sami dobrze widzicie ze jak cos zaczyna dobrze iscto wszystcy sie dolaczaja (przyklad "loko" alko "nikt nam") trzeba szykac takich "hitow" wiecej
-
-
Poważna dyskusja o dopingu w rundzie wiosennej.
Jednym z największych wad dopingu w minionej rundzie było jak wcześniej pisaliście brak zorganizowania.My krzyczymy z sektora D na pałe cały stadion ręce w góre,a reszta trybun śpiewa np."Jej oddałem serce swe..."
sebasss-zapomniałem napisać co do tego dachu,że ja tylko daje pomysł,a nie realizuje go:)
Robinksc napisał(a):
> Sytem głosników osobny do dopingu kosztowałby sporo kasy,
> której niestety nie ma ... Ale faktem jest że to by bardzo
> pomogło. Ale to jest min. kilka tysięcy złotych.
>
Napisałem, że chodzi mi o oparcie dopingu na istniejącym sprzęcie. Jeżeli z jakichś powodów nie można tego zrobić to zebranie kilku tysięcy złociszy na pełnym stadionie nie powinno być problemem. To tylko po złotówce na głowę. Ja mogę dać sporo więcej :).
Ale jaki my mamy ten system naglosnienia jak spiker cos Nigel krzyczal CRACOVIA to przerywa nie mozna nic glosniej krzyknac bo przerywa wiec z czym do ludzi wogole.
zostawmy ten dach w spokuju DSS ( luzik )
Jeden gościu z mikrofonem, charyzmą i pasiastym sercem może poprowadzić cały doping. kwestią pozostaje kultura tego dopingu... nie jestem zwolennikiem robienia z meczu kółka różańcowego ale wiadomo że taka osoba, jako przedstawiciel klubu, musiałaby prowadzić doping na określonym poziomie. jeśli wszystko zgrałoby się ze Pawłem i Oprawcami to mogłoby być lux. i śmieszą mnie teksty o budowaniu dachu żeby nas było lepiej słychać...
A z innej beczki ...to wyobraziłem sobie Pokusia jak swojemu małemu Pokusiowi Juniorkowi śpiewa do snu "Wisła to stara....." :))))
Drogi inż.mag.doc. Seebas-ie spoxik daliśmy sobie po słownym razie i dobrze.Burza mózgów przynajmiej może spowodowac jakis sutek/skutek (niepotzrebne skreslic) a o to przecież chodzi.
pozdro;-)
POKUS nie pekaj :D przeciez jest luzik ( mala prosba wiecej wyrozumienia dla takich jak ja lamusow :D ) co do mgr inz i doc to jeszcze nie ale kto wie :D
nie POKUS a POKUŚ (czepiam się);-)
hehe
bardziej mi lezy POKUS`a do anty dopingu :D
DSS brak zorganizowania swoja droga ale mialem ta okazje ze w rundzie wiosennej zwiedzilem wszystkie sektory i powiem tylko tyle:
1. Na meczu z Amica Wronki jak mlyn zapodawal jakies nowe piosenki to na C nic nie bylo prawie slychac co Spiewacie.
2. Na meczu z Gornikiem Zabrze na sektorze "prawym B" to juz wogole nie bylo slychac co sie dzieje na Mlynie.
3. Na Groclinie na D nie stojac na wprost Swistaka nie bylo mozliwe uslyszenie Go co mamy spiewac. Byly wtedy mozntowane na gniazdku megafony ale nie dzialaly niestety.
Nawiazujac jeszcze do tematu dobrym pomyslem byly swiecace "laski" dzieki nim mozna by wyrownac lokomotywe tak zeby jechala rowno i miala naprawde wielka moc :D
Laski zostawmy w spokoju!!!!!!!! :D bo pomysla ze lewusy jestesmy ;) a "loko" jest ok
taki maly zarcik :D
kkk_84-ja niestety nie zwiedzałem innych trybun,więc nie wiem jak słychać,
ale możemy wysnuć po burzliwej dyskusji (mam nadziej,że to nie koniec bo jest śmiesznie) następujący wniosek:Aby doping w rundzie wiosennej był lepszy trzeba zainwestować w nagłośnienie i większą ilością kibiców wspierać nasz zespół spiewem-tyle
1. Scenariusz to podstawa i tutaj pełne, 100% poparcie dla gtx-a;
2. W numerze Pasów ma 1mecz rundy powinien być 'niezbędnik kibica', tzn. zestaw głównych piosenek, a może nawet ich kolejność?
3. Większość kibiców prawdopodobnie nie wchodzi na forum i należy do 'niekumatych', więc może dla nich należałoby wydrukować w Pasach ten scenariusz?
4. Niezmiennie powtarzam, że najważniejsze w dopingu jest to, żeby podrywał drużynę w trudnych momentach. To musi być raz na zawsze przyjęte jako dogmat - nie może być smętnej ciszy przerywanej narzekaniem tetryków, kiedy nam nie idzie. A takie sytuacje powtarzały się często.
Secenariusz do powtarających sie sytuacji jak najbardziej popieram. Natomiast ciagle jestem za tym żeby zawodników wchodzących na boisko witac lokomotywą, ale taką na pełnej kurwie. Jak sie tylko pokażą z tunelu żeby przyjezdnym w uszach zadzwoniło jak usłyszą
HEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJ
HEEEEEEEJJJJJJJJJJJ
CRACOVIA
Te czerwone laski do synchronizacji loko to dobra sprawa pamietam jak w Ponzaniu były używane, u nas zresztą też. Czemu ich miało by nie być
a ja cały czas rozważam czysto techniczny problem jak stojąc na gnieździe patrzeć na młyn i kierować dopingiem, a jednocześnie widzieć co dzieje się na boisku...
problem pmx'a rozwiązać można chyba tylko tak, żeby na gnieździe było dwóch prowadzących - jeden kieruje dopingiem, a drugi obserwuje mecz i mówi pierwszemu jak się sytuacja przedstawia. a potem może być zmiana. inaczej chyba nie da rady, bo prowadzący musi mieć kontakt wzrokowy z młynem, a młyn przecież nie będzie mu mówił, że teraz atakujemy, teraz się bronimy, a teraz to sie nic nie dzieje...
pomysł ustalenia sposobów reakcji na określone sytuacje jest OK, możnaby to rozpropagować jak ongiś śpiewniki, albo kiedyś dołączyć do programu meczowego.
na wejście jednak wolałbym Carmina Burana (w ciszy), a na jej zakończenie Cracovia! Cracovia! + race, dymy i ogólne piekło ;-) a dopiero potem, jeszcze przed pierwszym gwizdkiem lokomotywę - i już rywale są (mentalnie) na kolanach. tylko gdzie tu miejsce na hymn Maleńczuka?
a co do Szlagieru Wszechczasów na Kałuży - osobiście nie śpiewam (zobaczymy, jak będzie na derbach - zdam się na odruch serca), i nie pochwalam nadużywania. ale trzeba też pokazać naszym zawodnikom z kim jest ten najważniejszy mecz. podejrzewam, że piłkarze Wisły podeszli do meczu z nami jak do zwykłego meczu (patrz np. wypowiedź tego matołka Mijajlovica), a nasi wiedzieli, jakie znaczenie ma dla nas ten mecz - dzięki łopatologicznemu powtarzaniu kogo nie lubimy. od trzeciej ligi...
System do nagłosnienia kilka tysiecy zł. ???? to chyba w sklepie:) a tak powaga to istnieje pewna firma w Grodzie Kraka ktoora miedzy innymi nagłasniała Fete i nagłasnia koncerty w kloobie w ktoorym pracuje. Mooj pomysł jest taki : zebrac pare złociszy niech nam pozycza ze dwa "odsłoochy" (takie jak były w III lidze dookoła stadionu,ciekawe gdzie one teraz są??:):)to są paczki z plastiku nic im sie nie stanie! kawałek wzmacniacza, a prąd to juz chyba sie znajdzie przynajmniej mam nadzieje :):) cena takiej usłoogi to jakies 100 zeta nie licze juz goscia ktoory to pozapina bo to Pasiak z krwi i kosci . Moze to głoopi pomysł i troszke drogi ale było by słychac naszego Swistaka (daj Boze zeby wroocił ) na całym łooku a napewno by przebił p. Tarnowskiego . hehe ale by sie chłopina zdziwił :):):)
p.s Jak kolega "Ś" nie wroci to ja widze na wiezy Adama Akustyka i tyle ! POZDRAWIAM :):)
No niestety Poważna Dyskusja trochę została rozmyta rozważaniami na temat "przeboju wszech czasów'. Zwracam uwagę, że nie o tym jest ten temat. Znamiennym mi się wydaje niestety, że jak na razie nie zabrali w tej dyskusji głosu najbardziej Kumaci tzn. Ci którzy coś by mogli w tej materii zrobić. Może forum jest tylko dla takich szaraczków jak my (z małą ilością postów) i tu możemy do woli wylewać swoje żale, a i tak nie będziemy mieli żadnego wpływu na rzeczywistość, bo przecież Kumaci wiedzą lepiej co trzeba zrobić i nie potrzebują naszych "cennych" rad. A może po prostu wszyscy tacy zapracowani? :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)