dev napisał:
> mg jak jestes taki madry i krytykujesz te wg. ciebie
> syficzne kiełbaski to mam taka rade dla ciebie wez z własnej
> kieszeni kase i zasponsoruj nam lepsze na meczach
Wyluzuj. Napisałem żartobliwie o syficznych kiełbaskach jako jedynym pożywieniu sprzedawanym na stadionach w Polsce a nie konkretnie o kiełbaskach, które jadasz przy Kałuży.
Mogę Ci zasponsorować jakieś dobre żarcie, nie ma problemu (kontakt na priv).
> tak jak to robi dostawca tych jak to ujołes syficznych kiełbasek z których
> dochód ze sprzedazy idze na klub.
Nie pisałem o "tych" lecz ogólnie.
> mg. ale dowcipny jestes i czy to nie przypadkiem ty bazgrales
> kilka dni temu pewien napis na Focha :)
Niestety nie. A co, wpadł Ci ktoś w oko?
> gtx wole byc klaunem wsród pajaców
Ależ nie jesteś klaunem! Klaun rozśmiesza innych celowo, świadomie.
-
-
[www.cracovia. krakow.pl] Radykalne działania Klubu w walce z chuligaństwem!
Maniex, w takim razie przepraszam, no i bardzo się cieszę. Mam nadzieję, że to wszystko pomoże.
mg napisał(a):
dev napisał:
> > gtx wole byc klaunem wsród pajaców
>
> Ależ nie jesteś klaunem! Klaun rozśmiesza innych celowo,
> świadomie.
mg liczyłem na Ciebie, nie zawiodłem się :)
mg "Niestety nie. A co, wpadł Ci ktoś w oko?"
mialem nadzieje ze to ty .... szkoda
a pajac czasami potrafi sie bardziej osmieszyc nawet nie swiadomie kilku z was naprawde powinno załozyc kabaret ale po kilku dniach stalibyscie sie nudni tak ja juz nudne jest to forum
Wiadomość zmieniona (14-04-05 14:54)
Jaśnie Pan napisał:
>Mam rozumieć, że na D będą również krzesełka?
Myślę, że tak to trzeba rozumieć. Ograniczenie pojemności do 8500 osób w połączeniu z numeracją wszystkich miejsc na stadionie oznacza koniec sektora D w jego obecnej formie : )
Fake napisał:
> 1. Ograniczenie liczby widzów wpuszczanych na mecze do 8 500
> osób (obecna licencja dopuszcza 10 000 osób) - wielka bzdura -
> to nie duża liczba osób na meczu jest odpowiedzialna za
> incydenty
Masz rację, ale chodzi tu o co innego - o liczbę miejsc siedzących, jaką można wygospodarować bez przebudowy stadionu. Pusta korona i przejścia umożliwiają też skuteczniejszą interwencję.
> 2. Podwyższenie minimalnych cen biletów na sektorach B, C i D -
> znowu bzdura - wiara w to, że wyższe ceny biletów odstraszą
> oszomerie jest naiwna
No nie wiem, może przerzucą się na "tańsze" drużyny, na stadionach których na dodatek nie ma monitoringu.
> oszołomeria wejdzie na stadion tak czy siakl czy to przez ogrodzenie
Jeśli by tak było to cała ta zmiana nie miałaby sensu. Sądzę, że nie masz racji.
> 4. Wprowadzenie preferencyjnych cen biletów i karnetów dla
> rodzin - równie świetna idea, tylko czemu ja nie mając rodziny
> czuję się dyskryminowany? Hmmmm...
To jest sprawa dla minister Środy! Precz z dyskryminacją! Co z parami jednopłciowymi? :-)))
> 11. Zwrócenie się do władz lokalnych z prośbą o wydanie nakazu
> zamknięcia w dniu meczu barów, pubów i restauracji
> przylegających do stadionu - totalna bzdura, jesli ktoś chce
> się napić to i tak się napije niezaleznie od tego czy bary sa
> czynne czy nie, sklepy sa niedaleko
Nie zgadzam się. Sklepy blisko ale w sklepie nie wypijesz a picie na trawniku czy na Błoniach to łamanie prawa - tu jest pole do popisu dla policji.
Co do puntów 12 i 13 - wypełniaczy - zgadzam się w pełni.
> Sami widzicie, że nie sztuka wymyslić drakońskie zasady. Sztuka
> w tym, zeby je wprowadzić w życie i pilnowac ich
> przestrzegania.
Oczywiście, ale padła publiczna deklaracja i jeśli nie będzie egzekwowania tych zasad to prezesi zrobią sobie z gęby cholewę, wyjdą na durniów i mięczaków nie potrafiących zrobić w swojej firmie porządku. Nikt nie lubi wychodzić na frajera i wystawiać się na pośmiewisko.
> Gdyby egzekwowano juz istniejace przepisy nie byłoby żadnego
> problemu, po co więc wymyślac nowe?
Dotychczas te przepisy były martwe, ktoś kiedyś je spisał i nikt nie traktował tego poważnie. Teraz władze klubu podpisały się pod nowymi zasadami i publicznie zobowiązały się do ich wprowadzenia. Gorąco wierzę, że są ludźmi honoru.
Taaa...już widzę jak ochrona nie będzie wpuszczać narąbanych kolesi...a nie daj Bóg zwrócić im uwagę...ceny podniosą dla kulturalnych kibiców a zadymiarze będą dymić poza stadionem...i taki będzie efekt...
Wiadomość zmieniona (14-04-05 15:10)
mg: "Dotychczas te przepisy były martwe, ktoś kiedyś je spisał i nikt nie traktował tego poważnie. Teraz władze klubu podpisały się pod nowymi zasadami i publicznie zobowiązały się do ich wprowadzenia. Gorąco wierzę, że są ludźmi honoru."
Skąd pewność, że tym razem ktos potraktuje te nowe zasady poważnie jesli na obowiązujące są martwe? Mg obawiam się że twoja gorąca wiara to za mało, żeby coś zmienić.
PS. Honor nie ma tu nic do rzeczy
Ja jestem calkowicie przeciw !!!
Przeciez to są [no,no,no!] kpiny zeby pare tysiecy osob cierpialo przez 500 kibicow !!!
Niech zrobią ten jeb*ny monitorig i sie odpier*olą z tymi przepisami
Dawno sie tak nie napialem ku*wa :[
hmm
radykalne to to jest
ale punkty z podniesieniem cen i ograniczeniem ilosci kibiców mi sie nie podobaja
według mnie przydałby sie punkt o wsparciu finansowym Opravców jako propagatorów kulturalnego dopingu
Na razie Panowie pocierpimy, ale z czasem powinno być lepiej i wszyscy na tym skorzystamy.Choć punkt widzenia zależy od punkty siedzenia (na stadionie). Dla mnie karnet rodzinny to miód na uszy. Trzymam kciuki za Profesora.
JeyJey napisał:
> Przeciez to są K*** kpiny zeby pare tysiecy osob cierpialo
> przez 500 kibicow !!!
Skoro kilka tysięcy nie mogło zrobić porządku z tymi pięciuset to trzeba go robić odgórnie.
I o jakich cierpieniach piszesz? Z podwyżką biletów? Nie żartuj, każdy ma chyba karnet.
Swoją drogą - gdyby karnety były czipowe to możnaby sprzedawać je na raty. Nie każdego stać na jednorazowy wydatek. Możnaby przelewać na konto kolejne raty. Gdyby ktoś nie wpłacił - system blokowałby mu wstęp na mecz.
co do podwyzki ceny karnetow - to jest to nieuniknione chocby z powodu wiekszej ilosci rozgrywanych spotkan na jesien
najlepszym rozwiazaniem byloby - karnety w miare tanie, ale tylko za okazaniem id przy zakupie i przy wejsciu na stadion - bilety jednorazowe drogie
mimo wszystko nie spodziewalbym sie wielkich podwyzek, bilet na D zapewne 20 zl nie przekroczy
Wiadomość zmieniona (14-04-05 15:26)
e jak tak to 3 zeta w ta czy w ta nie ma roznicy!
a co do ilosci kobicow to uwazam ze to jest malo 8500 jak na legii blo 9000 i bylo bardzo duzo wolnego miejsca!
bo ludzie stoją na koronie stadionu zamiast usiąść---jakby wszyscy usiedli to raczej byłyby pełne trybuny
gtx napisał:
> Na razie Panowie pocierpimy, ale z czasem powinno być lepiej
A Panie? Czemu też mają cierpieć? Powinni jakąś promocję karnetów dla pań zrobić. Zamiast nieświeżych, podpitych, bluzgających chamów i lumpów (jak na Łęcznej) wolałbym mieć za sobą kilka fajnych dziewuszek a nawet pań (tylko bez trąbek, proszę!).
A mnie sie te punkty nie podobają. A co z tymi ktorzy nie będą mieli na mecz? co z tymi ktorzy są nieslusznie karani? Co teraz musimy sie bić o karnet? będzie jak na wiśle;/
Nie podoba mi sie to i tyle. W sumie kilka punktow dobrcy, ale kilka nie do przyjęcia:(
A ja chcę porządku, mnie te zmiany nie przeszkadzają.
Akceptuję wyższe ceny jeśli wiem że otrzymam lepszy produkt.
A dla mnie większy spokój na stadionie to lepszy produkt, chcę aby moi synowie ze mną chodzili na stadion. Teraz muszę walczyć z żoną, bo ona nie wiem dlaczego twierdzi że na stadionie nie jest bezpiecznie.
Ja na to że dziecka nikt nie ruszy a ona twierdzi że dzieci też nie są bezpieczne bo na stadionie pełno oszołomów.
Taki dialog sobie często prowadzimy a ja nie lubię takich dialogów.
CRACOVIA PANY!!!!!
jkm widze, ze myslisz tylko o sobie i rodzinie. Z jednej strony masz racje, Ale spojrz na tych, ktorzy chcą byc normalnymi kibicami a przez te zmiany podcinają im skrzydla. kto bedzie chodzil teraz na mecze? ten kto zdąży pod Wielicką? Głupota! Walczyć z Chuligaństwem Owszem, ale nie w ten sposob:( I co mamy stać kolo obcych osob? bez znajomych? a co z dopingiem?:(
mg nie sposób się z Tobą nie zgodzić...:) Pozdrawiam :)))
jkm05 - weź żone na stadion i udowodnij że jest spokojnie ( jak na święceniu :) , tylko byle nie na derby...
Hools Cracovia- najlepsza huliganka świata :))))
jedynie elektroniczny system sprawdzania ID (czy to w formie chipa czy w formie glupiego kodu paskowego) moze pozwolic na egzekwowanie zakazow stadionowych. jesli tego nie bedzie to nic sie nie zmieni.
nie podobaja mi sie te podwyzkiu biletow - jesli zbyt ostro poleca w gore to bedzie problem z zebraniem 6500 ludzi pewnie.
chyba poszaleli. . . :| :| :|
Mi, żaden punkt nie przeszkadza.
1. Jeszcze mi się nie zdażyło nie wejść na stadion, a podniecanie się liczbami mnie nie bawi
2. Mam karnet
3. Już siedzę na ponumerowanym
4. Zamierzam w przyszłości posiadać niezłą gromadkę
5.Tańsze karnety - super!
6. Na meczu nie "łażę" tylko oglądam
7. Mam na tyle dobre miejsce, że nie muszę zasłaniać innym.
8. Mam powyżej 14
9. Od pewnego czasu nie przychodzę na bani na stadion
10. Nie łamię regulaminu
11. No może trochę - jedno pifko nie zazkodzi. Może doprowadzi to jednak w przyszłości do sprzedaży piffka na stadionie, jak tak to ok.
12. Nie lubię promocji, ale nie przeszkadzają mi
13. Szkoły, domy kultury - hahaha
Reasumując ja jestem ZA
Wiadomość zmieniona (14-04-05 15:53)
Iiiiiii...
Jeżeli system ma być skuteczny przez S, to polecam korekty:
1) Wejście na stadiom osobom do lat 29 tylko z rodzicami
2) Kontrola osób wchodzących odbywa się poprzez gabinety ginekologiczne
3) Ogrodzenie stadionu pod prądem, co 5 metrów wieże wartownicze, załadowana broń ostra, wzdłuż ogrodzenia biegną głodne rottwealery
4) Krzesełka z zamontowanymi szczękami na nogi, odblkokowywane dopiero po końcowym gwizdku
5) Godzina przed meczem - obowiązkowe nieszpory z udziałem wszystkich kibiców z Krakowa, monitoring dokładnie sprawdza czy wszyscy kibice mają skupione twarze
6) Hostessy rozdający potrzebującym kibicom pampersy
7) Zamiana schodów na alejki (pod kątem BHP rowerzystów Telepiccy)
8) Sektor dla przyjezdych? - oczywista likwidacja!
mg napisal :
"I o jakich cierpieniach piszesz? Z podwyżką biletów? Nie żartuj, każdy ma chyba karnet"
a o takich ze bedą takie mecze gdzie napewno sie bedzie chcialo wybrac powyzej 8500 osob (Wisła, Lech, Legia), o takich ze malolaty bedą mialy problemy z wejsciem bo ich starzy na mecze nie chodzą, o takich ze nie kazdy ma karnet, chodzby z tego wzgledu ze rodzice go nie puszczaja na kazdy mecz bo sie boją o niego, i rowniez dlatego ze ja nie bede mogl stac kolo znajomych bo akurat trafil mi sie bilet z innym numerem miejsca.
A od pilnowania hooliganow to są kamery !
JeyJey, życie jest ciągłą walką z trudnościami.
Niech się młodzież przyzwyczaja.
Milus, a Wiesz człowieku, że dla pewnych osób to byłoby najlepsze rozwiązanie....
No niestety coś, za coś. Zresztą możemy sobie tylko ponarzekać. Decyzje już zapadły.
7. EGZEKWOWANIE wymogu zajmowania wykupionego miejsca oraz wprowadzenie ZAKAZU stania na koronie stadionu, zakaz oglądania meczów w przejściach, na schodach.
NIEREALNE !
9. Wprowadzenie ZAKAZU WSTĘPU NA STADION osobom podejrzanym o to iż są w stanie nietrzeźwym.
A CZY TO PRZYPADKIEM NIE OBOWIĄZYWAŁO WCZEŚNIEJ ???
Jakoś nie jestem w stanie sobie wyobrazić tych zmian......no chyba że zamiast ochrony będzie stała milicja....a jeśli ochrona będzie tak szalała to pewne awantury.już to widze jak ochroniaż za 50 zeta będzie ryzykował złamanie nosa.
[ostatnie ostrzezenie - pozdrawiam modek]
Los KSC - Nie myślę tylko o sobie. W tym co napisałem jest lekka autoironia.
Po prostu takie rozmowy w różnych konfiguracjach ma wielu z nas.
Prawda jest taka że nie pójdę z dzieciakami do młyna.Ja chcę moje dzieci wychować na PRAWDZIWYCH PASIAKÓW. A chodzenie na mecze od małego w tym pomaga. Sam nie miałem tyle szczęścia, mój ojciec nie interesuje się meczami.
Kibice "rodzinni" zajmą tylko część stadionu, pewnie niewielką.
Tak więc i dla "samotnych" jest miejsce "pod ogromną taflą nieba".
Ja tylko chcę usiąść spokojnie i oglądać mecz bez ryzyka że komuś się nie spodoba moja czapka.
Brylant - jak namówisz moją żonę do pójścia na mecz to masz Nobla i picie przez cały wieczór.
Co, mam ją pobić żeby poszła?
Poza tym niech ktoś w tym domu będzie normalny.
CRACOVIA PANY!!!!!
TY modek to walnij sobie mi bana :> może cie to tak podnieca i ci przyjemnosc sprawi....
a słowa moje jak bys nie zauwazył były ironią<żartem>......
dobra ja juz sie wypowiadac nie będę..... a wy dalej żyjcie w świecie fantazji bajek i marzeń;-)
!!! ANTY WISŁA!!!
Wiadomość zmieniona (14-04-05 16:35)
No i macie okaz z qrdwanowa....proste toto takie...uch!
Jeszcze, co do wpuszczania kibiców Wisły na derby, na specjalnych zasadach. Podejrzewam, że za ewentualne dymy u nas mogą dostać zakaz stadionowy u siebie. Potem zresztą z wzajemnością. Nie wiem nawet, czy w przyszłości nie należy się zastanowić nad takim rozwiązaniem, że jeżeli ktoś dostanie zakaz stadionowy, to niech obowiązuje na obydwa stadiony. Jeżeli ktoś bedzie dymił na Wiśle, to nie wierzę, że potem będzie grzeczny ewentualnie na Cracovii. No i odwrotnie oczywiście. Moze taki delikwent zastanowi się dwa razy (po jednym na stadion) nim rzuci kamień.
to Hutnikowi frekfencja skoczy ;))
Na poczatek wszyscy złapani po meczu z Legią (jesli nie pojda siedziec) powinni dostac zakazy stadionowe a malo tego obowiazek stawienia sie na komisariacie w czasie meczu... W ten sposob mozemy byc pewni ze te osoby zostana wyeliminowane ze stadionu.. Oprocz tego na meczach podwyzszonego ryzyka od samego poczatku spotkania powinna byc na stadionie (przy sektorze buforowym tak jak mialo to miejsce pod koniec meczu z Legią) policja i tonowac wszystkie agresywne zachowania kibicow.. Do tego sprawnie dzialajacy monitoring i jakis system identyfikacji kibicow.. Bierzmy przyklad z anglikow oni sobie z tym poradzili..
tak tak.. moj kuzyn po Hutniku juz dostal taki zakaz a nic nie zrobil
chyba Krzysieksc nie miales do czynienia z policja
Brawo dla zarządu Cracovii i prezesa Filipiaka za szybkie decyzje, oby tylko teraz nie zabrakło konsekwencji, a o wypełnienie kibicami nowego stadionu nie będzie trzeba się martwić. Mam nadzieję, że inne kluby będą dążyć do w/w standardów.
Pozdrawiam
Młodzież do lat 14 [ a jak będzie wiek sprawdzany?] może być rzadkością. Zależy to jeszcze od konkretów np. czy będą karnety rodzinne już dwuosobowe. A kupić jakiemuś chłopcu bilet to i owszem. Tylko co dalej? Za bramą się rozchodzimy bo każdy ma już karnet i co z żądaną opieką ?
< A po ile będą bilety na derby u koników? Może wprowadzić ograniczenie miejc i zakaz stania na koronie po derbach a nie już po Lechu? Tak nawiasem, to jedyna bójka była na A1, jak wspominał docent i inni, w środku sektora.
< i co to znaczy: " podejrzany, iż jest w stanie nietrzeżwym" ? będziemy chuchać po kolei? Ochrona padnie jeszcze przed meczem!
< A gdzie ULGOWE bilety dla młodzieży ???
Gratulacje panie prezesie Filipiak! Szkoda tylko, że tak późno. Właściwie ze wszystkimi punktami się zgadzam. Niektóre są może trochę problematyczne, ale jeśli mają doprowadzić do tego, że nasz stadion będzie miejscem bezpiecznym to też jestem za. Nie chodzi tu bynajmniej o moje bezpieczeństwo, bo nim się nie przejmuje, ale niech bezpiecznie poczują się ci, którzy do tej pory rzadko lub wcale nie chodzili na stadion z różnych względów opisywanych przez gazety.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)