Jak podaje GK, jesteśmy zainteresowani p.Spiżakiem - wychowanek wisly i podopieczny p.Stawowego- ilu jeszcze ich ściągnie do nas.Mamy też własnych wychowanków!!
-
-
Nowy Wislak w Cracovii
No to co że mamy, krakowski chłopak, trza go brać, a tak czy to nie aby syn słynnego gracza Cracovii
a ile tych wislakow jest w Cracovii ze wy wiecznie tak sie o to czepiacie!!!!?? czy 3-4 to az tak duzo??
Wiadomość zmieniona (18-11-04 07:58)
Myslalem ,ze te klimaty juz umarly. Sila odrodzonego Klubu jest widoczna rowniez w tym
,ze pilkarze przychodzac z dosc nieprzyjaznych klubow zaczynaja sie z Pasami identyfikowac. Jak widze jak Fafel , Drumi , Pawka sa autentycznie "za Pasami" jak Skrzynia "ciagie lokomotywe" po meczu to wiem ,ze znowu stanowimy sile nie tylko pilkarska. Mamy klimat.
Oczywiscie od jakiegos Spizaka 100* wolalbym Pawla Zegarka i nie ma to tamto;-)
ps: Moze ktos wkleic cos wiecej o onym Spizaku (i jego Pasiastym ojcu) bo wstyd sie przyznac ale pierwszy raz dzis uslyszalem ze jest taki pilkarz...
Imię Mirosław
Nazwisko Spiżak
Kraj Polska
Data urodzenia 13 stycznia 1979
Miejsce urodzenia Kraków
Wzrost / waga 186 cm / 79 kg
Obecny klub MSV 02 Duisburg
Pozycja napastnik
sezon klub mecze bramki trofea
Kabel Kraków
Wisła Kraków
1997/98 KFC Uerdingen 1905 19 4
1998/99 KFC Uerdingen 1905 32 4
1999/00 TSV Bayer 04 Leverkusen 0 0
2000/01 SpVgg Unterhaching 23 5
2001/02 SpVgg Unterhaching 8 2
2002/03 TSV Alemannia Aachen 1900 32 5
2003/04 MSV 02 Duisburg 29 3
2004/05 (j) MSV 02 Duisburg
liga polska 0 0
W gts za to nie ma żadnego wiślaka ........to dopiero powód do wstydu !!!!!
Dobre :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
ciekawy ruch ...
swego czasu uwazany był za jeden z najwiekszych polskich talentów ...
stąd mimo młodego wieku szybki wyjazd na zachód ...
tam juz nie było tak pieknie ...
od jakiegoś czasu słuch o nim zaginał ...
a tu prosze ...
jezeli ta informacja jest pewna to moim zdaniem posunięcie własciwe ...
człowiek z Cracova nie będzie miał problemów z aklimatyzacją a i w druzynie paru znajomych znajdzie ...
"Starego" Spiżaka pamiętam dość dobrze. Ale jak czytam (dzięki janczer), że młody ma 186 cm wzrostu to zaczynam mieć wątpliwości, że to istotnie są ojciec i syn :)
Andrzej Spiżak przyszedł do nas po odbyciu służby wojskowej, z Wawelu.
Razem zresztą z Ryszardem Sarnatem. W wojskowym Wawelu stanowili wcześniej w trójkę z Januszem Sputo świetny atak. Zaraz po wojsku para Spiżak-Sarnat wylądowała w Cracovii, a Sputo poszedł do Widzewa. Nie mam czasu teraz sprawdzić czy to dokładnie od razu tak było i opieram się na własnej pamięci.
W pierwszoligowym sezonie 1969/70 Andrzej Spiżak był prawoskrzydłowym napastnikiem w ówczesnym systemie 4-3-3, Sarnat był środkowym napastnikiem. Na lewym skrzydle grał wówczas w Pasach młodszy Stroniarz (Zbyszek), a potem po przyjeździe z Ameryki chyba przez sezon lub dwa Maciek Gigoń (przed laty były partner Gadochy z jego początków w Garbarni).
Największym atutem "starego" Spiżaka była szybkość, zwrotność i odwaga. Był niskiego wzrostu, dobrze zbudowany i nie bojący się twardej gry. Nieraz udawało mu się samotnie wchodzić pomiędzy kilku obrońców i wygrywać pojedynki biegowe. Jego atuty były widoczne szczególnie na wyjazdach, bo jego szybkość i zadziorność przydawała się szczególnie przy grze z kontry. Był trochę słabszy technicznie od wyższego Sarnata.
Pamiętam jego bardzo dobry występ w pierwszoligowym meczu z Gwardią w Warszawie w czasie wakacji w sierpniu 1969 roku, gdzie strzelił dla Pasów dwie bramki (był remis, bodajże 2:2).
Jeżeli to syn tego Spiżaka to brać go w ciemno jak by miał charakter ojca to mógł się stać naszym pupilem.
Widzialem go w Bundeslige strzelil tam pare bramek.Jest szybki ,dobrze wyszkolony technicznie i umie grac glowa.
Po odpowiednim przygotowaniu go przez Stawowego bedzie naszym istotnym wzmocnieniem.
I jeszcze jedno momo mlodego wieku ma juz spore doswiadczenie.
Taki całkiem młody to on nie jest, ma 25 lat....
z tego co widze to jest wychowanek Kabla Kraków... później to sie gra tam gdzie płacą, zwłaszcza w tym wieku...
wlasnie
Najwazniejsze są piłkarskie umiejętności/a tych mu nie brakuje/ a reszta - jest zawodowcem tam gra gdzie płacą .
A ja nawet nie wiedzialem ze ten Spiżak gral kiedys po drugiej stronie Blon...
Zreszta- jakie to ma znaczenie?? Potrzebujemy napastnika- na Frankowskiego tez bym sie chetnie zgodzil...
spizak jest cieniutki oc ot za napastnik ktory strzela 3 4 bramki na sezon
Ale będzie pasował mentalnie do zespołu :-)))))
A mówiliście, że Stawowemu już brakuje zawodników co u niego w Proszowiance grali - a tu proszę, w Proszowiance nie, ale w juniorach Wisły i owszem :-)))
(oświećcie mnie, czy mam rację?)
W GK jest wlasnie napisane o tym Spizaku, Sikorze i Moskale z Groclinu...
Ja mam wątpliwości co do Spiżaka ile on tych bramek strzelił? On był dobry ale kiedyś......chciałbym się mylić ale wydaje mi się że raczej nic nam nie pomoże.....On się w 2 lidze nie łapie..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)