"...Jak ponadto dowiedzieliśmy się, mecze jesienne na Reymonta (m.in. z Legią i Cracovią) odbędą się bez udziału kibiców gości, ze względu na przewidywane prace przy remoncie stadionu."
...to info z estrony Wisły.
Szkoda...bo emocje pewnie były by większe...ale pewnie na mieście i tak to wszyscy sobie odbiją :).Ja osobiscie jako kibic Wisły żałuję, że nie wpuszczą Was na ten mecz, było by o wiele atrakcyjniej pod wzgledem ultras...ale i także może hool's :)
Żałuję, jednakże uzasadnienie tego iz na jesień nie będą wpuszczani kibice gości jest dobre. Mianowice 1 wrzesnia rusza budowa nowej trybuny od Al. 3 maja (żeby nie było nie zostana wpuszczeni także kibice legi,Poloni,Łęcznej...i wszytskich którzy będa grac przy reymonta w tej rundzie)
ps.(jest jeszcze mozliwośc że Was wpuszczą na nową trybunke "prowizorkę" od strony ulicy reymonta (która własnie się buduje) .Będzie ona zadaszona i mieścic będzie 1000 miejsc tak aby spełnic wymogi tymczasowo:). Tylko hmm jak my tam na tej ul. Reymonta sie pomieścimy...:)
Wiadomość zmieniona (29-06-04 21:21)
-
-
2 październik Wisła-Cracovia - BEZ KIBICÓW GOŚCI!
mysle ze to drugie rozwiazanie nie byłóoby najgorsze .... 1000 kibiców to dobrze
tylko slusznie zauwazyl ze od Reymonta bedzie nas ciezko wpuscic - zreszta niewidze mozliwosci zeby zarzad mial takie checi.
Taaaaa tylko jak tam wejść :)))
To by było jak wejście Ruchu koło Algi albo i gorzej !
A my też przecież kiedyś musimy zacząc remont stadionu więc derby to mogą być bez gości nie jeden sezon !
Wiadomość zmieniona (29-06-04 21:29)
Ja osobiscie nie widzę tych derbów / mimo dość dobrego zachowania ostatnio naszych kibiców /. Nawet się na nie nie wybieram niestety / może na St. Śląski /
PS. Ależ szkoda mi ze kurde nawet nie myślę o tym zeby pojechać / drżąc przed internetem , zeby ktoś kogoś nie zabił na tych i po tych derbach /
Może za jakieś ileś tam lat / stadion dostosowany / .
Łaski bez. poradzimy sobie. derby beda. (dla mlodszych: DeRbY bEndOM!)
Już to widzę :-)
I na pewno ani jeden pasiak nie wpadnie na pomysł wejścia na partyzanta :-).
Jedyne praktyczne rozwiązanie to stadion śląski...
Wszyscy się zmieszczą , wszystkie zgody równierz.
A główny pożytek : zburzą pół Chorzowa a nie Krakowa :-)
Co by nie zrobili to i tak będzie dramat na mieście
Kurde :))) Derby Krakowa na Sląskim Stadionie -rewelacyjny pomysł!!!
A jak wyobrazacie sobie dojazd do Chorzowa?:-) przeciez to by byly zasieki poustawiane,akcje w lesie z kijami i galeziami:-) albo przebrani za policje i kontrola...hehe...smieszny pomysl ze slaskim...
hehe wislaki jada trasa na Olkusz my autostrada!! :)
Przypomnialy mi sie ostanie derby i na Reymonta i na Kałuży,gdzie wszystko odbylo sie w miare przyzwoitej atmosferze...Nas pelniutenki łuk u nich,Wisly kupa na naszym stadionie...Niestety od tego czasu nastala totalna "dzicz" i wątpie aby cos sie mialo polepszyc...
Ja też mam nadzieję że dadzą nam jednak tą trybunę od reymonta chociaż wejście od reymonta ?? zarząd się nie zgodzi raczej ale kto wie
a nie mogły by się kluby dogadać, skrobnąc pismo do PZPN i się zamienić?
Pierwszy mecz u nas i wpuszczamy gości.
Na reymonta na wiosnę- oni juz po remoncie i wpuszczają nas - może nawet 4 000 bo chyba gdzieś taka ma być ta trybuna...
a ja sobie przypominam jak nie dalo im sie przetlumaczyc dlaczego my nie wpuszczamy w 2-giej lidze gosci na stadion i nijak nie dalo sie wytlumaczyc, ze stadion nie jest przystosowany i ze policja nie chce sie zgodzic. wykazcie sie teraz koledzy i wymyslcie cos, zebysmy mogli wejsc na wasz stadion. mecz u nas bez kiboli jagielloni to moze nietakt, ale derby bez kibicow przeciwnika to zbrodnia.
Wiadomość zmieniona (30-06-04 00:06)
Niech Wisła weźmie przykład z Lecha z finału ostatniego pucharu Polski...
PS. ;-)
borsuk, roznica polega na tym ze u nich mimo wszystko cos tam beda budowac a u nas widziales jakis remont ?
kurna jak ja nienawidze bronic psow
no Królu tu sie z tobą zgodze. Ale fakty są oczywiste my nie wpuscilismy Jagi bo mieliśmy tzw. "urojony remont". Oczywiscie Policja tez tam swoje dołożyła.
Ale powiem szczerze że nie chce mi sie wierzyć żeby obu Zarządom zależało na derbach z kibicami aż tak bardzo. U nas za łatwo jest o zadymy a i warunki bardzo dobre do tego.
Za dużo mogą na tym stracić.
Jak mieliśmy zakaz wyjazdu do Chorzowa to się chyba nawet ucieszyli.
Wiadomość zmieniona (30-06-04 00:16)
o Bialymstoku nie wspominajac...
Kurde, derby bez gości to jedna wielka lipa będzie:-(( No, ale cóż takie są realia stadinowe w krakowie. Trza mieć tyko nadzieje, że szybko się to zmieni i za niedługo będziemy mieć dwa nowoczesne stadiony, na których wszyscy się zmieszczą.
Ludzie!! Wiecie co jest najbardziej żałosne? Że nie oglądniemy derbów tylko dlatego, że gdyby wpuścić nas razem na jeden stadion to powyżynalibyśmy się nawzajem. Żyjemy w cywilizowanej częsci świata, należymy do kręgu najbogatszych krajów na Ziemi i myślimy o sobie jako naród o wysokiej kulturze (no bo gdzie tam do nas takim murzynom z Liberii mordującym się bez powodu w barbarzyński sposób), a nie umiemy po prostu oglądnąć razem meczu. Proponuje zrobić eksperyment i wprowadzić na stadion po 5 tys. kibiców Cracovii i Wisły, po czym zwinąć całą policje i ochronę i otworzyć sektor buforowy. Wtedy wszyscy zobaczymy jacy naprawdę jesteśmy, do czego jesteśmy zdolni, jaką wartość ma hasło CHWDP, a ogrish.com bedzie miało większą liczbę otwarć niż po zamachach w Madrycie. ;-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)