Wulgarne przyśpiewki powinny być zagłuszane przez muzykę z głośników. Właściciele Cracovii powinni o tym pomyśleć. Niestety poziom prymitywizmu na trybunach jest w dalszym ciągu niepokojąco wysoki. Brakuje mądrych ludzi, którzy potrafiliby zapanować nad tymi mniej rozgarniętymi.
-
-
Anty hymn = brak opraw?
Sołtys: i to jest pewnie najwiekszy problem = tj. brak ludzi, ktorzy to co jest pisane na forum byliby w stanie wprowadzac w czyn na stadionie.
Ci, a kilka takich postow bylo, ktorzy uwazaja, ze chamstwo i prostactwo to zjawiska na stadionie zupełnie normalne, maja niestety troche racji. I to z kilku powodow:
1/ tak juz jest w kazdym spoleczenstwie, ze glupota, brak kultury, chamstwo i prostactwo reprezentowane sa przez najwieksza jego czesc, a na mecze przychodzi przeciez 'przekroj' spoleczenstwa
2/dostepnosc imprez takich jak mecze dla zwyklych prymitywow, ktorzy chca sie po prostu nawalic i blysnac swa aktywnoscia spiewajac chcoby owa piesn, jest wrecz nieograniczona. Wiem ze to malo popularne co teraz napisze (majac na mysli np. nastolatki, ktore nie pracuja) ale przy tej cenie biletow moze sobie przyjsc na stadion kazdy. I pewnie gdyby bilety byly np. po 70pln najtanszy i w gore, to takich dyskusji o dopingu byloby mniej. Tu dodam, ze na 'zachodzie' relatywna cena biletow w stosunku do srednich zarobkow wcale nie jest mala
3/na stadion moze wejsc kazdy nawet ten bez identyfikatora, a takze pijany, ze swoim piciem itd. Malo tego nawet w czasie meczu - jak zaobserwowalem wchodzac na B od strony D, spozniony na Polonie - mozna wyskoczyc ze stadionu na 'browar' i spokojnie sobie z niego wrocic. To wszystko swiadczy o kompletnym braku poszanowaniu prawa i jakichkolwiek zasad co jak sadze prymityw nawalony odczytuje jako przyzwolenie wlasciwie na wszystko. I co na to wlodarze klubu, pracodawcy dla ochrony? Ano nic. Oszczedzaja na kiblach i pozwalaja by na organizowanej przez nich imprezie dorosli ludzie lali jak za przeproszeniem psy pod plotem (ale o tym jest juz nawet specjalny watek)
i to tak na poczatek
A co my mozemy zrobic - poza ulzeniem sobie przez pisanie na forum? Moze zaczac dzialac? moze sie spotkac z tymi co juz cos robia? Bo chyba innej drogi nie ma...
Jak sprawic by jak najwiecej ludzi na stadionie czulo sie odpowiedzialnymi za Pasy, za oprawe meczu, doping?
Spokojnie panowie. Kto chodził na treningi noworoczne w 3 lidze, a rzekomo była to cezura "najwierniejszych z wiernych" - ten wie że hymn "wisła to stara qwa" jest pewnym kawałkiem histrorii Pasów :D
Ja to spiewam bo tak spiewałem przez 20 lat - i chociaż teraz czasem sie łapię że to głupio, bo obok usiadł pacjent z kilkuletnia córeczką i pewnie ma mieszane uczucia, to hmmm... działania na siłe odradzam, kilka może kilkanaście lat coś zmienią ale niech nikt nie liczy że w tym sezonie, czy następnym będzie wicuś-glancuś.
Nigdy Was nie zrozumie .."Was Starszych kibiców " .!Po każdym meczu narzekacie na antydoping.!!!Nie tolerujecie go to sprawa jest prosta - niespiewajcie!!!A "gnojami" i "kretynami" to nazywać sobie mozecie kogo chcecie tylko napewno nie Nas "śpiewających" to co trzeba...na wisłe -szmate!!!
Co a może macie po 10 lat i jak Mamy usłyszą w telewizji ze na stadionie Pasów sie przeklina to was na meczyk nie puszczą!!1
Ludzie opanujcie się...ja i Wszyscy z którymi sie czymam zwisły nienawidzą i zawsze będziemy śpiewac na te dziwke.
Nikt tak nie jednoczy jak wspólny wróg.
PS. Nie róbcie z Cracovii klubu lalusiów...bo widze że chce cie iść w tym kierunku: zero antydopingu, zero krat, zero hools a to wszystko = ZERO CRACOVII .Pozbywając sie Tych "Rezczy i Osób" sprawiacie że to mi sie odniechcewa chodzić na Pasy.Ale oczywiście nigdy tego nie zrobie!!!!...moim zdaniem to Wy jestescie "zakałą" Cracovii...Wy ludzie co to nigdy nie sa zadowoleni!!!!!!
PS.
Tesknie za Trzecio i Drugoligowym dopingiem i atmosferą.Wtedy w młynie byli Ci co Powinni a teraz każdy kto nie ma tyle hajsu aby sobie klapnąć na B czy innym sektorze siada na D i zamula.
Cracovia Klub z Zasadami - nie z lalusiami!!!!!!!1
Milus, ja Cie rozumiem i rozumiem tych co za Pasami jezdzili i chodzili na nie w III lidze i sa najwierniejszymi z wiernych. Rozumiem, ze spiewales ta pieśń wtedy i spiewasz teraz, bo jest to dla Ciebie kawal historii i masz do tego osobisty stosunek. I jak widze takze Ty zauwazasz, ze wlasnie tworzy sie tej historii dalsza czesc, ze obok Ciebie juz nie siedzi tylko paru takich twardzieli jak Ty ale jest tez ojciec z coreczka, a moze siade np. ja ze swoim synem. I, ze spiewanie tej piesni teraz to juz nie to.
przeciez nikt nikogo na sile nie zmusi zeby przestal to spiewac
ale tych co naprawde MUSZA jest naprawde niewiele!
gorzej z tymi co z nieznanych mi prtzyczyn ciagna to za nimi
zreszta co tu wiele mowic - przez wiele lat jeszcze pewnie bedziemy to slyszec, ale mam nadzieje ze mecz z Polonia bedzie ostatnim gdzie proporcje byly tak bardzo... zachwiane
"Ja to spiewam bo tak spiewałem przez 20 lat "
tu Cię trochę poniosło bo piosenka ma góra z 8 lat i po raz pierwszy uslyszałem ja z Waszych ust na derbach w 96 (jeszcze w 95 na derbach na reymonta jej nie śpiwaliście)
ale to tylko tak dla ścisłości
Oj Pokuś,Pokuś....nie potrafisz zrozumieć pewnych prostych rzeczy.....Większość jeżeli nie wszyscy użytkownicy tego forum Wisły tak jak Ty nie lubią.Większość jeżeli nie wszyscy chodziła na mecze PASÓW w III lidze i na treningi noworoczne również.Ale czasy młodszy kolego się zmieniły....Po wejściu CRACOVII do I ligi nie można zostać w zaścianku.Teraz na mecze w I lidze będą przychodzić ludzie którzy będą chcieli po prostu obejrzeć widowisko sportowe.Oni dla właściciela klubu będą tak samo ważni jak TY jeżeli nie ważniejsi.Dla nich powstanie być może nowy stadion-bo dla właściciela klubu ważną rzeczą jest frekwencja na trybunach za którą idzie ZYSK finansowy dla klubu,za którym idą sponsorzy.Ja to rozumiem i dlatego też sprzeciwiam się antydopingowi(chociaż Wisły jako klubu niecierpie).Jeżeli kolego myślisz o dobru tego klubu to Ty TEŻ powinieneś dbać o jego wizerunek.Można zaśpiewać coś przeciwko Wiśle ale np.w słowach podanych przez gtx.Gwarantuje Ci że rodzice z dziećmi przyjdą na taki mecz-bez wulgarności-a efekt będzie taki sam, jak nie lepszy.Piszesz że tęsknisz za dopingiem w III lidze....ale ile osób było na trybunach?Chcesz PASÓW w I lidze z 500-600 osób na trybunach i śpiewających Wisła to stara......toż to nonsens...do czego tu tęsknić.....Są "zadymy" wywoływane w "obronie"naszego klubu....tylko czy klub da Ci na adwokata jak pójdziesz za kratki?Czy też właściciele CRACOVII powiedzą po cichu że dobrze jest...a głośno w mediach że bezpieczeństwo na stadionie się poprawiło.Jesteś tylko małym trybikiem w tej nowej CRACOVII.I zdaj sobie z tego sprawę wraz z kolegami......
W dzisiejszym Dzienniku pisze że aresztowano kolejnych pseudokibiców....kto im pomoże???
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
north - możliwe, nie noszę na mecze organizera, 20 lat w zaogrągleniu oczywista ;) a dla ścisłości pierwszy antydoping usłyszany przez moje dziecięce uszka był dziewiczy:
- raz - dwa - trzy
- wi - sła - psy
buda buda buda....;)))
łańcuch pies....;-) podaj dalej
jak może nie być antydopingu kiedy nawet Świstak wychodzi z inicjatywą aby od pierwszego gwizdka krzyczec "wisla to stara k... "
paranoja
obciach
wstyd i moze rzeczywiscie kompleksy (których ja nie posiadam)
Cracovia to nie antywisla tak na marginesie
czekaj smoku dam ci soku...
Juz lepiej zaspiewac "Wisla to miasta hanba", niz "stara kurwa", od kurew sie z najlepszymi ziomkami nieraz wyzywamy jak popijemy, a "ubekiem" nie nazwalbym nigdy zadnego z nich;), wiec "ubecki klub" jest o wiele bardziej obrazliwy niz "stara kurwa"
Ja bym był za tym zeby nie leciały cały czas kurwy na wisłę. Nie lubie ich ale bez jaj. Zamiast dopingować naszych to zawsze to samo. Ile mozna. Najgorsze że na Tychach pewnie będzie to samo. A zapytan tych wszystkich którzy bluzgali w zeszłym roku na hokeju GDZIE BYLIŚCIE TRZY LATA TMU JAK NA MECZE PRZYCHODZIŁO PO 30 OSÓB?
Paradoksalnie 5,4,3 lata tmu najlepiej się oglądało mecze. Wszyscy na Lodowisku wrzeszczeli CRACOVIA, nasi słabo grali ale atmowsfera często była lepsza. Niestety te czasy mineły bo teras wszyscy "inteligentni" przypomnieli sobie o hokeju. POCO?
ian thorpe: dokladnie tak, wlasciwie juz odpisujac Pokusiowi, napisales wszystko co mialem sam napisac.
Pokus, z calym szacunkiem do Ciebie i Twoich pogladow - gdyby wszyscy mysleli tak jak Ty, to Cracovia bez pieniedzy - bo znajdz chlopie sponsora, ktory nie bedzie 'akcja charytatywna' - gralaby sobie dalej gdzies w III lidze dla 100 -300 twardzieli, ktorzy mogliby sobie pokrzyczec co mieliby ochote. I wiem, ze pewnie tez rozumiesz, ze nie tedy droga bo przeciez Pasy sa Ci bliskie.
Dla mnie spiewanie na kazdym meczu tego 'anty hymnu' jest symbolem zwyklego chamstwa jakie panuje niestety na stadionie. Innymi symbolami jest 'lanie' pod plotem, wszystkie inne prymitywne bluzgi, z tymi na sedziego -niezaleznie czy ma racje czy nie - włacznie. I to jest powod, ze wiekszosc moich znajomych na Pasy nadal nie chodzi. A szkoda.
Gtx-twoja pieśń,chociaż chyba pierwszy raz napisał ją Santo jest doskonała
JEST BEZWZGLĘDNIE PRAWDZIWA ,DOSADNA I NIE .POWTARZAM NIE
JEST WULGARNA , na dodatek nie obraża ciężko pracujcych niewiast,tylko
..wisłęęęę......Powinno się jej tekst rozkolportować przed meczem i uroczyście zaśpiewać.
ZAWSZE PASY. DO BOJU MOJA BIAŁO-CZERWONA DRUŻYNO.
Ja nie pisałem ze wszystko było dobre w 2giej i 3ciej lidze...!!..Budżet itp. był do dupy ale atmosfera na trybunach moim zdanie była o wiele lepsza..i póki co zdania nie zmienie.
Pokuś jaka atmosfera ?? Może mowisz o ostatnim roku w 3 lidze ??
Niejest zbyt doświadczony tak jak niektórzy ale 5 lat 3 ligi przeżyłem. Tam nie można mówić o żadnej atmosferze. Przychodziłem sobie pogadać z kumplami a nie mecz ogladać :)) Może o to ci chcodzi że lepiej sie gadało na trybunach bo żadnego dopingu nie było :))
A tak wogóle to oglądałem dziś mecz w Wodzisławiu to nasz mecz z Polonia w C+ wypadł 100 razy lepiej niż ten dzisiejszy.
Wiadomość zmieniona (17-10-04 21:34)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)