"ja np wyciągnąłem żone na mecz z Niedźwiedziem tylko tym, ze fajna nazwa :) "
Pozdrowienia dla Żony:D eh te Kobiety:)
-
-
[www.cracovia. krakow.pl] Radykalne działania Klubu w walce z chuligaństwem!
Milus mi sie nie podobaja głownie ci których znam i z którymi mialem problem jeszcze pare lat temu... przynajmniej nie zbyt poważny.
A dla nich własnie drogie bilety moga byc akurat przeszkodą bo pojawiaja sie tylko na meczach zwiększonego ryzyka... zreszta nie wiem po co bo głownie potrafią tylko kamieniami do ruchu albo legi rzucać...
Co nie wyklucza tego że przejdziemy to co niektóre kluby, czyli szturmy na kasy itp., pozyjemy zobaczymy.
marcin-ksc wcale nie sugerowałem że móglbys byc przerzutem ... o to sie nie boje ze mogliby na forum wejść bo oni pisać i czytać nie potrafią także luz...
Wiadomość zmieniona (14-04-05 23:46)
Aha Milus czy moge myśleć o sobie jako o pikniku po wyjazdach do Szczecina, Legii i w kontekście następnych wyjazdów ??
tacy dwaj napisał(a):
> postuluję: bilety jednorazowe tylko i
> wyłacznie na jeden sektor
To jest znakomita uwaga!
Postulat" dążymy tylko do karnetów
spowoduje że przestanie na mecze chodzić
sporo osób (znam takich wiele)
które z różnych przyczyn przychodzą na 2, 3 mecze w sezonie...
Ale wydzielić dla nich jeden sektor
(w ogóle bez karnetow)
by jednak każdy, kto chce, mógł Cracovię zobaczyć!
Chyba sie ktos zagalopował, uważam że to nie przejdzie przykładowo zdarza mi sie oglądac mecz na stojąco na koronie bo nieraz nie idzie spokojnie usiedziec na każdym meczu taki sposób oglądania wybiera kilkaset do tysiąca a moze i więcej ludzi na samym tylko C. I co?Nagle podchodzi Hektorek do spokojnie kibicujących widzów i mówi wypad stąd bo nie wolno. Mnie by taka sytuacja wnerwiła i podejrzewam że nie tylko mnie.Jak juz napisałem na koronie stoi kilkaset chłopa a Hektorów jest kilkunastu, nie daj Boże zawołają policje i bezsensowna awantura gotowa nawet nie musi byc kibiców gości. O przywiązywaniu do jednego krzesełka nie wspominam bo padło już wiele słusznych argumentów. Podobnie z podwyżkami cen i ograniczeniem widowni raz ze mniejsze wpływy do klubowej kasy a dwa musi sie to odbic na dopingu i atmosferze meczu.
Jeżeli zależy szefostwu klubu na wyeliminowaniu awantur ze stadionu uwazam że wystarczy skutecznie odseparowac klatke,przed meczem zadbac a jak najmniejszą ilosc gadzetów do rzucania na trybunach przeprowadzac dokładne kontrole na wejściu ewentualnych kamieniarzy eliminowac niby monitoring jest. To w zupełności wystarczy żeby był spokuj na trybunach a poza stadionem awantury i tak będą i tak po to jest wpisane w ten sport .
KAZZ podaj jakis racjonalny argument za staniem na koronie stadionu ?
Król Macius Pierwszy argumentów jest sporo np że wchodze późno mecz i wolne są tylko krzesełka w miejscach z dziadowska widocznoscia, przed meczem padał mecz i nie chce sobie zmoczyc tyłka na mokrym krzesełku a nie mam czym wytrzec oraz jak juz napisałem przebieg meczu jest na tyle dramatyczny (boiskowy przebieg meczu) ze nie idzie usiedziec. Poza tym może ludzi po prostu lubia sobie postac nie wnikam w to dlaczego moim zdaniem w żaden sposób nie wpływa to na bezpieczeństwo na trybunach
Zresztą i tak nie ma nad czym dyskutowac jestem przekonany że to nie ma szans sie sprawdzic
Knajpy nie beda zamkniete - slowa prezydenta
co do numerowanych krzeselek to mam jedno pytanie ile osob siedzacych na A1 ma fotelik numer 2 ?? z tego co widzialem to sporo tak samo jest z numerem 3,4,5 itd. a czesc wcale nie ma numerku.
Nie wiem w jaki sposob zmniejszenie pojemnosci ma zapobiec awanturom, zwlaszcza ze meczy podwyzszonego ryzyka gdy moze dojsc do jakichs zajsc jest zaledwie 3 z czego jeden juz minal.
Jak kupie na przyszly sezon karnet i bede mial siedziec cala runde kolo malkontentow to albo bede stal na koronie, schodach, albo mi dacie zakaz stadionowy ;)
Kilka punktow jak zauwazyl DEV sa sformulowane chyba tylko poto zeby bylo ich wiecej poprostu.
Poprawa bezpieczeństwa to plus oczywiście. Jednak na takich meczach jak z Lechem, myślę że niepotrzebne są aż takie ograniczenia. Mam nadzieję, że spokojnie będzie można poruszać się po Waszym stadionie.
a moze jeszcze wprowadzmy modlitewniki i i obowiazkowe garnitury...
yarassch i tu się mylisz, bo jesli to ma wszystko mieć sens to musi obowiązywać zawsze!!! Inaczej nie miałoby to najmniejszego sensu!
A dla malkontentów na dzień dobry co najwyżej klęczniki :)
A po co kleczniki? Niech klecza na kamolach albo w blocie, bedzie od razu pokuta!!! :)))))
|||KAZZ|||, własnie po to są numerowane miejsca, niezależnie, o której wchodzisz, zawsze twoje krzesełko na Ciebie czeka, więc nie musisz stać na koronie. Ważne tylko, żebyś odpowiednio wcześnie nabył karnet, żeby była jakakolwiek mozliwość wyboru :-)
Craco sądzę jednak, że powinno być pewne rozgraniczenie. Przecież obcowanie ramię w ramie z kibicami zaprzyjażnionego klubu, buduje tylko poprawne relacje, które później można starać się wykorzystywać podczas meczy z rywalami z poza układów.
Swoją drogą dziwnie będę się czuł gdy będziemy musieli siedzieć w klatce. Myślę, że Ci co byli w Poznaniu w poprzedniej rundzie też będą mieli takie odczucia. Budowaniu pozytywnej atmosfery to napewno nie będzie służyło.
Pozdrawiam
Wiadomość zmieniona (15-04-05 11:40)
na meczu z Kolejorzem kibice Lecha powinni siedziec z nami...nie ma mowy o jakims siedzeniu w klatce....bez przesady ludzie!!
Odnosnie meczu z lechem --grzech-- ma racje wystarczy przypomniec jak bylismy przyjeci w Poznaniu!
Co do nowych metod tyczacych bezpieczenstwa na stadionie generalnie jestem za... ale...
Czy ta ,,ochrona,, która jest teraz na stadionie da sobie z tym rade?--
szczerze mówiac watpie!
Poza tym nie wiem czy przypadkiem ,,nie wylano dziecka z kapiela,,?
Ale w sumie to b.dobrze ze w ogóle zaczeto cos robic w tym kierunku!
HEJ PASY GOOOL!!!
Mi osobiście nie podobaja się 3 punkty:
- Doprowadzenie do ponumerowania WSZYSTKICH miejsc siedzących na stadionie - oraz sprzedaży karnetów i biletów wyłącznie na miejsca numerowane;
- EGZEKWOWANIE wymogu zajmowania wykupionego miejsca oraz wprowadzenie ZAKAZU stania na koronie stadionu, zakaz oglądania meczów w przejściach, na schodach.
- wprowadzenie ZAKAZU WSTĘPU NA STADION MŁODZIEŻY DO LAT 14-STU BEZ OPIEKI OSOBY DOROSŁEJ.
Patrząc jednak z innej strony to nie ma wyjścia i trzeba robić wszystko by na stadionie im. Jana Pawła II był spokój. To do czegoś zobowiazuje jak powiedział prof. Filipiak.....
kkk_84 napisał: "Jak kupie na przyszly sezon karnet i bede mial siedziec cala runde kolo malkontentow to ...."
Nie jestem malkontentem i mam bardzo pogodną rodzinkę (w sumie 6 osób), możemy usiąść koło Ciebie?
Pomysł z sektoryzacją jest dobry. Wzorem sektorów A i A1 powinno się powydzielać takie małe sektorki, od schodów do schodów. Pozwoliłoby to bardziej zróżnicować ceny biletów i karnetów.
A numerowane miejsc? Świtnie byłoby nie musieć przychodzić godzinę przed meczem tylko po to by cos widzieć. Ale sporo ludzi nie lubi takiego ograniczenia, raz siadają tu, raz tam.
To może kompromis?
Kto chce za dopłatą wykupuje rezerwacje wybranego miejsca, kto nie chce, albo woli zaoszczędzić siada na jednym z miejsc oznaczonych jako niezarezerwowane.
Vasago napisal:
>Mi osobiście nie podobaja się 3 punkty:
>- Doprowadzenie do ponumerowania WSZYSTKICH miejsc siedzących na >stadionie - oraz sprzedaży karnetów i biletów wyłącznie na miejsca >numerowane;
Tak jest na wszystkich porzadnych stadionach na calym swiecie, na karnecie lub bilecie oznaczony jest sektor, rzad i miejsce. Tak wlasnie powinno byc.
>- EGZEKWOWANIE wymogu zajmowania wykupionego miejsca oraz >wprowadzenie ZAKAZU stania na koronie stadionu, zakaz oglądania >meczów w przejściach, na schodach.
Jak wyzej: nigdzie nie mozna stac na koronie stadionu ani w przejsciach. Czesto w ogole nie ma korony gdyz jest zabudowana i w tej zabudowie sa tylko wejscia na sektory. Dopiero za tymi zabudowaniami (patrzac od srodka, czyli od trybun), jest szeroki pas ktory prowadzi do glownych wejsc/wyjsc. A w tych "zabudowaniach" sa toalety, wiec mozna zaraz po wyjsciu z sektora do nich wejsc, punkty gastronomiczne, czy stoiska z gadzetami. Sluzby porzadkowe absolutnie nie zezwalaja ani na siedzenie, a tym bardziej stanie na schodach.
>- wprowadzenie ZAKAZU WSTĘPU NA STADION MŁODZIEŻY DO LAT 14-STU >BEZ OPIEKI OSOBY DOROSŁEJ.
To takze bardzo sluszne, glownie ze wzgledu na bezpieczenstwo dzieciakow. Mecze czesto odbywaja sie wieczorem, np. ok. 19-20 i pozny powrot do domu stwarza ryzyko.
Te punkty akurat maja sens.
W Kalifornii jest jeszcze jedno ograniczenie: nie wolno palic na trybunach w czasie meczu. Chcac zapalic trzeba wyjsc z sektora, wejsc na ten chodnik przed "zabudowaniami" i stanac w wydzielonych miejscach gdzie sa popielniczki, bo za zasmiecanie niedopalkami obiektu zaplaci sie przywne:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)