Pisze Pasmaniac my, bo mimo wszystko reprezentuje wiele osób podobnie myśląch, np. w sprawie Adamusa. Oczwiście nie wszystkich.
-
-
Świerczewski rozwiązał kontrakt z Cracovia
Cracovio czas na zmiany.. tak dalej być nie może... coś zaczyna "gnić" i Swierczewski to pokazał - powiedział..
Można mecz przegrać - po walce .. ale oni nie walczyli - już tak się w głowach poprzewracało ( mają zawsze miejsce w składzie) że nawet biegać się nie chce.....
Jednym słowem kompromitacja, ludzi odpowiedzialnych za ten stan rzeczy...
Ale " nieomylny,wszystko najlepiej wiedzący" nie widzi problemu....i to jest dramat..
Widzi. Na jakiej podstawie twierdzisz że nie widzi?
Sorry , ale odnosiłem wrażenie że Adamusa po tym co robił wszyscy mieli głęboko w ..... i nie chcieli go widzieć w Cracovii . Widać faktycznie nie wszyscy . A co do konsultacji Filipiaka ( nie chodziło mi o kibiców ) z trenerami , dyrektorami , viceprezesami ( no może poza wiernym sługą Tabiszem ) to żadnych rozmów nie ma . Po prostu : tego wy.jebać , tego przyjąć i to migiem , to ma być tak , a tamto tak albo won ! Taki świat ! Ale sport to do cholery inny biznes . A Cracovia to już w ogóle !
dev!!!!!-MOIM zdaniem Stawowy jest najlepszym trenerem dla TYCH zawodników....tyle...
Swierczewski to był problem zgrania...jego charakteru i umiejętności sportowych....
Charakter,który by się ugiął przed trenerem z tzw.nazwiskiem...Stawowy takiego nie posiadał więc p.Piotr myslał że mu wszystko wolno-że Stawowy okazał się człowiekiem twardym- Świerczewski w CRACOVII poległ.....czy dobrze sie stało....tu można się spierać.....bo...
umiejętności sportowych i doświadczenia nikt Świerczewskiemu nie odbierał....raczej większość liczyła że się przyda CRACOVII np.jako zmiennik np.Barana....że zawódł,to zawiódł charakter.....jego podejście do meczów rezerw(widziałem),podejście do kadry szkoleniowej...itp.w\g.MNIE szkoda....
puenta....ALE TO JUŻ BYŁO......
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
Nie miałem czasu czytać wszystkich postów, ale powiem tyle:
1. świerczewski w wywiadzie zachował sie co najmniej niegrzecznie, i to kilka razy.
2. zero szacunku dla Starszego od siebie trenera, chodzi mi o tą forme (on),wydaje mi sie że powinien powiedzieć Pan!!
3. tego już nie umiem skomentować!!!!!!A przecież poza meczem z Groclinem ten zespół grał !zwykle źle!, a w Katowicach wręcz z katastrofalnie !źle!.
4 świerczewski zachowuje sie jak by chciał zkłócic całą drużyne, łącznie z Prof. trenerem i menagerem.
5 ponadto zachowuje sie jak nadenta gwiazdka!!!!!!!!!!!!
uważam działanie trenera jako słuszne ponieważ w tej drużynie liczy sie cała 11 a nie pojedyńcze gwiazdy. Cracovia gra piłke drużynową, gdzie cała drużyna jest odpowiedzialna za atak i obrone. uważam że nie trzeba nam gwiazd a w szczególności wygasłych!!!!!!!!!!!!1
No tak,może widzi,tylko...
Przyjmijmy że np. kotek zrobił kupę w mieszkaniu,
jeden posprząta i wyrzuci to :coś"
drugi zobaczy i pomyśli ,może nikt tego nie zauważy i zostawi to "coś" na swoim miejscu....
Może nienajlepsze porównanie, ale oddaje istotę sprawy...
No to zaczynamy od nowa: dzis w programie "Forum" pietnasty odcinek serialu "Zwalnianie trenera - zrob to sam". Prosimy o zglaszanie nominacji do roli nowego szkoleniowca Cracovii.
No właśnie.
Przykład "sprawy Świerczewskiego" pokazuje niestety jak nie powinien postępować trener. Trener już po podpisaniu kontraktu, co odbyło się jak twierdzi wbrew jego woli, wielokrotnie wypowiadał opinie, że widzi przyszłość Świerczewskiego w Pasach. Mam np. poderbowe nagranie na żywo Canal+, gdzie wyraźnie i jasno o tym mówił. Podobny wydźwięk ma jego wypowiedź w piątkowej rozmowie z "Teraz Pasy". Ani słowa o jakichś pozasportowych wpadkach Świerczewskiego.
Nasz trener jest konsekwentny, ale nie we wszystkich sprawach. W tej sprawie akurat był i jest niekonsekwentny. Moim zdaniem dlatego, że właściwa przyczyna afery nie leży w charakterze piłkarza, ale w konflikcie wewnątrzklubowym. Nie wszyscy pamiętają, że Świr już wcześniej zagadkowo napomykał coś o dyskomforcie lokalizacji pomiędzy młotem i kowadłem.
i po swirze i dobrze -zozstał sie w sposób godny palanta= takie rzeczy mowi sie F2F a nie publicznie pluje na trenera Prezesa i Menadzera .No coz usłyszymy o nim bo pewnie znow zorganizuje Sylwestra w New Saczu -
SPADAJ -miałes szanse teraz Ci juz nikt nie da szansy.
A reszta do riozmyslania dla trenera Prezesa i Menadzera zastanowcie sie jak jest miedzy wami czy tak jak mowi Swir czy tez nie.
Akurta Preses Trener i Menadzer powinny stanowic jedno idziałac na rzecz swojego klubu !! a nie kazdy swoje .BO JESZCZE JESTESMY MY KIBICE I MOZEMY WAS POGODZIC albo pogodzi was nizsza liga .bałagan i c...j wie co
Go Cha:
polecam temat
i pytanie: kto był /jest.... fałszywy
PS. Piotra znam jeszcze z czasów jego gry w Bastii.... po prostu mamy wspólnych dobrych znajomów (jak to siem teraz muffi: ziomali) :):):)
Pasmaniac napisał(a):
> Sorry , ale odnosiłem wrażenie że Adamusa po tym co robił
> wszyscy mieli głęboko w ..... i nie chcieli go widzieć w
> Cracovii .
Mieli i mają :)
> Widać faktycznie nie wszyscy . A co do konsultacji
> Filipiaka ( nie chodziło mi o kibiców ) z trenerami ,
> dyrektorami , viceprezesami ( no może poza wiernym sługą
> Tabiszem ) to żadnych rozmów nie ma . Po prostu : tego wy.jebać
> , tego przyjąć i to migiem , to ma być tak , a tamto tak albo
> won ! Taki świat ! Ale sport to do cholery inny biznes . A
> Cracovia to już w ogóle !
Pracujesz w klubie lub masz informacje z pierwsze (!) ręki ? Jesli tak - to co piszesz to fakty. Jesli nie - to robisz zamieszanie i ...
Wiadomość zmieniona (04-11-04 17:21)
Powiem jedno. Szkoda....
Pozdro dla Lechitów
Być może na odpowiedź dlaczego Świerczewski nie zagrał w Katowicach da odpowiedź najbliższa przyszłość. I dopiero wtedy okaże się kto jest fałszywy.
Samo zatrudnienie go było dla mnie porażką ale mamy to już z głowy.
Świerczewski oskarża trenera Cracovii
Piotr Świerczewski ani razu nie zagrał w Cracovii. Wczoraj zawodnik rozwiązał kontrakt z klubem – czytamy w „Fakcie”.
- Stawowy to fałszywy trener. Kiedy mnie widział to mi cukrował, witał się serdecznie, patrzył w oczy. Wciąż opowiadał, że brakuje mi ciut, ciut…. Kłamał. Nie chciał mnie i nie dał zagrać nawet pięciu minut – wyjaśnia 70-krotny reprezentant Polski.
- W klubie jest podział. Są zawodnicy sprowadzeni przez menedżera i piłkarze trenera. Grają tylko ci drudzy. Stawowy po kilku wygranych napompował się jak balon i twierdził, że Cracovia będzie grała w pucharach. Zaczął opowiadać, że zostanie trenerem Legii, a później reprezentacji. Prędzej mi tu kaktus wyrośnie… Życzę chłopakom jak najlepiej, ale w tym sezonie będą walczyć o utrzymanie – dodał Świerczewski.
Więcej w "Fakcie"
A nie mówiłem, nawet 2 razy
http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?f=1&i=166928&t=166747#reply_166928
http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?f=1&i=183105&t=181863#reply_183105
Pozdrawiam wszystkich Pasiaków !!!
Stawowy nie powinien wdawac sie w dyskusje prasowe ze Swirem. swir ma opinie ze gdzie nie wdepnie robi awanture. nikt jego gadania powaznie nie wezmie. klub powinien to ignorowac. Jak Stawowy podejmie pyskowke to bedzie totalny niesmak. kiedys przy Paluch&Ziolkowski-gate klub zachowal sie profesjonalnie. proponuje powtorzyc.
wardar napisał(a):
> Stawowy nie powinien wdawac sie w dyskusje prasowe ze Swirem.
popieram
> swir ma opinie ze gdzie nie wdepnie robi awanture. nikt jego
> gadania powaznie nie wezmie.
na pewno ? - mi to dało do myślenia
> klub powinien to ignorowac.
na pewno nie !! - klub powinien w jasny sposób określić status quo i uciąć plotki, ploteczki i oskarżenia wzajemne wszystkich ze wszystkimi.
Jasny komunikat utnie prasie możliwość babrania na Nas
> kiedys
> przy Paluch&Ziolkowski-gate klub zachowal sie profesjonalnie.
> proponuje powtorzyc.
Ta sprawa była całkiem inna i nie wszyscy do tej pory wszystko jasno rozumieją. Nie powinno być nic niedopowiedzianego a tu tak było. Ale zostawmy ten temat.
Hattori, dla ścisłości - ja do Adamusa nic nie mam. Poszlaki nie wystarczą. A jesli Ty złapałeś go za rękę to nie dziwię się, że miałeś i masz go głęboko w ... Pewnie też bym miał, ale nie miałem takiego szczęścia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)