Myślę, że wszyscy którzy myśleli o pojednaniu zapomną o tym po dzisiejszym meczu.
Na Legię po meczu czekało kilkaset osób. Policja pałami i armatkami wodnymi rozproszyła po kilkudziesiętu minutach kibiców Cracovii. Ci kamieniami odwdzięczali się im.
Hitem był jeep wyjeżdzający po meczu ul. Kałuży przy Aldze. W środku dumnie wystawione szaliki Wisły. Właściciele szybko ich się pozbyli. Stracili również lusterko. Myślę, że mają i tak dużo szczęścia. Za bardzo zaufali forom internetowym...
-
-
Cracovia - Legia czyli przedsmak derby!
Ojcieć Święty to widział ,ale dla niekórych to się nie liczy !!!!!
hmm
Wiadomo że nic odrazu ale zauważcie że różnie to teraz na stadionie wyglada, a nie tak że wszyscy maja to samo zdanie.
Poza tym z Policja nie było pojednania :)) Oni na msze nie przyszli :))
któraś gazeta ostatnio wspominała że po pojednaniu przywódcom ,, radykalnychh szalikowców'' pali sie grunt pod nogami i grupy hools znikną ze stadionów - he dzisiaj sie przekonałem o tym na stadionie ten pismak chyba pisał to po pijaku bądz jest smakoszem ,,ziół jamajskich''
Ci którzy dążyli do zadymy mieli gdzieś to co działo na boisku. Kompletnie ich to nie obchodziło. Końcówki nie widzieli (i pewnie tego nie żałują, przecież piłka ich nie interesuje) bo przygotowywali się już do starcia z policją. Pasiaste barwy traktują jak oznaczenie wojsk i co najgorsze osiągnęli swój cel. Media już się o nich rozpisują więc pewnie liczą na kolejnych chętnych do swojego "wojska". Ojciec Święty dla nich nie jest chyba nawet powodem chwili zastanowienia, a już napewno przeszkodą w kolejnych rozróbach w jego ukochanych barwach.
Trzeba to jasno powiedzieć że te gnoje przynoszą nam wstyd.
Podobnie bylo na meczu Korona - KSZO i jeszcze kilku innych - idzie teraz na TVP1 program o tym
Mogłbym założyć temat "A nie mowiłem" hehe sporo postów bym miał.
(Nie mowie tego złośliwie)
jasno to trzeba zapytać Prezesa: działa ten monitoring czy nie?
Ja mysle ze nie bedzie spokojnie na stadionach do puki nie zaostrza sie srodki na stadionach. w Angli sobie poradzili dlaczego u nas mialo byc inaczej, a nie ze gowniarze rzucaja kamieniami i nikogo to nie interesuje takie osoby nie powinny byc juz nigdy wpuszczane na stadiony. Moze w koncu uspokoi sie a na stadionach zostali by tylko prawdziwi kibice.
Coś mało było tych poszukiwaczy mocnych wrażeń w rzucaniu się przez płot. Cześć można zrozumieć bo jednak bydło z Warszawy przyjechało a reszta sie nie zreformuje. Poczekamy ...
Wiadomość zmieniona (10-04-05 20:05)
Na szczęście "a nie mówiłem" jest w mniejszości.
Współczuję chłopakom z jeepa, znaleźli się w złym czasie w niewłaściwym miejscu. Prawda jest taka że na rogu Kałuży i Focha zebrali się ci, którzy najpierw próbowali śpiewać znany hit o Wiśle, a później całą agresję skierowali na ekipę Legii, która starała się, jak mogła, żeby ich wyprowadzić z równowagi. Przechodziłem tamtędy i widziałem: no cóż, to nie byli ministranci. Zaznaczam jednak, że wiślakom oberwało się na fali rozpalonych emocji skierowanych przeciw kibolom Legii.
Zgadzam się z przedmówcami: trzeba eliminować tych bandytów, kimkolwiek są.
Z drugiej strony nie załamujmy rąk. Pojednanie nie zostało zniszczone, cierpliwości!
Nie dajmy się terroryzować bandzie bandytów. Rozwalenie idei pojednania byłoby dla nich największą radością i mocno nad tym pracują. Wiślacy niech wiedzą że mają szacunek prawdziwych kibiców Pasów. Za bandytów możemy tylko przeprosić. Oni nie są naszymi kibicami, to przebierańcy mający gdzieś tak samo Wisłę jak i Cracovię.
Cześć Pasy !!!
1) Gratulacje z powodu wygranej. Mieliście więcej zimnej krwi, troche lepszą ekipę... i zwycięstwo było zasłużone. A Legioniści nie pierwszy już tracą punkty przez zmarnowany karny.
2) Przykro mi, że paru naszych przedstawicieli straciło szaliki. Być może "za bardzo zaufali forom internetowym", jak to napisał Jaśnie Pan. Możliwe też że trafili na grupę zwykłych chuliganów. A media mają teraż używanie... Szkoda.
3) Chuligaństwo często obraca się przeciw klubowi, pod barwami którego się rozrabia. U nas na Reymonta na pierwszym meczu przeciw GKS paru debili wywiesiło transparent obrażający Cracovię. Skutki: Wisła musiała zapłacić karę, mecz przerwano i omal nie zakończono (groził nam walkower). Jak widać, z chuligaństwem trzeba walczyć po obu stronach Błoń.
4) Życzę wam jak najlepszych wyników w dalszych meczach, żebyście mogli zagrać w pucharach. A wielkie derby niech się najlepiej zakończą podziałem punktów. Wtedy wszyscy będą mieli po trochu satysfakcji.
5) Chciałbym na koniec, by pikniki takie jak ja, nie musiały bac się przyjść na stadion, podopingować, gdy np. Wisła będzie grala z Barceloną albo Cracovia z Schalke, żebyśmy - kochając własne kluby - potrafili szanować innych. Marzenie? - może, ale bardzo szczere. SZACUNEK.
Wstydem jest to, co działo się na ul. Focha pół godziny po zwycięskim meczu z Legią. Na meczu to jeszcze jakoś wytrzymało, co prawda wyglądało źle, ale to były tylko takie przepychanki, zresztą sprowokowane przez idiotów z Warszawy. Straszne bydło jeździ za tą Legią po całej Polsce, wcześniej przecież obrzucali kamieniami samochodzy normalnych, zwykłych ludzi w Kielcach oraz kilkukrotnie zatrzymywali pociąg, ale to już ich problem. Natomiast potyczka z policją po meczu idiotyczna i prostacka. Nieważne czy była prowokacja czy nie było i nie warto tego tłumaczyć - w Polskę poszło w TVN i TVP...
Ręce i nogi opadają:-(((((( Takie piękne, dramatyczne widowisko zostało zepsute bo wstyd posostaje straszny..... Nie chce mi się nawet tego komentować, zresztą nie ma to sensu..... Tutaj klub musi podjąć jakieś kroki by raz na zawsze debilizm zniknął ze stadionów i poza nim..... Tylko jakie??? Może trzeba stworzyć nowy dział w klubie, który znajdzie jakiś pomysł.....
a mecz pojednania, zaplanowany przez PZPN, to dopiero beda derby.
to byl po prostu mecz...
wstyd i hańba! Do czasu takiego iż bandyci swobodnie będą mogli się panoszyć na stadionach - będą ciągle powracające z tym związane problemy.
Pozdrawiam normalnych kibicow Cracovi, ladny mecz, gratuluje. Nie poddawajcie sie w walce z obciachem jakim jest anty doping i nienawisc do Wisly.
To wstyd dla tak swietnego klubu jak Cracovia ze na jej stadion przychodzi grupa bandytow ziejacych nienawiscia. Na szczescie to coreaz wiekszy margines.
Szacunek dla normalnych.
TYLKO WISLA.
ja powiem tylko tyle mowilem tlumaczylem na forum to po mnie jechliscie to teraz macie , wyszlo na moje.
kkk_84 noi co na twoje wyszło ??
Na nikogo nie wyszło bo nic sie nie stało.
Pewne rzeczy wygladaj lepiej niz były tylko trzeba to jasno okreslic że pewne kregi wszystko maja gdzieś, ale to było oczywiste.
Trzeba tez pamietać że Bilety dla Wisły na Derby przejma ich hooligani i taka własnie ekipa przyjdzie na Derby. Więc cudów po obu stronach nie można sie spodziewać.
Tylko że moga być to gorsze derby niz te u nich.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)