po co wam skoro antałka macie ;)
-
-
Autokar do Szczecina
Wiadomość zmieniona (20-11-04 00:02)
Aniu !!! zawsze jest tak ze ten co cos zrobi bedzie na tapecie u tych ktorym sie nie chce i maja to w nosie - zamiast ruszyc dupe i cos pomoz wola opluwac !!! tacy sa ludzie a dla Ciebie wielkiepodziekowania i wielki szacunek - a krytykanci niech połowe z tego zrobia ?
Dziekuję Wam wszystkim za to, że jesteście i za to co napisaliście. To na prawdę bardzo miłe. Sprawiliście, że uśmiecham się dzisiaj nieustająco.
Już nie mogę się doczekać następnego wyjazdu...
A niestety trzeba będzie troszke poczekać....
Ale i tak największe podziękowania należą sie Kazkowi, dzięki któremu to co razem przeżywamy i to, że mamy szanse razem podróżować jest możliwe. On jest moim szefem i bez niego "ani rusz"....
[i]"ani rusz"...[/i]
Chyba "Ani nie rusz"... ;)
Mati ciekaw jestem skąd wasze stowarzyszenie ma tyle kasy? Albo wyjazdy za darmo albo dopłaty. 30 000 w przypadku darmowego Szczecina tak sobie wyłożyć to nie jest tak łatwo, zniżki może macie, ale ile 5tys. taniej. Klub nic wam nie daje? Nie chce mi się wierzyć w to, SKWK jest tylko po to że by zamiast klubu brac odpowiedzialność za wypadki wczasie podróży, a kase wykłada kto inny.
Wiadomość zmieniona (15-11-04 22:46)
o tak tak....bravo dla Kazia! gdybym miała wyliczac co mu zadzięczam....jemu i Kasi to..ehhh....długo by pisać..ale jak sie już taki wątek pojawił to dziękuje im baldzo, baldzo.........:D
Sami sobie wiślacy kasę kołują?.To oczywiście część prawdy bo z kazdego biletu mają określoną sumę na wyjazdy organizację meczy itp.Do tego być moze faktycznie ich klub pozwala im dorobić np przy pracach na stadionie.I jestem więcej niz pewny że dla nich cena pociagu za np Szczecin przy rezerwacji wczesniejszej terminów wyjazdów jest zupełnie inna.U nas powinno byc podobnie -klub powinien nam pomóc.
Wiadomość zmieniona (20-11-04 00:01)
Ja tylko na chwile
Jezeli Wislacy maja doplate z wlasnych wykupionych karnetow (biletow) do wyjazdow to tak samo jakby sami ponosili koszty wyjazdow. Po prosty wy dogadajcie sie z zarzadem swojego klubu zeby placic tyle za karnety / bilety co oni. Co pewnie Wam nie bedzie to pasowalo ? Bo frekwencja spadnie bo ludzi nie stac na placenie tak wysokich cen za wejsciowki. No to sorry placcie za wyjazdy.
Swojego czasu podniesiono o 1 zl ceny biletow na Pogoni na rzecz kibicow (oprawy plus wyjazdy). Nikt nie narzekal. I byly to pieniadze nie sklubu tylko raczej forma opodatkowania sie (niezbyt dobrowolnego) ze strony wszystkich kibicow na rzecz jezdzacych i na rzecz opraw. Bylo to w czasach Sabriego. Teraz niestety to nie przechodzi. Klub na to sie nie godzi. Inna sparwa ze wtedy chodzily sluchy ze coniektorzy (zarowno klub jak i kibice) niezbyt sumiennie rozliczali sie z kwot uzyskanych.
To tyle w temacie "dofinansowywania" wyjazdow przez kluby. Najpierw zalatwcie cos u siebie w klubie a potem patrzcie na inne kluby i ich kibicow.
Itsme
Ps. ten wpis dedykuje tym malkontentom ktorzy nic nie robia a maja pretensje do zarowno swoich kolegow po szalu jak i kibicow innych klubow ktorym sie chce.
a czy przypadkiem SKWK nie dostaje kasy miedzy innymi za sprzatanie stadionu? bo jesli tak to ciekawe jestem ilu u nas by bylo chetnych na takie "atrakcje pomeczowe"
sadze ze niewielu
Gratuluję szczerze organizatorom.
Zastanawiam się tylko jak można było porysować samochód jednego z nich, gdy on sam jechał do Szczecina...
Brakło jednego człowieka między nami (mam nadzieję że nie na długo), a dzieją się rzeczy które nigdy nie powinny mieć miejsca między kibicami Cracovii. Aż przykro myśleć do czego to doprowadzi.
Siekiera.. koleszko przecież wy biletów nie macie tylko karnety i płacicie tylko raz przy kupnie ich, nie widziałeś o tym? Po za tym na Pogonii było was bodajże 120 osób reszte Wrocek i nic nie płaciliście więc nie wiem skąd mnożysz kase. Co do wyjazdów 1000 osób to chyba nie myślisz, że uwierze że każdy zapłaci np. te 10zł jak to policzyłeś. Oprócz wyjazdów dochodzi kasa na oprawe, troche tego za dużo, nie wiem musisz mi to rozrysować, bo nadal nie kapuje skąd ta kasa.
O jakąkolwiek forme dofinansowania już troche się naprosilismy nawet 50 gr z biletu i nie było nawet mowy o jakichkolwiek negocjacjach, więc teksty typu nieroby to sobie zachowaj na własne podwórko. To samo się tyczy pociągów nikt ich nie rozpierdalał !!! Wyżej było napisane że za pociąg na Polar nie mogliśmy się wypłacić, ale to nie jest wina demolki, bo kultura była, problem leżał w tym że był za duży skład jak na ilość chętnych i dużo miejsc było wolnych-błąd organizacyjny. Po za tym hamulce zaciągane = chłopaków pozwijali na dworcu i póki ich nam nie oddali to nie odjechaliśmy, prostee.
Te ostatnie zdania też są do ciebie IStme już próbowaliśmy o dopłaty wiele razy, ale narazie klepiemy biede w tym temacie, więc wyluzuj się z tymi osądami.
Wiadomość zmieniona (20-11-04 00:01)
Porysowane ściany, wywalone śmietniczki u was tego nie ma?! To nie teatr, że by pachniało zewsząd kulturą. Jest jak jest i takie rzeczy się nie zmienią.
>Widocznie klub nie traktuje was poważnie i się z wami nie liczy to nie mój >problem, tylko wasz. I waszym problemem jest również podniesienie >swojej wiarygodności jako przedstawicieli kibiców Cracovii. My >pracowaliśmy na obecną sytuacje na lini klub-kibice bardzo długo i >wsadziliśmy w to dużo energii. A naprawde na samym początku kolorowo >nie było. Tyle w tej kwestii ode mnie.
Wiarygodność, a czego nam brakuje (chodzi mi tu o Koło Sympatyków), napewno nie jesteśmy gorsi od was. Wasze stosunki się polepszyły tylko dzięki Czerwińskiemu, przedtem nie mieliście za wiele do powiedzenia, wszystko zależy od ludzi w klubie ale i tez od kasy tak jak jest w naszym przypadku, a póki co to na takie przyjemności nie ma. Ale kto wie co będzie w następnej rundzie.
>10 000 z karnetu co mecz...
Jeśli w ten sposób się umówiliście z klubem to zwracam honor.
Jeszcze co do pociętych siedzień - mamy je z plastiku.
Jak z tematu miłej Ani zrobiła sie naparzanka z pieskami ? no jak ? ano wchdza sobie i hałczą na forum -do budy szczeniaki i do tego waszego SKWK (S...........O k...O W......o K.........s)
SKoWytuK...sów
Siekiera_motyka_bimber_szklanka czy
SKWK to Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków dawne Ochotnicze Rezerwy Milicji Obywatelskiej -dlaczego zmieniliscie nazwe sobie ?
BIMBER-JUŻ NIE PIERDOL ŻE POCIELI SIEDZENIA Z PLASTIKU :)))
z tego co pamiętam to bodajże w zeszłym sezonie jadąc do katowic rozjebaliście specjała troszeczkę ...
pastor uwierz mi to naprawde nie jest wina kibicow Wisly, Legii, Jagielloni ... i innych klubow ze zarzad Cracovii nie chce pojsc na to zeby podniesc ceny biletow o 1 zl i kwoty te przekazac stowarzyszeniu na oprawy/wyjazdy. Wszystko zalezy od dobrej woli zarzadu. W Pogoni w ubieglym roku nie bylo tej dobrej woli. Teraz jakas nieduza kwote przekazuje zarzad na oprawe (nie na wyjazdy).
Ooooo!!!
Itsme wypowiedz się obiektywnie w tym temacie: [url]http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?f=1&i=199942&t=199942
[/url] ale w temacie - zwłaszcza w kotekście wypowiedzi fafa
Wiadomość zmieniona (17-11-04 12:23)
Wiadomość zmieniona (20-11-04 00:00)
temat do zamknięcie, bo:
-zamiast podziękowań dla Kobiety (Dziewczyny) która to zorganizowała trzeba ją było bronić przed........
- zamiast podziękowań lub oceny zrobiła się dyskusja o tym kto w jaki klubi lub azylotowarzystwie ma....
A TO BYŁ TEMAT PRZEZ NIĄ ZAŁOŻONY I TYLKO ORGANIZACJI LUB OCENIE MIAŁ SŁUŻYĆ
PS. Itsme to Ty żyjesz?:):) myślałem, że dziecko i żona tak Cię pochłonęli, że zapomniałeś co co forum Cracovii... ale w sumie,po tak długiej przerwie mogłeś w lepszym stylu "powtórnie zadebiutować":(:(
Skoro temat miał służyć:
a) organizacji - to Pani Anko wielkie gratulacje. Gdyby więcej było osób takich jak Pani to do Szczecina pojechały by np. cztery autobusy. Ale coż lepiej siedziec w domu i nadawać niż ryszyć tyłek i coś zrobić. Jeszcze raz gratulacje, dzięki Twoim staraniom nie zaliczyliśmy zera wyjazdowego, które spotengowało by zero wyjazdowe do Szczecina kiedy też nikomu nie chiało się ruszyć tyłka.
b) ocenie - też w zasadzie wszystko OK i w ogóle, gdyby nie pewien zgrzyt. Otóż zostawiliście w Szczecinie jednego zawiniętego przez psy człowieka, który jako jedyny - pewnie z powodu toastów za "Boską Cracovską" i ułańskiej fantazji - miał czelnośc postawić się psom. Ów oddany pasiak został pobity, spałowany, złamano mu żebro, zawinięto na 48 h itd, itp. Nie wiem czy wzorem zaciągających hamulec ręczny w drodze powrotnej z Wrocławia stawialiście psom ultimatum że nie wracacie bez niego do Krakowa czy po prostu wpakowaliście się do autobusu i szybciutko wracaliście do Krakowa pod pierzynkę. Jeżeli to pierwsze to szacunek, jeżeli to drugie to jeszcze musicie sie pouczyć twardości, zawziętości i pewnej solidarności na zasadach "jeden za wszystkich, wszyscy za jednego". Ale tak jak pisze - nie wiem, a ocenę z racji mojej niewiedzy wystawiam wysoką.
Jeszcze raz pozdrawiam Panią i wszystkich uczestników.
Tak jest. W pierwszym szeregu do boju puścić kobiety i dzieci, a jak się przeciwnik zmęczy ich kopanim, to ruszyć składem 50-latków i starszymi. Jak ci już padną powinna tylnymi drzwiami ruszyć bojówka właściwa. Tych pięciu za punkt honoru powinno postawić sobie ustanie na nogach przez 30 sekund.
;)
Oczywiście lepiej było nie jechać. :)
zauważyłem ze w tym temacie...
...NAJWIĘCEJ DO GADANIA MAJĄ CI KTÓRZY W SZCZECINIE NIE BYLI
niech przestana pierd.olić
mati
Jak tak interesują cie powroty z meczów to spytaj kolegów ze Śląska W. jak wracali ze Słubic ostatnio....:)
widze mati ze w koncu niewytrzymałes i pusciłes parę z gęby, od soboty próbujesz poruszyc ten temat na kibice.net jak i tutaj ale nikt nic niepisze i w koncu niewytrzymałes co? dostałes zjebe na kibice .net i teraz tu przybiegłes, nawet typ z pogoni napisał zeby nic niepisać ,a ty psie masz akurat w tej sprawie NAJWIECEJ do gadania smieszny jestes,
P.S "Powiedz azorku jak spie***lałes w Malborku"
"macie szczescie ze to trafilo na pogon ktora sie udziela na internecie i nie pisuje do TMK czy innych gazetek kibicowskich bo byscie mieli wstyd na cala Polske"
umarłem ze śmiechu :):):)
zanim zaczniesz sie smiac pogadaj z kims z pogoni i sie dowiedz czy opisuja gdziekolwiek swoje akcje
przeczytaj i pomyśl jeszcze raz..może sie uda. Powodzenia.
okay już spiesze z wyjaśnieniem bo byśmy dobili do 200 postów w tym temacie.
Moj post "przeczytaj i pomyśl jeszcze raz....." nie odnosił sie do Twoich słów o tym że Pogoń nie opisuje swoich akcji, tylko do mojego postu wyżej.
A teraz wyjaśniam dlaczego umarłem ze śmiechu:
Opisywanie akcji w TMK czy na kibice.net czy gdziekolwiek indziej uważam za głupote.
Za wieksza głupote uwazam czerpanie wiadomosci z tych źródeł.
Do łez doprwadziło mnie twoje stwierdzenie o tym jaka to szkoda ze nie bedzie tego w najnowszym TMK coby sie Polska miala z czego pośmiać.
Pogon pewnie tez jest zawiedziona bo liczyli na rozkładówke w tym miesiącu :):)
ten watek tez dobiegł końca ...
ciąg dalszy w czerwcu ...
mati oszczędź nam tego gówna, bo w temacie M. widze że jesteś zielony. Nie potrafiliście sobie dać rady z nim w realu to sobie go inaczej załatwiliście. A z tekstem że nie mamy dowodów to chyba nie myślisz że sporowkujesz odp.
Co do Szczecina to squad nie był do bicia, więc nie wiem o jakim wstydzie tu szczekasz. Jak Widzew dorwał waszego busa z ultrasami to wszędzie płakaliście że DHW jest niehonowe że nie ustawili się na gł. ekipe. To samo było w Szczecinie nie było ekipy do bicia, Pogoń zwietrzyła swoją szanse i... co sobie ubzdurasz to sobie zachowaj dla siebie, bo niczego więcej się nie dowiesz.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)