Mała uwaga. Powiadacie, że tylko jest jedna żydowska Gazeta w Polsce? Otóż, jest zupełnie odwrotnie. Jest talko jedna nie ........ Jest to "Nasz Dziennik". Ale to tylko dygresja. A jeśli to komuś przeszkadza - to może zawsze wydawać swoją gazetę. Żyjemy w wolnym kraju ...
Wiadomość zmieniona (14-03-05 07:40)
-
-
Oświadczenie niedorzecznika niewłaściwie prowadzącej się sąsiadki zza Błoń ...
"Grupa kibiców powiesiła na płocie trzy płachty z hasłami, w których treści znalazły się sformułowania: „żydowski”, „pedały” i konfident”.
- Zwróciłem działaczom Wisły uwagę, by usunęli transparenty. Niestety, nie byli w stanie tego zrobić. Jedyną możliwością było więc przerwanie gry. Opisałem w protokole, że spotkanie zostało przerwane na 4,5 minuty w celu umożliwienia działaczom doprowadzenia do zdjęcia transparentu z napisem antysemickim i wymieniłem jego treść. Gdyby tego nie uczyniono, mecz by się zakończył. Decyzja, co dalej z tym zrobić, należy do PZPN – powiedział „Dziennikowi Polskiemu” delegat PZPN.
W sobotę wieczorem rzecznik Wisły Jerzy Jurczyński zapowiedział, że krakowski klub będzie w przyszłości przeciwdziałał tego typu incydentom.
- Wisła Kraków SSA nie toleruje tego rodzaju zachowań, nawet jeśli są głęboko zakorzenione w tradycji kibicowskiej obydwu krakowskich klubów. W imieniu Wisła Kraków SSA deklaruję, że klub będzie podejmował wszelkie możliwe działania, by przeciwdziałać tego rodzaju incydentom w przyszłości – powiedział rzecznik Wisły, cytowany w serwisie wislakrakow.com.
Więcej szczegółów w "Dzienniku Polskim" i serwisie wislakrakow.com "
Coglin - szanuję Twoją odwagę bo sam podejmujesz dyskusję (nawet Dodo64 się wycofał) i jesteś kulturalny. Ale temu cytowanemu Francuzowi nie da się wytłumaczyć. To tylko dla niego jest potwierdzenie tezy o polskim antysemityźmie.
Jak dla mnie to koniec dyskusji.
CRACOVIA PANY!!!!!
dodo64 heh najpierw wywieszacie transparent, a teraz....:) Jeszcze go wywołujesz:)
jkm05: to zalezy na jakiego by sie trafilo. sa ludzie ktorym naprawde nic nie da sie wytlumaczyc, ktorzy beda mowic na czarne biale, bo oni tak uwazaja i juz. i sa tacy co zrozumieja o co chodzi.
oki, koniec dyskusji.
Tak napewno:) Napewno sie wyprowadzi i w ogole bo jakies dzieciaki w moim wieku pogroziły mu transparentem:)
Psie 64 idz do azylu ,wyp....laj z tego forum i nie obrażaj Pasiaka
Niech ktoś wywali , tego gnoja z naszego forum
Wiadomość zmieniona (13-03-05 14:18)
Czytając więkrzość tych postów dochodze do dwóch następujących wnoisków:
-Pies to pies i nic nie zrozumie(odnośnie próby wytłumaczenia pieskom że nie chodzi o kibicowskie obrzucanie sie mięchem tylko kretyńską wypowiedź niby-rzecznika!!)
-jest fantastycznie(tak, skoczyło mi ciśnienie z radości) otóż:
-przegrane w pucharach wisły
-afera z Kaspperczakeim
-deklaracja bogusia o odejściu z wisły
-niewyobrażalne długi
-zatrudnienie śmiesznego trenera
-wyprzedawanie zawodników
-wojna z PZPN(G-4)
-dziecinne odreagowanie kibiców gts-u, wywołane strachem i nieciekawą wizją przyszłości(transparenty)
-rzecznik j.j zamiast zeby z gówna zrobić kwiaty, narobił jeszcze pod siebie!
Tyle mi przyszło do głowy:) zaraz mi jakiś czworonoży pupilek napisze że sie ciesze z ich porażak zamiast ze swoich sukcesów!-otóż kurwa właśnie tak jest!!!!!!!!!!!!Raduje sie serce i dusza moja bo sie wam kurwa sypie "klubik poprzednieg ustroju"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kolejny pies ,zaszczekał....
Coglin nie dociera do Ciebie spokojna argumentacja jkm5.
Tak właśnie jest z antysemityzmem, jeśli nazwęMichnika żydowskim pismakiem nikt mi nie ma prawa zarzucać antysemityzmu, bo mówię prawdę. jesli zaś ty nazywasz nas Żydami po to by nas wysmiać to oprócz obrażania (według Ciebie) Nas, obrażasz też Żydów.
Uznajesz że nazwa ich Nacji najlepiej się nadaje do poniżenia i wyśmiania.
To jest zwykły antysemityzm i musisz to zrozumieć.
mik-i i jego triki ;)))))
Jesteś jebnięty mik(fajna ksywa, w sam raz jak na psa)!
Może nie rozróżniasz tego co jest teraz, a tego że w grupie która zakładała Cracovie było 33.3%Polaków??????Ja sie nie dziwie że kibice w gtsie to są jak bydło i mają gówno do powiedzenia w sprawie klubu!przecierz to jest czysta matematyka!skoro na naszym forum pojawia sie 99,8% kretyńskich wypowiedzi to znaczy że około 99% kibiców gtsu to tumany!!!!!!!!
Ale dzisiaj bedziemy spiewac na hokeyu;)
Trzy sprawy:
1. Nie mam neta więc rzadko sie pojawiam - to sprawa informacyjna...
2. Wiślacy dajcie sobie spokój - piszecie w większości bzdury przeinaczając fakty - lepiej zamilczcie, tak będzie naprawdę lepiej... mniej żenująco...
3. RoMan moje najszczersze gratulacje z okazji dorobienia sie własnego transparentu na Wiśle - to świadczy o popularności :-)))
załączni:
Jaka była treśc pozostałych dzieł kibiców spod znaku Białej Gwiazdy?
Jadłem obiad ale sądząc po wypowiedzi Trapeza umknęło mi cos ciekawego?
Czy może mi ktoś pzrybliżyć co Dodo64 znowu napisał?
CRACOVIA PANY!!!!!
Możesz nazwać mnie Żydem,
Nie jest to dla mnie wstydem.
Możesz warczeć, że jestem semitą,
Ale to nie czyni mnie bandytą.
Możesz skamleć, żem konfidentem,
Ale to Ty byłeś ubeckim agentem.
Psie niewierny, błysk twoich medali,
Nie wystarcza, rodowód Cię pali.
I nie wyliczaj mi w procentach polskości,
Boś sam od czerwonych, łykał tłuste kości.
Lecz nadchodzi dzień piękny, czuję, że to blisko,
Zmienisz kundlu zapchlony, salon w przytulisko.
Więc dalej pieseczku, śmiało Nas wyzywaj,
Bo Temida nierychła, ale sprawiedliwa!
Mowicie ze temat jest o wypowiedzi rzecznika a w wiekszosci postow piszecie o kibicach Wisly. Nagle podnosicie larum, ze nazywamy Was żydami,jak by tak bylo od wczoraj. Sami sie tak nazywacie(flaga jg,flaga izraela w wieliczce).Jakos ani slowa nie ma ,zadnego ustosunkowania sie do tresci 2 innych transparentow, ciekawi mnie czemu?? Chcecie cała uwage skierowac na wypowiedz rzecznika a uciekacie od okreslenia swojego stanowiska w sprawie chyba wazniejszej.
aha czego nam gratulujecie...???
Ciekawe tylko dlaczego moj post tez wyleciał...
coraz weselej..
http://cracovia.pasy.net/index.php?option=content&task=view&id=339
Rzecznik Jurczyński w imieniu kibiców...
niedziela, 13 marzec 2005
Rzecznik Jurczyński w imieniu kibiców...
ImageMiernym widowiskiem był jedyny rozegrany wczoraj mecz pierwszej ligi w którym zdemolowana przez własnych działaczy drużyna aktualnego lidera tabeli Wisła Kraków w najmniejszych rozmiarach (1:0, Zieńczuk 12 min.) pokonała ostatnią drużynę ekstraklasy GKS Katowice.
Zgodnie z zapowiedzią, na znak protestu przeciwko polityce PZPN-u, na koszulkach gospodarzy zabrakło logo sponsora Idea Ekstraklasy, a organizatorzy meczu nie umieścili na stadionie banerów reklamowych Idei. Zamiast nich kibice wywiesili trzy transparenty, które w 27. minucie były podstawą do przerwania meczu przez delegata PZPN-u, pana Romana Walczaka z Łodzi.
Treść jednego z transparentów ?Roman to żydowski konfident? (imię delegata PZPN-u!) mogła sugerować, że mamy do czynienia z czymś podobnym do głośnej akcji Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków w którym ta kibicowska (?) organizacja udzieliła ?1906% poparcia dla Bogusława Cupiała? który z pomocą SKWK zapragnął bezprawnie wyrzucić z Reymonta trenera Kasperczaka.
Po meczu okazało się, że wymowa transparentu nie była kolejnym ?1906. procentowym? poparciem dla bankrutującej Wisła Kraków SSA - tym razem w sporze z piłkarską centralą.
W oficjalnym oświadczeniu rzecznik prasowy najbardziej zadłużonego klubu w Polsce Jerzy Jurczyński tłumaczył (w imieniu kibiców Wisły Kraków?! - sic!) jakie przesłanie chcieli przekazać autorzy wywieszonych transparentów:
"Pragnę wyjaśnić iż transparenty wywieszone przez kibiców Wisły Kraków podczas dzisiejszego spotkania Wisła - GKS nie miały charakteru antysemickiego oraz nie odnosiły się do jakichkolwiek grup narodowych lub religijnych.
Dwa z transparentów nawiązywały do dwóch aresztowanych kibiców konkurencyjnego krakowskiego klubu MKS Cracovia. Transparent trzeci (o treści "RoMan to żydowski konfident") był reakcją na publikacje krakowskiego dodatku Gazety Wyborczej (autorstwa red. Rafała Romanowskiego) opisujące kontrowersyjne vlepki kibicowskie "White Star Power". Oczywistym jest, że stwierdzenie "żydowski" jest wywodzącym się z wielopokoleniowej tradycji kibicowskiej tradycyjnym określeniem kibiców MKS Cracovia.
Przepraszamy wszystkich kibiców i sympatyków za przerwę w spotkaniu spowodowaną koniecznością usunięcia w/w transparentów na wniosek delegata PZPN."
Jerzy Jurczyński,
rzecznik prasowy
Wisła Kraków SSA
Do sprawy ? nie tyle transparentów ? co żenującej wypowiedzi rzecznika Jurczyńskiego wkrótce powrócimy...
Dzisiaj zostanie rozegrany jeszcze jeden mecz I ligi w którym Groclin podejmował będzie Polonię Warszawa. Początek relacji w Canal+ o godzinie 16.
ubek jurczyński dalej pierdoli o tradycji ...
Wisła zapowiada walkę z obraźliwymi transparentami
Wieczorem po meczu z GKS-em Katowice Wisła Kraków S.S.A. zapowiedziała walkę z incydentami podobnymi do tego, który wydarzył się w trakcie sobotniego spotkania. - Chcemy przeciwdziałać tego rodzaju incydentom w przyszłości - zapowiedział rzecznik prasowy Jerzy Jurczyński.
- Fakt, że transparenty nie miały charakteru antysemickiego oraz nie odnosiły się do jakichkolwiek grup narodowych lub religijnych - co wyjaśniałem w przygotowanym bezpośrednio po zdarzeniu oświadczeniu - w żadnej mierze nie usprawiedliwia ich autorów. Pragnę jednoznacznie podkreślić, że [b]Wisła Kraków SSA nie toleruje tego rodzaju zachowań, nawet jeśli są głęboko zakorzenione w tradycji kibicowskiej obydwu krakowskich klubów[/b] - powiedział późnym wieczorem w sobotę Jurczyński. - W imieniu Wisła Kraków SSA deklaruję, że klub będzie podejmował wszelkie możliwe działania, by przeciwdziałać tego rodzaju incydentom w przyszłośc
..........................................................................
a my czekamy na oficjalne stanowisko K.S. Cracovia , MKS Cracovia , Rady Seniorów KS Cracovia i Koła Sympatyków KS Cracovia ...
Nie no, bez jaj, naginanie iz to byl transparent przeciwko delegatowi PZPN? Badzmy powazni.
jak kuba bogu tak bóg kubie....
DO WIĘKSZOŚCI KIBICÓW NA TYM FORUM; PISZCIE SŁOWA bÓG I POKREWNT Z WIELKIEJ LITERY!! Z SZACUNKU, Z MIŁOŚCI. TO ŻADEN WSTYD.
Dla mnie ta wypowiedź to SUPER AFERA!!!
Władze Cracovii powinny odpowiednio zareagować!!!
=>=>=> Z Koszyc trafia do "honorowego tematu": Kolekcja osiołków:)
Martinez napisał(a):
> ....a jej rzecznik znajduje sie na pewnej liście co mnie
> niezmiernie cieszy
> [url]http://lista-wildsteina.n8.pl/j/ju.html[/url]
>
A jesteś pewien że to on?
Lista jest warszawska...
(a nazwisko nie aż takie rzadkie)
- co oczywiście nie wyklucza jego obecności w krakowskiej liście...
a wiecie dlaczego budy są z drewna ?????
bo się psy Metala boją ...;)))
no fakt.................. Kapka już nie pracuje na reymonta
Pytanie do Pana Jurczyńskiego:
czy Pańska wypowiedź:
[i]"Oczywistym jest, że stwierdzenie "żydowski" jest wywodzącym się z wielopokoleniowej tradycji kibicowskiej tradycyjnym określeniem kibiców MKS Cracovia.[/i]"
odnosi się również do [b]Kibica Numer 1 Cracovii[/b]?
Wiadomość zmieniona (13-03-05 21:25)
Agnan napisał(a):
> Martinez napisał(a):
>
> > ....a jej rzecznik znajduje sie na pewnej liście co mnie
> > niezmiernie cieszy
> > [url]http://lista-wildsteina.n8.pl/j/ju.html[/url]
> >
>
>
> A jesteś pewien że to on?
> Lista jest warszawska...
>
> (a nazwisko nie aż takie rzadkie)
> - co oczywiście nie wyklucza jego obecności w krakowskiej
> liście...
Jest raczej za młody żeby być na tej liście jako ktokolwiek...
tacy dwaj napisał(a):
> Pytanie do Pana Jurczyńskiego:
> czy Pańska wypowiedź:
> [i]"Oczywistym jest, że stwierdzenie "żydowski" jest wywodzącym
> się z wielopokoleniowej tradycji kibicowskiej tradycyjnym
> określeniem kibiców MKS Cracovia.[/i]"
> odnosi się również do [b]Kibica Numer 1 Cracovii[/b]?
A kto to Ariel Szaron?
producent proszku do prania ;)
Siekiera daj sobie siana.....
CRACCOVIA PANY!!!!!
Problem rasizmu i Antysemityzmu nie jest tylko problem Polskim ale naprzykład Włosi tam nonstop sie wyzywaja od żydów itp np Lazio fani nie raz okazywali hold mussoliniemu czy Hitlerowi i wyzywali zydow.Dla mnie wszelki rasizm jest glupotom po co mieszac w to narodowosci np Fani Sparty Praga zaczeli wyzywac Banik Ostrawe od Polskich Żydów.pozdrawiam
Mam pytanie!! Bo nie wyczytałem tego w tym temacie...
Jakie były pozostałe dwa transparenty...
RoMan:P hee powiesili Cie na ABG:P
http://www.cracovia.pasy.net/index.php?option=com_content&task=view&id=341&Itemid=1
hehehe... ale jaja... gts buduje potężny PiaR :D:D:D
PS. to jeszcze taki kwiatuszek apropos niedorzecznika:
[i](...) Wspólnym rzecznikiem prasowym grupy G-4 został Jerzy Jurczyński z Wisły Kraków (...)[/i]
chyba się wykazał wczoraj - skoro go tak wyrożniono ???
źródło: Przegląd Sportowy
tele fonika chce zapierdolic zapewne pieniadze od idei dla calej ligi wiedzialem ze to zlodzieje a tego zecznika podam do sadu za publiczne zniewarzenie mojej osoby.
Skasowałem swój post, bo ta dyskusja nic nie daje i jak się dwa kluczą śmieje się trzeci …
Wiadomość zmieniona (15-03-05 10:39)
PRZEDEWSZYSTKIM KOMENTUJEMY WYPOWIEDŹ JURCZYŃSKIEGO, bo co do M. to jest (przynajmniej dla mnie) zbyt żałosne, żeby to wogóle komentować.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)