Przypadkowo dostała mi się w ręce ta gazetka,
jest tam dosyć obszerny artykuł o Cracovii. Nic specjalnego, ale jedna rzecz mnie strasznie wkurzyła.
Autor napisał że kibice Wisły mają przewagę liczebną w Rynku i na Kazimierzu. Jak można pisać takie bzdury, wystarczyło spytać się paru osób, jak naprawde jest w Krakowie. Nie jest trudno zdobyć takie informacje.
Musiałem to napisać. Mieszkam blisko Rynku i żadko widuje tu
kibiców Wisły. Dlatego tak mnie to zdenerwowało.
Wiadomość zmieniona (28-09-04 18:35)
-
-
Artykuł o Cracovii w Piłce Nożnej
Ogolnie "Pilka Nozna" nastawiona jest negatywnie do Pasow.
Jak ktos uwaznie ja czyta(szczegolnie analizy meczy z ostatnich kolejek) to szybko to zauwazy.
na szczęscie nie czytam tego "czegoś"
Jedna rada: nie kupować tego badziewia. Przede wszystkim zdezaktualizowane wiadomości, zaburzone proporcje polskiej i zagranicznej piłki. Oczywiście na korzyść zagranicznej, bo o tym łatwiej pisać.
...szczegolnie analizy meczy z ostatnich kolejek... - zgadza się, aż mi ....
więcej tego syfu nie kupie (zrsezta włąściwie to nigdy nie kupowałem :) przynajmniej za oficjalną cenę na oficjalnym rynku)
Jestem z rynku glownego co za h.. w tej pilce noznej pisze takie bzdury tutaj jest 100% CRACOVIA!!!
do tego zdjęcie Bani z podpisem, że jest on wychowankiem Wisły.
Cóż, Wawel i Wisła, to na W i to na W, niewielka różnica :-))))
Maciek_rg, które z okien Sukiennic jest twoje? ;)
Ro Man - widzę, że Maciek_rg to Twój ulubiony ostatio forumowicz... też mi się podoba Jego entuzjazm i młodzieńcza fantazja oraz jakże rzadka w dzisiejszych czasach uczciwa bezkompromisowość...
;-)
a nie wkurzyło was porównanie że na Cracovię chodzi nie mniej widzów niż na Wisłę??
bo mnie tak
na Wiśle jest srednio 9-10 tys
u Was 5-7
ale dość już pisania o frekwencji bo dopóki nie zamontują kołowrotków nie będzie wiadomo ile dokładnie chodzi widzów
messer od początku sezonu nie schodzimy poniżej 9000, mam nawet zostawione wycinki z dziennika polskiego
Moze inaczej...
Jak sie domyslam,C+ czesto pokazuje trybune glowna,na ktorej,szczegolnie w tej czesci,bedacej blizej sektora dla przyjezdnych jest troche wolnych miejsc- to fakt.
Natomiast,na KAZDYM meczu tej rundy na sektorze C(na tym,gdzie ustawiona jest glowna kamera C+) jest NADKOMPLET.Ludzie siedza,albo stoja w przejsciach,bo krzeselek jest duzo mniej niz osob.
Moze to ludziom uswiadomi,ze na meczach u nas jest te 9000.
Pilka nozna schodzi na psy. Liczba ich bledow, pomylek, uogolnien i zwyklych przeklaman jest zatrwazajaca. Gosc chcial cos napisac, zeby "podgrzac atmosfere", to se wymyslil tekst o Rynku.
Messer: nie rozsmieszaj mnie. Czy Ty zdajesz sobie w ogole sprawe co oznacza pojecie "srednio"? Piszesz ze na Pasy chodzi srednio 5-7 tys.? Ja bym napisal, ze srednio 8000. 5000 widzow na Cracovii to bywalo jeszcze w drugiej lidze. Najmniejsza frekwencja to 7000, najwieksza 9000. Jesli podawanie prawdziwej frekwencji na naszych meczach wpedza druga strone Blon w kompleksy, to nie czytajcie tych liczb po prostu.
mnie też to wkurzylo...fajnie ze kilku kolegów odpisalo messerowi za mnie...
fajnie że odpisujecie,ale prawda jest trudna i czasem kole w oczy niestety
zobaczycie w niedzielę ile ludu to jest 10 tysiecy..
niech wygra lepszy (na wiosnę też)
messer, jeszcze wiele musisz się dowiedzić o Cracovii, żeby móc pisać wiarygodnie, intrygująco i z polotem.. na razie prezentujesz sobą typową postawę jaskiniowca, który po wyjściu ze swej groty ze zdumieniem stwierdza, że obok jest druga grota a w środku siedzi całkiem podobny jaskiniowiec..
pamiętaj, Cracovia nigdy nie zniknęła z piłkarskiej mapy Polski, nigdy nikomu się nie sprzedała, nigdy nie zhańbiła, i właśnie dlatego teraz na jej mecze przychodzi średnio po 8 tysięcy ludzi.. i proszę, nie tłumaczmy sobie kolosalnej różnicy między frekwencją 8 a 10 tysięcy.. jak rozumiem ta druga MIAŻDŻY tą pierwszą, a efekt aerodynamiczny wyowłany machaniem balonikami w wiślackich barwach przyprawi mnie w niedzielę o palpitację serca, tak?
messer, uwierz mi, frekwencją, zainteresowaniem, medialnością już teraz bijemy Wisłę na głowę, 90% Polaków życzy ponadto w derbach szcześcia Cracovii aby wreszcie utrzeć nosa pewnej siebie Wiśla i zmienić nieco już nudne proporcje w krajowej piłce..
zwykle życzę Wiśle powodzenia w europejskich pucharach, nie inaczej będzie tym razem, chciałbym jednak, żebyście wygrali bo niezwykle ciężkim meczu, zostawili w Gruzji mnóswto zdrowia a na konfrontację z Pasami wyszli na ugiętych nogach ;)
pozdrawiam
messer, czytałeś?
czytałem
niestety ro man masz bardzo ograniczone widzenie świata, nie echce mi się nawet polemizować z tą twoją propagandą..
parę przykładów od niechcenia
Cracovia się nikomu nie sprzedała???
(heh, waszym zdaniem co było w derbach w 1996?????)
Cracovia nie zniknęła z piłkarskiej mapy polski?
Właśnie zniknęła i to na długie lata pałętając się między innymi w klasie okręgowej!!!
ale może to Wisła zniknęła jak sugerujesz?
kiedy kolego kiedy?
propaganda, szowinizm, bezmyślność..
sorry, ale tak jest
i jeszcze te liczby - 90% za Cracovia? skąd to masz, z waszej gazetki klubowej?
a jeżeli chodzi o frekwencję to uwierz mi, gdyby nasz stadion był większy (a już niedługo będzie)
to frekwencję będziemy mieli wyższą niż w Poznaniu (o czym świadczy m.in ilość wykupionych karnetów!!)
całe 10 tysięcy! -najwięcej w Polsce
poczekajmy, jeszcze trochę
Ten artykuł ma kilka błędów ale jednak można je wybaczyć gdyż pewien fragment tego artykułu jest poprostu piękny...
"Na pierwszoligowe mecze Cracovii przychodzi wcale nie mniej ludzi niż na mistrzowską Wisłę. Skąd wziął ten fenomen? Otóż sympatie przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Po II wojnie światowej w rodzinach o poglądach niepodległościowych nie do pomyślenia było chodzenie na gwardyjską Wisłę".
Mam nadzieje że to niektórym wiślakom otworzy oczy i przestaną bredzić że chodzenie na wisłę to była oznaka patriotyzmu gdyż odbyli kilka walk z zomo....
wczoraj-dziś-jutro-zawsze CRACOVIA!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)