Warka Strong, Tatra Mocna, Okocim Mocny
Miller i Harnaś - zadziej ;)
Najmilej jednak wspominam Ludwar'a w butelce i ujeb*** gwint o który pociąłałem sobie całe wargi - hahaha
-
-
Piwo...
Heniek
Calsberg
Tyskie
Tyskie
Lech
Arka
Robinksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dokładnie Patrycja )
>
> Alkohol jest dla ludzi ... tylko z głową !
>
> A obecnie mam smaka na piwo Brock i Koźlak (takie
> jęczmienne)
>
>
>
> !!! Tylko Pasy !!!
Robin, każde piwo jest jęczmienne, poza wyjątkiem nielicznych u nas kilku marek piwa pszenicznego, na marginesie bardzo popularnego w Niemczech, np: Paulaner, czy Frantziskaner
A mi najlepiej smakuje wypity tuż przed meczem Leżaczek z kranu. Poza tym gdzie mogę to nabywam Leżajsk Mocny, polecam. Oprócz tego radzę Wam spróbować właśnie pifka pszenicznego, które po nabyciu trzeba bardzo mocno schłodzić, a po otwarciu nalać ostrożnie po ściance 3/4 objętości do szklanki. Pozostałą czwartą część delikatnie zamieszać szerokim, okrężnym ruchem, aby naturalny osad z dna butelki wzbudzić, dolać do reszty, a wtedy utworzy się cudowna, gęsta piana. Piwo jest mętne z natury i nie należy tego faktu brać za oznakę zepsucia. Z dodatkiem połowy plasterka cytryny jest Z.A.J.E.B.I.S.T.E!!!!
Taki wierszyk na koniec o piwku (V.Z. bardzo proszę o korektę językową):
Pime bratszi, pime pivo
Woda at se tecze mimo.
Wodou my se umyjeme,
A piva se napijeme.
Co przed nami żywi byli
Taki radi pivo pili.
A co po nas budou żyti
Taki budou pivo piti!!
I jeszcze zagadka:
"Ma kraj polski napój, z wody i słodu ważony, po polsku piwem zwany. A gdy nie ma odeń lepszego dla pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą mieszkańców, lecz i cudzoziemców wybornym smakiem zachwyca".
Jak kto zgadnie, z czego ten cytat i jakiego autora, temu stawiam Leżajsk przed meczem z Gieksą :-) Jako podpowiedź napiszę, że owo motto zamieściłem na pierwszej stronicy mojej pracy magisterskiej :-) Boże jak te lata lecą!!
strzelam: Ibrahim Ibn Jakub
ale jak sie jego dzieło nazywa, tego nie pomnę... "Opisanie państwa Mieszka" czy jakoś tak...
ZUBR najlepszy, bo wystepuje w puszczy
Mario - Jan Dlugosz.
Ale za Lezajska dziekuje - preferuje piwo :)
TYSKIE PONAD WSZYSTKIE !!!!!
Karolo skoro wzgardziłeś... :-) Autor się zgadza, ale zapomniałeś o tytule wiekopomnego dzieła.
eeee Kroniki? :)
Kroniki, niech będzie :-) To co, przekonasz się do Leżajska?
ale na GKSie nam nie wyjdzie ;)
4 dni później
Ja też założyłem kiedyś taki temat, nie wiem czemu został skasowany... widać moderator ma słabość do kobiet, ciekawe czy jakbym wtedy dał sobie nicka Kasia_blond czy też by skasował :) moje typy - Carlsberg, Heineken. Miller, Tyskie, Żywiec.
18 dni później
Ja preferuję Żywiec, ewentualnie Warka. Piłem też kiedys piwo austriackie- Kajzer (chyba tak sie nazywało). Było bardzo dobre.
252 dni później
Chyba raczej Żywiec.
Tylko Heineken - 3,69 zeta w Tesco za 0,65l
Alko D`Bier Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tylko Heineken - 3,69 zeta w Tesco za 0,65l
aaaa biegne do Tesco !!!!!
Paulaner, Hacker, Pschorr Weisse Beer,Beck's
7 dni później
.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)