A gdzie jest do cholery Filipiak???
Krótka piłka, Stawowy zostaje, Mikulski wypierd.........la !!!
-
-
Stawowy vs. Mikulski ...
Wcale Ci sie Rob nie dziwie, ze nie wytrzymales. To zaiste irytujace, tylko zastanawia mnie dlaczego nie wszyscy to widza, albo...(autocenzura)
PS.Insza rzecz, ze rozumiem obu, ale czy o to chodzi??
sanczo:
[i]A gdzie jest do cholery Filipiak???[/i]
To proste. Najwidoczniej stosuje analogiczne metody do tych które stosuje trener Stawowy. W swojej drużynie lubi mieć dublerów na każdej pozycji. :)
Zakładając takie tematy tylko przyczyniacie się do powstawania takiego sporu. Nie wiecie jak jest tylko opieracie się na wycinkach z gazet. A już tekst że brak koodrynacji ruchowej nowych zawodników to dowód że jest jakiś konflikt jest śmieszna jak Wy.
A nawet jakby był jakiś konflikt, to co ???!!! Będziecie go tu rozkminiać i tworzyć chore wizje, CO NAPEWNO POMOŻE DRUŻYNIE ?!
Sauron
po pierwsze nie masz prawa pisać nikomu że jest śmieszny - bo wyraża jakieś poglądy, możesz dyskutować z nimi a nie obrażać ich właściciela...
po drugie forum jest od tego żeby komentować sytuacje w klubie i nie widzę powodu dla którego mityczne dobro drużyny miałoby powstrzymywać kibiców Cracovii od dyskutowania o artykułach prasowych...
A to że jeden człowiek mówi że zawodnicy się nadają, po czym drugi człowiek publicznie ich w zasadzie ośmiesza jest co najmniej zastanawiające. Trener ma wizję bycia Bogiem w drużynie i stąd te problemy, nie wiem tylko czemu część kibiców źródła wszelkiego zła w Cracovii widzą w Mikulskim, który tak naprawdę ma niewiele do powiedzenia, a wszystkie jego pomysł← na zawodników są z urzędu odrzucane...
Karvin, to nie tak! Nie mozna mowic, ze Mikulski ma niewiele do powiedzenia, bo jesli on decyduje o podpisaniu kontraktu ze Swierczewskim wbrew zaleceniom Stawa, to kto tu komu wchodzi w kompetencje?
Poza tym nie chodzi tylko o to. Stawowy ma jakies podstawy do "bycia Bogiem", bo cos zrobil dla tego zespolu. Natomiast Mikulski nie zrobil nic. Jestem pewny, ze gdyby do Nigerii wyslac Jonczyka, to przywiozlby lepszych zawodnikow niz Albinek. Co wiecej, jesli Mikulski nie potrafi zalatwic transferu zawodnika, ktorego mu sie do klubu przyprowadzilo (Stawowy i Jonczyk byli przekonani, ze maja zawodnika, z ktorym podpisany zostanie na dniach kontrakt - Ibo!) to eufemistycznie rzecz ujmujac ten pan umiarkowanie sie zna na swojej robocie. Do tej pory sprowadzil jedynie kilku juniorow i to z pomoca Darka Mroza.
Nie rozumiem dlaczego niektore rzeczy sa robione w tym klubie na sile. Jak cos trzeba zrobic (np. zalatwic sprawe rzecznika!) to nie robi sie nic, a jak wszystko idzie swietnie to ktos wpada na pomysl sprowadzenia do klubu menagera, albo podziekowania za wspolprace trenerowi Mirkowi. Niektorym na punkcie "profesjonalizmu" odbija najwyrazniej palma.
Jest multum klubow, w ktorych trener funkcjonuje jednoczesnie jako menager i bynajmniej nie dziala takie rozwiazanie na niekorzysc druzyny. Do czasu, gdy Stawowy byl menagerem wszystko szlo swietnie - nikt nam zadnego zawodnika nie zwinal sprzed nosa, a my innym - owszem. Wszyscy wiedzieli czego chca. A teraz sie porobily rzeczywiscie dziwne uklady i w sumie trudno sie temu dziwic.
Depesz...
proszę Cie - dobrze się działo? Dobrze się działo bo mieliśmy sakramenckie szczęście - efekt? nie mamy w tym momencie klasowego napastnika w składzie, nie mamy zmiennika dla Arka Barana - tu masz efekty pracy W.S. jako menedżera... Więc nie opowiadaj takich rzeczy, tak trener - mnedżer sprawdza się ale w Anglii, w Polsce to rozwiązanie jakoś nie zdaje egzaminu - patrz Henio Kasperczak w Wiśle i lista jego zakupów...
Co do Świerczewskiego to wiesz dobrze kto chciał go zatrudnić a zamydlasz tylko oczy że to Albin - Stawowy zresztą postawił na swoim zobaczymy czy z korzyścią dla drużyny...
Stawowy ma podstawy do bycia Bogiem - pozwól że teog nie skomentuję...
I zostaw sprawę Mirka bo to wcale nie jest taka oczywista sprawa - tylko należy czasem spojrzeć na klub w kategoriach zawodowych a nie organizacji charytatywnej... Z Ibo? No cóż facet wybrał się na wycieczkę objazdową po Polsce - tu Cracovia, tu Lech, a tak naprawdę to nie wiadomo o co mu chodziło - Mikulski nie jest od podpisywania kontraktów ale od wyszukiwania zawodników, i stąd masz teraz tych juniorów z których kiedyś może być pożytek - ale tego lepiej nie zauważać bo okazę się że jednak ten Stawowy to nie jest alfą i omegą - pytanie tylko czy jak taki Kurowski wyrośnie z wieku juniora to czy Twój idol wystawi go do składu - czy też mentalnie nie beðzie pasował do drużyny, a jak odejdzie od nas to strzeli nam trzy bramki np. i awansuje do kadry?
"...nie mamy w tym momencie klasowego napastnika w składzie, nie mamy zmiennika dla Arka Barana - tu masz efekty pracy W.S. jako menedżera...
"
No za to mamy świetnie obsadzone pozostałych dziesięć pozycji, a Arka może zastąpić co najmniej dwóch graczy z armi pomocników jaką mamy.
Czyli faktycznie jeden wielki koszmar na czerwonych nóżkach....
"...Stawowy to nie jest alfą i omegą ..."
A ktoś twierdzi że jest? Czy ktoś twierdzi że jest bardzo dobry, ale nie doskonały?
A sprawa Mirka jest akurat oczywiwsta. Nie ma człowieka który jest dla drużyny bardzo potrzebny, i nie ma za niego następcy.
A co masz do Kasperczaka to już naprawdę nie wiem, bo łota wszystkich prawie jak chce, a że mu puchary nie wyszły? Nam mecz z GKS podobnie.
Depesz ja tez tak jak Ty lubie Jonczyka (Mikulskiego nie znam) ale na jakiej podstawie tak twierdzisz? 1.Robert byl w Brazyli bez efektow rok temu. 2. Widziales "murzynow Albina" na boisku? Wyrwales sie przedwczesnie i nie do konca z sensem.
A wogole to wrzucmy luz. Stawowy zrobil przeciez to co forum od niego chcialo....
Wsciekalismy sie tu ze stracono Savanacha "IBO" bo przedwczesnie wychwalano towar. Teraz na dzien dobry Staw oswiadczyl ,ze to "gostki" bez koordynacji ruchowej (cokolwiek to znaczy;-) Niezaleznie czy sa dobrzy czy zli to towar przed zakupem nie zaszkodzi skrytykowac;-))))))))))))))
Craco - ja tak na marginesie w sprawie Henia Kasperczaka. Znakomity trener a druzyna odskoczyla od reszty (poza nami oczywiscie;-) ligi o klase ale jako menago to zmarnowal pracodawcy naprawde duzo kasy. Decydujace dla sily W. transfery zostaly zrobione przed nim... Heniu natomiast chcial np. w cholere Frankowskiego pogonic...
Karvinku! Coś się uczepił tego Stawowego...!;-)))
"No za to mamy świetnie obsadzone pozostałych dziesięć pozycji, a Arka może zastąpić co najmniej dwóch graczy z armi pomocników jaką mamy.
Czyli faktycznie jeden wielki koszmar na czerwonych nóżkach...."
Nie dziesięć tylko dziewięć - i ztym świetnie to nie przesadzaj... a co do zastępowania Barana - z Polonią musiał zejśc - efekty "zastępowania" były aż nadto widoczne...
"A sprawa Mirka jest akurat oczywiwsta. Nie ma człowieka który jest dla drużyny bardzo potrzebny, i nie ma za niego następcy. "
Sprawa Mirka dla mnie wygląda tak: napewno bardzo przydałby nam się Van Nistelrooy - nieprawdaż? ale nie będzie go u nas bo nie będziemy w stanie dogadać warunków na jakich by u nas pracował (grał) satysfakcjonujące obie strony - wiec go nie ma...
A czemu nie ma innego trenera od odnowy? to już napewno nie jest wina Mikulskiego...
"A co masz do Kasperczaka to już naprawdę nie wiem, bo łota wszystkich prawie jak chce, a że mu puchary nie wyszły? Nam mecz z GKS podobnie."
Odpowiedział Ci Icek - nie mam do niego nic jako do trenera - ale jest cienkim menedżerem... rozróżniaj te funkcje...
Karvinku, jak to: Mikulski nie jest od podpisywania kontraktow? A to bardzo ciekawe! To jakies czary chyba w takim razie sie dzieja w klubie. Swierczewski twierdzi, ze podpisywal kontrakt za sprawa Mikulskiego. Sprawe Ibo pilotowal Mikulski. No ale przeciez Mikulski nie jest od podpisywania kontraktow...
Swoja droga, jak sie nad tym chwile zastanowic, to Icek slusznie napisal: Stawowy mowi to co rozsadny czlowiek na jego miejscu powinien powiedziec. Mikulski pieje z zachytu, ze sprowadzil nastepce Olisadebe, a Stawowy mowim, ze maja problemy z koordynacja. Lepiej, zeby wszyscy mysleli, ze rzeczywiscie cos z nimi jest nie tak, a kontrakt i tak podpisza jesli beda dobrzy.
Czy dobrze sie dzialo, bo mielismy "sakramenckie szczescie"? Hm... Kazek - jedno sakramenckie szczescie. Bojarski - drugie. Przytula - trzecie. Drumlak - czwarte skaramenckie szczescie. Slepa kura z tego Stawowego!
Wiec z czym mielsimy takie szczescie? Z tym, ze ujawniano nazwisko zawodnika z ktorym negocjujemy zazwyczaj dopiero po podpisanu kontraktu, albo w dniu podpisanie (wyjatek to chyba Drumi)? To sie nazywa szczesciem? A ja glupi myslalem, ze profesjonalizmem. No ale pan Mikulski, to ma pewnie pecha. No bo przeciez jego zbytek gadatliwosci nie zostanie nazwany brakiem profesjonalizmu, prawda?
Jesli chodzi o "mojego idola", to jakos mam dziwne przeswiadczenie, ze Kurowskiemu nic zlego nie grozi ze strony Stawa. Jesli bijesz w te tony, to ja powiem tak: Stawowy zdobyl tytul MP juniorow, a co do menagera Mikulskiego, to prosze Cie, przeanalizuj jak on "dba o kariery" mlodych zawodnikow. Nie bede pisal pewnych rzeczy na forum; jesli chcesz to mozemy sie na piwko umowic i wymienic informacje ;-)
Jesli zas mowisz o Mirku, ze sprawa nie jest taka jasna to w porzadku. Jestes pewnie blizej "oka cyklonu" niz ja :-) No ale sam powiedz, kto zastepuje obecnie w tym "profesjonalnie zorganizowanym klubie" Mirka? Bo jesli pozbylismy sie Wacka, to chyba nalezaloby miec w takiej sytuacji jakas alternatywe, a nie wypieprzac goscia "bo tak". Nie wiem, czy Filipiak jest az takim centusiem, ze te trzy, czy cztery tysiace, czy ile tam Mirek zarabial to bylo naprawde zbyt wiele, zeby chocby pracowal w klubie do czasu znalezienia jego nastepcy. Czy to byla taka palaca sprawa, zeby go zwolnic, o to chodzilo?
Icku: Co do murzynkow to napisalem, ze nie wiem jak rzeczywiscie sie prezentuja, wiec sprobuje ich podgladnac na treningu. Aczkolwiek podawanie jako rekomendacji dotychczas sprowazonych do Polski przez ich menagera Salamiego i Omeonu mnie przynajmniej zbyt pozytywnie nie nastraja. Bardzo sie uciesze jesli bede w tej sprawie w "mylnym bledzie" ;-)
[Btw: nie wie ktos o ktorej dzis trenuja?]
Bardzo chętnie się z Tobą spotkam - ale nie na piwie bo go nie piję do końca roku - i nie w tym tygodniu - niniejszym kończe tę dyskusję ze swej strony ponieważ nie chcę już więcej siać zamętu i narażać się przez to że ośmielam się bronić Mikulskiego i krytykować Stawowego...
Depesz czekam na propozycje co do spotkania i pozdrawiam
Depesz... [i]"Nie wiem, czy Filipiak jest az takim centusiem, ze te trzy, czy cztery tysiace, czy ile tam Mirek zarabial to bylo naprawde zbyt wiele, zeby chocby pracowal w klubie do czasu znalezienia jego nastepcy."[/i]
No to wyjaśniam że chodziło o 500,- (słownie: pięćset) złotych.
Hostessom na stadionie proponuje się 3,5 zł za godzinę... a zgłoszenia na karty chipowe przetrzymuje się 4 tygodnie przed wysłaniem...
Pozdrawiam wszystkich, którzy nie mogą pojechać na Pogoń, a złożyli swoje wnioski np. 4 października. Pozdrawiam też tą grupę która wpłaciła po 15 zł iSoftowi przed meczem z Legią...
Wobec tego w klubie mogą pracować tylko ludzie z pasją do Pasów i odpowiednim zapleczem finansowym. Czy pamięta ktoś jeszcze Magdę ze sklepiku...?
Sorry, ale dzisiaj to już za bardzo się wkurwiłem.
Wiadomość zmieniona (11-11-04 01:36)
Bis , dzięki za pozdrowienia...
Zaistniała sytuacja jest bardzo dobra ,nie dla w/w Panów ,ale dla klubu.
Zgrzyty zawsze będą ,każdy wie jaka odpowiedzialność na nim spoczywa i jaka ma za plecami konkurencje.
Musi za każdym razem udowadniać swoją wartość .
Czytaj [b]wyniki[/b]muszą być dobre ,nie ma tutaj miejsca na jakieś odpuszczanie bo konkurencja za plecami czyha na potkniecie.
To sprawia że taka sytuacja jest b.dobra dla klubu Cracovia a i dla zainteresowanych może to być pozytywne ze względu na ich ciągły rozwój a nie "siadanie na laurach"
Konkurencja powoduje rozwój ,a jej brak marazm i degrengoladę..
W skrajnym przypadku nie będziemy się martwić jak Legia ,gdzie szukać dobrego trenera....
Trapez ...
Mikulski to ma byc "dobry trener" ?????????????
a co On jako trener osiagnął ????????
pytam szczerze ...
przy okazji moze mi napiszesz co osiągnął jako menago ...
I to jest Twoje zdanie ,na temat trenera Mikulskiego..
Ja widze jego sukcesy przez pryzmat np. Szczakowianki ,ktora wystartowała z zakazem transferów i
[b]- 10 punktów[/b], a mimo to walczyła z nami o awans ,do samego końca - nie licząc ostatniego meczu bo to "inna bajka"
Zobacz na tabele z zeszłego sezonu....
I nie przegrała z Tłkami ....
Pytasz co siągnął jako menago?
To samo pytanie mógłbym zadac naszemu trenerowi (Stawowemu) 2 lata temu, jak był trenerem Proszowianki....
Każdemu trzeba dać szanse i oceniać po wynikach a nie przed...
Wiadomość zmieniona (11-11-04 13:36)
Mikulski to niczym nie wyrózniający sie (poza "ukladami") przeciętniak ...
znany w środowisku jako specjalista od "załtwiania" róznych tematów ...
pamietam go jeszcze jak w 3 lidze kręcił się przy klubie ...
np. przed wiosennym meczem z Hutnikiem (2-5) Icek mi świadkiem ...
mówisz o Szczakowiance ...
no to przypomnij sobie jaki miał tam skład ...
tamten zespół budowany był na 1 ligę a przyszło mu grac w 2 ...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)