graą bo w porzednim meczu z Zaglebiem otrzymal 2 zolte kartki a to nie wyklucza go z nastepnego meczu. pauzuje sie po 4 zoltych kartkach....
pozdrawiam i zapraszam na Bułgarska!
-
-
Najgorszy mecz w tej rundzie??
Perszing, chciałem przypomnieć, że Górnik jest teraz może średniakiem, ale ma jednego z najlepszych trenerów w lidze. To nie przypadek, że Lech wychodził prawie na 16 metr do prostopadłych podań na Banie, i nie przypadek, że zneutralizowali całkowicie Gizę na 20 metrze (0 pozycji strzałowych). Skończyły się czasy wchodzenia w pole karne przeciwnika jak w masło, w tym sezonie w 1 lidze są sami ligowi rutyniarze, więc tych kilka sytuacji bramkowych (zwłaszcza strzał Radwańskiego) to jest norma, do której trzeba się przyzwyczaić. W ataku było trochę nerwowo, ale chyba zapomniałeś, ze to był mecz o życie? (Stawowego na pewno, a chyba i połowy drużyny...). Mnie w tych warunkach - noża na gardle - nasi gracze zaimponowali jakością gry, a może nie zauważyłeś, ile wymusili niecelnych podań Górnika i walenia po autach? Więc nie jest źle, a będzie całkiem dobrze, tylko dajmy im spokojnie zdobyć szlif pierwszoligowy.
[quote]
ANGUS_CR
...bo to co gral baran dzisiaj to jest normalnie nie do opisania ...
[/quote]
i to mogło by podsumować cały mecz.
Nie jestem trenerem, ale jako kibic moje zdanie jest jedno:
Baranek musi odpocząć na ławce - dla dobra Cracovii.
Po pierwsze Robert nie szczekaczki. Ja nikogo nie obrazam wiec Ty mnie tez nie obrazaj. Po drugie mimo iz Lew jest kolega i przyjacielem wielu uczestnikow forum to nie znaczy , ze jest swieta krowa i nie mozna sie z nim mnie zgodzic. Po trzecie nie bylem ale widzialem w telewizji . Kicicuje Lechowi i Polonii i wiem jak graja. Przez ostatnie dwa lata byli lepsi tylko od spadkowiczow a twierdzac , ze maja lepsza druzyne od Pasow po prostu p ..ierdolisz.
Robert, rowniez mam wielki szacunek dla Polonii, Lwa nie znam, a z Yankesem zgodzic sie musze. Polonia nie gra niczego porywajacego i mowienie, ze jest lepsza od Pasow (przynajmniej tych w cugu) jest nieporozumieniem.
A niedlugo bedzie okazja to sprawdzic ;-)
Nie chcialem byczlosliwy, tylko tak to widze. Cracovii zycze jak najlepiej wiec nie wiem czemu odbieracie tak moja ocene Waszej druzyny. Jestescie za bardzo w nia zapatrzeni, a przed sezonem zbytnio nadmuchaliscie balon. To jednak nie druga czy trzecia liga. Choc poziom polski pilki jest zenujacy to jest to jednak pierwsza liga. Ale jak mowie, to sa tylko spostrzezenia laika i w zadnej zlosliwosci w mojej ocenie nie bylo.
Polonia nie gra pieknie ale skutecznie, a napewno widac w jej grze umiejetnosci, male ale widac, choc po wielu meczach udaje mi sie jednak spojrzec na gre Polonii krytycznym okiem, a nawet ja wulgarnie skometowac.
Mam nadzieje jednak, ze teraz bedzie tylko lepiej.
Pozdrawiam wszystkich szczerze goraco.
PS na TV4 jest Melanczuk
PS2 nie kloccie sie przeze mnie bo ja jetem tylko tutaj gosciem, a Wy kibicami tego samego, najstarszego klubu w Polsce.
Wiadomość zmieniona (11-09-04 11:41)
Yankes ...
ile punktów ma Polonia ?
( maja zaległy mecz z Groclinem )
a ile Cracovia ...
i jeszcze jedno ...
obecna druzyna Polonii znacząco rózni się od tej z ubiegłych lat ...
na Polonii rzadzi i dzieli Jurek Engel ...
stary wyga , jeden z najlepszych polskich trenerów z doskonałymi układami i koneksjami ...
Motyka to tylko nic nie znaczący figurant ...
organizacyjnie to tez juz inny klub ...
maja wiec wszystko aby osiagnąc sportowy sukces ...
i podtrzymuje poprzednio wypowiedziana teze , że aktualna Polonia jest silniejsza od Cracovii ...
bardzo oczywiście bym chciał 16 października abysmy wygrali ...
ale ponieważ widziałem na zywo jak gra Polonia wiem , że to będzie bardzo , bardzo trudne ...
Opinia fana Legii Warszawa Pawła Mogielnickiego ("mogiel" z 90minut.pl):
[i]Nudy na Cracovii. Po [b]niezwykle nudnym[/b] spotkaniu Cracovia i Górnik Zabrze podzieliły się punktami remisując bezbramkowo.[...][/i]
Rozumiem że ocena kibica-redaktora bywa subiektywna. To chyba jednak lekka przesada.
Blady ja bym bardzo prosil o niecytowanie Mogiela i 90minut, bo zawsze mnie bierze na wymioty jak czytam ich wypociny.
Pokaz mi jakakolwiek wypowiedz, ktora nie jest przeinaczona lub potraktowana subiektywnie. Oczywiscie pomijam informacje skopiowane z innych mediow.
BTW a skad sie wzielo to 7 tysiecy co Mogiel i Wyborcza twierdzi. Bez jaj 8-8,5 to bylo ale siedem? Co to za zanizanie statystyk kurwa mac?
Chyba, ze oceniali po tym co w TV widac ;>
Wiadomość zmieniona (11-09-04 12:32)
Robert wiem ,ze pokonanie takich firm polskiej pilki jak GKS Katowiece i Gornik Leczna ( sic !) to nie lada wyczyn .
Obecna druzyna to zupelnie cos innego.. ble ble ble stary walek z zarejestrowaniem nowej spolki + zrobienie w chu.. Kusia, Nowakowskiego i kogos tam jeszcze . Sa mocniejsi ( Golos + murzyn) ale wg. mnie beda od Nas nizej. Stawiam Ibo przeciw Imehowi i Citko przeciw Golosiowi i porownajmy teraz potencjaly. U Nas sami przyszli reprezentanci Polski ;) a u Nich dwoch najlepszych graczy ma razem 70 lat. Obrona mloda i perspektywiczna ale nie sa to super gwiazdy. ( oprocz Udarewicza :). Polonia jest jak My sredniakiem ligowym , ale jezeli chodzi o styl to po prostu go nie maja. Natomiast Pasy graja wlasna pilke i nawet legla nie potrafila Nam narzucic swoejej pilki. Przegrywamy bo jestesmy beniaminkiem bez szczescia i mozemy isc w maly pol- litrowy zaklad , ze zrobimy na Czarnych Koszulach 3 punkty.
W DLASZEJ POLEMICE PROSZE BEZ NAPINEK PRZECIEZ SA DWA KORONNE KLUBY.
jak to byl najgorszy mecz to jakie byly lepsze ??? nie liczac meczu z Zaglebiem....
Zgadzam sie z Ickiem ,ze fajerwerki byly za wczesnie i rozbily doping.
Poprostu wszystko siadlo... pilkarze i kibice .Ja ktory nigdy nie bylem za tym aby Radwanski gral na prawej obroni w tym meczu nie mialem wielkich zastrzezen do niego ,gra Nowaka byla doskonala przypominal mi Kowalika.
Mile mnie zaskoczyl Swistak ,rozczarowal Giza , Baran i Bania,ale jesli by wszyscy zagrali na swoim maksymalnym poziomie to wynik meczu bylby inny.
Jesli gra Cracovii bedzie szlal w tym kierunku to naprawde za kilka tygoni bedziemy grac bardzo dobrze i wygrywac z kazdym.
Widzialem tez Ibo jest to strasznie drobny pilkarz ale moze wlasnie w tym jest jego sukces ,bo jednak strasznie brak szybkiego napastnika .
Bardzo slaba postawa Barana i Gizy.Obydwaj przeszli kolo meczu.
Szereg kuriozalnych bledow!
Niedokladne podania i idiotyczne starty!!!!!!
Tego nam wlasnie najbardziej brakowalo!
Srodkowa linia nie istniala poza bocznymi pomocnikami!
Citko pokazal ze ma duze umiejetnosci i jeszcze pokaze na co go stac!
Wawrzyczek tez pokazal ze powinien grac od pierwszych minut.
Umowmy sie ,ale Swistak ofensywnie nie potrafi grac a dosrodkowywac z lewej nogi tymbardziej.
Dobry jeden punkt. Odkrycie meczu - Citko , zagrał technicznie świetnie, czuł grę. Na pewno będzie lepszy wraz z upływem czasu.
Słabo - przede wszystkim Giza i Drumlak.
Osobny temat to Bania - gość jest bez szybkości i dodatkowo dobrze kryty. Nie może się w tym towarzystwie I-szo ligowym znaleźć.
Słabiej zagrał też Bojarski, kiwał, mało strzelał choć walczył.
Cabajowi tak na prawdę nikt jeszcze po rogach nie strzelał, ale 2-3 jego wyjścia na przedpolu - niezłe.
Baster i Nowak - pracowici, ale co z tego? Każda centra praktycznie na głowę obrońcy Górnika, naszych było zbyt mało na polu karnym zabrzan. Ogólnie mecz nie był zły, ale - nic specjalnego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)