Powtórze za Craco:Wojciech Stawowy-zaufanie które procentuje!!!
-
-
Wojciech Stawowy: ,,Jestem w stanie przestać pracować z tym zespołem"
Skoro Monday zedytował post, to i ja to czynię - między pasiakami nie powinno być waśni :)
Wiadomość zmieniona (26-03-05 13:20)
L.D.Z.:"każdy ktosię zna na piłce i jest częstym gościem na meczach KOCHANEJ CRACOVII wie że połowa drużyny nie nadaje się do I ligi".
Ciekawa teza. To pewnie dlatego dwoch zawodnikow z tej druzyny pojechalona reprezentacje, dwoch kolejnych pojedzie, a Bania ktory sie konczy jest czwartym strzelcem ligi. Ale moze ja sie nie znam na pilce - zgodnie z Twoja argumentacja to by sie zgadzalo.
RENIFER72: to panu juz dziekujemy!!
MY?! Mow za siebie z laski swojej, chyba ze masz w dowodzie Filipiak Janusz.
Trapez: "Trzeba być naprawdę ślepym ,żeby nie widzieć jaką hu..ie niektórzy grają -zwłaszcza Pana ulubieńcy" .
A ktory to? Nazwiska prosze? Okreslenie "ulubiency Stawa" sa tak samo konkretne jak okreslenie "klub Krakowskiego Przedmiescia". Napisz o kogo Ci chodzi - konkretnie.
PS: Co powiecie moi drodzy malkontenci o dzisiejszym wystepie Wisni i Wawrzyczka, naszych asow, ktorzy tylko przez zlosliwosc trenera nie moga zaistniec na boisku? Takie z nich panaceum na "tragicznego" Piatka?
Zgadzam sie z Reniferem w 100%. Zadne wytlumaczenie ze sparing. Druzyna majaca aspiracje gry w pucharach bez problemu musi ogrywac takich rywali.
Wojtek - trzymaj się!
Piłkarze zmazać plamę - w Wodzisławiu...
Malkontenci - szerzenie defetyzmu przed derbami jest niewskazane.
SZkoda że Wojciech Stawowy jest uparty do bólu a przy tym popełnia proste błędy jeśli chodzi o ustawienia piłkarzy.
Pamiętacie Panowie jak pomstowaliśmy,że Basterek nie nadaje się na obrońcę lecz jego pozycja to pomoc.Jaki byłem szczęśliwy jak wreszcie Baster zagrał na swojej pozycj,ale cóż znów przyszła wiosna a wraz z nią powrót Marka do obrony i po co,dlaczego nie wiem? Czy trener jest ślepy czy robi na złość nam, sam sobie,naprawdę nie wiem.
Prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie!
mimo tej wpadki mimo trudnej sytuacji calym sercem jestem z Panem Panie Wojtku!
CRACOVIA BEDZIE WIELKA!!!!!!!!
2006 % poparcia dla Wojtka Stawowego !!! ten rok ma nam dać tytuł !!!
jesteśmy świadkami postępującego zjawiska narcyzmu u naszych futbolistów. Nie mam nic przeciwko kolczykom w uszach, pępkach i językach, kolorowym butom, tatuażom, żelom, balejażom i wszelkim farbom na włosach.
Tyle że wszystkie te ozdoby robią z piłkarzy jeszcze większe baby. Oni tak bardzo koncentrują się na swoim wyglądzie, że zapominają, w jakim celu wyszli na boisko. Nie mają do pokazania nic więcej, poza tym, co zrobili z nimi fryzjerzy i kosmetyczki. Można odnieść wrażenie, że niektórzy piłkarze więcej czasu spędzają w salonach piękności niż na treningach. Same Beckhamy, tylko nie ma kto grać. Jest różnica między modą a chorobą.
Depesz, Craco, i różni inni którzy piszą podbnie - gorąco popieram!
Jeszcze raz - ludzie, nie wariujcie, patrzcie gdzie byliśmy 3 lata temu!
Chcecie tam wrócić? No to spokojnie.
Ja przed tym sezonem miałem ochotę na jedno:
- byśmy się utrzymali w I lidze i to spokojnie utrzymali
(czyli bez nerwówki i walki o utrzymanie).
Uczymy się (to znaczy drużyna) I ligi i zobaczymy co będzie dalej.
Już mam serię miłych niespodzianek.
Spokój, koledzy krytykanci!
g.wno prawda, że Stawowy popełnia błedy w ustawieniu. problem tkwi w zawodnikach, którym się po prostu nie chce czasami grać. tak było w katowicach - tam nikt (oprócz o ile dobrze pamiętam Wawrzyczka pod koniec meczu ) nie chciał atakować. grali tak jakby nie chcieli wygrać. nie było walki, zaangażowania, nieustępliwości. wtedy miałem wrażenie że poobstawiali wynik u bukmacherów na naszą porażkę. później gramy W KrK z płockiem i wszystko wraca do normy. to jest wszysto jakieś poj.bane, ale to co pokazali dzisiaj to była jedna wielka farsa. topimy 0:3 a oni dalej truchtali tak jak przy 0:0. za grosz honoru. po cholere robić sparing kiedy zaangażonawanie piłkarzy wynosi 20%?! i te pieprzone podania w poprzek boiska... pieprzyć kibiców ( których przyszło więcej niż Radomiak widział u siebie na meczu ligowym ). pobiegajmy 90 minut i chodźmy do domu bo święta tuż tuż... wstyd
ale co mam zrobić? nadal będę przychodził bo gdzie indziej miałbym pójść?
"Stawowy niepojedzie z krytyka po druzynie bo graja same pupile".Przeciez grali dzis wszyscy wiec o jakich pupilach jest tu znowu mowa?
Nie robi błędów, kto nic nie robi. - To zdanie już wielokrotnie padało na naszym forum.
Ale na błędach trzeba się uczyć i wyciągać wnioski, tymczasem faktem jest, że mamy bardzo słaby start w każdej rundzie wiosennej. Tak było już w III lidze, powtórzyło się w II, no i wygląda na to że i teraz będzie (jest) podobnie.
Sparing z Radomiakiem (nie widziałem, opieram się na relacjach innych) potwierdził, że jest źle. Gdy brakło ambicji (która była w meczu z Łęczną) okazało się jak przygotowani jesteśmy do sezonu.
Możemy postawić tezy:
1. Oszczędzanie zdrowia zawodników - tak preferowane przez Stawowego - odbija nam się czkawką. Zespół "gwiazd" boi się o swoje nogi i nie nauczył się walki w teoretycznymi słabeuszami. Do czasu gdy tego nie nauczą się nasi "gwiazdorzy" lub nie będziemy mieć prawdziwych gwiazd, którzy swoimi umiejętnościami będą potrafić decydować o zwycięstwach, nadal tracić będziemy punkty w meczach z Katowicami, Łęcznami, Graczami czy Wodzisławiami.
2. Postawienie na "swoich" też nie okazało się dobrym posunięciem. Z jednej strony zespół swoim wynikiem na jesieni zasłużył na kredyt zaufania, ale każdy chyba widzi, że są ogniwa które nie rokują nadziei na przyszłość i trzeba było im podziękować (Nowak - który nie potrafi minąć
żadnego przeciwnika, Dudziński, Piątek, Przytuła). Jeśli mamy się włączyć do walki o najwyższe cele w kolejnym sezonie to korekt (a przynajmniej zwiększenia konkurencji) trzeba było dokonać już teraz.
3. Mam też dość ciągłej płaczliwości Stawowego. Wciąż ktoś go nie lubi, czyha na jego posadę. Panie Stawowy daj Pan spokój. Wylansowano Pana Wojtka jako genialnego trenera młodego pokolenia. Wielu powtarza pochwały usłyszane od innych "specjalistów". Pomija się bardzo istotny aspekt konfortowych warunków jego pracy. Tak krytykowany przez wielu Mikulski (nie jestem jego orędownikiem) zbudował też dość ciekawy zespół bez gwiazd i zdobył z nim więcej punktów niż my.
Ciągle powtarzające się straszenie Stawowego, że on może w każdej chwili odejść, że on się nie trzyma stołka, to już staje się nudne. Wcale nie jestem pewien czy szybko znalazł by się chętny na jego usługi i czy też by miał tam tak dobre wyniki. Tak więc radzę więcej spokoju Panie Wojtku i zastanowić się nad zarzutami kierowanymi w Pana stronę (nie odbierając ich jako ataku, ale traktować jako sugestie do przemyślenia).
Na koniec z mojej strony zapewniam, że też nie jestem za gwałtownymi ruchami, widzeniem wszystkiego tylko w czarno-białych barwach. Wiele posunięć Stawowego było bardzo dobrych lub dobrych. Podoba mi się nasza gra do przodu (choć brak nam wiele do ideału) i to, że za każdym razem idąc na mecz ligowy JESTEM PEWIEN, ŻE NASI BĘDĄ WALCZYĆ PRZEZ 90 MINUT (a kto pamięta dawne czasy nie zawsze tak było.
Trzymam więc kciuki za Stawowego i wierzę, że już w najbliższym sparingu z Katowicami piłkarze zagrają tak dobrze, że wszyscy się uspokoimy i uznamy haniebne 1-4 jako kubeł zimnej wody wylany na rozpalone głowy co po niektórych huraoptymistów i samych piłkarzy.
Wiadomość zmieniona (23-03-05 20:27)
Wojtek nie daj się !!
nie uciekaj!!
Trenerze Trzymaj się!!!
Porozmawiać trzeba z zespołem i to poważnie!!!
Jak ogrywalismy GKS katowice i Ruch bedąc w trzeciej lidze nikt z pierwszo ligowców nie robił z tego tragedji a u nas wszyscy chcieli by być trenerami,najlepiej zwalniać bo to poprostu proste,poczekajmy do końca rundy a nie po jakimś tam sparingu,sparingi są po to żeby sprawdzić nowe ustawienia a nie walka o mistrzostwo świata!
Zgadza się nie powińiśmy schodzić poniżej swojego poziomu ale bez przesady . Dla mnie wiekszym obciachem było przegranie ze Skalniakiem w PP.
Gramy dalej !!!
Poparcie dla Stawowego! !!!! I nie patrzybym na to co byo na tym meczu! Po Legii będziecie spiewać inaczej!
Panowie,tak Wam tęskno za 3 ligą że na każdym kroku przypominacie nie tak odległą szara pasiastą dolę??O tym że trzy lata temu graliśmy dwa szczeble niżej nikt nie zapomniał,ale dzisiaj gramy w 1 lidze i chcemy żeby drużyna reprezentowała taki poziom.Dzisiejszy sparing to tragedia i nie ma się co dziwić komentarzom.Piłkarze "przeszli obok meczu" co niezmiernie martwi i jednocześnie dziwi ,ale nakazuje wierzyć że piłkarze będą chcieli za wszelką cenę zmyć tą plamę.Mnie oprócz postawy piłkarzy zaskakuje pesymistyczna postawa Stawowego.Facet który sprawiał wrażenie pewnego siebie nagle chce się poddać bez walki???Dziwne...........
Podsumowywując-
Apel do Piłkarzy---- WALKA!!!!!!!!!ZAANGAŻOWANIE!!!!!!!!!!!AMBICJA!!!!
Apel do Trenera----KONSEKWENCJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CZY WYGRYWASZ CZY NIE-JA I TAK KOCHAM CIĘ-W MOIM SERCU PASY [b]I NA DOBRE I NA ZŁE[/b] !!!
Wiadomość zmieniona (23-03-05 20:50)
O dzięki Ci Panie, że znalazł się choć jeden z chłodną głową.
BoRut 1906% poparcia i dzięki, że przywróciłeś mi wiarę, że jeszcze nie wszystkie Pasiaki powariowały. Ferencvaros przybywaj i lej kubły zimnej wody na te rozpalone łby.
Panowie dziś drużyna Polonii będąca w ciezkiej sytuacji organizacyjno-finansowej
pojechała do Łęcznej na mecz (który być może pozwoli uniknąć jej baraży).
Ma takiego se trebera , jest po ciężkiej kłótni w drużynie, dostała 2* 5 do kółka
ale już w sobotę posbierali się na mecz z W. (tylko Zuraw , Franek i trochę sędzia nie pozwolił zdobyć punktu).
Dziś wywieźli od tak wychwalanego "Bobo" punkcika.
Ze wszystkiego da się podnieść. Trzeba tylko opanować sytuacje. Dogadać się i pracować dalej....a nie od razu:
- pół drużyny do luftu!!!!!!!
- "wypierdolić" - jak darł ryja przy byle niepowodzeniu jedn warzywny z okolic
sektora A.
- trener zły
- zawodnicy amatorzy
Jest jakiś problem , kryzys to trzeba go szybko rozwiązać a nie robić atmosfere "wszystko się wali"...
Nasi też spoko się pozbierają ...tyko trzeba dać im czas i szanse.
Ta drużyna ograła Polkowice , Lubin , Groclin , Kolejorza, Płock, Polonie nie mówiąc już o derbowym remisie gdzie prawie każdy dostawał "lanie na goły tyłek"...
...no ale "pół drużyny się nie nadaje do ligi" a Janas z Kajdinstem to pewnie agenci Mossadu i dlatego "Żydów" powołują;)
Mamy jakiś kryzys ale to nie powód by wszystko dewastować...uff całe szczęście ,że do derbów kupa czasu:-)
ps: Dla zawodników nie ma żadnego usprawiedliwienia dzisiejszej bumelki w pracy...mogą to tylko na boisku odrobić.
Zrobiło się z naszych piłkarzy nagle wielkie gwiazdy i taki jest tego efekt. Panie Wojtku chyba Pan niemysli tak teraz tego wszystkiego zostawić??
Ja i tak wieże że wszystko się ułoży, a w Wodzisławiu piłkarze pokażą klasę, jestem okrutnym optimistą :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)