolałeś opluć.
Potem pijany Volt wypisuje bzdury o mnie - Tobie to zawdzięczam.
> > 1. Przestań panikować.
>
> Akurat od paniki i płaczów na forum z powodu
> działalności kibiców gts-u jesteś jedną z
> głównych osób. Kiedyś były takie czasy w
> których spływało po kibicach Cracovii to co oni
> o nas śpiewają, malują itd . A teraz jak pojawi
> się graf wymierzony w Pasy to razu spazmy i
> histeria na forum ku uciesze wiślakom .
Ale jaka tam histeria? Zupełnie nie widzę powodu by panikować tylko dlatego, że grupa wiślaków postanowiła zaszkodzić swojemu klubowi. Przeciwnie.
Po kiego grzyba siejesz histerię "żeby tylko prasa nie opisała co robi Wisła"?
> Po prostu nie popieram tak
> jak wiele innych osób metod działania rodem z
> Reymonta wobec przeciwnika.
Metody z Reymonta to przede wszystkim kłamstwo i nieuczciwość. Takich nikt u nas nie stosuje.
> Jeżeli jeszcze po
> tych 4 latach kibicowania Cracovii nie pojąłeś
> pewnych rzeczy to chyba ich już nigdy nie
> zrozumiesz .
Fakt. Nigdy nie zrozumiem, co kibica Cracovii obchodzi dbanie o dobry wizerunek Wisły.
Groźby sobie daruj. Wolność słowa cenię wyżej.
[b]komik.[/b] Napisał(a):
> Ale jednak o Wiśle myślisz inaczej. W swojej
> sygnaturce piszesz, że to "kompromitacja Wisły
> K." - czyli malowali wszyscy jej kibice,
> działacze, zawodnicy i trenerzy?
Nie, to zrobiła grupa jej kibiców. Polecam watek z reakcjami na ten graf. Usunięty, ale jest kopia w Google. "Super beka" to najłagodniejsza reakcja, "Hitler umiał zrobić porządek z Żydami" też się trafiło. Ktoś tam protestował, ale go zbesztali, ze o co chodzi, przecież na rysunku do Oświęcimia jadą Żydzi nie Polacy.
Tak, ten graf obciąża zawodników Wisły bo to oni intonowali "Zawsze na Wami, p..i Żydami".
Tak, ten graf obciąża działaczy Wisły bo to oni bronili antysemityzmu tłumacząc go "wielopokoleniową tradycją", bo to oni sprzedawali rasistowskie wlepki, bo to w końcu oni nigdy na ten klimat nie zareagowali.
Tak ten graf obciążą kibiców Wisły, bo chodzą na stadion gdzie od zawsze pluje się na Żydów i im ten smród co najmniej nie przeszkadza.
[b]Aston1906[/b] Napisał(a):
> No i my z Twojej "aktywności" w
> tematach kibicowskich własnie zadowoleni nie
> jesteśmy i dajemy temu wyraz.
No więc Wy Aston dawajcie temu wyraz, kto Wam Aston broni?
> Natomiast ad rem.
> Sprawą grafu (i jemu podobnymi), o którym mowa
> zajmują się odpowiedni ludzie i jak słusznie
> zauważył A.W.B. raczej nie należą do nich Ty
> czy Romuś. Po cichu i nie ma sprawy.
Koniecznie, koniecznie posprzątajcie materiał kompromitujący wiślaków.
PS. Poczekajcie trochę bo nie zdążę ładniejszej fotki zrobić. :)
> Natomiast Ty wstawiając to gówno w sygnaturce
> robisz tylko darmową reklamę debilnej akcji
> psów. A jeśli sądzisz, że nagłaśnianie tego
> zaszkodzi publicznemu wizerunkowi klubu
> azylantów, to świadczy tylko o tym jak jesteś
> zorientowany w kibicowskich klimatach...
Antysemityzm jest jedną z paru przyczyn dla których jestem tu, a nie jestem tam.
Wybór między psem a Żydem był zawsze dla mnie oczywisty - nie wyobrażam sobie być z tymi, którzy słowo Żyd mają za wyzwisko.
Wierzę, że nietolerujących antysemityzm jest w Polsce coraz więcej, a specjalnie dużo w napływających do miasta rok w rok tysiącach studentów. Ta grupa jeśli tylko interesowała ich piłka trafiała do zawsze pierwszoligowej europejskiej Wisły, nie do nas - słabego klubu na najgorszym w lidze stadionie. Sądzę, że jeśli opowiemy im o pięknej historii Cracovii także i o tym jaki stosunek do Żydów miały i mają Cracovia i Wisła to oni będą lubić nas trochę bardziej, a ich trochę mniej.
Więc umówmy się, ze Wy Aston zajmiecie się kibicowskimi klimatami, a ja będę robił swoje - pokazywał nowym ludziom piękno Cracovii tak jak je widzę.
PS. Proponuje konkurs na najdłuższy post.
COCO Napisał(a):
> Nie potrafisz zrozumieć zasad które panują w
> śród kibiców, to nie zajmuj się tym, bo ja
> sobie nie życzę, żeby ktoś kto podpisuje się
> jako kibic Cracovii twierdził, że w donoszeniu
> nie ma nic złego.
Ja na przykład doniosłem na komisariat, że ktoś włamał mi się do piwnicy i skradł moją małą kolekcję win. Nawet dostałem za ten donos kasę od PZU. Co jest złego w tym co zrobiłem?
> Jak by nie Ty to mało kto by wiedział o tym
> malunku, [...]
Daj spokój, przecież to nie ja poinformowałem o nim na forum Wisły i to w dwóch rożnych wątkach. To też nie ja przekleiłem go natychmiast na forum Ruchu Chorzów. Czyżbyś sugerował, ze tych forów nikt nie czyta i wszyscy czekają na to co ja napiszę?
> Powiedz mi, czy jak by był słynny i napisał
> ktoś na murze "FortArt to ..." to byś zrobił
> zdjęcie i zaniósł do gazety na skargę ???
Wydrukował i na ścianie powiesił z radości.
A tak przy okazji nikt nie zwrócił uwagi na błąd na grafie. Cracoviaków w Auschwitz zamordowano 14-tu nie 10-ciu jak tu narysowano. Wiślacy muszą poprawić.
FortArt Napisał(a):
> COCO Napisał(a):
> -----
>
> > Nie potrafisz zrozumieć zasad które panują
> w
> > śród kibiców, to nie zajmuj się tym, bo
> ja
> > sobie nie życzę, żeby ktoś kto podpisuje
> się
> > jako kibic Cracovii twierdził, że w
> donoszeniu
> > nie ma nic złego.
>
> Ja na przykład doniosłem na komisariat, że
> ktoś włamał mi się do piwnicy i skradł moją
> małą kolekcję win. Nawet dostałem za ten donos
> kasę od PZU. Co jest złego w tym co zrobiłem?
>
Dobra doskonale wiesz, że to co innego - nie odwracaj kota do góry ogonem bo bezsensu jest dyskutowanie w ten sposób...
> > Jak by nie Ty to mało kto by wiedział o
> tym
> > malunku, [...]
>
> Daj spokój, przecież to nie ja poinformowałem o
> nim na forum Wisły i to w dwóch rożnych
> wątkach. To też nie ja przekleiłem go
> natychmiast na forum Ruchu Chorzów. Czyżbyś
> sugerował, ze tych forów nikt nie czyta i
> wszyscy czekają na to co ja napiszę?
>
Ja np. nie widziałem na żywo tego malunku i zobaczyłem go dopiero jak pojawił się u Ciebie... z całym szacunkiem ale jakoś nie specjalnie mnie fascynuje zaczytywanie się w forach wrogów.
> > Powiedz mi, czy jak by był słynny i
> napisał
> > ktoś na murze "FortArt to ..." to byś
> zrobił
> > zdjęcie i zaniósł do gazety na skargę ???
>
> Wydrukował i na ścianie powiesił z radości.
>
Jak argumenty na który nie potrafisz konstruktywnie odpowiedzieć zamierzasz obracać w żart to taka dyskusja mija się z celem...
FA jesteś niereformowalny.
''A.W.B. Napisał(a):
> Donos do prasy się szykuje ?? ''
Odpowiedz sobie czy jest to zdanie twierdzące czy pytanie, szczególnie, że zaraz po nim napisałem >> ''> Radzę się nad tym dwa razy zastanowić zanim
> FA/Roman podejmiecie jakieś kroki '' .
Piszesz o moim ''pluciu '' a sam wyzywasz kibiców Cracovii od ''szmaciarzy'' , szczyt hipokryzji .
Nie wiem gdzie widzisz groźby w moim poście . Czy groźbą jest opisanie pewnego mechanizmu działania na Cracovii ??
PS. W wątku historia rzuciłeś oszczerstwa i zwiałeś .
PS. Konkurs na najdłuższy post to wywoływanie wilka z lasu ( a konkretnie Geopijatyka )
COCO Napisał(a):
> Dobra doskonale wiesz, że to co innego - nie
> odwracaj kota do góry ogonem bo bezsensu jest
> dyskutowanie w ten sposób...
Jak dziecku objaśnij różnice. Dawaj.
Bo ja nie widzę. W obu przypadkach pokrzywdzony mówi o swej krzywdzie. W żadnym nazwiska sprawców nie zgłasza. Tu dla czystej idei głoszę, piwnicę tylko dla kasy zgłaszałem.
> Ja np. nie widziałem na żywo tego malunku i
> zobaczyłem go dopiero jak pojawił się u
> Ciebie... z całym szacunkiem ale jakoś nie
> specjalnie mnie fascynuje zaczytywanie się w
> forach wrogów.
Najwyraźniej zajęty przepisywaniem na nowy szablon wszystkich artykułów na Wiki ;) nie czytasz również nforum Cracovii. Ja o tym przeczytałem na tym forum - napisał o tym niejaki RadoKSC 11 dni temu.
> > Wydrukował i na ścianie powiesił z
> radości.
> >
> Jak argumenty na który nie potrafisz
> konstruktywnie odpowiedzieć zamierzasz obracać w
> żart to taka dyskusja mija się z celem...
No, ale ja serio bym tak zrobił.
A.W.B. Napisał(a):
> FA jesteś niereformowalny.
Ba, do wszystkiego mnie łatwo przekonasz. Jeno argumentów trza użyć nie zaklęć.
Mędrca szkiełko i oko silniej mówi do mnie niż czucie i wiara.
> Piszesz o moim ''pluciu '' a sam wyzywasz kibiców
> Cracovii od ''szmaciarzy'' , szczyt hipokryzji .
Szmaciarzami nazywam nazistów.
Byłoby hipokryzją gdybym inną miarę stosował tylko dlatego, że ktoś też jest kibicem Cracovii.
> Nie wiem gdzie widzisz groźby w moim poście .
Ciesze się, że Ty ich nie widzisz.
> PS. W wątku historia rzuciłeś oszczerstwa i
> zwiałeś .
To nie ja, to oni sami.
Z tego też ucieknę jak się nieprzyjemna pyskówka zrobi. Ja łagodny jestem, mnie się nie chce już wojować. To toksyczne jest.
> PS. Konkurs na najdłuższy post to wywoływanie
> wilka z lasu ( a konkretnie Geopijatyka )
To żart był.
FortArt Napisał(a):
> komik. Napisał(a):
> -----
>
> > Ale jednak o Wiśle myślisz inaczej. W
> swojej
> > sygnaturce piszesz, że to "kompromitacja
> Wisły
> > K." - czyli malowali wszyscy jej kibice,
> > działacze, zawodnicy i trenerzy?
>
> Nie, to zrobiła grupa jej kibiców. Polecam watek
> z reakcjami na ten graf. Usunięty, ale jest kopia
> w Google. "Super beka" to najłagodniejsza
> reakcja, "Hitler umiał zrobić porządek z
> Żydami" też się trafiło. Ktoś tam
> protestował, ale go zbesztali, ze o co chodzi,
> przecież na rysunku do Oświęcimia jadą Żydzi
> nie Polacy.
>
> Tak, ten graf obciąża zawodników Wisły bo to
> oni intonowali "Zawsze na Wami, p..i Żydami".
Wszystkich zawodników? Byli też?
> Tak, ten graf obciąża działaczy Wisły bo to
> oni bronili antysemityzmu tłumacząc go
> "wielopokoleniową tradycją",
> bo to oni sprzedawali rasistowskie wlepki,
No tak u nas też Tabisz siedzi w sklepiku klubowym i sprzedaje pamiątki...
W takich punktach pracują kibice. Jeżeli są zapisy na mecz wyjazdowy w sklepiku klubowym, a na tym wyjeździe dojdzie do zadymy to wina jest zarządu?
> bo to w końcu oni nigdy na ten klimat nie zareagowali.
> Tak ten graf obciążą kibiców Wisły, bo
> chodzą na stadion gdzie od zawsze pluje się na
> Żydów i im ten smród co najmniej nie
> przeszkadza.
Wszystkim nie przeszkadza, a może ktoś przestał chodzić na mecze z tego powodu ale wciąż jest zwolennikiem Wisły?
Wszyscy działacze, kibice, zawodnicy - są antysemitami?
Z Twojego postu wynika, że chcąc wstąpić do towarzystwa trzeba złożyć przysięgę walczenie z żydami...
FortArt masz obsesje!
Napisałeś, że nikt nie będzie źle myślał o Cracovii jak coś głupiego napiszesz na innym forum, ale wszyscy związani z Wisłą są antysemitami bo ktoś tak napisał na forum, a inny na murze...
FortArt Napisał(a):
> A tak przy okazji nikt nie zwrócił uwagi na
> błąd na grafie. Cracoviaków w Auschwitz
> zamordowano 14-tu nie 10-ciu jak tu narysowano.
> Wiślacy muszą poprawić.
Chyba Ci ten żart nie wyszedł...
Nie rozumiem Cię, jak się czasami nakręcisz to po postu ręce opadają...
Jak się z Tobą rozmawia przy piwie to normalny jesteś, ale na różnych forach jak piszesz to się zastanawiam czy to na pewno Ty piszesz bo włącza Ci się jakaś fobia szukania na każdym kroku spisku, z tym to po prostu już przesadziłeś: "A tak przy okazji nikt nie zwrócił uwagi na błąd na grafie. Cracoviaków w Auschwitz zamordowano 14-tu nie 10-ciu jak tu narysowano. Wiślacy muszą poprawić." i udowodniłeś że do wszystkiego da się dopisać spiskową teorię...
Jest taki polityk, na pewno go bardzo lubisz ;) Antoni Macierewicz się nazywa on też co by się nie działo to ma wyjaśnienie i jest święcie przekonany, że to spisek jest...
Zajmij się rodziną, pobaw się z sykiem a nie truj życia innym swoimi interpretacjami rzeczywistości, mi się niedobrze robi jak na każdym kroku muszę patrzeć na grafikę z podpisem: "Kolejna hańba Wisły K. - kpiny z Polaków i Żydów pomordowanych w Oświęcimiu." - już Ci kiedyś napisałem, żyjemy w kraju gdzie dla większości ludzi określenie "Ty Żydzie" jest obelgą wiec nie stwarzaj jakiś chorych pozorów, że wisła = antysemityzm bo na tle kraju niczym szczególnym się nie wyróżniają...
Tak obok całkowicie dyskusji... bo (wiadomo co mam na myśli... kmtw):
1. Czy Wikipasy są prasą w rozumieniu prawa? Ustawa "Prawo prasowe" precyzuje:
[i]prasa oznacza publikacje periodyczne, które nie tworzą zamkniętej, jednorodnej całości, ukazujące się nie rzadziej niż raz do roku, opatrzone stałym tytułem albo nazwą, numerem bieżącym i datą, a w szczególności: dzienniki i czasopisma, serwisy agencyjne, stałe przekazy teleksowe, biuletyny, programy radiowe i telewizyjne oraz kroniki filmowe; prasą są także wszelkie istniejące i powstające w wyniku postępu technicznego środki masowego przekazywania, w tym także rozgłośnie oraz tele - i radiowęzły zakładowe, upowszechniające publikacje periodyczne za pomocą druku, wizji, fonii lub innej techniki rozpowszechniania; prasa obejmuje również zespoły ludzi i poszczególne osoby zajmujące się działalnością dziennikarską[/i]
2. Taka drobna uwaga:
między "antysemityzmem" a "filosemityzmem" jest bardzo droga daleka z wieloma stacjami i przystankami... gdzieś w środku tej drogi, tuż koło stacji "tolerancja" jest przystanek "Cracovia".
I nie jest tak, że ktoś, kto nie jest "antysemitą" jest od razu "filosemitą"... a kto nie jest "filosemitą" musi być od razu "antysemitą".
3. Ja osobiście, mimo że troszkę historię ruchu narodowego znam, nie wiem o przypadkach potwierdzających tezę:
[i]Fakt współpracy z NSZ z okupantem jest powszechnie znany. Zaprzeczanie nie ma sensu.[/i]
Sądzę, że o wiele bliżej z Gestapo współpracowały Judenraty w gettach, co potwierdza swymi oskarżeniami nie kto inny jak sama Hannah Arendt - było nie było Kobieta, Żydówka której wierzyć wypada.
Oczywiście p. 3 winien być rozpatrywany w innym wątku... Ale tam jakoś nagle cicho i pusto w uwagach o NSZ ostatnio się zrobiło...
[i]Wielkieś mi uczyniła pustki w domu moim,
Moja droga (...), tym zniknienim swoim.
Pełno nas, a jakoby nikogo nie było:
Jedną maluczką duszą tak wiele ubyło[/i]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (9 użytkowników)
Goście (9)