Jestem niemile zaskoczony polityką transferową naszego klubu.Głośno (niepotrzebnie) mówi się o zajęciu miejsca premiowanego występami w pucharze UEFA,a tymczasem.....Tymczasem nie robi się nic żeby wzmocnić ten zespół,bo ten zespół wzmocnień wymaga.Klub tak "sprawnie" działa w sferze transferowej że dwaj naprawdę dobrzy zawodnicy którzy byli w czołówce listy życzeń Cracovii będą grali w innych klubach.Iwański w Zagłębiu Lubin,a Chmiest w Legii.Sukces wymaga nakładów.Półśrodkami niczego nieosiągniemy,a porywanie się z motyką na słońce efektów nie przynosi.
Czekam(y) na wzmocnienia.
-
-
Polityka transferowa :-(
Czekaj.... a zobaczysz ze jeszcze sie wzmocnimi.. tylko z tego co widze.. ostatnio Cracovia.. woli niemowic o transferach....
tak jak z testowaniem pewnego Derbowego drewna!
ale nie mówcie o transferach ... ja myśle że potrzeba tylko jeszcze jednego obrońce ale to i tak się bez niego obejdzie ! jest konkurencja na kazde miejsce a nasz zespół jest naprawde dobry !
a poza tym Stawowy mowil o jakim tajemniczym hicie transferowym!
Trzeba jeszcze troche cierpliwosci...
Mam takie samo zdanie jak Martinez i taka sama nadzieje jak Kojo ;-)
Generalnie sadzilem ze bedzie nam latwiej sciagac w miare klasowych graczy bo i I liga, i stabailna sytuacja finansowa, mocny sponsor ale jak widac Cracovia to jeszcze nie firma.
A moze wlasnie nasi dzialaja profesjonalnie czyli po cichu a przeciez zarowno Chmiest jak i Iwanski kontraktow nie podpisali
Wzmocnienia wskazane ale nie konieczne choc Puchary... no coz, nie teraz to za rok
Martinez a jakiego zawodnika za realne pieniadze kupionego widziałbyś w pierwszym składzie PASÓW?
ja żadnego
ja natomiast jestem niewymownie szczęśliwy, że słowa "działacze naszego klubu wiedzą co robią" nie są szyderstwem :DDD
Wiadomość zmieniona (05-01-05 21:37)
Całkowicie sie z Martinezem nie zgadzam-transfery glośnych nazwisk za grube pieniądze to droga do nikąd.Drużyna jest wystarczająco mocna by powalczyc o uefa w tym składzie.NIc na siłę-klub to ma byc przedsiebiorstwo bilansujace się .CZy wydaje ci sie że jesteśmy super bogaci?Ja tam Iwanskiego wcale nie żałuje bo 1,5 mln zł to gruba przesada za tego grajka.I jeszcze jedno nasi działacze działają jak profesjonaliści-jak podpiszemy kontrakt to wtedy jest czas na przedstawienie zawodników.Zbytni szum napędza konkurencje i winduje ceny za piłkarzy.Po niewypale z Savenahem nasi działacze wyciągli odpowiednie wnioski -dzięki czemu o naszych planach transferowych nie wie nawet prasa brukowa.Także na razie wstrzymaj się od takich niepotrzebnych postów -OKRES TRANSFEROWY SIĘ NIE SKOŃCZYŁ!!!!!!!!!..CHyba nie jesteś aż taki naiwny by sądzić że tylko iwański i chmiest byli na liście życzeń.
nie pozostaje nic innego jak sie podpisac pod postem pottera
Czym się kończy tworzenie na kredyt drużyny polskich galacticos widać na Reymonta. Profesor na coś takiego nie pójdzie i całe szczęście.
myślę że powinniśmy inwestować w młodych zdolnych piłkaży z których będzie zysk po wcześniejszym oszlifowaniu. Bo jak wiadomo sprowadzanie drogich gwiazd może się fatalnie skończyć...;]
Potter:
po pierwsze : Iwański "poszedł" za 700 tysięcy,a to była naprawde dobra cena.
po drugie : nikt nie mówi o wydawaniu grubych milionów
po trzecie : napisałeś cytuje "..Zbytni szum napędza konkurencje i winduje ceny za piłkarzy.Po niewypale z Savenahem nasi działacze wyciągli odpowiednie wnioski -dzięki czemu o naszych planach transferowych nie wie nawet prasa brukowa" Hmm...sam Misior przyznał w wywiadzie że po Moskale najpoważniejszym kandydatem do gry w Pasach jest Iwański.Nikt nie ukrywał że Cracovia interesuje się tym zawodnikiem a także Chmiestem.Nie pisz więc że ukrywane są plany transferowe i że działacze wyciągnęli jakiekolwiek wnioski z przygody z IBO.
po czwarte : fakt,okres transferowy się nie skończył,ale jak narazie wszelkie pasiaste przymiarki biorą w łeb.Z zawodników którzy są,a raczej byli na liście życzeń (oprócz wymienionej dwójki),Pawlusiński-stwierdził że nie rusza się z Bełchatowa,Spiżak woli pozostaćw Niemczech,Radzewicz chyba nic o ofercie Cracovii nie wie(vide wywiad w Tempie).....
JESZCZE RAZ NAPISZE:NIKT NIE MÓWI O WYDAWANIU GRUBYCH MILIONÓW,BĄDŹMY REALISTAMI-CHCĄC WALCZYĆ O JAKIEŚ AMBITNE CELE TA DRUŻYNA [b]WYMAGA[/b] WZMOCNIEŃ.
Wiadomość zmieniona (05-01-05 23:28)
[...]
Z Jaworznem żegna się też Maciej Iwański, który wczoraj podpisał kontrakt z Zagłębiem Lubin. [...]
źródło: [url=http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35043,2479009.html]Gazeta.pl[/url]
Nie ma o czym gadać jak chce się być znaczącą firmą w extraklasie niezbędne są wzmocniemia w każdej przerwie między rundami.
Może to być jeden spektakularny transfer albo 2, 3 młodych perspektywicznych zawodników, kogoś trza sprzedać - są zawodnicy którzy nie zagrali nic w ubiegłej rundzie......nie sprawdzili się zajmuja tylko miejsce!!! Coś musi się dziać, inaczej zatopimy się w szarości ligi np gdzieś na 6 -8 miejscu.
Polityka transferowa? Nie mamy żadnej polityki transferowej! My tylko czekamy na jakiegoś darmowego piłkarza; np. nie chcianego w innym klubie...
Jestem zdegustowany nieco obietnicami bez pokrycia. Latem obiecywali, że z braku czasu porządne wzmocnienia będą w przerwie zimowej, a tymczasem chyba wszystkie transakcje skończą się na Moskale, który raczej swoimi umiejętnościami i warunkami fizycznymi nie przewyższa Pawła Zegarka ...
Wiadomość zmieniona (06-01-05 09:20)
niestety - najlepszy lewy pomocnik w polsce ' Iwański " zamiast do nas trafił do Lubina - dlaczego SZczakowianka chciała od nas 1,5mln a od Lubina wzieła 700tyś - oj panie Mikulski zbierają się czarne chmury........
Kupmy 30 pilkarzy. wydajmy w kazdej przerwie 5 mln. Za dwa lata poczytamy Cracovie trzeba sprzedac bo ma zadluzenie jak wisla. Sukcesy Wam w glowie pomieszlay Panowie. Jestesmy klubem z 8 mln na druzyne nie 80mln.
a ja zgadzam sie z Koszer-em !!!! moze wyjątkiem było sprowadzenie Bojara
wzmocnienia.. ech.. z tą druzyna zebralismy 18 pkt.. gdyby nie glupie wpadki.. ktore sie juz niepowtorza z katowicami.. leczna i wodzislawiem.. mielbysmy 27pkt i bylismy wiceliderem. wiec nienazekajcie!!
Filipiak i Stawowy chcą dać szanse tym piłkarzą którzy z Cracovią osiągneli sukces i to w nich cenie.U nas w klubie dopiero w lecie będą jakieś większe roszady sporo zawodników będzie musiało odejść (ci co się nie sprawdzą).I wtedy zobaczymy kto przyjdzie bo napewno z pięciu będzie musiało odejść!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)