Pomogła mu rywalizacja z Olszewskim. Nigdy bym nie przypuszczał, że uda mu się wrócić do składu. Sławeg był numerem 1 bezdyskusyjnie. Wolę nie myśleć ile pracy kosztowało Marcina przekonanie trenera, że jest lepszy od Olszewskiego. Czapki z głów.
-
-
Cabaj jak Sprężyna
Powiem tylko tyle...
...mistrzostwo świata.
Nowy, 5-letni kontrakt podpisał z Cracovią 23-letni bramkarz Marcin Cabaj. - Związałem się na tak długo z Cracovią, bo widzę, jak klub prężnie się rozwija. Nasza drużyna już teraz jest mocna, a wierzę, że będzie wkrótce odgrywać czołową rolę w polskim futbolu. Marzę o występach z "pasami" w europejskich pucharach. Nie bez znaczenia jest też fakt, iż jestem krakusem, moim pierwszym klubem była Wanda.
- W ostatnim meczu z Wisłą Płock nie grałeś tak pewnie jak zazwyczaj...
- Przyznaję, miałem zaprzątniętą głowę podpisywaniem kontraktu. Mogło się to odbić na mojej grze.
- Spadają ostatnio na Ciebie same laury, powołanie do drugiej reprezentacji Polski, prowadzisz w rankingu "Przeglądu Sportowego" na najlepszego bramkarza ligi...
- To wszystko daje mi dużą satysfakcję. Widzę, że moja praca nie poszła na marne. Ale najważniejsze dla mnie są wyniki naszego zespołu.
- Jakie braki ma jeszcze Marcin Cabaj?- Muszę jeszcze dużo pracować na treningach, poprawić przede wszystkim grę nogą. To jest bardzo ważny element wyszkolenia przy systemie gry czterema obrońcami. Bramkarz spełnia wtedy rolę jakby libero, musi wybiegać do długich piłek bitych w kierunku pola karnego.
Rozmawiał: AS
za:Dp
chlopak zrobil niezle postepy w ciagu ostatnich 2 sezonow!!! oby tak dalej!! moze kiedys zagra w pierwszej reprezentacji !! mam nadzieje ze tak!!!!!
zagra,zagra.......
...........mialem sen...........:-)piekny sen.........
hamer uważaj! Za te słowa zabito MLK!! :-)
Marcin jest chyba o krok od reprezentacji...Wielki szacunek za dzisiejszy mecz!!!
Nie mogę się doczekać relacji z meczu w magazynie "Liga +" !!!
Brawo Marcin !!!
Cabaj jest naszym skarbem!!!!!!!
:):):):):):):):):):):):)
po oglądnięciu relacji w "lidze+"....
Marcin.... no nie mam słów:):):)
PS. czy w Szczecinie sędziowie zapominają, że w polu bramkowym bramkarz jest w zasadzie nietykalny? (podobnie było z Amiką)
tacy dwaj:
[i]czy w Szczecinie sędziowie zapominają, że w polu bramkowym bramkarz jest w zasadzie nietykalny? (podobnie było z Amiką)[/i]
Podobnie było też w zeszłym roku ze Szczakowianką. Kiedy po golach Maćka Iwańskiego i Króla Szczakowianka wyrównała, Bledzewski parę minut przed końcem meczu dostał w polu bramkowym łokciem od Trałki i padł. Sędzia Oparcik z Radomia niczego nie zauważył, a Masternak skierował piłkę do pustej bramki.
Ja mysle ze odkryciem miesiaca bedzie Cabaj.
MARCIN SKOCZNY BO DO EPSILONU JEŹDZIŁ!! WIDZIELIŚMY GO KIEDYS Z KUMPLAMIM, NIE CHCIAŁ SIE PSZYZNAĆ DO SIEBIE.:-) PEWNIE SIE BAŁ ŻE MU SPOKOJU NIE DAMY:-) ZRESZTĄ SIE NIE DZIWIE BO MÓGŁ SIE PSZESTARSZYĆ JAK GO KUMPEL CHCIAŁ PSZUTULAĆ!!!!!!!!!:-)
Sławek w czterech meczach wpuścił dziesięć bramek, a Marcin w ośmiu trzy; w tym jedną po rykoszecie, drugą z karnego, trzecią po faulu na nim, w strefie nietykalności bramkarza.
Nic dodać nic ująć.....mamy bramkarza na długie sezony.....SUPER !!!
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
Boze chron nas przed takimi debilami jak Koteja!!!
Marcin Cabaj:
Zrobiłem błąd. Wydawało mi się że mogę złapać strzał Moskalewicza. Ale jednak się nie dało. Powinienem od razu wypiąstkować ten strzał nad poprzeczkę i nie byłoby sprawy.
Kazimierz Węgrzyn:
Marcin przesadza. Bronił bardzo dobrze i uchronił nas od utraty innych bramek. Szczególnie po wolnym bitym przez Milara.
Źródło: Radio Kraków - wyemitowane przed chwilą wywiady red. Bernasika
Wiadomość zmieniona (14-11-04 18:34)
Koteja za duzo pigul sie nazarl i mial omamy ;)
Wyrasta nam w Cracovii świetny bramkarz.Jest mlody ,perspektywiczny -najlepsze lata przed nim jak nabierze doświadczenia,obycia ligowego.Cabaj to taki młody wilk jak nasz trener Stawowy -ciągle glodny sukcesów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)