Pewnie naraże się na forum ale czy w dzisiejszych czasach silna Wisła nie wymusza silnej Cracovii? Robi to konkurencja piłkarzy,trenerów działaczy i kibiców nie mówiąc o sponsorach.Dlatego nie mogłem zrozumieć napisu "Wiśle gratulujemy konfidentów"
-
-
Czy silna Wisła to silna Cracovia
No bo tak juz jest:
WIŚLE GRATULUJEMY [b]KONFIDENTÓW[/b]
...i nie zmienia sie nic ;-)
Dalej trzeba zyc :P
Albert bo to chyba nie chodzilo o konkurencję sportowo-organizacyjną.
Albert nie bardzo rozumiem co ma tytul do treści postu , a napisu chyba nie zrozumiales .
Albert ,cale szczescie ze nie jestem wielbladem bo widzisz
wielblad jak sie smieje to pluje!!!!!
yyy! ja mysle ze kibice wisly z nami sie nie moga rownac! jak wyglada ich mecz na trybunach a jak nasz!
Nie to nie jest prawda silna Wisła to silna Cracovia -dlaczego nie pamietaliscie o tym hasle gdy GTS zabierał piłkarzy Cracovii gdy GTS kradł schyłkiem oswietlenie ? wtedy dzieki milicji robiliscie co chcieliscie i nie liczyliscie sie z nikim a zwłaszcza z NAMI.Czemu wtedy to hasło nie było przypominane ? chodz przeciez ten tekst jest stary .Dzis gdy Pasy stały sie mocne nie tylko na boisku ale i od strony sponsora gdzie Wy juz nie jestestcie tezmilicyjnym klubem i nikomu nie mozecie zabrac czyjes tereny piłkarzy czy tez oswietlenia -ze jestesmy osobnymi firmamy nagle przypominacie hasło ? PO CO ono dzieki histrii i waszemu zaangazowaniu w osłabianiu innych klubów dzis stało sie nieaktualne !!!!
NIE... my kiedys w 3 lidze oni w P. UEFA.. Gdzie tu zaleznosc??
[IMG]http://img88.exs.cx/img88/3913/vjg_krolowa1.jpg[/IMG]
WISŁA TO JEDEN WIELKI KONFIDENT !!!!!!!!!!!!
No i prawda, że róznie bywało, a w ostatnich 30 latach na ogół bardzo nieprzyjemnie. Problemy są dwa:
1. Bez przemyślenia jakichś form pokojowego współistnienia KSC i TS (celowo wyrzuciłem G, bo chcę być poważny) życie w tym mieście staje się - już jest - nie do zniesienia.
2. Tak się składa, że od wspólnej historii nie da się uciec. Wielkimi krokami zbliża się rok 2006 - nasze WSPÓLNE święto, czy komus sie podoba, czy nie. Oczywiście można to zrobić osobno, a nawet odwróceni do siebie plecami. Ale dla Krakowa to byłoby niekorzystne - w sumie wstyd przed całą Polską, zamiast super święta całej polskiej piłki.
Rozumiem młodych ludzi, którzy nie chcą już nosić tego milicyjnego garba, a prawdę mówiąc, nic nie zawinili. Odwołanie Zarządu TS może mieć pozytywny symboliczny wymiar - myślę o pewnym konfidencie, który już nie będzie reprezentował publicznie tego klubu (choć nie przeczę, w piłkę grał nieźle).
Czy hasło "Kraków rządzi w polskiej piłce" jest takie złe?
Nie chcę na siłe nikogo przekonywać, ale jak Juszczenko może rozmawiać z janukowyczem, to my chyba możemy rozmawiać z Wisłą...
Dzięki Docent.Jestem sympatykiem Cracovii,nie kibicem bo tych prawdziwych to jest tych sławnych 300-stu /przed którymi chylę czoła i wiem ,że mają prawo pamiętać/.Kocham piłkę nożną i odkąd Cracovia osiągnęła klasę mistrzowską kupiłem karnet i szalik. Takich jak ja jest już parę tysięcy.Cieszy nas gra Cracovii ale kiedy zaczyna się śpiew Wisło....,kiedy wygwizduje się gościa /premiera o rodowodzie sławnym w Cracovii/ kiedy boję się samotnie przejść w szaliku więcej niż jedną ulicę to pytam się czy tak ma być dalej.Pytam czy to nie nowa rola dla tych 300-tu
-nadać nowa formę kibicowania Cracovii.
Prawda jest taka ze silna zwisla zawsze w jakis sposob blokowac bedzie
rozwoj silnej CRACOVI mam swoje lata i jestem przeciwny wojnie
kibicow i zwyklemu huliganstwu.
Wiem natomiast napewno ze prawie cale ich kierownictwo ma poglady
podobne do gabrele czyli chorobliwie Nas nienawidzi i nie wierzcie
w to glosza oficjalnie!!!!!
My poprostu musimy robic swoje nie wchodzac z nimi w zadne uklady.
Zyjemy niestety w biednym kraju i nawet w milionowym miescie
trudno pozyskac sponsorow i srodki na zespol europejskiej klasy
i musimy zrobic wszystko abysmy to my byli sportowa wizytowka Krakowa.
Nie odmawiam zwisle prawa do istnienia ale ich los mam gleboko gdzies!!!
wisle gratulujemy konfidentów<------panowie to hasło ma swoje znaczenie uwierzcie mi...nie jest na naszym stadionie od tak..zostało wymuszone przez pewne działania!!!
parę osób "nie kuma klimatów" i pisze bzdury ...
hasło dotyczy działań sympatyków GTS ( mam ochotę być nie poważnym więc dodaję G ) mających na celu zaszkodzenie niewinnemu człowiekowi sympatykowi Cracovii ...
a co do meritum zagadnienia to ineteresuje mnie wyłącznie silna Cracovia i gts grający przez kilka lat w 3 lidze aby sprawiedliwości dziejowej stało sie zadośc ...
i mam nadzieję , że nie będziemy przy okazji jubileuszu 100 lecia rozmawiali z ubekami o wspólnych obchodach ...
amen
Ja chodzę na Cracovię już 27 lat i jakoś nikt wcześniej z Wiślaków nie wspominał nawet o Cracovii , a co dopiero śilnej .Mnie się wydaje ,że post kol.Alberta jest wręcz nie na miejscu bo przez tyle lat jego Wisła gnębiła przy każdej okazji Pasy, a otym że są konfidentami światczy fakt iż byli przez lata na garnuszku milicji . a potem policji , przez co SOBIE NIE ZASKARBILI SYMPATII WśRóD KIBICÓW , WRĘCZ NIECHĘĆ Z TEGO FAKTU
Ale są winni sami sobie bo takich sponsorów sobie wybrali na ówczesne czasy ,a z Cracovii wyśmiewali się przy każdej okazji , a teraz widzę jak grunt im się pali pod nogami( wide zawirowania w sprawie obsady trenera
,oraz zarządu klubu) to chcą współpracy.Zobaczycie że przy pierwszej okazji
odwrócą się dupą do Cracovii.Z fałszywcami w żaden sposób nie można współpracować chyba że chcecie ,żeby Pasy znów były w II lidze.
Ps.Może ktoś nie pamięta ale najlepszy przed laty strzelec Wisły p.Kmiecik
grał wcześniej w Cracovii skąd został podstępnie wręcz z dnia na dzień uprowadzny do Wisły -choćby z tego faktu trzeba uważać z kim się zadawać???????????????
Wkrótce Pasy Liderem Ekstraklasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
takie stwierdzenia było motywem przewodnim wystąpień na naradach pzpr-u dotyczących sportu w Krakowie - efekty każdy zna (nie tylko o sport ale przede wszystkim o zasobność bazy sportowej chodzi)
czas najwyższy by zadać pytanie inaczej (już bez znaczenia ideologicznego, bez skutków u decydentów)
[b] Czy silna Cracovia to silna rywalka zza Błoń?[/b]
masser 100% racji,
Robert 100% racji.
docent podaj mi kiedy wspolpraca w Wisla przyniosla nam jakieklowiek korzysci.
Zgadzam się do postu Klarosa , że teraz nam należy się ekstraklasa a Wisła może być na zapleczu np. w II lidze a, co to jest święta krowa ,że nie może
doznać goryczy porażki.Cracovia przez tyle lat grała w III lidze ,a potem w II lidze i nikt tym się nie przejmował, a wręcz przeciwnie znałem takich ludzi którzy wręcz cieszyli się ,że w tej lidze gra i nie ma szans na awans.Na szczęście mamy doskonałego Sponsora z prezesem Filipiakiem na czele i jeszcze lepszego trenera który związany jest z Cracovią na dobre i na złe.
Już nadeszły takie czasy weszły Pasy , a Wisła fora z ekstraklasy!!!!!!!!!!!!!!
hmmm a ja mam pomysł Cracovia zrobi sobie boisko treningowe na remonta a wisla zmieni nazwe na Cracovia III (lub moze ewentualnie wzmocnic rezerwy nasze o ile wg trenera zmieszcza sie w skladzie) i wtedy powinno byc wreszcie normalnie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)