Od Nowaczka sie Volt odczep ;] Podpadles teraz...
-
-
Transfery(temat zbiorczy)
Poter - wziąwszy pod uwagę kolejne zmiany w gts-ie nieco zmodyfikuję przedtsawiony przez Ciebie skład:
Wróbel-Mysiak, Fechner, Kowalczyk, Hernani - M.Magiera, M. Liczka, Kulawik, Moskal - Mielcarski, Omeonu
...i tego składu to już się zaczynam poważnie obawiać, bo przecież z Gieksą przegraliśmy :)
Wesołych Pasiastych Swiąt i do zobaczenia w Nowy Rok na EL PASO!!!!
Oj, Soprano jesteś "podpadziocha". Nie byłeś na meczu ze Szczakowianką? Żałuj, było 8:1! Własnie w tym meczu Iwński i Wawrzyczek byli najlepszymi zawodnikami naszego wówczas rywala.
Soprano napisał(a):
> hmm od Przytuły? qrwa co Wy wszyscy od Przytuły chcecie :)
Przytula - Bojarski...
Nazwisko przemawia za Bojarskim bo gral w extraklasie...
Ale prawda jest taka, ze nawet Bojarski siedzial na lawce bo Przytula sie lepiej od niego prezentowal...
Jeśli chodzi o nasz słynny mecz z Szczakowianką, to - Koszer - daruj, ale trudno oceniać kogokolwiek u nich pozytywnie (z wyjątkiem 1 kwadransa). Niektórzy złośliwi mówią, że może lepiej zapomnieć o tym meczu.
Czy Iwański jest defensywnym pomocniekiem, potencjalnym zmiennikiem dla Arka Barana? Chyba nie, niektórzy ustawiają już go w ataku, więc ja tu czegoś nie rozumiem, bo jedyna pozycja w pomocy, na której możemy kogoś szukać, to defensywny pomocnik (proponuję Mauro Cantoro...).
Pawce dajcie spokój, miał gorszą rundę, bo się ożenił (często tak jest), ale jeszcze będzie super. Choćby jako joker na pół meczu, żeby zamęczyć prawego obrońcę.
Iwański bedzie prawdziwym wzmocnieniem tej drużyny, chłopak ma ogromny potencjał( patrz bramka którą strzeliła nam Szczakowianka, skręcił wtedy wszystkich naszych pomocników i 2 obrońców} . Posiad niesamowity ciąg na bramkę. Dobry ruch działaczy . BRAWA
Brylant 82 jeszcze niewiadomo czy Iwanski u was zagosci.pamietaj , ze rowniez my sie o niego bijemy.
Pozdrowienia z Lubina...
Iwanski raczej wybierze nasz klub a zadecyduja o tym wzgledy poza sportowe:) Tzn mam taka nadzieje:)
Jesli wybierze to bedzie mial strasznie ciezko przebic sie do skladu... Pomoc mamy bardzo mocna... Ja widzialem go tylko w meczu ze Szczakowianka no ale wiadomo ze tam raczej nikt sie nie pokazal z dobrej strony... Skoro naprawde ma duzy potencjal to mozna go sciagnac tylko kogo posadzimy na lawce??
No i wlasnie dlatego jest duza mozliwosc ze przejdzie do nas.No, ale przejsc mial juz w lecie, a wiadomo jak to sie skonczylo.Co do Iwanskiego to widzialem go jak gral z wisla w krakowie w pp.I byl najlepszym zawodnikiem tej druzyny.Kilka razy zakrecil tam Wislakami i pamietam jedna prostopadle podanie, po ktorym jeden z zawodnikow wyszedl sam na sam.Moim zdaniem marnuje sie w 2 lidze i u nas bylby wiadaca postacia.No coz zobaczymy kto wygra batalie o tego zawodnika.moze dolaczy sie ktos trzeci.
Na Szczakowiance bylem, ale szczerze mowiac to on mnie wtedy nic nie obchodzil i wogole go nie "obserwowalem", byl dla mnie wtedy poprostu graczem przeciwnej druzyny i nie rozroznialem go z innymi graczami Szczakowej :)
Soprano, skoro byłeś to musiałeś zwrócić uwagę na Iwańskiego, bo on jako jedyny szarpał grę i przedzierał się na nadsze pole karne. W Szczakowiance obecnie gra w ataku.
moze i go widzialem, ale na ta chwile, nie pamietam go kompletnie :)
Do Jaworzna nie chce już wracać Dzenan Hosić, który na razie odpoczywa w domu rodzinnym w Sarajewie. Nowego kontraktu prawdopodobnie nie podpisze też Madrin Piegzik. Jakby osłabień było mało, Maciej Iwański i Dariusz Kozubek chcą opuścić drużynę mimo ważnych kontraktów. Iwański chce grać w Cracovii, a Kozubek w Koronie Kielce (jest wychowankiem tego klubu).
żródło:gazeta
My tu gadu gadu a Iwanski podobno przechodzi do Lubina
Szkoda ze nasi poskapili kasy choc 1,5 mln zl to z deka duzo nawet jak na perspektywnicznego zawodnika. Ale jak sie chce pucharow to trzeba troche wydac. Takie jest moje zadanie (wiem,wiem, to nie moja kasa...)
Maciej Iwański opuszcza Szczakowiankę Jaworzno i od rundy wiosennej będzie reprezentował barwy Zagłębia Lubin - donosi "Sport".
Działacze "miedziowego klubu" zapłacą za młodego pomocnika półtora miliona złotych. Iwański podpisze pięcioletni kontrakt.
"Ten transfer "chodził" nam po głowie od wielu miesięcy. Rozmaite rozbieżności, sprawiły, że trochę się to ciągnęło. Ostatecznie w poniedziałek ustalono warunki transferu. Podpisanie umowy powinno nastąpić już szybko" - poinformował Andrzej Krug, szef rady nadzorczej SSA Zagłębie Lubin.
(INTERIA.PL/Sport)
Za takie pieniądze Filipiak nikogo jeszcze nie kupił
i z jego deklaracji wynika że raczej nie kupi. Nasz klub raczej nie ma takiej puli na trasfery, a profesor woli płacić dobrze zawodników ich indywidualne kontrakty niż opłacać posredników.
1,5 mln zł to regulacja należności miedzy klubami,
a to co zarobi Iwański to osobna kwestia.
Za zawodników którzy przyszli do Cracovii profesor nie płacił nikomu, a jedynie dogadywał się nt kontraktów z samymi zawodnikami i wyglada na to że są to konkretne kwoty a przynajmniej zaspokajające ich ambicje.
Przy okazji co do Lubina...
Montują pakę jak zawsze, wyniki też pewnie bedą jak zawsze...
A Fudale w Szczakowiance kasa za Iwańskiego ratuje budżet i może uda sie obronić II lige w Jaworznie, co wobec "ucieczki" zespołu i wycofywania się sponsorów moze byc nagle klopotem mimo pozycji po rundzie jesiennej...
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - pierwszy Mistrz Polski (1921), jedyny Mistrz Galicji (1913)
CRACOVIA 1906 - na zawsze pierwsi
11 - sty pomocnik za 1,5 mln !
jak dobrze że jest Lubin, bo Nas mogłoby dotknąć to nieszczęście :)
Lubin jest przed nami w tabeli... teraz kupuja Iwanskiego za niemale pieniadze... czyzby jakies ciche plany na puchary ?
To ,że Lubin kupuję (świetnego zreszytą) Iwańskiego za 1.5 mln (co mniej więcej odpowiada chyba jego wartości) nie ma żadnego przełożenia na naszą polityke transferową. W Lubinie nie wydaje się swoich pieniędzy tylko cudze do tego będące jakimś malutkim ułamkiem wydatków KGHM. Co więcej im większe obroty tym mniejsze przy nich wydają się pensje i premie zarządu klubu;-)
(więc można je podnieść;-)
Lubin miał problem z awansem...to wiosna prezes KGHM zwiększył budżet z tego co pamiętam o 6 mln...
My musimy działać zupełnie inaczej Cracovii nikt z dnia na dzień budżetu o 6 baniek nie zwiększy... Iwański do wzięcia za 0.5 mln byłby super za 1.5 to nie dla nas "zabawka"
To jeszcze nic pewnego. Jakos w "Sport" nie wierze. Uwierze jak zobacze go w Lubinie.Ale poki co wydaje mi sie , ze 1,5 mln to za duzo.Szczegolnie ze latem wolali po niego 800 tys.
Pozdro z Lubina...
Kaczka dziennikarska i tyle......Iwański chce grać u nas i BĘDZIE grał.
Martinez, a ze sie tak zapytam, skad to wiesz ? szczegolnie to BEDZIE
Zauważ że wczoraj w prasie pojawiła się informacja że Iwański chce grać w Cracovii.Zapewne Zagłębiaki w odpowiedzi na te informacje kazali zamieścić w Sporcie info że Iwański jest prawie Ich.Taka psychologiczna gierka.Już sama podana cena 1,5 mln za drugoligowego zawodnika dowodzi że to bajer.
A skąd TO wiem???Czuję to w kościach :-)
Wiadomość zmieniona (29-12-04 13:44)
Autorem tego rzeczywiście dość dziwnego newsa jest Zbigniew Jakubowski.
==
Obradująca we wtorek Rada Nadzorcza Sportowej Spółki Akcyjnej Zagłębie Lubin, zaakceptowała warunki definitywnego transferu do tego klubu Macieja Iwańskiego ze Szczakowianki.
- Ten transfer "chodził" nam po głowie od wielu miesięcy - przyznał Andrzej Krug, szef rady nadzorczej. - Rozmaite okoliczności, w tym także znaczne rozbieżności finansowe, sprawiły, ze trochę się to ciągnęło. Jerzy Fiutowski (członek zarządu sportowej spółki - przyp. red.) był umówiony z prezesem Szczakowianki Jaworzno przed świętami, ale do spotkania nie doszło. Ostatecznie w poniedziałek ustalono warunki transferu. Podpisanie umowy powinno nastąpić już szybko.
Sam Iwański szczegóły swojego transferu ustalił - jak się dowiedzieliśmy nieoficjalnie - już w październiku. Z kolei Jerzy Fiutowski ma jeszcze przed podpisaniem umowy upewnić się, czy pełne prawa do Iwańskiego ma klub z Jaworzna, czy też jakiś menedżer. Początkowo Szczakowianka chciała za Iwańskiego 5 milionów złotych, ale we wrześniu kwota ta spadla do 2 milionów. Prawdopodobnie Iwański kosztował będzie Zagłębie około półtora miliona złotych. Zawodnik ma podpisać 5-letni kontrakt.
Kierownictwo miedziowego klubu wyraziło także zgodę na zatrudnienie klasowego obrońcy. Będzie to jednak zawodnik nie grający ostatnio w lidze polskiej. W grę wchodzi kolejny Czech, piłkarz z Chorwacji oraz zawodnik z Ukrainy. Transfer Iwańskiego przekreśłił szanse na podjęcie próby zakontraktowania Marcina Adamskiego, który rozstał się z Rapidem Wiedeń.
W połowie stycznia do Lubina przyjadą obrońcy, którzy powalczą o miejsce w Zagłębiu. W przypadku transferu gracza zagranicznego ostateczna decyzja należeć ma do trenera Drażena Beska. Nie tylko transfer Iwańskiego sprawił, iż radośniej zrobiło się w Zagłębiu.
- Po raz pierwszy od wielu lat sportowa spółka zamknęła 2004 rok na znacznym plusie - dodał Andrzej Krug. - Nasz budżet w 2005 roku wynosić będzie 18 milionów złotych.
Dodajmy, iż władze KGHM, strategicznego udziałowca SSA Zagłębie finalizują sprawy związane z rozpoczęciem przebudowy stadionu. W budżecie zarezerwowano kwotę blisko 60 milionów złotych na ten cel. Prace rozpocząć się mają w marcu i pierwszy etap tj. budowa nowej trybuny na 7 tysięcy i hali sportowej, ma zakończyć się jeszcze w 2005 roku.
Źródło: Sport - Zbigniew Jakubowski
komentarz na interii do newsa :
Kaczka dziennikarska i tyle.
Cracus /dzisiaj 13:42/ Dzisiaj Iwański był na rozmowach w Krakowie - na ul. Wielickiej w siedzibie Cracovii prowadził rozmowy z Misiorem, Filipiakiem to po co takie kaczki wstawiacie?
to ja juz nie wiem co jest grane
Słowo Polskie Gazeta Wrocławska pisze o wczorajszym zebraniu Rady Nadzorczej SSA Zagłębie Lubin dosyć oględnie:
No i w 90minut.pl najwyraźniej preferują tą wersję (ten news).
Byłem dzisiaj w Klubie i dowiedziałem się, że zaniechaliśmy starań o pozyskanie Maćka Iwańskiego .... Być może mamy jakieś inne plany?
Było to około godz. 12.30. Ja też nie mogę zrozumieć niektórych informacji! A może ktoś tu uprawia jakąś grę?
Wiadomość zmieniona (29-12-04 20:52)
Maciej Iwański, 23-letni pomocnik Szczakowianki Jaworzno, jest bliski przejścia do Zagłębia Lubin.
- Wysyłamy do Lubina dokumenty. Większość szczegółów jest już ustalona - mówi Tadeusz Fudała, prezes klubu. - Rozmowy trwają, więc trudno coś przesądzać. Nie ukrywam, że chciałem grać w Cracovii. Kraków to przecież moje rodzinne miasto. Najważniejsze jednak by znowu wrócić do ekstraklasy - podkreśla Iwański.
Kwota transferu jest objęta tajemnicą. - To będzie na pewno mniej niż milion złotych. Uzyskana suma pozwoli nam jednak podreperować budżet - dodaje prezes.
W przyszłym tygodniu działacze mają się dowiedzieć, czy i w jakim stopniu budżet Szczakowianki wspomogą akcjonariusze sportowej spółki akcyjnej, która nie chce dłużej już sponsorować klubu.
Działacze Szczakowianki starają się też wzmocnić zespół. Nowych piłkarzy zaproponował Szczakowiance menedżer Eugeniusz Kamiński. - Mam piłkarzy z Bośni i z Chorwacji. To zawodnicy z najwyższej półki - zapewnia. - Mogą przyjechać na początku stycznia, najpierw Szczakowianka musi jednak wyprostować swoje sprawy organizacyjne - dodaje. Na testach mają też zjawić się piłkarze ze Słowacji i Nigerii.
Być może do Jaworzna trafią również piłkarze Cracovii, którzy nie mieszczą się w kadrze pierwszoligowej drużyny. - Jacek Wiśniewski? Może. Na dziś nie stać nas jednak na tak drogiego piłkarza - tłumaczy Fudała. Szansę na grę w Jaworznie mają też [b]Marcin Makuch, Marcin Dudziński i Wojciech Ankowski[/b]
:-/
PRZYSZLI:
Paweł Szwajdych (powrót z wypożyczenia do Łks Łódź)
Wojciech Ankowski (powrót z wypożyczenia do Jagielloni)
Tomasz Moskała (Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski)
W KRĘGU ZAINTERESOWAŃ:Adrian Sikora (Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski, Daniel Onyekachi (Kwara United), Peter Bašista (FC Ličartovce),Maciej Iwański (Szczakowianka Jaworzno),Mirosław Spiżak (MSV Duisburg),Maciej Bębenek (Kmita Zabierzów), Marcin Radzewicz (Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski),Dariusz Pawlusiński (GKS Bełchatów), Marcin Chmiest (GKS Bełchatów), Sergio Jauregui (Blooming,Boliwia),Piotr Madejski (Hutnik Kraków), Łukasz Jarosiewicz (Polonia Warszawa), Miłosz Bielecki,Kamil Sobala (obaj Raków Częstochowa)
ODESZLI: Piotr Świerczewski - Lech Poznań (niech Bóg ma Was w swojej opiece),
ODCHODZĄ:Wojciech Ankowski (Łks Łódź-wypożyczenie,Szczakowianka),Karol Piątek (Łks Łódź-wypożyczenie),Marcin Dudziński (Hutnik Kraków,Szczakowianka ???),Marcin Makuch (Hutnik Kraków,Szczakowianka ???), Krzysztof Piszczek (Skawinka - trener)
To dać im Dudzia, Makucha, Anę a za to wziąść Iwańskiego...
Szkoda by było jakby poszedł do Lubina..
Cały czas potrzebujemy lewego pomocnika, stopera no i oczywiście klasowego napastnika....
Iwański za 700 tysięcy złotych w Zagłębiu. Wygrali z Cracovią !
Nie wygrali,tylko nasi działacze zrezygnowali z Niego.... Dziwne to bo Iwański był nr 2 na liście życzeń po Moskale :-/ A z Zagłębiem wygraliśmy 5-2 :-) (U siebie wygramy 5-0 )
Wiadomość zmieniona (30-12-04 13:21)
No i jednak nam udalo sie go kupic :) (chyba udalo, bo jeszcze nie podpisal).Na ten transfer czekalem 0,5 roku i nareszcie doszedl do skutku.U nas na pewno bedzie wielkim wzmocnieniem.Mam nadzieje, ze zalata dziure po Kowalskim.U was nie wiem czy by gral, moze tym sie kierowal wybierajac klub.
P.S. Martinez widze , ze jestes pewny swego.To sie okaze na wiosen czy bedzie 5-0.
Cracovia wciąż prowadzi rozmowy transferowe z 23-letnim pomocnikiem Szczakowianki Jaworzno Maciejem Iwańskim. - To nieprawda, że Iwański jest już w Zagłębiu Lubin. Sprawa jest jeszcze otwarta - wyjaśnia Stawowy.
źródło:gazeta
Poraz kolejny zabiorę głos w tej dyskusji ponieważ piłkarz ten jest godzien reprezentowania barw naszego klubu. Nie możemy przegrywać bitew o kluczowych pilkarzy na naszym ubogim rynku piłkarskim. Zarząd niestety musi także zrozumieć iż nie wszyscy przyjdą do naszej kochanej Cracovii za darmo, za nie których trzeba będzie jednak zapłacić aby w zbliżającym się jubileuszu powalczyc o najwyższe trofea na naszym podwórku. Ze zniecierpliwieniem oczekuje finalizacji kontraktu Maćka z Pasami, jak również ze zniecierpliwieniem oczekuję przybycia Marcina Chmiesta. Przecież to piłkarze z CRACOVA więc będą się u nas czuć jak rybki w wodzie.
PASY CAMPEONE 2006
- Cały czas prowadzimy rozmowy z zawodnikiem, chcemy go pozyskać - twierdzi z przekonaniem trener Stawowy. - Póki piłkarz nie podpisał jeszcze umowy w Lubinie, sprawa jest otwarta. Do tematu innych transferów wrócimy w styczniu.
źródło; GK
Brylant 82 napisał:
> Nie możemy przegrywać bitew o kluczowych pilkarzy na naszym ubogim
> rynku piłkarskim. [...] Ze zniecierpliwieniem oczekuje finalizacji kontraktu
> Maćka z Pasami, jak również ze zniecierpliwieniem oczekuję przybycia
> Marcina Chmiesta.
Tak z Iwańskim jak z Chmiestem może być kłopot, bo mogą zasilić konkurencję. Dziś słyszałem w tramwaju mrożącą krew w żyłach wieść. Podobno Basałaj chciałby podkupić Marcina Chmiesta.
a ja w AUTOBUSIE słyszałem, że bucajaj chce kupić .... a raczej odkupić jakieś diody czy inne elektrody:":)
ciekawe po co mu to... przecież telefonicznych kabli tym raczej nie da się zespolić .... a na tandetę raczej się na nadaje.... no może na jakiś inny majdan .. to może.....:):)
Wiadomość zmieniona (31-12-04 17:59)
5 dni później
Hat-trick Polaka w sześć minut!
Łukasz Sosin strzelił wszystkie cztery bramki dla Apollonu Limassol w wyjazdowym meczu fazy grupowej Pucharu Cypru przeciwko APOP Kirynas. Jego zespół wygrał to spotkanie 4:1 (1:1).
Pierwszy gol padł w 41 min. - dla gospodarzy trafił Konstantnou. Dwie minuty później Sosin wyrównał. W drugiej połowie przez długi czas na padła żadna bramka, jednak Polak popisał się hat-trickiem w końcówce tego pojedynku. Król strzelców ligi cypryjskiej w sezonie 2003/04 zaliczył trafienia w 84., 88. i 90. minucie (ostatni gol padł z rzutu karnego).
PRZYSZLI:
Paweł Szwajdych (powrót z wypożyczenia do Łks Łódź)
Wojciech Ankowski (powrót z wypożyczenia do Jagielloni)
Tomasz Moskała (Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski)
W KRĘGU ZAINTERESOWAŃ:
??????????????????????????????
ODESZLI: Piotr Świerczewski - Lech Poznań (niech Bóg ma Was w swojej opiece),
ODCHODZĄ:Wojciech Ankowski (Łks Łódź-wypożyczenie,Szczakowianka),Karol Piątek (Łks Łódź-wypożyczenie),Marcin Dudziński (Hutnik Kraków,Szczakowianka ???),Marcin Makuch (Hutnik Kraków,Szczakowianka ???), Krzysztof Piszczek (Skawinka - trener)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)