Jako wieloletni kibic Cracovii zwracam się z prośbą do Zarządu Klubu MKS Cracovia o wydanie oświadczenia nawiązującego do wypowiedzi rzecznika Wisły Kraków pana Jurczyńskiego.
Ten incydent godzi w nasze imię zarówno nas kibiców jak również a może przede wszystkim klubu. Ufam że nie zostawicie tego bez odpowiedzi!
-
-
Cracovio czas na kontrę !
Nie jestem pewien czy Cracovii przystoi reagowac na wszystkie zaczepki. Zwlaszcza w wykonaniu takiego idioty jak np niedorzecznik wisły.
RoMan do ataku ;)
A tak serio to mysle ze niepotrzebne są 2 tematy o tym samym
Godzi w wasze imie? A nazwa Jude Gang nie godzi? Flaga Narod Wybrany tez nie? A ziemia swieta? A flaga izraela w wieliczce ...
schizofrenia?????
I co w tym oswiadczeniu miało by sie znaleźć?
Może:
"Informujemy że nie ma tradycji nazywania kibiców Cracovii żdyami oraz kategorycznie zaprzeczamy jakoby stosowana przez kibiców MKS Cracovia żydowska symbolika miała jakikolwiek związek z żydowską symboliką. Pragniemy również zaznaczyć że flaga "Jude Gang" nie niesie z sobą żadnej symboliki żydowskiej, a słowo JUDE jest tylko skrótem którego pełne rozwinięcie brzmi "Jednostka Ultras Dzielnych Elegnatów". Okreslenie naszego stadionu jako "Ziemia Święta" oraz kibiców MKS Cracovia jako "Naród Wybrany" nie niesie z sobą żadnych koniunkcji z symboliką żydowską. Pseudonimy naszych kibiców używane na Forum Kibiców MKS Cracovia nie są w żaden sposób nawiązaniem do symboliki żydowskiej. Pragniemy również podkreslić że napisy na murach w Krakowie brzmiące " Jude Wita" " Jude zaprasza na wpierdol" nie są dziełem kibiców MKS Cracovia."
Imperium kontratakuje......
CRACOVIA PANY!!!!!
no to to by było w stylu jurczyńskiego
No widzisz Ceero - nikomu nazywanie nas Żydami nie przeszkadza. I właśnie to świadczy o debiliźmie - twoim i twoich zapchlonych kolegów. Sami sobie szkodzicie, a najbardziej swojemu zomowskiemu klubowi. I chuj wam za to w pyski. Dawno się tak nie ubawiłem jak dzisiaj dzięki azylantom.
uuuuuuuuuuu damskie się nie liczą;)
Browarnick - chyba z tym Twoim IQ jest źle skoro do weterynarza chodzisz.
Podobno ciągnie wilka do lasu...
CRACOVIA PANY!!!!!
jkm05 wasza propaganda zadziałała więc sprawdzić nie zaszkodzi.
Jak wam schoolboy nie przeszkadza to czemu ci gul skacze :-)
Transy odnosły skutek, dowodem na to jest założenie kilku tematów o tym samym w dwóch różnych pokojach. I to mnie cieszy. Mówisz ze sobie szkodzimy, a powiedz mi kogo oprócz Was obchodzi co było na tych transach i czy to było antysemickie czy nie. NIKOGO. Możecie sobie podnosic larum na forum a ludzi to proprostu mało obchodzi. Jedyny Wasz ratunek w Wybiórczej, ale widać że ona też raczej juz podejmowac tematu Wisły nie chce.
Niech Wasz klub wystosuje oswiadczenie zaprzeczające temu jakoby nazywanie kibiców MKS Cracovia żydami nie było wrośnięte w tradycje kibicowania w Cracovie, to zapewne ktoś wystosuje kolejne oswiadczenie podwazające Wasze, wykorzystując do tego przykłady podobne do moich pare postów wyżej. :-)
Wpadliście we własne sidła.
woof woof
czy tam hał hał
Jak wolisz :-)
Wiadomość zmieniona (13-03-05 21:59)
Ceero ty to pierdolnięty ubek wypierdalaj stąd wszo!
Ceero - jeszcze raz to napiszę. Jeśli Waszą intencją jest obrażanie nas przez nazwanie Żydami to oznacza że słowo Żyd ma wydźwięk negatywny. Skoro ktos uważa że Żyd jest określeniem negatywnym z definicji - to ten ktoś wkracza na cienki lód jakim jest Antysemityzm.
Jeśli jednak ja sam siebie nazywam Żydem to albo nim jestem albo uważam że to nic złego albo wręcz powód do dumy.
To jest podstawowa różnica.
Przykładów można podać wiele ale wystarczy jeden. Jeśli jakiś premier powie że jest idiotą to nawet jak nim jest to nikt go za to nie oskarży. Jeśli Ty byś to powiedział to możesz mieć sprawę w sądzie.
CRACOVIA PANY!!!!!
Ceero: ano PZPN pewnie zainteresuje. Fajny zart - wyceniam go na jakies 15-20 tysiecy zlotych. Robcie wiecej takich akcji, to Bogus peknie ze smiechu :)
Ja niżej podpisany z całą mocą kategorycznie sprzeciwiam sie nazywaniu mojej osoby pierdolonym ubekiem. Oswiadczam również że napewno nikt z mojej rodziny do 4 (słownie: czwartego) pokolenia wstecz, nie był jawnym czy tez tajny współpracownikiem słuzby mundurowych oraz nie był praconikiem ww służby.
Ceero
Woof Woof
:-)
jkm05 ja nie rozcząsam czy to było obrazliwe czy nie, ja sie w sumie staram ustosunkować do tego czy nazywanie was zydami jest wrosniete w tradycje kibicowania w Krakowie.
depesz. Pożyjemy zobaczymy.
Wiadomość zmieniona (13-03-05 22:13)
Ceero , że też jak mieszkałem 15 lat temu na Bieżanowie to nie wyrzuciłem cię mamusi z wózka....
Ceero - ja z kolei nie roztrząsam czy jest wrośnięte w tradycję. Ja tylko twierdzę że nie my wpadliśmy we własne sidła tylko Wy.
Generalnie Wasz problem polega na tym że nie możecie nas bezkarnie obrażać bo np. sędzia mecz przerywa.
Zmiencie sobie tradycję "wrośniętą w pokolenia" i będziecie mieć spokój.
CRACOVIA PANY!!!!!
[URL]http://www.kki.pl/cracovia/forum/read.php?f=1&i=217035&t=217035[/URL]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)