Jak ktoś ma tego słuchać to musisz to powiedzieć, a nie pisać.
Widocznie adresat "nie pisaty nie czytaty" :)
-
-
CRACOVIA II
izbik Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> szuwarek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > nam na dziś są potrzebni obrońcy, a nie
> > pomocnicy.
>
> Kuwa ja juz to pisze od 2 SEZONOW !!!!
Nie ustawaj :)
4 lata pisałem tu wraz z docentem o tym, że priorytetem jest klasowy defensywny pomocnik i co? Doczekalim!
W okolicach 2016/17 mamy zatem szansę na solidną obronę.
Te jest nadzieja :D ....a popisze jeszcze te dwa latka, co mi tam.
Cracovia II - Świt Krzeszowice 4-0
bramki - Kita x2, Moskal i Ceglarz
Tym razem wzmocnienia (o ile to można nazwać wzmocnienia?) dotyczyły tylko dwóch zawodników Stępniowski i Kita. Świt rewelacja poprzedniego sezonu (walka do końca z Trzebinią o awans) nie miał żadnych argumentów przeciwko młodzieżowej Cracovii ( najstarszy nasz zawodniki Stępniowski z 92 r. tj 22 latek) Kita pomimo strzelenia dwóch bramek, jednym z najsłabszych na boisku (czyżby następny napastnik do skreślenia?)
Bardzo mnie cieszy Eryk Ceglarz, który swoją ruchliwością jest praktycznie, do nieupilnowania. Czekam z niecierpliwością na jego debiutu w ekstraklasie.(zapewne w przyszłym roku to nastąpi:) Dziękuje całej drużynie za grę do końca, na takie mecze chodzę z wielka przyjemnością!!!
No właśnie ten Ceglarz. Zerowe doświadczenie w stosunku do
np. Szewczyka, a jakże inny odbiór. Jeden w sytuacjach stykowych
z pełną kontrolą poczynań, a druki tak jakby tracił rozum. A taka
różnica doświadczenia, ogrania itd. nawet chyba i rocznika. Taka
dedykacja, dla wiernych w talent który- jak na razie- się nie rozwija.
Więc spoczywając na dobrych intencjach- niech obaj pną się w górę
Osobny rozdział to Wdowiak. Dzisiaj kapitalnych 4-5 krosowych podań
jako ,że zmiana pozycji na środkowego pomocnika. Raz skrzydłowy,
a teraz zmiana pozycji, która też nie jest mu obca. Ale, czy takie próby
to nie przypadek w bezwładzie myślenia co do pozycji tej od tych cech
predyspozycji. A właściwie po co to pisanie, jak podobno Podoliński
postawił na nim krzyżyk. A krzyżyków jest coraz więcej. I tak się bawimy.
pzdr
Czyli Mikulic dalej kontuzja a co z Zejdlerem ?
Takiej różnicy wiekowej to za dużo nie ma-
Szewczyk 96
Ceglarz 97
Różnica jest w obyciu. Szewczyk od trzech sezonów trenuje z I zespołem (teraz jakby mniej) Natomiast Eryk jeszcze w ubiegłym sezonie grał w juniorach młodszych (rozwija się w tempie niesamowitym) Dobrze, że trener Podoliński to dostrzega.
hank Napisał(a):
> Czyli Mikulic dalej kontuzja a co z Zejdlerem ?
Mikulć jeszcze się rehabilituje (do czego się ma spieszyć;)) Zejdler w tym tygodniu trenował normalnie (?)
a ja dodam jeszcze po dzisiejszym meczu nazwisko Słowiak :) Po raz kolejny ;) ani mi brat, ani swat ale z przyjemnością patrzę na rozwój tego zawodnika. Pozycja lewego obrońcy jest pozycją, na którą ciężej znaleźć porządnego kopacza. My CHYBA mamy kogoś fajnego na przyszłość. Mam straszne mieszane uczucia do Szewczyka, on umie grać ale jest taki trochę....spowolniony. Powinniśmy jak najszybciej awansować do III ligi, bo zbyt dużo jest czasem indywidualnej zabawy w grze. Wynika to z różnic klasy sportowej, która nie wymusza u naszych poważnego zaangażowania w grę tak na 100%.
W uzupełnieniu do Iana. Cieszy mnie jeszcze jedna sprawa, w dzisiejszym meczu wystąpiło 10 zawodników, którzy grają lub grali kilka m-cy temu w juniorach. Ta III liga jest nam potrzebna jak tlen.
http://sportowetempo.pl/sportowa_malopolska/artykul/39309_IV_liga_zachodnia_Cracovia_II_nie_zwalnia_tempa
szuwarek Napisał(a):
> W uzupełnieniu do Iana. Cieszy mnie jeszcze jedna
> sprawa, w dzisiejszym meczu wystąpiło 10
> zawodników, którzy grają lub grali kilka m-cy
> temu w juniorach. Ta III liga jest nam potrzebna
> jak tlen.
Jeżeli ci młodzi chlopcy dalej się będą rozwijać to naprawde będzie z nich pociecha . A awans na pewno im pomoże jeszcze bardziej uwieżyć w swoje możliwości . Oby tylko ta grupa sie nie rozpadła .
Ian Thorpe, to Słowiak wykonywał rożne lewą nogą? bo jeśli on, to naprawdę byłem pod wrażeniem tych wrzutek
Jak tak patrzę na te Wasze opinie panowie to zastanawiam się jak to jest, że mamy od lat zawsze kilku bardzo zdolnych chłopaków (przynajmniej kilku) a tak naprawdę żaden się nie przebił na stałe do pierwszego składu.. Można powiedzieć, że udało się Stebleckiemu czy Klichowi, ale to raczej wyjątki potwierdzające regułę. Oby to powoli się zmieniało. :)
relacja z meczu ze Świtem, galeria i wypowiedzi Góreckiego oraz Szewczyka
http://sportmalopolski.pl/index.php/pilka-nozna/4-liga-krakow-wadowice/item/7230-przycmiony-swit
http://sportmalopolski.pl/index.php/pilka-nozna/4-liga-krakow-wadowice/item/7231-jestem-zadowolony-przede-wszystkim-z-jakosci-gry-zobacz-galerie-z-meczu-cracovia-ii-swit-krzeszowice
Tak najogólniej to ci chłopcy w młodzieżowym składzie
cieplej przez moje oczy odbierani, niż w mieszance po-
mocy z tej nadrzędnej przemocy, Chyba trener wyznaje
inne piłkarskie wartości, za które w klubie śmietany nie
zbierze, ale pewne ,że oderwał się od pierwszego, a w
teorii osobisty szacunek od Niego. Odmienność sposobu
gry, czy inne określenia jako dowód na błędnik szkoleniowy
w klubie -by nie ciągnąć dalej. Jak ktoś nie wie o co mi leci,
to ukierunkowuję na schemat grania. A to kryminał by w
tak różnym systemie szkolenia i grania liczyć na coś więcej
w tej najbliższej przyszłości.
pzdr
KamilloLce Napisał(a):
> Jak tak patrzę na te Wasze opinie panowie to
> zastanawiam się jak to jest, że mamy od lat
> zawsze kilku bardzo zdolnych chłopaków
> (przynajmniej kilku) a tak naprawdę żaden się
> nie przebił na stałe do pierwszego składu..
> Można powiedzieć, że udało się Stebleckiemu
> czy Klichowi, ale to raczej wyjątki
> potwierdzające regułę. Oby to powoli się
> zmieniało. :)
zapomniałeś o Jaroszyńskim i Kapustce
Miałem na myśli chłopaków których już u nas nie ma, ale oczywiście te przypadki również. W dodatku Kapi ma szansę, moim zdaniem przynajmniej, być lepszym niż ta dwójka która już z Polski wyjechała, co potwierdza jak zdolną młodzież można znaleźć w naszych drużynach juniorskich.
KamilloLce Napisał(a):
> Miałem na myśli chłopaków których już u nas
> nie ma, ale oczywiście te przypadki również. W
> dodatku Kapi ma szansę, moim zdaniem
> przynajmniej, być lepszym niż ta dwójka która
> już z Polski wyjechała, co potwierdza jak
> zdolną młodzież można znaleźć w naszych
> drużynach juniorskich.
ale to się nie da tak, żeby po 10 młodych co sezon było.
Mamy Jaroszyńskieo i Kapustkę. Teraz trzeba zadbać żeby Szewczyk i Wdowiak się nie zmarnowali jak Jeleń czy Kostrubała.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)