Myślę, że warto odświeżyć ten temat...
-
-
Dawne czasy...
ja tylko sie ciesze, bo w marcu mi trzasnie 25 lecie z Cracovia! SP. Dziadek wzial mnie 10-latka za reke i zaprowadzil na ziemie swieta. to byla wyjatkowo piekna wiosna-po 12 latach Pasy wracaly do ekstraklasy.bylem wtedy na kazdym meczu,co nie bylo rzecza latwa,bo na derby z hutnikiem juz bylo ciezko o bilet,a na ostatni mecz sezonu (bodajze z gwardia szczytno 3-0) przyszlo okolo TRZYDZIESCI TYSIECY ludzi (w tym ja juz bez dziadka,a z kumplami z osiedla). Dzieki Ci Dziadku.
cdn
1072 dni później
Hop! Ciekawy watek, a teraz zcas ogorow nastanie...
Awantury w Cricolandzie :) Ktoś pamięta?
co .... tam sie kuu.... niekiedy wyprawialo...
potwierdzam powyższe :D
jak już wspomnieliście to opowiedzcie bo wiele osób czeka na opowieści z dawnych czasów :)
Co tu duzo pisac ... na temat tego Cricolandu....
- tam zawsze sie cos dzialo - codziennie. Bylo kilka - hmm ..... - spektakularnych awantur...
Cricoland to byla kraina cudow , a psy straszny wpierd ol tam dostawaly.. - jakby to napisac.... to przez dlugi czas swojego istnienia bylo nasze....
Mam lepsze pytanie ... kto pamieta podjazdy nasze pod ¨3-8¨ na miasteczku studenckim ? , - tam bylo pysznie....
z "38" pamiętam byłego kickboxera Stacha na bramce.
Peperi - napisz mlodym najpierw co to Cricoland i 3-8. Mysle, ze maja prawo nie lokalizowac, moze nawet nie wiedziec...
Co tam mlodziez: jest jeszcze 3-8? Czy to sie teraz inaczej nazywa? Sam nie mam pojecia, prawie nie bywam w rejonie miasteczka...
38 trzyma sie dzielnie, tylko sie teraz Studio nazywa.
rany... ale odżyły wspomnienia... Cricoland (wesołe miasteczko przy rondzie Grunwaldzkim - zbudowane na stałe - przez okres około 2 lat)... hahaha... pamiętam sytuację, jak raz z całą ekipą z Cricolandu zrobiliśmy wjazd do Skawiny, awantura piękna ze hoho, łącznie z odbiciem kilku naszych szali wiszących na słupach wysokiego napięcia...
ile wiślackich szali się wtedy skroiło, plecaków (kostek) z napisami GTS etc...
na Cricolandzie można w łeb dostać było za byle co... np. jeden kolo podszedł do gościa z tekstem:
kolo:Masz w domu budzik?
Odp. TAK!
kolo: bania w ryj (z komentarzem): BUDZIKOM ŚMIERĆ! - okazało się, że od wewnętrzne strony plecaka (kostki) - to okres gdzie wszyscy mieli takie plecaki - poszkodowany miał wielki herb GTS wysmarowany, więc nie był bez winy ;)
ale to już odległe czasy...
Jestes chuliganem Dem:-)
dawne czasy :D zamierzchłe rzekłbym nawet :D
Teraz jesteś zwykłym kibolem, nie? :D
Dementor Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> na Cricolandzie można w łeb dostać było za
> byle co... np. jeden kolo podszedł do gościa z
> tekstem:
> kolo:Masz w domu budzik?
> Odp. TAK!
> kolo: bania w ryj (z komentarzem): BUDZIKOM
> ŚMIERĆ!
Moze to byl antyfan tworczosci Piaska i Chojnackiego?:-)
5 dni później
pamietam 38 jakies 2-3 lata przed zmienieniem nazwy na STUDIO tam to sie dzialo studentki tance sporo psiarni z krowodzry i oczywiscie pucowanie sie do naszych chlopakow ¨jak by wpadla cracovia to jak cos to jestesmy studentami ¨ i tego rodzaju bzdury oczywiscie na przelomie 2003-2005 bardzo trudno bylo uswiadczyc jakiegos pieska w 38 poniewaz po paru lekcjach wiedzy o cracovie stwierdzili ze nie sa fanatykami tylko sympatykami i przesiadywali w JAMIE byli tak wystraszeni ze nawet YAKUZE omijali jak mogli
Z tą Yakuzą to akurat przesadziles,ja się tam akurat tęgo naciąłem.38 pamiętam z transmisji meczu Anglia-Polska(trzy bramki jakiegos rudego zawodnika i nie był to Boniek).Z tamtych okolic jeszcze byl EB w naszym budynku na 3 Maja z wiślacką bramką,czyli widokiem,który raczej należał do rzadkości.
610 dni później
temat umarł?? nie ma co wpsominać??
Najlepiej jak by ktos opisał akcje zdobycia Sektora X na gts'ie bodajze w 83 :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)