od rana mam zły humor, więc proszę o wyrozumiałośc:
ad 1. czyli te 1500 (10000 - 8500) to byli ci źli, czy chodzi o "ograniczone możliwości służb ochronnych"? wg mnie: gol finansowo samobójczy ....choćby w perspektywie derbowego meczu (1500 razy 30 równa się 45000 zł)
ad 2. i słusznie.....
ad 3. słuszne - tylko czy wykonalne?
ad 4. karnety? TAK - bilety? niewykonalne (powiem, że wprowdzam swoje 3 żony i 12 dzieci ... i niech to ktoś spóbuje sprawdzić)
ad 5. słusznie... postuluję: bilety jednorazowe tylko i wyłacznie na jeden sektor
ad 6, 7. BARDZO SŁUSZNE.
ad 8. To... chyba bym nigdy nie STAŁ SIĘ kibicem Cracovii - poproszę o umiar:):):).
ad 9. bardzo sprytne sformułowanie prawne:):):) ...ale co z narkotykami?ad 10. bardzo słuszne... tylko dlaczego dopiero teraz?
ad 11. ROBOTA DLA PRAWNIKÓW! i twierdzę, że cholernie trudna (zakładająć brak dobraj woli drugiej strony)
ad 12, 13 . ble, ble ble
-
-
[www.cracovia. krakow.pl] Radykalne działania Klubu w walce z chuligaństwem!
1. Ograniczenie liczby widzów wpuszczanych na mecze do 8 500 osób (obecna licencja dopuszcza 10 000 osób).
Bezsensu
2. Podwyższenie minimalnych cen biletów na sektorach B, C i D.
Nie wszystkich stać na droższe bilety :(:(:(
4. Wprowadzenie preferencyjnych cen biletów i karnetów dla rodzin.
Niesprawiedliwe, nie wszyscy mają rodziny .
8. Wprowadzenie ZAKAZU WSTĘPU NA STADION MŁODZIEŻY DO LAT 14-STU BEZ OPIEKI OSOBY DOROSŁEJ.
Martwy zakaz , sam będę zawsze brał jakiegoś nastolatka jezeli to wejdzie w życie
11. Zwrócenie się do władz lokalnych z prośbą o wydanie nakazu zamknięcia w dniu meczu barów, pubów i restauracji przylegających do stadionu.
Nierealne , chyba im się epoki pomyliły .
Dev , Mielec , -=KsC_Qr2nOw=- , jeszcze trochę a ''kulturalni '' forumowicze
nam załatwią zakaz wejścia na stadion :):):):):)
Powiem krótko:
Profesorze - NARESZCIE!!!!
Romper Stomper napisał:
> 4. Wprowadzenie preferencyjnych cen biletów i karnetów dla
> rodzin.
> Niesprawiedliwe, nie wszyscy mają rodziny .
Nieee, po Tobie się tego nie spodziewałem! Narodowiec nie rozumie promowania rodziny??? Przy takim przyroście naturalnym jaki mamy? Przy takich obciążeniach jakie spadają na rodziny, szczególnie wielodzietne? Przy kwestionowaniu przez lewacką hołotę znaczenia rodziny? U nas wielodzietne rodziny się karze, w mądrze rządzonych państwach wspiera (Juszczenko wprowadził "becikowe" w niewyobrażalnej nawet dla nas wysokości!).
Zdębiałem jak to przeczytałem.
> 11. Zwrócenie się do władz lokalnych z prośbą o wydanie nakazu
> zamknięcia w dniu meczu barów, pubów i restauracji
> przylegających do stadionu.
> Nierealne , chyba im się epoki pomyliły .
Bardzo realne. Urząd prosi żeby zamknęli. Prośba nie skutkuje - trzeba dobrze sprawdzić czy lokal funkcjonuje właściwie (Sanepid, Urząd Skarbowy, Komitet Zwalczania Alkoholizmu i inne). Proste?
[b]sami tego chcieliscie.. to teraz bedzie gorzej niz w kosciele..!![/b]
co ja do kina ide czy na mecz...?? no bez jaj!!
Ja tam sie ciesze ze takie zmiany beda wprowadzone.
Moze chociaz w pewnym stopniu bydło zostanie wyeliminowane ze stadionu.
Kojo - idziesz na mecz i dopingujesz z całych sił SWOJĄ drużynę, a przy okazji zawieszasz flagi na płocie, pomagasz w oprawie, odpalasz race, podnosisz kartoniki do góry, machasz flagą, szalikiem, skaczesz do góry po zdobyciu gola, cieszysz się po zwycięstwie, itd... Czy to ci nie wystraczy?? Chyba że Ty nie będziesz mógł teraz wejść na stadion... (patrz pkt. 8), ale chyba nie...?
Juz to widze ze ochrona sie postawi do pijanych kibicow i nie wpusci ich na stadion.To tylko wywola niepotrzebne zadymy jeszcze przed meczem. Moim zdaniem przez to dopiero zacznie sie wojna.A co do tych 8500 miejsc juz od meczu z Lechem to lekka glupota,bo na Lecha napewno przyjda wszyscy Pasiacy i bedzie spokoj,bo to mecz przyjazni,wiec jak juz cos planuja to od nastepnego meczu po Lechu.
Nie chce mi sie wierzyc w przestrzeganie tych punktow,no chyba ze na stadionie i przed nim bedzie wiecej ochrony i policji niz kibicow... Wydaje mi sie ze nic dobrego z tego nie bedzie...
Całkowita zgoda z poprzednikiem.
1. posiadacz biletu może zostać usunięty z terenu stadionu za chuligaństwo.
2. [b]osoby nietrzeźwe lub odurzone narkotykami nie będą wpuszczane na obiekt[/b].
(...)
4. wszelkie opakowania szklane, plastikowe oraz przedmioty niebezpieczne, które mogą stanowić zagrożenie - podlegają zatrzymaniu (...).
5. zabrania się odpalania środków pirotechnicznych pod rygorem usunięcia z obietku sportowego i skutków prawnych.
6. zabrania się rzucania na płytę boiska wszelkich przedmiotów.
źródło: zgadnijcie sami.
przepisy to jedno, ich egzekwowanie to drugie. jedno musi uzupełniać drugie. inicjatywy Filipiaka zostały szeroko skomentowane wyżej, i w zasadzie nie mam wiele nowego do dodania. obawiam się jednak, że już na meczu z Lechem okaże się, że nic się nie zmieniło...
nie jestem przekonany do wiekszości proponowanych rozwiazań ...
obawiam sie , ze całokształt "trudnej" sytuacji tylko sie pogłębi ...
moim zdaniem nie tędy droga ...
Robert ma rację te działania jeszcze bardziej podzielą nas wszystkich a pamiętajcie jedno w jedności siła.
Królu Maciusiu - jednak Ci co robili dymy po Legii chyba nie byli tam przypadkowo... takie jest moje zdanie (choc oczywiscie moge sie mylic) wiec mysle ze zakazy sa jak najbardziej słuszne dla tych ludzi... A z policja kazdy mial chyba mniej lub bardziej do czynienia wiec wiem dobrze co masz na mysli...
pewnie, odpocznijmy, oddychajmy samo przejdzie... co sie bedziemy martwic...
(info) PIERWOTNIE WIADOMOSCX BRZMIALA INACZEJ ALE ADIM MI JA ZMIENIL ... LOL ...zmienilem ja ... podsumuje jestem za NIE
Wiadomość zmieniona (14-04-05 21:03)
Generalnie jestem za! Nie popieram zmiany cen. Część przepisów już obowiązuje np: sektory-bez możliwości poruszania się między nimi i zakaz wpuszczania osób "na gazie", a jak to wygląda w rzeczywistości Wszyscy wiemy... Pożyjemy zobaczymy... Wiem jeno nareszcie nastąpiła jakaś konkretna reakcja ze stony klubu, niestety przez parę "ludzi" będziemy się męczyć Wszyscy. Oby było lepiej! Jeszcze raz napiszę: jestem ZA!
Z pewna czescia punktow sie zgodze, ale czesc z nich jest gowno warta.
Nie potrzeba tych wszystkich zmian narazie, wystarczy ze ochrona bedzie robic to co do nich nalezy !!
NIe tak jak teraz ze gosc przechodzi przez ogrodzenie chodzi sobie za bramka i nikt nic nei widzi, nie tak ze podczas przerwy miedzy ssektorami B i D ludzie sobie chodza jak chca i nikt nic nie widzi, nie tak ze na wejsciu gosc przeszukuje bardzo szczegolowo dzieciaka lub kobiete z pepsi w rece, a ledwo stojacego na nogach goscia wpuszcza bez problemu.
tak wiec mysle ze nawet po wprowadzeniu zmian jesli ochrona bedzie dalej sie tak zachowywala jak teraz to gowno z tego wszystkiego bedzie, co do podwyzszenia cen biletow proponuje zwrocic uwage ze tam gdzie najbardziej sie awanturowali to byla trybuna B i C gdzie bilety byly po 25 i 30 zl, tak wiec czemu maja na tym cierpiec dzieciaki z D ktorzy maja najdalej do klatki i sie nie awanturuja, podwyzszenie cen na tym wlasnie sektorze spowoduje tylko tyle ze za kilka lat to beda same dziadki chodzic bo teraz klub zaniedba sobie inwestycje na przyszlosc.
szczeże wam współczuje, młynu brak, bo niby jak (na siedząco??) doping tez napewno marny będzie, no i cały czas siedzieć z dupskiem...
ciekawi mnie sprawa rac, i innej pirotechniki, to chyba będzie musiało zniknąć ze stadionu Cracovii...
tak w sumie po glebszym namysle to wszystko jest smieszne...te ograniczenie widowni,ceny a o malolatach to juz nie mowie...teraz bedzie jak na wisle:/1tys biletow przed kazdym meczem...porazka...
kkk_84 zgadza się! Dodam jeszcze dość wpuszczania kilkunastu znajomych kolesi na jeden karnecik!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)