Rezerwy niecałe 48 h wcześniej rozegrały mecz ligowy stąd zmęczenie a wystawianie swoich synów(Chochołek,Kiebzak,Surma ,Szymczak )nic trenerze tej drużynie nie daje tylko ją osłabia
-
-
CRACOVIA II
Ianie, jak możesz pisać tak o synu kierownika rocznika 1997, prowadzonego kiedyś przez trenera Góreckiego? ;)
pisze to co widziałem, oceniam że był najsłabszy na boisku z Cracovii, dobrze że się nie zabił na piłce w niektórych sytuacjach na boisku.
Każdy przegrany mecz smuci, ale po co przy naszej wąskiej kadrze PP zespołu rezerw?
Nie Ty jeden tak oceniasz umiejętności tego zawodnika, ale...
ian thorpe kompletnie nie zgadzam się z tym że najsłabszym zawodnikiem był Chochołek. Według mnie we wczorajszym meczu tylko on potrafił wprowadzić piłkę do gry z całej lini obrony. Przecież dwa gołe strzelone dla Naszej drużyny padły po prostopadłych zagraniach tego zawodnika.
Ponadto uważam że ocenianie jakiegokolwiek młodego wchodzącego zawodnika niczemu dobremu nie służy chyba że ma się na celu zdyskryminowanie zawodników w oczach trenera a może i trenera
Zdyskredytowanie, drogi Janie, zdyskredytowanie.
Od kiedy to trenerzy grup juniorskich kierują się opiniami wyrażonymi na forum?
A wstawianie młodych zawodników na nic nie znaczący dla rezerwy PP to dobra praktyka - potrzebny jest od czasu do czasu przegląd kadry, pokazanie miejsca w szeregu tym (podobno) stukającym do składu - że muszą jeszcze sporo popracować nad sobą.
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A wstawianie młodych zawodników na [b]nic nie
> znaczący dla rezerwy PP[/b] to dobra praktyka -
> potrzebny jest od czasu do czasu przegląd kadry,
> pokazanie miejsca w szeregu tym (podobno)
> stukającym do składu - że muszą jeszcze sporo
> popracować nad sobą.
No ja bym tak nie powiedział, pamiętam jak rezerwy Ruchu grały w finale PP
ale to dawno temu było.
Docent napisał dokładnie to o co mi chodzi. Młodzi muszą szansę dostać i cieszmy się że są trenerzy którzy się tego nie boją.
Niestety Ian racja. Nawet w tym slabym meczu bylo widac ze ten chlopak nie nadaje sie do gry na takim poziomie.
stach Napisał(a):
> Niestety Ian racja. Nawet w tym slabym meczu bylo
> widac ze ten chlopak nie nadaje sie do gry na
> takim poziomie.
- 30.10.14 - Motor Lublin CLJ 90 min
- 04.11.14 - Turniej Niepodległości ( Prądniczanka, SMS II + GTS)
- 05.11.14 - Turniej Niepodległości ( Pogoń Lwów, SMS I + Polonia Chmielnicki)
- 09.11.14 - Olimpia Jałowiec IV Liga 90 min
- 11.09.14 - Borek PP 90 min
Domino uczestniczył we wszystkich tych meczach. Zanim go zajedziemy - przeanalizujmy, on ma tylko 17 lat8-)
Twoja wiedza o Naszych zawodnikach Szuwarku mnie zaskakuje. A z tego co wiem Dominik w turnieju rozegrał wszystkie mecze w pełnym wymiarze czyli 90 minut w każdym dniu. Czyli w 11 dni 5 meczów! Ja życzę samych sukcesów a napinaczami zza klawiatury nie należy się przejmować.
Oczywiście szuwarku, ta ilość gry mogla miec wplyw na jego slabą dyspozycje w tym meczu. Ja się jednak pytam - kto dopuścił do tego, zeby jego 17-letni organizm byl zmuszany do takiego wysiłku (pełny mecz co dwa dni!)?!
Janie, fajnie ze pojawiles sie pare dni temu na forum by bronic swojego człowieka czy swoich ludzi ale jakim prawem tak szybko zaczynasz wszczynać awantury? Napisalem to co widziałem i koniec kropka. We wczesniejszych widzianych spotkaniach też chłopak nie robil róznicy to co mam mowic ze jest geniuszem bo jest synem kogośtam?
Rezerwy Cracovii świetnie sobie radzą w obecnym sezonie. Po 15 kolejkach rundy jesiennej przewodzą w IV lidze z dorobkiem 40 punktów, wyprzedzając wicelidera tabeli, Kalwariankę Kalwaria-Zebrzydowska, aż o 11 oczek. Nasza drużyna zanotowała 13 wygranych i tylko po jednym remisie i porażce. Pozostaje niepokonana na własnym boisku. - Życzyliśmy sobie jak najlepszej gry w każdym meczu, chcieliśmy też mieć z 3 punkty przewagi nad następną drużyną w tabeli. Mamy 11 punktów zapasu, jesteśmy tym mile zaskoczeni, ale na to składa się ciężka praca zarówno sztabu szkoleniowego, jak i zawodników - trener rezerw, Piotr Górecki, przyznaje, że przed rozpoczęciem rozgrywek nie spodziewał się aż tak dobrego wyniku. Opowiada też, co w pracy z Cracovią II daje mu dużą satysfakcję: - Prowadzone przeze mnie zespoły zawsze charakteryzowała ofensywna piłka i gra do końca, tak staram się prowadzić drużynę. Najbardziej mnie cieszy, że młodzi zawodnicy - zarówno juniorzy, którzy trenują pod moim okiem, jak i ci, którzy właśnie skończyli wiek juniora, tak dobrze się spisują i cały czas czynią postępy.
Wiele ze zwycięstw odniesionych tej jesieni przez Cracovię II było wysokich - wygrywała ona między innymi 9:0, 5:0, 7:0, 7:2 czy dwukrotnie 4:0. Drużyna strzeliła najwięcej goli w swojej grupie rozgrywkowej - 58, z czego 36 przed własną publicznością. Do bramki rywala najczęściej trafiali Bartłomiej Dudzic (11 goli), Krzysztof Szewczyk (10 goli), Przemysław Kita (8 goli) i Eryk Ceglarz (6 goli). Swoich sił próbują też inni zawodnicy - w sumie 19 piłkarzy Cracovii II wpisywało się w tym sezonie na listę strzelców. Mimo dobrej gry w ataku, zespół nie zapomina też o czujnej grze defensywnej. Pod względem najmniejszej liczby straconych goli również króluje w swojej grupie - tych było tylko 10.
Rozgrywki IV ligi powrócą wiosną. Do końca grudnia Cracovia II ma w planach treningi, a 1 stycznia czeka ją Trening Noworoczny. Dodatkowo zostały już ustalone sparingi z trzecio- i czwartoligowymi zespołami z innych województw. - Cały czas trenujemy, część chłopaków będzie jeszcze brała udział w meczach juniorów, którzy kończą rozgrywki dopiero z końcem listopada. Myślę, że ich dobre przygotowanie zaowocuje także w zespole trenera Pawła Zegarka - mówi Piotr Górecki.
- Dziękuję moim zawodnikom za tak dobrą rundę. Słowa podziękowania należą się także całemu sztabowi szkoleniowemu - drugiemu trenerowi, trenerowi bramkarzy, kierownikowi, fizjoterapeutom - bo to wspólna praca złożyła się na to, że gra chłopców tak dobrze funkcjonowała. Oprócz tego ukłon w stronę trenera Roberta Podolińskiego i Michała Miroty, mieliśmy bowiem konsultacje ze sztabem szkoleniowym pierwszego zespołu i nasze treningi były dostosowywane do tego, jak przygotowuje się pierwsza drużyna. Nasi młodzi zawodnicy już teraz dostrzegani są przez trenerów pierwszego zespołu, przykładem jest chociażby Eryk Ceglarz, a już kolejni chłopcy "pukają do drzwi" pierwszej kadry Cracovii - wyraża podziękowania za rundę jesienną trener Górecki.
I ja dołączam się do tych podziękowań, fajnie jest oglądać drużynę rezerw, której się "chce"(GLOS)
Tak Stach bronię swojego człowieka czyli Naszego młodego zawodnika i dlatego wszczynam awanturę?
Tak pokrętnego wysnutego przez Ciebie wniosku aż trudno skomentować. Rozumiem że mając inne zdanie niż Ci starsi bywalcy forum jestem inaczej postrzegany!?
Zacznijcie obgadywac innych obrońców, bo uczepiliscie sie jakbym Wam kromke chleba obiecał !
jeżeli to rzeczywiscie Ty, to nie przejmuj się grupką forumowych hejterów.
to biedni, zakompleksieni ludzie.
squier strat Napisał(a):
> jeżeli to rzeczywiscie Ty, to nie przejmuj się
> grupką forumowych hejterów.
> to biedni, zakompleksieni ludzie.
popieram i potwierdzam.
w najbliższą środę o godz 11-tej, planowany sparing naszych rezerw (boisko Garbarni)
Garbarnia - Cracovia II (trenerzy: MHajdo kontra PGórecki "dwaj przyjaciele z boiska....):)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)