W zeszłym sezonie na bank grali na Bronowiance, podobnie jak Giebułtów, widocznie mieli jakiś remont.
Szkoda byłoby drewnianej trybuny na Wawelu.
-
-
Komu kibicujesz w niższych ligach
16 dni później
straszyłem rozwiązaniem drużyny a dzisiaj sprawa wydaje się być już dużo mniej odległa. jeśli nic się nie zmieni w najbliższych dniach to w roku jubileuszu 95 lat historii wyrzucamy do śmietnika
[url]http://wkswawel1919.futbolowo.pl/news,2324713,pat.html[/url]
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W zeszłym sezonie na bank grali na Bronowiance,
> podobnie jak Giebułtów, widocznie mieli jakiś
> remont.
>
> Szkoda byłoby drewnianej trybuny na Wawelu.
Widzę, że na temat Bronowianki wiele wiesz. Grałem kiedyś w tej drużynie, ale kiedy to było?
Sportowiec nie grał na Bronowiance, nie miał też żadnego remontu. Nie wiem dlaczego mieliby tam grać, skąd w ogóle taka informacja? :)
Widziałem ich mecz z Bratniakiem na własne oczy. Ale nie będę się upierał, może to było jednorazowe, może to Bratniak był gospodarzem (tyle, że oni grali chyba na Nadwiślanie gdy boisko przy Piastowskiej było nieczynne).
W tych niskich ligach ciężko się połapać, więc posypuję głowę popiołem, nie było tematu :)
Jako że jestem z miejscowości obok i mamy z Sportowcem lokalne derby, to jestem pewny, a była właśnie chyba sytuacja że Bratniak miał problemy z boiskiem ;)
122 dni później
jeszcze raz wracamy do Wawelu. prawdopodobnie zniknie z piłkarskiej mapy Polski. sprawa rozbija się o 8 tysięcy złotych, które nawet możnaby zebrać na ulicy do puszki
Dziennik
[url]http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3523993,wawel-wycofany,id,t.html[/url]
Seniorzy Wawelu
[url]http://wkswawel1919.futbolowo.pl/news,2451453,grabarze-wawelu.html[/url]
Przykre jak znikają miejsca związane z dzieciństwem i młodością. Klub zapewne nie zniknie, sekcja raczej tak.
ile Wawel obecnie ma sekcji i jakie?
do kogo należy teren na którym jest stadion?
Wawel Kraqw kojarzy mi się z lekkoatletyką, takimi biegaczami jak Stanisław Ożóg, Edward Stawiarz, Henryk Szordykowski. Ten ostatni był wybitnym polskim milerem, zdobywał medale na halowych mistrzostwach Europy i gromił amerykańskich średniodystansowców na ich terenie, zwłaszcza w hali, na przełomie lat 60. i 70. Nawet nie zawahałbym się go nazwać najlepszym średniodystansowcem polskim w historii. Raz nawet Marti Liquori chwycił go za koszulkę. Kiedyś rozmawiałem na stadionie Wawelu z Wiktorem Sawickim, który wykręcił w marathonie 2.11, ale nie wzięli go na IO w Seulu.
Robert Korzeniowski, przynajmniej nominalnie, też był zawodnikiem Wawelu. Jeżeli tak, to Wawel - przynajmniej pod względem zdobytych medali olimpijskich - jest najlepszym klubem w Krakowie.
Danton Napisał(a):
> ile Wawel obecnie ma sekcji i jakie?
>
> do kogo należy teren na którym jest stadion?
obecnie Wawel posiada 7 sekcji. Piłka nożna, siatkówka, lekkoatletyka, spadochroniarska, biegów na orientacje, strzelecką oraz jeździecką (ta ostatnia chyba jest autonomiczna). Do niedawna był jeszcze tenis ale został zniszczony podobnie jak piłka. W końcu bardziej się opłaca wynajmować korty niż je udostępniać swoim zawodnikom za marne grosze. Zawsze to więcej kasy dla lekkoatletyki i strzelectwa, które są oczkiem w głowie zarządu.
tereny są miejskie a Wawel je dzierżawi a w zamian ma je utrzymywać w dobrej kondycji.
Wspomniany Stawiarz - dwukrotny olimpijczyk zresztą jest dzisiaj w Zarządzie Klubu, jako 1 z 2 głosował za piłką nożną. Korzeniowski jest wychowankiem Wawelu i w jego barwach zdobywał medale.
SaNtO Napisał(a):
>
> Wspomniany Stawiarz - dwukrotny olimpijczyk
> zresztą jest dzisiaj w Zarządzie Klubu, jako 1 z
> 2 głosował za piłką nożną. [b]Korzeniowski jest
> wychowankiem Wawelu i w jego barwach zdobywał
> medale[/b].
Tu się mylisz, Korzeniowski nie pochodzi z Krakowa i nie jest wychowankiem Wawelu.
Zanim przyjechał do Krakowa reprezentował m. in. Tarnobrzeg.
mea culpa
20 dni później
Wawel i SaNtO uratowani
http://www.futmal.pl/news,34837.html
KKS Prokocim
KS Nadwiślan!
a pamietacie wyjazd na Wawel? 95"
ja go tak dokladnie nie pamietam, ale pamietam po meczu. Na Krolewskiej.. wracamy z meczu jaja jak uj mialem chyba z 11 lat czy ile tam.. kolysanie tramwaju i nagle milicja z kabaryn wyskakuje z tymi bialymi tomfami i trzepanie wagonu nr 1.
wszystkich wytrzepali, winny, niewinny, stary, mlody, jechali wszystkich "jak w 80latach zomo".. caly pierwszy wagon pojechali tak jak milicja za komuny chyba, a my w drugim mielismy farta, ale jaja byly.
takie tam duperele pamietam
pees. bylo ała, ała pamietam.
5 dni później
Wawel - Związek - Przedstawiciele Klubów
http://www.futmal.pl/news,34991.html
Ten artykuł to stek bzdur. Nie bierzcie go na poważnie, jak macie wątpliwości jakieś to mogę rozszerzyć temat.
Decyzja prezydium Zarządu MZPN nie znajduje oparcia w przepisach związku. Czytałem protokół z posiedzenia zarządu i nie mogę uwierzyć, że naprawdę taką decyzję podjęto. A podjęto prawem kaduka. I tak MZPN:
1) przejął na siebie pokrycie wynagrodzenia trenera drużyny seniorów;
2) pokrycie opłat z delegacji sędziowskich;
3) zrezygnował z wszelkich opłat za udział w rozgrywkach.
Nie dziwię się, że poniedziałkowe spotkanie było długi i burzliwe.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)