[quote]#post1543662 Wiadomo już co pokaże Canal+ w 1 kolejce.
6 sierpnia (sobota) 13:30 Fulham FC - Liverpool FC, CANAL+ Sport
7 sierpnia (niedziela) 15:00 Manchester United - Brighton & Hove Albion, CANAL+ Premium
Jakoś mi się to nie zgadza z zapowiadanymi dwoma topowymi meczami z każdej kolejki. W sobotę jest np Everton-Chelsea, w niedzielę WHU-Man. City, nawet chyba piątkowy Crystal Palace-Arsenal jest ciekawszy.
edit: "Jej wysokość ..." w poniedziałki o 20.00 CANAL+ Sport2. Pierwszy już w najbliższy poniedziałek.[/quote]
Viaplay zapewniło sobie w ramach umowy zarezerwowanie najważniejszego meczu. Także C+ nie wybiera dwóch najlepszych spotkań, jakie będą transmitowane na ich antenie, a de facto spotkania nr 2 i 3
-
-
Koniec monopolu Canalu +
- Edytowany
Tylko na mój gust to oni dokonali wyboru spotkania nr 4 i 5 ale może tak im pasuje do ramówki z godzinami tych meczy.
pewnie to. czekać zatem na telefon z canal plus żeby dali do viaplay do oferty czy samemu ich męczyć? dawno mi się skończyła umowa i jestem na nieokreślonej. czy ją wypowiedzieć i czekać na rekację?
podobno sa dogadani ...
chodzą słuchy, że Viaplay ma być jako aplikacja w dekoderach C+ cos jak Netflix ...
No czekam, czekam.
Tak mi sie widzi ze Viaplay przeciaga sprawe, zeby jednak jak najwiecej abonentow zyskac u siebie.
Kolejka nr 1 juz za tydzien i na razie cisza.
Nie wybieram sie do nich drugi raz, na razie, wiec bedzie jakis streamik na mecz otwarcia Kanonierow.
Na razie viaplay wrzuciła ofertę na subskrypcje roczną, komicznie to wygląda, zapraszam na ich stronę, tam jakieś matoły pracują.
W każdym razie od 1 marca cena idzie do góry z 34 na 55 zł na miesiąc.
Biorąc roczną cena wynosi 33,25 zł... Masakrycznie to przedstawili, nie chce mi się tłumaczyć :)
Właśnie miałem to wrzucać. Chcą ludzi wiązać od razu na rok albo ostro doić z siana. Ja czas do wiosny mam z nimi.
Ja chcąc śledzić marsz Eintrachtu po Ligę Europy wykupiłem ich usługi na wiosnę i poza jednym spotkaniem na gdzie prowadzili 3-0 na Camp Nou a ja szukałem jakiegoś streama bo viaplay tak zacinało to obyło się bez większych problemów. Biorąc pod uwagę że od weekendu jest tam Premier League a od marca F1 czyli jedyne dwie rzeczy, które poza Cracovią regularnie oglądam to trzeba będzie znowu się z viaplay związać i pewnie wezmę ten roczny abonament. Konto można współdzielić z inną osobą więc niecałe 17zł miesięcznie to jeszcze nie taka tragedia.
Osobiście oglądam F1 na Eleven, ale jak się skończy ten sezon, to na pewno się przesiądę na F1TV.
Dużo większy zgryz mam z Premier League, bo sorry ale w tych czasach 720p to jest żart.
Oglądanie czegokolwiek w tej jakości na TV mającym 50-55'' to przyjemność porównywalna ze smaganiem po dupie biczem - niektórzy może lubią, ale generalnie nie polecam ;)
Long story short, ciągle szukam jakiejś sensownej alternatywy.
- Edytowany
[quote]#post1544548 Ja chcąc śledzić marsz Eintrachtu po Ligę Europy wykupiłem ich usługi na wiosnę i poza jednym spotkaniem na gdzie prowadzili 3-0 na Camp Nou a ja szukałem jakiegoś streama bo viaplay tak zacinało to obyło się bez większych problemów. Biorąc pod uwagę że od weekendu jest tam Premier League a od marca F1 czyli jedyne dwie rzeczy, które poza Cracovią regularnie oglądam [b]to trzeba będzie znowu się z viaplay związać i pewnie wezmę ten roczny abonament.[/b] Konto można współdzielić z inną osobą więc niecałe 17zł miesięcznie to jeszcze nie taka tragedia. [/quote]
3lvis, doradzam sie wstrzymac przynajmniej na pare tygodni i zobaczyc jak to hula (komentarze w sieci, np ich sciana na FB)
Miałem abo (tak jak ty) do ogladania Ligi Europy (Play off) i od 1/4 qrwica mnie brała. Nie dalo sie u nich ogladac i w rezultacie ogladałem na pirackich streamach (smigalo aż milo)
ps. fakt kasa ok przy współdzieleniu, ale trzeba im wysłać jasny sygnał a nie płacić za szajs
Racja, zapłacę im za rok z góry a nie będzie się dało tego oglądać i będę rzucał mięsem że dałem się naciągnąć. Poczekam kilka kolejek PL i zobaczę czy poprawili stabilność serwerów, ewentualnie wykupię na miesiąc i przekonam się na własnej skórze czy warto na dłużej z nimi zostać.
F1 TV jest świetne i gdyby nie Premier League to nawet bym się nie zastanawiał tylko kupił u nich a tak mam dylemat bo jakbym już miał viaplay to po co płacić drugi raz za te same prawa.
Mialem te sama rozkminke z NHL, ale juz nie mam. NHL TV bije Viaplay na glowe. Roznica jak czekolada a wyrob czekoladpodobny (jak ktos PRL pamieta ;))
4 dni później
Niusik z wczoraj:
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/gdzie-ogladac-premier-league-canal-viaplay-jak-zamowic-plan-rozgrywek
"Z najnowszych informacji wynika, że platforma Viaplay udzieliła Canal+ szerszej sublicencji. Dzięki kooperacji obu spółek od 5 sierpnia do 30 września klienci satelitarni posiadający pakiet Canal+ otrzymają bezpłatny dostęp w ramach tzw. otwartego okna do wszystkich meczów Premier League, a także trzech topowych meczów Bundesligi (wybranych przez sportową redakcję Canal+).
Pojedynki będą dostępne zarówno przez serwis internetowy, jak również na dekoderach 4K UtraBox+. We wrześniu, zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, klienci satelitarni Canal+ zyskają możliwość zasubskrybowania Viaplay z pełną ofertą tego serwisu. Szczegółowe warunki promocji zostaną przekazane w najbliższym czasie.
....."
Na razie bez zmian, info z pierwszej ręki. Mecz Everton-Chelsea i buforowanie co chwila, SZAJS!!!!!!
Może przez C+ będzie inaczej jakoś, jeśli sygnał będzie z satelity.
Ale jeśli to ma polegać na dostępie do viaplay streamingowego, to będzie trzeba się trzymać od tego z daleka, motyla noga gts mać.
- Edytowany
Ja wziąłem na miesiąc, oglądałem 4 mecze przez weekend i ani razu nie zacięło. Nie żebym ich bronił bo pewnie zaraz mnie pokara i coś na czym będzie mi zależało nie obejrzę bo się będzie wieszać ale pierwszy weekend na plus w moim przypadku.
Też testujemy z kumplem na spółe w werrsji miesięcznej, wspomniany Everton-Smurfy po wywaleniu mnie w przerwie z meczu poszedł jak brzytwa potem. Potem MU jeszcze i City, oba spoko. Moze pare razy przycięło na kilka sekund.
Zobaczymy.
Ogólnie w soszial mediach na nich jest nagonka więc może w końcu to ogarniają ;)
- Edytowany
C+ online (za)oferuje nowy pakiet dla fanów sportu. Dotychczas kupowało się c+ za 45pln I do tego pakiet sportowy zawierający 11 oraz Polsaty premium za 15pln. Teraz będzie jeden pakiet zawierający wszystkie sportowe kanały razem za 40 pln.
Na razie o viaplay nic nie wiadomo, pewnie wkrótce ogłoszą.
ja spokojnie czekam z umową, która wygasła. jakby za ten hajs co płacę teraz dołożyli mi w cenie viaplay to bym był zadowolony i bym został.
babka mi mówiła, że wszystkie mecze PL można oglądać w aplikacji c+ i było to tydzień temu - mówiła, że póki co do końca września
szukałem tych meczów PL w aplikacji i nie znalazłem
Mecze Ekstraklapy na laptopie lub tel oglądam z poziomu przeglądarki i strony C+
5 dni później
[quote]#post1545888 ja spokojnie czekam z umową, która wygasła. jakby za ten hajs co płacę teraz dołożyli mi w cenie viaplay to bym był zadowolony i bym został.
babka mi mówiła, że wszystkie mecze PL można oglądać w aplikacji c+ i było to tydzień temu - mówiła, że póki co do końca września[/quote]
hm niby cos takiego ma byc dla abonentow satelitarnych, mecze dostepne, rowniez w aplikacji C+ online
Ale ja np teraz uzywam konta ojczulka, ma c+ przez satelite i nic takiego nie widze w apce
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)