No i dobrze, tylko nie wyobrażam sobie lidera drużyny, który podczas meczu tejże siedzi paredziesiąt kilometrów dalej oglądając mecz... żużlowy.
-
-
Świerczewski chce odejść ?
mosiek55:
[i]A grzech trzeci i szósty?[/i]
3. Złe transfery, czyli źle wydane pieniądze
Latem przyszli ludzie, o których trudno powiedzieć, że są poważnym wzmocnieniem zespołu. Adam Majewski i Paweł Wojtala zdecydowanie zawodzą, Krzysztof Gajtkowski po powrocie z wypożyczenia tylko irytuje kibiców. Jedyny mądry ruch, to Sasin. I właśnie decyzji o zatrudnianiu młodych zawodników zabrakło działaczom najbardziej. Widać to doskonale po zespole rezerw, który gra w trzeciej lidze. Przy obecnych problemach kadrowych pierwszego zespołu, trudno tam znaleźć zawodnika, którego można byłoby z czystym sumieniem wprowadzić do ekstraklasy. Teraz ma to się zmienić. Czy nie za późno? Na pewno działacze Lecha mogą sobie wiele zarzucić - na opłacenie Majewskiego i Wojtali wydali naprawdę sporo.
[...]
6.Duże problemy z napastnikami
Lech zawsze słynął ze skutecznych napastników. Dziś trudno nawet wytypować dwójkę zawodników, która mogłaby występować na placu gry. Gajtkowski, za którego zapłacono największe pieniądze w historii Lecha (1,2 miliona złotych), zawodzi na całej linii. Zbigniew Zakrzewski gdzieś zgubił swoje szczęście, które jeszcze wiosną pozwalało mu wpychać piłki do bramki z najtrudniejszych pozycji. Być może problemy obu piłkarzy wynikają po części z tego, że borykali się z urazami. Podobnie ma się sprawa z Reissem, który zatracił swoją skuteczność. Wreszcie Damian Nawrocik, który już, już wracał do swojej formy, gdy nagle przyplątało się zapalenie oskrzeli. Może zatem należało zatrudnić przed sezonem Grzegorza Mielcarskiego?
Źródło: PS/Tempo - Maciej Henszel
Nie żartuj sobie, Go Cha, ze mnie. Problemy Lecha średnio mnie obchodzą. Mówię o naszych (ewentualnych) grzechach.
Nie wiem ile jest wart portal Wikipedia, ale pod hasłem
"CRACOVIA Kraków (ciekawe, czy jest jeszcze jakaś inna Cracovia, nie z Krakowa?); Znani piłkarze" wymienieni są:
"Kazimierz Węgrzyn, Marcin Bojarski, Piotr Bania, Sławomir Olszewski, Paweł Drumlak. Marek Citko, Piotr Świerczewski"
Nie chcę się czepiać, ale skąd oni wzięli taki wykaz ze Świerczewskim?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cracovia_Krak
Świerczewski opuszcza Cracovię
Piotr Świerczewski odchodzi z Cracovii, choć na razie nie chce ujawnić nazwy nowego klubu. W czwartek do treningu wraca przeziębiony Paweł Drumlak.
- Nie będę ani oglądaczem, ani rezerwowym. Nie nadaję się do tej drużyny, a nie przyszedłem, by tu robić ferment - argumentuje swoją decyzję "Świr". We wtorek piłkarz spotkał się z prawnikiem Cracovii i jest w trakcie uzgadniania szczegółów odejścia. W jaki sposób zostanie rozwiązana umowa? - Papier wszystko przyjmie - nie widzi problemu zawodnik.
Decyzję o zatrudnieniu i warunki finansowe Świerczewski uzgadniał z prezesem klubu prof. Januszem Filipiakiem, ale o przydatności do zespołu decyduje trener Wojciech Stawowy. - Nie wiedziałem, że są dwa ośrodki decyzyjne. Osobiście nic do trenera nie mam i trudno nawet się dziwić, że nie chce zmieniać zwycięskiego składu - mówi bez emocji piłkarz.
Równie spokojnie do całej sprawy podchodzi trener Stawowy. - Odchodzi, bo chce grać. Nie mam podstaw, by wpuścić go na boisko, bo nie prezentuje takiej formy, jakiej oczekuję.
Wczoraj nie było na treningu przeziębionego Karola Piątka, a Paweł Drumlak tylko truchtał wokół boiska. - Po meczu z Groclinem dostałem gorączki 38,5 st. Musiałem brać lekarstwa - tłumaczy Drumlak. Dziś powinien już normalnie trenować na stadionie Płaszowianki, w piątek Cracovia będzie ćwiczyła na stadionie przy ul. Kałuży.
Źródło: Gazeta Wyborcza (wak)
I bardzo dobrze, nie pasował od początku.
Mam nadzieje że pójdzie do jakiejś drużyny której spuścimy baty i pożałuje że w swojej decyzji ;[
pójdzie do GKS-u, i wtedy do jednego meczu sie specjalnie przyłoży. Coż. Mówiłem tu na forum żeby go nie brać, bo problemy będą. Dobrze, że tylko takie ;(
[quote]
Autor: mosiek55 (---.waw.pl)
Data: 29-09-04 17:29
Nie wiem ile jest wart portal Wikipedia, ale pod hasłem
"CRACOVIA Kraków (ciekawe, czy jest jeszcze jakaś inna Cracovia, nie z Krakowa?); Znani piłkarze" wymienieni są:
"Kazimierz Węgrzyn, Marcin Bojarski, Piotr Bania, Sławomir Olszewski, Paweł Drumlak. Marek Citko, Piotr Świerczewski"
Nie chcę się czepiać, ale skąd oni wzięli taki wykaz ze Świerczewskim?
[/quote]
To jest wiki, więc z nikąd nie brali informacji, tylko wpisali ją sami kibice (zresztą większość znanych z tego forum). Jeśli chcesz, sam możesz usunać Świerczewskiego.
Co do nazwy, ktoś kiedyś założył zalążki artykułów, do wszystkich większych klubów polskich. I nas nazwał Cracovia Kraków. Nie ma sensu tego zmieniać. Zrobiłem jedynie przekierowanie z hasła "Cracovia"
Jest jeszcze Cracovia w Stanach, drużyna polonijna.
A tak nawiasem mówiąc, Świerczewskiego szkoda. Zobaczycie, że dużo tracimy. Mówi się trudno.
Wiadomość zmieniona (30-09-04 11:30)
Szczęść mu Panie Boże i krzyżyk na drogę!
No szkoda, ze "Swir" jednak odchodzi gdyz uwazam ze by mogl nam jeszcze nie raz pomoc.
Przezorny!!! ta druzyna, o ktorej piszesz to chyba w Australii, a nie w USA.
Za granicą jest jeszcze Cracovia Genk (Belgia), ale nie wiem dlaczego tak sie nazywa.
fan club Cracovia Genk ??
F.C. Cracovia Genk. Może fan club...
Świerczewski wraca do Lecha?
- Wciąż jestem zawodnikiem Cracovii - mówił "Gazecie" Piotr Świerczewski, ale w czwartek pojechał do Poznania, by negocjować nową umowę z Lechem.
69-krotny reprezentant Polski trenował w czwartek w Krakowie. Po zajęciach wsiadł w samochód. - W piątek spotkam się z przedstawicielami Lecha - opowiada. - Najpierw porozmawiamy o zaległościach, oni są mi winni trochę pieniędzy za poprzedni sezon. Jeśli dojdziemy do porozumienia, może porozmawiamy o nowej umowie.
Świerczewski - zdaniem trenera Cracovii Wojciecha Stawowego - nie jest w tej chwili gotowy do gry w ekstraklasie. - Dlatego szukam nowego klubu - mówi piłkarz. - Czuję się znakomicie i nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby kończyć karierę. Powiem więcej: chcę wrócić do kadry. I grać w środku pomocy razem z Szymkowiakiem. Bo inni, co dotąd grali, jakoś nie bardzo pasują...
Źródło: gazeta.pl (mb)
Dowidzenie, dowidzenia
"Powiem więcej: chcę wrócić do kadry. I grać w środku pomocy razem z Szymkowiakiem. Bo inni, co dotąd grali, jakoś nie bardzo pasują... "
Masz całkowitą racje Piotrek. Grunt to poczucie własnej wartość i dobre samopoczucie. Człowiekowi wówczas lżej na duszy. Przebudzenia bywają bolesne ale co tam.
"We wtorek piłkarz spotkał się z prawnikiem Cracovii i jest w trakcie uzgadniania szczegółów odejścia. W jaki sposób zostanie rozwiązana umowa? - Papier wszystko przyjmie - nie widzi problemu zawodnik."
jesli Swierszczu chce grac w Lechu to musi byc rozwiazana umowa z winy klubu. takiej winy nie ma a on daje jasno do zrozumienia ze mozna ja wymyslic.
tylko teraz pytanie: czy w klubie skorzystaja z okazji i zgode na taki wałek zarzadaja zwrotu kosztow jego pobytu u nas?
mysle ze bylo by to sprawiedliwe.
tak pójdźmy Świerczewskiemu na rękę nie zapłaćmy pensji za wrzesień a potem przy pierwszej podobnej sprawie dostaniemy roczny zakaz transferów bo PZPN powie ,że to recydywa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)