Te brednie Bednarza przechodzą wszelkie granice. Myślałem, że wymyślą coś w stylu "nie wszyscy mieli c.ipy" a on zajechał, że nie chcieliśmy sie legitymować, szczyt bezczelności.
Prawda jest taka, że przyszliśmy pod stadion o 14'30, zaczęli wpuszczać ok 15'45, ale jak!!!!!! Po 3 osoby, każdą osobę najpierw 1 (słownie jeden) typ szukał na liście (ponad 300 wpisów, wg kolejności zgłoszeń), co trwało z reguły parę minut, potem po raz n'ty ponowna drobiazgowa kontrola (w tym czasie pozostałe 2 stały i czekały na swoją kolej) i kiedy skończyli wpuszczali kolejne 3. Tempo wychodziło ok. 3 os/3-5 minut. Jasnym było, że w tym tempie nawet połowa ludzi nie wejdzie na stadion do końca meczu. Z ok 20 osób które weszły do 20 minuty tylko jedna nie miała dokumentów i stała z boku. Ochroniarze cały czas oczywiście robili sobie z tego wszystkiego jaja, w końcu próbowaliśmy szturmować bramę ale skończyło się to gazowaniem i walką z mendami. Ci którzy byli na stadionie chcieli wyjść, ale nie chcieli ich wypuścić, dopiero kiedy było jasne, że już nikt nie wejdzie, wypuścili nas. Potem oczywiście prowokacje, pałowanie dla rozruchu, więc wykręcił się mały dym z psami, transport z powrotem na dworzec i po godzinnym postoju powrót.
-
-
Mecz bez kibicow Cracovii !!!
Ja weszłem na stadion na około 10 min. Ale jak okazało sie ze reszta nie wchodzi wyszlismy. Na stadionie bylismy około 14-30 a zaczeli nas wpuszczac około 15-50 w tempie około 1 kibica na minute tak ze nie było mozliwosci zeby 350 osób weszło zwłaszcza ze wejscie jest tak wąskie ze z trudem wchodzi jedna osoba.
pyciaże od samego poczatku prowokowali:
1. na dzieńdobry zamielili kilkunastu naszych (naszczęście jak wracaliśmy z łazienkowskiej na peronie zostali wypuszczeni)
2.przez chyba 1 i 1/2 h staliśmy w upale jak skurwysyn pod bramą
3. jak zaczeli w puszczać to złaski 3 osoby na 10 min
wkońcu ląt sie wypalił i wybuchło...pałki i gaz
jak szliśmy w strone autobusów stanelismy na przeciwko knajpy (cos jak nasza alga.tylko ze legii)...otoczeni z kazdej strony przez "struzów prawa"..a typki z legii z kilku metrów ..za pyciażami nas prowokowali
na peronie znowu dym bo niechcieli wypuścic wszystkich...
czyli na stadion weszło jakies ja wie,m 20 typa ....po jakis 20min. dołanczaja do nas.
czyli wyjazd na legie=paly+gaz+pewny brak szans na ogladnięcie meczu
CHWDP
Qrwa mać z tego co tu słysze to Legia jest organizacyjnie przygotowana, ale na 3 lige chyba. Ciekawe czy innych też tak będa kontrolować
a co do kart cipowy to "dogadaliśmy się"..z kim trzeba i miło byc ok.....reszta jest wyzej
było dokładnie tak jak napisał burgos parę postów wcześniej!
Wierzyć się nie chce, a jednak...
mam nadzieje że 10 września sytuacja się nie powtórzy i my nie będziemy mieć takich problemów...
pozdrowienia
Zgadzam się w pełni że to sukinsyństwo. Widzew zrobili podobnie. Lecha pobili przy wreczaniu pucharu mimo że tydzien wczesniej chlopaki robili wszystko zeby umozliwic im udzial w meczu. Pozniej sie skarza ze ich nikt nie lubi. Nie wiem kto winien personalnie ale wiem jedno. Jak tak dalej pojdzie trzeba sie skrzyknac w lidze i Legia nie bedzie miala wstepu na zadne wyjazdy. Powod sie zawsze znajdzie. Mozna rozpoczac malowanie klatki dla gosci 3 dni przed meczem.
czyli jak zwykle pzpn nas wychujał jeden zasrany pzpn bedzie żadzil wszystkim a myślałem że mamy tu coś do powiedzenia jakby nie my kibice to pilka by nie istaniała
Jeżeli chcesz wiedzieć to kibice Legii staneli po waszej stronie! I to nie My spowodowaliśmy że niestety nie obejżeliście tego meczu więc nie rozumiem czemu teraz proponujesz żeby cała I liga nie wpuszczała Legii na swoje stadiony. Identyczne zamieszanie było u Nas pod kasami, nie którzy weszli dopiero na drugąpołowe. Całe to zajście jest spowodowane tragiczną organizacją, a Ty chcesz żeby teraz za to cierpieli kibice Legii? Chyba coś ci się pomyliło!Oszczędź sobie takich komentarzy.
Taa, tylko kto nas wpuszczal? Po pierwszej bramce zobaczylismy srodkowy palec, chwile pozniej jeden z naszych zostal opluty.
Poltorej godziny przed meczem, zaciagneli nas jak bydlo, wszyscy trzezwi, pod palkami bieglismy waska alejka, zaganiacze kur.wa. ludzie sie przewracali, nie z powodu alkoholu, wszyscy wzieli sobie do glowy, ze na Legie trzeba byc trzezwym. Najlepiej mieli ostatni w "stadzie", caly czas po plerach palami dostawali.
A prewencja? chopy od pluga oderwane, lac sk.rwysynow, lac! ot cala prewencja. W Szczecinie jak ktos byl, powie z pewnoscia, takiego syfu jak w Warszawie to ku.wa nie bylo.
Do autobusu wsadzili nas po 150 osob, ledwo pod gorke ciagnal.
A dowoty tozsamosci? Bzdura! Wszyscy mielismy i wszyscy chcielismy pokazac!
Wielce wolali, kto ma chipa, a bramka chipowa (zepsuty czytnik) miala 60 cm szerokosci.
Jednym slowem wies i zenada. Warszawa....
to iti już mnie wku**** najpierw podwyżki cen biletów u nas, głupie decyzje, nazwanie nas klientami, a teraz jeszcze was nie wpuścili. DO KUR** NĘDZY. Ja widziałem jak raca poleciała za trybuną i jak szli nasi do was, a jak wracali to jeden miał łeb rozwalony. My (kibice) jak najbardziej chcieliśmy żebyście weszli i daliśmy wyraz temu. Strasznie wkur***** byłem po meczu że was nie wpuścili bo stracili wszyscy na tym oczywiście oprócz iti. Kasa trafiła do klubu i już nie oddadzą :/, a i policja sobie mogła poćwiczyć :/ eh PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW
Wiem, że kibice dali wyraz swojemu oburzeniu krzycząc "wpuścić Cracovię...", ale by podobna sytuacja nie miała już miejsca proponuje ogólnopolską sankcję wobec Legii!
Warszawska kompromitacja musi mieć ciąg dalszy, bo podobne zachowanie Legii spotka następne ekipy!
Proponuję nie wpuszczać kibiców Legii !!!
na wstępie podziękowania dla zgód ...
w sumie było nas ok. 400 osób ...
320 przyjechało pociągiem ( w tym po kilka osób z Arki,Lecha,Tychów,Mielca)...
na miejscu ok. 80 Polonii Warszawa z którą było kilku chlopaków z FC Arki z Wigier Suwałki ( pozdro dla Was) ...
a teraz o wpuszczaniu ...
pierdolenie o tym , że nie chcielismy sie wylegitymować jest totalna bzdurą ...
ochrona wpuszcza 3 osoby co 5 minut co przy naszej liczbie doprowadza do decyzji o "wejściu z bramką " oczywiście wówczas pokazuje sie milicja gazujac Bogu ducha winnych ludzi w mysl zasady odpowiedzialności zbiorowej ...
zapada kolejna decyzja - wracamy ...
wołamy do tych co juz weszli aby wyszli ...
i tu dla odmiany kolejny problem ...
milicjantki nie chca ich wypuscić ...
droga na mecz i powrót z meczu to non stop prowokacje ...
potraktowali nas tam jak bydło ...
brak słow ...
p.s.
zycze kibicom Legii powodzenia w walce o normalnośc na ich stadionie bo to co tam się dzieje to jest dramat ...
[b]...Dlaczego tak bardzo zależało im (policja, PZPN, władze Legii) na tym, by kibice Cracovii nie mogli obejrzeć spokojnie spotkania z perspektywy trybun? Może i mają opinię jednych z najgorszych w Polsce, [u]ale przecież z każdym meczem widać znaczącą poprawę[/u]. Bo jakże może być inaczej skoro sami piłkarze z Bojarskim, Węgrzynem i Drumlakiem na czele nie znają słów, by opisać, jak są z nich dumni...[/b]
cytat pochodzi z:
[url]http://www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=1&k1_id=177&k2_id=444&dzial_id=1430&news_id=43183[/url]
Brawo dla Redaktora, który tak obiektywnie potrafił przedstawić fakty. Polecam cały tekst - link powyżej!
Warszawskie wieśniaki ,były zatępe żeby pomyśleć i sprawdzać te dowoty odkąd byliśmy już pod wejściema nie 20 min przed meczem...a zresztą te qrwy nie chciały nas wpuścić odpoczątq a czipy to tylko zasrana wymówka Zawsze i wszędzie policja jebana będzie !!!
Autor Darek Guzik - zapamietajmy to nazwisko.
Zachowanie ITI Legia W-wa jest karygodne, a poziom wypowiedzi mecenasa Bednarza jest wieloktortnie niższy niż jego gra w barwach Legii. To co robi teraz walter, Zygo i spółka jest po prostu śmieszne... A nie wpuszczanie kibiców Legii na inne stadiony w Polsce będzie pewnie dla nich nawet na rękę. Po pierwsze będą mieli pretekst by nie wpuszczać przyjezdnych na Łazienkowską (dodatkowe miejsca dla krawaciarzy - dodatkowa kasa, bo bilety dla nich będą duzo droższe niż obligatoryjne 15PLN dla kibiców gości), po drugie - kibice Legii mogą wszcząć jakieś derby na wyjazdach (będzie to pretekst by dać stadionowy zakaz dla prawdziwych kibiców - dodatkowa kasa, bo ich miejsce zajma kolejni krawaciarze...) Brawo Panie Walter!!! Za jakiś czas na stadionie przy Łazienkowskiej będą siedzieli sami Panowie pod krawtame, którzy się będą pytać "Legia gra w zielonych czy białych?" Tak trzymać... A będzie tak jak na Wiśle, gdzie na A i B siedzą takie osoby, a na Real to już mało kogo było stać. Ale to już tylko ich problem, bo na naszej Cracovii nie ma takich pomysłów!!!!
fran, i oby takich nigdy nie było...OBY!!
oskarzanie kibicow Legii o to ze was nie wpuszczono na mecz i nawolywanie do ich bojkotu jest troche nie na miejscu. przeciez to oni krzyczeli "wpuscic cracovie hej kurwy wpuscic Cracovie"
a decyzje o nie wpuszczeniu was na mecz podjely wladze Legii zapewne wraz z policja. tak ze nie ktorym troche sie zagotowaly glowy ze nie chca wpuszczac kibicow Legii na mecze. przeciez zawsze to dzialacze decyduja o wpuszczeniu badz nie kibicow przyjezdnych na mecz, nie liczac sie za zdaniem wlasnych fanow.
a co do zachowania policji - prowokowania, palowania idacych na koncu czy specjalnosci w Warszawie: wjezdzaniu konno w tlum - to w naszej 1 lidze jest to norma i jeszcze nie raz tego doswiadczycie na wlasnej skorze.
Legia może liczyć na wzajemność!
Wiadomość zmieniona (30-08-04 09:56)
Legia powinna byc wpuszczona na mecz! i powinnismy pokazac władzą ITI jak sie organizuje widowiska sportowe! moze troche by sie nauczyli!
Nie tylko nas - kibiców Pasów dyskryminuje się w Warszawie.
[i]Nie tylko katowiccy piłkarze będą niemile wspominać wyprawę do Warszawy. Kibice GKS również. Na sobotni mecz przyjechało ponad 100 fanów ze Śląska (trzema autokarami), ale... nie obejrzeli meczu. Policja zawróciła ich spod stadionu z powodu braku wymaganych przez PZPN tzw. kart chipowych.[/i]
Źródło: Życie Warszawy - Maciej Białek, 2004-08-30
Do budy Coglin ! A na policje krzyczycie tylko szmata bije brata.
pzpn, cwks, gts itp. to syf polskiej piłki
Ku... po to zap... tyle kilometrów prosto z wesela,jadąc(ryzykując) samochodem przez Warszawe,żeby oglądnąć mecz w knajpie Legii?!?!!? Można to określić tylko jednym słowem,to jest kur... SKANDAL!!!!!!!
Robili wszystko, żeby nas nie wpuścić i sprowokować!!!
kibice byli o 14.30 pod stadionem i nie zdazyli wejsc (1,5 godz. przed meczem) nawet jak by byli o 11 to by nie weszli!!! brawo dla stolicy!!!! cała Polska z was sie smieje.
(miałem złe przeczucie ze nas nie wpuszcza i nie pojechalem, naprawdem bym sie wqrwil jakbym dal 50 zl na pociag i 25zl na ta cipe z pzpnu)
Myślę, że Bis nie będzie miał nic przeciwko umieszczeniu w tym temacie jego wypowiedzi:
"Przed meczem Paweł Misior, prof. Janusz Filipiak, prezes Koła Sympatyków Kazek Telefin oraz Staszek Malec uzgodnili po ciężkich zabiegach z rzecznikiem Legii Jackiem Bednarzem oraz prezesem Legii Piotrem Zygo, że wszyscy nasi kibice zostaną wpuszczeni. Profesor Filipiak na stwierdzenie, że Legia obawia się kary od PZPN za wpuszczenie kibiców bez kart chipowych, złożył honorową obietnicę że weźmie tę karę na siebie, a Paweł Misior dodał, że w drugiej lidze byliśmy liderem w karaniu przez PZPN więc to dla nas nie pierwszyzna. Wpuszczanie trwało metodą strajku włoskiego - czyli 1 osoba na (co najwyżej) 1 minutę. W efekcie na stadion do końca meczu zostałoby wpuszczonych 1/4 oczekujących kibiców. Przez pierwszą połowę Paweł Misior ze Staszkiem Malcem robili wszystko aby sytuację z wpuszczaniem wyjaśnić. Kibice Legii skandowali: "wpuścić Cracovię - wy k.rwy - wpuścić Cracovię", i to obydwie strony - trybuna kryta również. Niestety włodarzom Legii mającej nóż na gardle (w sensie wyników w lidze) zależało na tym aby naszych kibiców nie było i to oni są odpowiedzialni za taki stan rzeczy. Po wyjściu kibiców z sektora solidaryzujących się z pozostałymi niewpuszczonymi, doszło przy próbie sforsowania kordonu i wejścia bocznego do zamieszek z użyciem gazów i pałek. Kibice Legii z prawej strony krytej trybuny (będący najbliżej zajść) pobiegli w tamtą stronę, co chyba było próbą wykazania solidarności kibicowskiej zwłaszcza że skandowali: "zostaw kibica, ty k.rwo, zostaw kibica".
Chciałbym powiedzieć tylko tyle, że trener nie miał informacji o tym co się działo na sektorze dla kibiców przyjezdnych i poza nim. Wynikało to z prostych faktów:
1. Podczas meczu trener był zajęty na ławce trenerskiej. Oczywiście zauważył brak kibiców. Ale trudno wypowiadać się na całą Polskę, jeśli się nie zna przyczyny bo można się nieźle wygłupić, podając nieprawdziwe informacje.
2. Podczas konferencji prasowej w momencie gdy dziennikarz z Warszawy powiedział że ma pytanie do rzecznika prasowego, Jacek Bednarz podziękował obu trenerom za czas i pytania o przyczyny niewpuszczenia kibiców rozpoczęły się po wyjściu Stawowego i Kubickiego. Nie wiedział on zatem o tym jaki przebieg miały wydarzenia pod stadionem.
Jacek Bednarz powiedział że kibiców nie wpuszczono bo nie chcieli okazywać dowodów tożsamości, oraz że urządzenie do odczytu kart chipowych było niesprawne. Pomijając pytania zadawane przez Koło Sympatyków (mieliśmy przecież informacje z lini frontu o przebiegu zdarzeń) wyśmiewające tego typu tłumaczenie - Czy Legia jest przygotowana do organizacji meczów w I lidze?, dziennikarze związani z Legią pytali: czy Legia będzie zwracać kibicom z Krakowa za bilety?
3. Zaraz po meczu trener Stawowy udał się samochodem w pojedynkę do siedziby Canalu+ aby wystąpić w programie Liga+ Extra, nie miał zatem kiedy (choćby od nas) dowiedzieć się dlaczego nie było kibiców.
Jednocześnie muszę dodać że pierwsze chóralne pytania po meczu od naszych piłkarzy dotyczyły kibiców. Co się stało, dlaczego ich nie było, czy dojechali, ilu dojechało itd. Mówie Wam, serce rośnie, jeśli się słucha takich pytań od drużyny, która w końcu przegrała mecz i była potężnie przybita. Chłopaki mieli świadomość szansy na uzyskanie punktów i nie obchodziło ich czy to Legia czy nie - oni chcieli bardzo ten mecz wygrać!"
Wiadomość zmieniona (30-08-04 11:17)
Kibice Legii powinni zostać absolutnie wpuszczeni na nasz stadion - to nie ich wina że Zarząd Legii nie potrafi zorganizować wejścia dla kibiców przyjezdnych - szkoda czasu spędzonego w pociągu, szkoda że zostliśmy potraktowani jak bydło, po prostu szkoda - podobno byliśmy w stolicy - a czułem się w najbardziej zapadłej dziurze... Chamscy ochorniarze, oderwana od pługa Policja, koszmarna organizacja - po prostu paranoja...
ale Walterowi, Zygo i Bednarzowi trzeba będzie sprawdzić chipy....
Stary Kibolu nic nie mam, jedynie chciałbym wyjaśnić że w moim tekście ustęp dotyczący trenera odnosił się do zarzutów iż Stawowy w Lidze+ Extra nie skomentował w żaden sposób braku kibiców Pasów na stadionie. Nie jest to przedmiotem tego tematu, więc jest troszkę wyrwane z kontekstu.
Wiadomość zmieniona (30-08-04 11:57)
DareCki zalosny jestes
ja bym niewpuscił tylko zarządu legii a kibice niech wchodzą!
Własnie taki pomysły były też w pociągu. Przed meczem z nimi zablokowac parking i nikogo z działączy legii nie wpuszczać. A jak coś to wywalić ich z trybuny...
Bis-jak mam dokonać poprawki w tym tekście?
Kibice Legii - TAK , działacze - NIE
Legii gratulujemy zarządu !!!
Ok,poprawiłem!
Dzięki!
oto fotka Legia - Pasy ;-))
[img]http://www.streaking.co.uk/sunderlandstreaker.jpg[/img]
Zona Waltera biegnie go opierdzielic ;))
Wiadomość zmieniona (30-08-04 11:47)
w swoim posice na dole w jego prawej czesci jest "edytuj swoj post" czy cos takiego i wtedy mozesz edytowac
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)