a w Wodzislawiu maja jakis reprezentantow? bo jak nie to mozna by przerzucic ten mecz na to zgrupowanie kadry (po naszym meczu z Legia) bo wtedy i tak jest 2 tygodnie wolnego.
-
-
tempo prac na Ś.Z. a mecz z Wodzisławiem ...
Podstawą jest dobra wola obu stron. Jeżeli np. Odra nie wyrazi zgody na przełożenie to dyskusji nie ma...
to zagramy na Rejmonta
moze trzeba wysłac Fana Oderki na negocjaje... :))
Tabisz serio daje po d... .
wrocilem ze stadionu, nawet dzis pracują , ale ochroniarz powiedzial mi : zapomnij o meczu 21 , nie ma szans , najwieksyz problem z torem!!! a ci robotnicy to jakies patalachy a nie ...... pracują jak w smole , nie ma kto nad tym nadzorowac??????
Też dzisiaj byłem i faktycznie praują...może 5 osób na całym stadionie (przynajmniej ja tyle widziałem). Sytuacja wygląda następująco:
- trzy maszty już stoją, czwarty zakładają, a więc z oświetleniem nie będzie problemu,
- tor z jednej strony rozkuty jest w połowie, ale tylko rozkuty, bez wywiezienia gruzu...z drugiej strony nie tknięty...
Po założeniu murawy muszą upłynąć co najmniej 2 tyg. aby się przyjęła!!!
Wniosek:
- przy takim tempie robót będzie problem by zdążyć na mecz nawet z Górnikiem Zabrze,
- jeśli nastąpi gwałtowne przyspieszenie prac, to wydaje się, że szanse są aby zdążyć na mecz z Odrą, ale to musi być ogromne przyspieszenie....
Realnie patrząc - na 21.08 na 90% nie zdążymy...Mam jednak nadzieję, że na mecz z Górnikiem Zabrze stadion będzie już przygotowany....
9 dni później
dobry temat a podupadł ...
po kolei ...
po zapoznaniu sie z artykułem Crac'a
[url]http://www.teraz.pasy.net/2004/04-08/040811-01stad.htm[/url]
jestem skłonny twierdzić , że pomimo buńczucznych zapowiedzi odpowiedzialnego za inwestycje w klubie niejakiego wice prezesa tabisza o uporaniu sie z robotami do 15 sierpnia nie mamy najmniejszych szans na zakończenie remontu przed meczem z Wodzisławiem ...
stosowanie przez tabisza "brudnych bułgarskich sztuczek" polegających na nie wpuszczaniu kibiców na stadion aby przypadkim ktos nie zobaczył ile nam jeszcze brakuje do zakończenia robót nie powiodło sie i oto oczom pasiaków ukazał sie OGROM PRAC JAKIE NALEZY JESZCZE WYKONAĆ aby mecz z Odra Wodzisław mógł sie odbyc na Naszej Swiętej Ziemi ...
wszyscy obserwatorzy postepu prac na stadionie podkreslają wzmozoną intensywnosc tychże od czasu powrotu z urlopu Profesora ...
szkoda , ze tak późno ...
reasumujac ...
tabisz - temu panu juz dziękujemy ...
Paradoksalnie cieszy mnie ta sytuacja. Pamiętam słowa profesora, że w profesfonalnym klubie nie ma miejsca dla działaczy, a liczy się profesjonalizm i że dzięki temu można łatwo i szybko rozliczać za zadania osoby za to odpowiedzialne. Mam nadzieję że nie zdążymy i profesor dotrzyma słowa i uwolni nas od "geniusza finansowego", może przy okazji także el Monete ze sobą zabierze ??!!
Czy wypadku nie odbycia sie pierwszego meczu na ŚZ Klub planuje zrekompesowac karnetowcom brak tego meczu?
Wydaje mi sie, ze zakupujac karnet zawarlem umowe z Klubem na ogladanie 6 meczow na stadionie, z trybuny na ktora karnet zakupilem.
Zle to widze, jestem laikiem jezeli chodzi o budowlanke. Ja wiem, ze Swiat zbudowano w 6 dni ale to Bog robil, a nie polscy fachowcy.
Trzymam kciuki ale 10 dni to cholernie, cholernie malo czasu.
A chcialbym wejsc na stadion nie obawiajac sie o swoje jak i wspolkibicow bezpieczenstwo.
To Robercie, ze nie wpuszcza sie gapiow na plac budowy to standart, a nie represja. wyobraz sobie ze taki Crac dostaje zawalu widzac ogrom prac do wykonania i spada z trybun uderzajac glowa w slup podpierajacy na razie jeszcze wirtualna blache p.o. dachu. redakcja teraz.pasy.net wygrywa proces o odszkodowanie z Cracovia na gruba kase.
Bedzie co bedzie - tu przynajmniej cos sie dzieje i ewentualne opoznienie siegac bedzie tygodnia - dwoch (1 mecz).
Gorsza sprawa jest jak zwykle w sekcji hokejowej - tu przy lodowisku nawet jeszcze nie wygoniono szczurow z szatni. termin 10 wrzesnia jest nierealny, byc moze w tym terminie uda sie zaczac (sic!) jakiekolwiek prace. zanosi sie na dlugi czas bez hokeja w Krakowie.
Karolo a w czym masz problem ??
Jak mecz bedzie na wyjezdzie to można bardzo prosto to zrobić. Karnet obecny bedzie obowiązywał także na 1 mecz rundy wiosennej, czyli bedziesz miał te 6 meczy. A nowy kranet bedzie obowiązywał od 2 meczu.
A jak bedzie np. na Reymonta to karnet normalnie obowiązuje.
Więc myśle że nie potrzebnie zawracasz sobie głowe tak banalnymi sprawami.
a ja pytam czemu prace nie sa wykonywane w nocy przecież isnieje mozliwosc oswietlenia ( nie mówie o tym z 2 sierpnia)
słuszna uwaga Radar
Byłem wczoraj na ŚW okolo 19. Na dawnym boisku treningowym kopara ładowała tor na kamazy, na paletach stały krzesełka. Natomiast jak usiadlem na stadionie to widzialem jak Pan w słusznym wieku pomykał z taczkami i wywoził kamienie z toru od strony Fosza. Najlepsza jest renowacja murawy, jeden spryskiwacz na całe boisko.
Może się myle ale jakoś nie widzę zapału do pracy od powrotu prof. , no chyba ze tylko kilka osób pracuje na drugą zmiane o ile taka istnieje, a powinna raczej.
Już sam nie wiem czy lepiej przełożyć mecz czy grać u tych pi** na przeciwko.
Może wpadniemy z taczkami i im pomożemy?
-> Autor: BartAcid (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 11-08-04 12:14
....
Może się myle ale jakoś nie widzę zapału do pracy od powrotu prof. , no chyba ze tylko kilka osób pracuje na drugą zmiane o ile taka istnieje, a powinna raczej.
Już sam nie wiem czy lepiej przełożyć mecz czy grać u tych pi** na przeciwko.
Może wpadniemy z taczkami i im pomożemy?..
.Ciekawe jakby klub na to zareagował.Jakby o godz 8.00 przed parkingiem staneło 1000 osoób z taczkami łopatami itp. gotowych do pomocy???
Nie najlepiej bo prof. mówił przecież, że w profesjonalnym klubie nie ma miejsca harytatywną pomoc dla klubu od jej kibiców.
Zostaje tylko nocka jak wszystko zamkniete. W bajce o szewcu krasnoludki szyly mu buty nocami.
Już widze miny robotników jak wpadają rano do pracy a tu wszystko posprzątane
Wiadomość zmieniona (11-08-04 12:58)
Bylo by ciekawie Nawet w gazetach by pisalio tych pasiastych krasnoludkach
pomysł warty rozkminienia
Wymyślcie coś lepiej by wejść na mecz u nas za tydzień a nie narzekajcie.
Czy profesjonalistom, czy amatorom, czy tworom pośrednim - kazdemu zarządzającemu powinniśmy pomóc!
Jak widzę, Klub już nie ma kibiców, lecz ma klientów.
Kurde Panowie , widze że większość wolała by aby nie zdążyli bo wtedy może wyleciałby z klubu wice Tabiasz . Bez przesady , zobaczycie że zdążą.
Tabisz obiecal na 15 a nie na 21ego sierpnia
wiec on wyleciec musi :)
a my moze zdazymy do 21..
czyli wilk syty i owca cala :)
Nie podoba mi się ton i forma wypowiedzi Craco na www.teraz pasy.net w miejscu gdzie ubolewa nad nie zaproszeniem przedstawicieli władz miasta podczas odpalania sztucznego oświetlenia na ZIEMI ŚWIĘTEJ.
Odnoszę wrażenie Craco, że Ty czy Biuletyn Informacyjny TERAZ PASY zrobiliście to na prośbę tych panów. Obym się mylił, BO TO MI ŚMIERDZI
III LIGĄ PANIE CRACO !!!
Pozdro.
chyba Crac a nie Craco - to roznica
PRZEPRASZAM OCZYWIŚCIE "crac"
panikujecie ja tam wierze że chłopy dadzą rade i mecz obejrzymy 21szego na naszym stadionie!!!
byłem dzis na stadionie ok 16 a wiec 8 dni przed pierwszym meczem.w ogóle ochroniarz nie wpuscił mnie na stadion ale dla chcącego nie ma nic trudnego:)wiec sie wbiłem sposobem i co?mocno sie zmartwiłem tym co zobaczyłem...tor rozwalony,ziemia nie wywieziona,krzesełek nie montują,zamiast dachu tylko słupy,a ludzi pracujących jak na lekarstwo moze w sumie z 10 osób i niezbyt sie spieszą:)jeden pali drugi odpoczywa a trzeci sie patrzy:)cos w tym stylu....byłem optymistą ale po tym co zobaczyłem to chyba przyjdzie pojechac do wodzisławia na mecz:(tylko mam nadzieje ze ludzie odpowiedzialni za taki stan rzeczy bekną za to... panie tabisz co pan na to??no ale jak trwoga to do kibiców:)musimy jutro pomóc bo bez nas na pewno nie zdąrzą...to tyle w temacie
z Pasiastym pozdrowieniem Michał
ponoć świecą dzisiaj
przedchwila przejezdzalem kolo stadionu i si swiecilo! Chyba chlopaki pracuja
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)