Chyba, że jest to żałosna prowokacja... :)
-
-
Czy Pan Stawowy jest slepy????
Panowie !
1. Jestem czytelnikiem tego forum od momentu powstania tej strony internetowej!
2. Kibicuje Pasom od prawie 20 lat
3. Sponsuruje Cracovie od kiedy Pan Misior zostal powolany na Prezesa Cracovii.
4. Po wczorajszym sparingu z GKS Katowice , dalej twierdze ze jest zle!
Druga polowa to przeciez zenada!
5. Nie tylko ja ,ale i inni sie smiali z poczynan naszych pilkarzy.
6. Mielismy szczescie ze nie przegralismy tego meczu.
7. Z taka druzyna powinno sie wygrac przynajmniej 4-0.A nie 3-2.
8. A skoro tak dobrych pilkarzy mamy i nie sa nam potrzebne wzmocnienia to powinismy grac w tym sezonie o mistrza Polski.
9. Pieciu moze siedmiu zawodnikow nadaje sie do gry w pierwszej lidze , a reszta jest do zwolnienia!
10. Trenera mamy dobrego ale strasznie upartego!!!!!!!!
I tu chyba kazdy mi przyzna racje.
Wszyscy zawodnicy z pierwszej druzyny ,ktorzy grali w sobote w meczu rezerw powinni byc usunieci z klubu natychmiast!!!!!!!!!
11. Nie potrzebni sa darmozjadzi !!!!!!!!
12. Szczotka moze gralby lepiej gdyby wiecej czasu poswiecil na trening a nie lansowanie po Krakowskich klubach!!!
13. A do gwiazdy mu jeszcze duzo brakuje!!!!!
14. I szkoda ze Pan Stawowy nie pomyslal o wzocnieniu formacji obronnej w przerwie zimowej....
15. Bo niestety to jest najwieksza bolaczka tej druzyny.
Imi:
Pierwsze trzy punkty pomijam.
4.A co powiesz o pierwszej polowie?:>
5.To ma byc wytlumaczenie, czy alibi? Przypomnij sobie takie mecze jak Cracovia - Lublinianka 0:1, Cracovia - Karpaty Krosno 0:0, Cracovia - Lewart Lubartow 2:3, albo Cracovia - LZS Niedzwiedz 0:0. To Ci dopiero bedzie do smiechu.
6.Mielismy szczescie. Ale wygralismy, zatem od przegranej oddzielily nas dwie bramki.
7.Chcialem niesmialo przypomniec, ze z taka druzyna w rundzie jesiennej poleglismy 0:1 i to grajac w najmocniejszym skladzie.
8.Gramy o mistrza Polski. Katowice tez graja o mistrza Polski, a co? :)
9.Hm... Przeciwko Wisle Krakow, Wisle Plock, Groclinowi, czy Zaglebiu zawsze na boisko wybiegalo jedenastu i jakos dawali sobie rade. Tak to juz jest, ze w polskiej lidze ciezko jest znalezc klub, coby mial samych pierwszoligowych zawodnikow, bo na przyklad w takiej Odrze, to pewnie nie naliczylibysmy nawet trzech kierujac sie Twoimi ocenami.
10.Uparty to on jest jak cholera. Ale bez jego upartosci za klubu dawno usunieto by takie "beztalencia" jak Cabaj, czy Skrzynia... I byc moze w meczu ligowym zagraliby Wawrzyczek i Wisnia, ktorzy w ostatnich sparingach "zachwycaja" forma:>
11.Zapraszam na trening - powiedz im to prosto w oczy, jak cos do nich masz, a nie wypisuj na forum, bo Pan Bog tego nie czyta i Cie nie wyslucha, a moderatorzy tez nie maja mocy spraczej w kreowaniu polityki transferowej klubu (no chyba nie maja ;-) ) .
12.Nie wiem czy sie lansuje, nie wiem tez czy czyta forum. Powiedz mu to w twarz, jak chcesz cos zrobic, a nie dokonuj napinek na necie.
13.Cholernie duzo. Co nie zmienia propozycji z punktu 12.
14.Formacja obronna jest akurat dosc szeroka i solidna. Ona ma sie zgrywac ze soba, a bedzie dobrze.
15.Najwiesza bolaczka tej druzyny jest nierowna forma, a nie postawa obrony. Wiele druzyn by chcialo miec takie "bolaczki" w obronie jakie my mamy.
Jest chwila do meczu więc parę uwag do tematu.W firmie obijboka się zwolni i na jego miejsce już pukają następni.W naszej piłce jest inaczej-trudno o utalentowanego zawodnika.Przykład-musimy wymienić ,dej my na to Banię ,kto mógłby go zastąpić z I ligi?dla mnie jedynie ktoś z duetu Wisły lub Legii.Reszta niestety przeciętna. Dlatego z zwolnieniami trzeba bardzo ostrożnie,lepiej przenieść do rezerw , obniżyć gażę i spokojnie poczekać przez sezon licząc na poprawę.I jeszcze jedno.Nawet wielcy gracze mają zdumiewające spadki formy.Przykład gwiazd-Raul.Figo,Zidan- ostatnio grają słabiutko i bardzo trudno to wytłumaczyć.Nieraz wymuszamy na trenerze wstawienie któregoś z zawodników.Facet kilka meczy gra pięknie a potem żal bierze patrzeć.W tych wahaniach upartość trenera który ma zawodników na co dzień jest zaletą . Dodatkowo na plus P.Stawowego jest powtarzana deklaracja -dajcie mi dobrego zawodnika,wartego kwoty sprzedaży, niech grą udowodni,że jest lepszy od tych co mam a na pewno go wystawię.
Albert....99% racji
Troszke przesadziłeś z ta szeroką i mocną obroną:)
natomiast co do P.Bani masz 100& racji nie ma co ukrywać jest to zawodnik z ścisłej czołówki polskiej ligi
Imi - w piłce najgorszą rzeczą jest kierowanie się chwilowymi emocjami. Mówisz, że Stawowy jest uparty. OK, ale przyponij sobie nie tak znowu odległą porażkę z Tłokami Gorzyce. Gdybyś Ty był trenerem, z pewnością wyrzuciłbyś po tym meczu z klubu połowe zawodników, a resztę przesunąłbyś do rezerw. I nie mów, że tak byś nie postąpił, bo jak znam kibiców Twojego pokroju na 100% po tym meczu wykrzykiwałeś takie hasła (jak wykrzykujesz tak po sparingach, to co dopiero wtedy). A jednak ten uparty jak osioł Stawowy w 3 dni później wystawił dokładnie tych samych piłkarzy przeciwko Szczakowiance... No co za baran z niego pewnie sobie myślałeś... Czy muszę pisać dalej?.....
Rozumiem, że forum Cracovii jest świetnym miejscem wymiany poglądów! Ale na Boga szanujmy się i nie obrażajmy trenera (innych też) tytułem jw.
Jak by Ci Imi było miło gdyby ktoś zatytułował np Imi to raptus i prostak?
Przemyśl i popraw tytuł!
Pozdrawiam.
tylko jeden wątek poruszę, bo poprzednicy wyczerpująco odpowiedzieli na wszystkie pozostałe, ale:
[i] I szkoda ze Pan Stawowy nie pomyslal o wzocnieniu formacji obronnej w przerwie zimowej.... Bo niestety to jest najwieksza bolaczka tej druzyny.[/i]
w rundzie jesiennej straciliśmy 14 bramek (mniej jedynie Telefonika, Legia i Amica), z tego 10 w pierwszych czterech meczach! w kolejnych 9 meczach - strata 4 bramek..... czyż mając taki bilans za największą bolączkę uznaje się potrzebę wzmocnienia obrony?
pod ręką jest 8 obrońców (w tym conajmniej 4 uniwersalnych czyli nie przypisanych do ściśle określonej pozycji).... czyż mając tylu obrońców za największą bolączkę uznaje się potrzebę wzmocnienia obrony?
gra obrony to nie tylko gra nominalnych obrońców ale to sprawa gry defensywnej całej drużyny....
natomiast prawdą jest, że:
Wacek potrzebuje jeszcze kilku tygodni by dojść do swego normalnego poziomu (nic dziwnego, skoro przez rok nie grał), Wawrzyczek - kompletnie bez formy, to samo w pewnej mierze dotyczy Wiśniewskiego, akurat pechowy zbieg okoliczności: kartki Węgrzyna, kontuzja Radwańskiego, przeziębienie Piątka (będą z niego ludzie, ja wam to mówię), widoczny brak ogrania u pozostałych - łącznie z narazie słabszym Baranem i "niezbyt przeżywającym":):) zadania defensywne Bojarskim
ale czy to powód do pisania, że to jest akurat największą bolączką? Ja np. wierdzę, że największą bolączką jest brak skuteczności.. ale i ta z czasem zapewne przyjdzie
oj co się dzieje?
Ruch Chorzów - Radomiak Radom 0:2 (0:2)
Bramki: Abel Salami - dwie (19, 30).
tacy dwaj napisał(a):
> oj co się dzieje?
> Ruch Chorzów - Radomiak Radom 0:2 (0:2)
> Bramki: Abel Salami - dwie (19, 30).
>
No właśnie...
Może ten Radomiak nie aż taki beznadziejnie słaby, Koledzy Krytykanci...
;-)
Chyba to, ze Radomiakiem zajal sie Broniszewski, ktory nie jest trenerem finezyjnym, ale za to cholernie solidnym. No i efekty widac - najpierw w sparingu "zaliczyli" nas, a teraz juz o punkty Ruch. I na pewno sie na tym nie skonczy, Broniszewski uratowal juz przed spadkiem niejedna druzyne.
Przy okazji - pozdrowienia TD:)
Raczej slepy nie jest bo okolarow nie nosi. Wystarczy popatrzec co sie stalo z Lechem, maja bardzo podobna sytuacje jaka przynajmniej teraz sie u nas zaczyna robic.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)