Nie bardzo rozumiem, Czemu nie może grać Citko z Drumlakiem, jeżeli widać że P.Giza nie idzie. ?
P. Giza jest zasłużonym piłkarzem dla pasów, ale u niego widać już na początku że nie ma swojego dnia.
Taki ma charakter, raz rozgrywa świetny mecz, a raz fatalny.
-
-
Drumlak, Citko
Nikt nie jest robotem, żeby regularnie świetnie grać. Jednak wczoraj Piotrek był już chyba myślami w Ameryce. Prawdopodobnie to głównie o niego chodziło w wypowiedziach kolegów o zbyt słabej determinacji do gry.(*)
Moim zdaniem Paweł Drumlak jest graczem na tyle doświadczonym i uniwersalnym, że to on powinien wczoraj zająć miejsce Piotrka na środku pomocy.
Jednak trener ma rację twierdząc, że po zakończeniu meczu każdy jest mądrzejszy niż w jego przerwie.
~~
(*)
[i]- Zagraliśmy słabe spotkanie – bardzo surowo ocenił grę zespołu pomocnik Cracovii. - Przegraliśmy, bo nie realizowaliśmy założeń taktycznych postawionych przed meczem przez trenera. Poza tym nie byliśmy wystarczająco zdeterminowani.[/i]
Źródło: Teraz Pasy - A.Baran
Ludzie tak na przyszlosc-dajmy szanse mlodym (Szczoczarz) , ale nie w takich momentach !!! Duet Drumlak-Citko zawsze razem , od pierwszej czy 80 min.
Wczoraj w programie 2x45 min dużo o tym rozmawiano. Redaktorzy stwierdzili: "Stawowy powinien się odkochać w niektórych piłkarzach"
"To co wystarczyło w II lidzę w I się nie sprawdza" (mowa o żelaznej "11")
Jak widać to nie tylko my widzimy - nazwijmy to - nieudane posunięcia Trenejro.
Pamiętajcie że Giza to pupilek Stawowego,co z tego że uda mu się strzelić /przypadkowo/ ładną bramkę skoro u niego nigdy nie ma zangażowania ani determinacji, jego strój można prać co 3 mecze jak się zakurzy.Tylko dzięki miłości Stawowego jako jedyny pomocnik zagrał wszystkie mecze w podstawowym składzie. "miłość jest ślepa"
Giza jest bardzo himeryczny, potrafi zagrać świetnie i bardzo słabo. Jak widać że nie ma swojego dnia to trzeba go zmienić po 30 minutach. Zawodnik jest tylko człowiekiem.
Nie da się ukryć że Wojtek popełnia błędy, nie da się ukryć że ma pupili.....
Ale trzeba też zauważyć że pupile powoli ale jednak znikają z podstawowej jedenastki..
A co do Gizy to on sam powiedział że musi ustabilizować formę na stałym poziomie (on zawsze był himeryczny). Można tylko pomyśleć jak by on grał gdyby wusoką formę trzymał przez cały sezon...
Jeśli chodzi o Wojtka to nie przegrał z azylantami, nie jesteśmy w strefie spadkowej....więc Wojtek jednak spełnił swoje zadanie.
Paluch - przypadkowe bramki Gizy ? rajd przez pol boiska z Polonia, bramka z Odra z dystansu? Rajd przez polowe na Lechu i asysta dla Banii...dwie bramki z Polkowicami ... Racja - Piotrek czasem spowalnia gre,ale panowie - bez jaj! Chlopak ma 24 lata,uczy sie extraklasowej pilki, pilkarzy tak wyszkolonych technicznie jak on w Polsce jest znikoma ilosc - a wy gadacie,ze Gizou jest pupilkiem Stawowego!
Jasnie Panie - co to za program 2x45 minut? Powaznie sie pyta,bo nie widzialem jeszcze wydania zadnego,moze jestem zacofany:P. Nie wydaje mi sie,zeby Stawowy byl zakochany w niektorych pilkarzach :
- w czasie rundy posadzil ,wydawaloby sie, pewnego bramkarza na lawie
-wprowadzil Wawrzyczka do pierwszej 11 przesuwajac Mario Bastera na skrzydlo
-Citko wskoczyl za Drumlaka
-Przytula za Bojara
-w miedzy czasie jeszcze Swistak za Bastera
Panowie - mamy druzyne z wlasnym stylem,mamy wyrownana kadre na dobrym ligowym poziomie. Mamy utalentowanego,ambitnego szkoleniowca - a wy chrzanicie glupoty,bo nie ma4 miejca.
Szybkilopez masz dużo racji ,w tym co mówisz no może poza Witkiem
Wawrzyczkiem,o którego gre z Basterem forumowicze domagali się gdzieś
od początku września.Sęk w tym,że nie Piotrek Giza jest złym zawodnikiem
bo PASY naprawdę dużo mu zawdzięczają,ale że gra już kilka słabych meczy,a momo to Wojtek wstawia go ciągle w pierwszym składzie.
Piotrek ma chwile genialnej gry,ale też długie okresy gry słabej,na
jego tle Drumi wygląda o wiele solidniej.ma również doskonałą technikę
jest bardzo waleczny ,bardzo mało strat i przede wszystkim doskonały
może jeden z najlepszych w Polsce przeglądów pola.Przecież bramki
Piotrka z Polkowicami padły po podaniach Drumiego.Giza ma jeden niezaprzeczany walor ,jest bardzo skuteczny.Ale na środku pola miejsce
Piotrka powinien zająć Drumi.Citko z przodu ,z Banią,a Piotrek dla niego
miejsce też by się znalazło.Stawowy powinien coś wymyśleć.
Jedno jest pewne Drumi powinien grać razem z Markiem.Bezwzględnie.
ZAWSZE PASY.DO BOJU MOJA BIAŁO-CZERWONA DRUŻYNO.
pasie60 - giza baran drumi citko - to dla mnie bylby najlepszy trzon druzyny. Pytasz gdzie kapitan?tak tak ... w rezerwie. Mi tez momentami nie podoba sie gra Gizy,ale jest to zawodnik,ktory w kazdym meczu ma momenty dobrej gry i na to trzeba czekac. Ponadto jest zawodnikiem jeszcze rozwojowym,wiec kazda minuta spedzona na placu jest dla niego wazna.
W sprawie Wawrzyczka sam zabieralem glos i w koncu sie doczekalismy. Jednak ostatni mecz z Amica,mowiac delikatnie,mu nie wyszedl,ale nie oznacza to,ze musie siasc na lawie od razu. Pilka jest gra bledow i jesli nie sa one popelniane z nadmierna czestoscia to pilakrz powinien grac.
szybkilopez:
2x45 minut to program na Polsacie. W niedzielę około północy. Składa sie z wypowiedzi pomeczowych piłkarzy i trenerów. Do tego dochodzą komentarze w studio. Później jest przegląd lig europejskich z materiałów Polsat Sport.
Generalnie obejżałem ten program po raz pierwszy i bardzo mi się spodobał.
Szybki Lopezie bardzo się mylisz wstawiając Baniowego do rezerwy .Tak naprawdę gdyby nie Bania kilka meczów na dobrą sprawę byśmy nie wygrali
( np.z Pogonią Szczecin).A więc trochę szacunku dla tego zawodnika który jest już dość długo z Pasami na dobre i złe.Pokaż mi drugiego w pasach gracza który strzelił 8 bramek w jednej rundzie.Nikt do wyniku Piotrka się nie zbliżył.A na wiosnę myślę że Baniowy dorzuci jeszcze kilka bramek.Co do gry Citki z Drumlakiem razem byłem dawno za tym z tym ,że miejsce dla Piotrka Gizy też powinno być w pierwszym składzie gdyż jest to wielki talent
piłkarski który z każdym meczem zagranym w lidze podnosi swoje umiejętności piłkarskie.
Wkrótce Pasy Liderem Ekstraklasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szybki Lopezie ,powiem ci ,też się zastanawiałem,nad tym,czy przypadkiem
Piotrek Giza nie mógłby zagrać w ataku,uważam go za najskuteczniejszego
zawodnika PASÓW ,oczywiście w stosunku dosytuacji bramkowych ,które
posiada.Nie jest tak silny fizycznie jak Bania i na pewno gra gorzej głową,
ale potrafi bardzo dokładnie i z zimną krwią uderzyć. Nie wiem czy był próbo
wany na tej pozycji.Zastanawiam się równierz czy nie mógł by zagrać
na prawej pomocy,wówczas Bojar na lewej/przecież posiada bardzo dobrą
lewą nogę/Tak na pewno PIOTREK powinen grać ,ale miejsce w środku pola
rezerwuję dla Drumiego,a z przodu Marek.
ZAWSZE PASY .DO BOJU MOJA BIAŁO-CZERWONA DRUŻYNO.
Urabanowicz sory ze sie czepiam ale przytocz mi jakas sytuacje ktora Bania sam sobie wypracowal. tak naprawde gdyby nie Citko no i oczywiscie inni zawodnicy dorobek "Baniowatego" nie bylby tak pokazny. napewno odpiszesz ze na tym polega rola napastnika, ale zobacz ile on sytuacji nie wykorzystuje podczas meczu. co do Gizy to naprawde nie mam nic do tego zawodnika bo jak na gracza ktory przez caly czas gral w trzeciej lidze to uczynil okropny krok do przodu, ale chyba sami przyznacie ze w meczu z Amika powinien byc zmieniony (najpozniej) po pierwszej polowie. naprawde szkoda ze Stawowy sciagnol Citke i nie wpuscil Drumlaka za Gize. wydaje mi sie ze losy tego meczu ulozyly by sie innaczej ulozyly. NO ale bylp innaczej:(
SORY!!! za male przeksztalcenie oczywiscie mialo byc Urbanowicz
Przyznam ze poglady kolegi pas60 trafiaja do mnie najbardziej.
Przypomnę że Piotrek Giza zagrał juz w ataku. Na wiosnę podczas wyjazdowego meczu w Koninie Baniowy zszedł kontuzjowany w 25 minucie i treneiro przesunął Piotrka do ataku. Efekt? Wygraliśmy 0-3 po bramkach Skrzyni z wolnego (43minuta) i dwoch bramkach Gizy (55 i 84 minuta).
Marzy mi się w pełni elastyczna postawa w zestawianiu druzyny.
Przeciez zaczynac mozna majac taki uklad w pomocy i ataku jak w meczu z Amicą, a opcji jest całe multum!
Trzeba tylko ufać graczom i wyczuc kto gra słabiej a kto z tych co są na ławce gotów jest zmienić coś na plus w naszej grze. Zgadzam się ze trener zrobił tylko Piotrkowi Gizie krzywde nie zmieniajac go w przerwie, bo to on byl na zmiane, a nie Citko.
a wejscie Drumlaka za Gize to tylko jedna z opcji!
Załuzmy ze słabiej w tym ustawieniu gra np. Baran
mozna wpóścic Bojara (a Przytuła na miejsce Barana)
Bania słaby? do przodu Giza, a Drumlak wchodzi do pomocy na srodek itd...
Mam nadzieje ze na wiosne nasze problemy z zestawieniem 11 na mecz to wciaz beda klopoty bogactwa :-)
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - pierwszy Mistrz Polski (1921), jedyny Mistrz Galicji (1913)
CRACOVIA 1906 - na zawsze pierwsi
Urbanowicz - meczu w Szczecinie nie wygralismy, meczu z Leczna, w ktorym Bania strzelil z glowy (notabene bardzo ladny strzal) tez nie. W meczu w Lubinie Piotrek dostal pile na leb, to samo z Plockiem u nas(Citko go nastrzelil). Bramka w Szczecinie byla rowniez zdobyta po ladnych uderzeniu z glowy,ale w tym meczu Baniowy mial jeszcze 2 sytuacje,w ktorych mogl pokusic sie o gola. W meczu w z Amica tez mial sytuacje a jej nie wykorzystal. To nie koniec wyliczanki... A robie dlatego, poniewaz niektore opinie mnie draznia. Moge tylko przypuszczac,ze majac w jego miejsce innego napastnika strzelilby ten "inny" kilka bramek wiecej. Ponadto gra Piotrka tez pozostawia wiele do zyczenia, jego szybkosc i dynamika. Zaletami Kapitana sa moim zdaniem pracowitosc, ambicja, sila i gra glowa oraz instykt strzelecki,ktory Bania niewatpliwie posiada poniewaz znajduje sie tam gdzie powinien.
Ponadto Urbanowiczu - mylisz pojecia... Mowisz mi "trochę szacunku dla tego zawodnika który jest już dość długo z Pasami na dobre i złe." - na dobre i na zle byli tez inni zawodnicy,ale oni juz nie graja w Pasach ... profesjonalna druzyna to nie miejsce na sentymenty. Oczywiscie mam ogromny szacunek i kieruje do niego wielkie podziekowania za to zrobil dla Cracovii.
Szybkilopez na takiej zasadzie to Frankowski, Żurawski, Ronaldo i inni też niewykorzystali parunastu sytuacji strzeleckich dzięki którym mogli by odmienić losy niejednego meczu! Wiec nie ma wyjscia trzeba ich zwolnic!!!
wazuuup - i jak tu z Toba gadac?? ok,chcesz tak? franek i zuraw nie wykorzystali wszystkich sytuacji,ale od 3 lat sa w najlepiej grajacym polskim klubie - chcialbym,zeby Bania tez tak niewykorzystywal sytuacji jak oni ... Co do Ronaldo to on jest sredniej europejskiej klasy zawodnikiem,teraz z nadwaga - wiec czemu akurat jego wymieniles?
Bardzo dobrze robił Stawowy, że stawiał na chłopaków, którzy wywalczyli pierwszą ligę. I za to szanują go piłkarze i niektórzy kibice, ale czas już najwyższy skorygować pewne słabostki. Nadszedł czas najwyższy, żeby dobierać skład wstawiając najpierw zawodników, którzy są filarami: w bramce Cabaj, w obronie Węgrzyn, w pomocy Drumlak i nieco wysunięty Citko. Drumlak i Citko nie mogą być zawodnikami alternatywnymi. Oni powinni tworzyć podstawę szkieletu drużyny, bo są kreatywni, doświadczeni, rutynowani i w miarę uniwersalni. Czy myślicie podobnie?
Wiadomość zmieniona (25-11-04 16:00)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)