Mam następujące pytanie do kibiców Cracovii przed rozpoczęciem zmagań w I lidze: Czy jest możliwe by, skoro we wszystkich dokumentach, zapisach, zestawieniach w PZPN-ie, w sądach, czasopismach, na taśmach magnetowidowych i Bóg wie gdzie jeszcze pisze czarno na białym, że w Szczecinie występuje Pogoń Szczecin, a kibice nie mają wpływu na poczynania właścicieli klubu i nic nie mogą zmienić, dać sobie spokój z wywlekaniem aż do obrzydzenia tematu Piotrkowii? Wszyscy wiedzą jak było i jak jest. Niedobrze mi się robi gdy pomyślę, że wraz z rozpoczęciem sezonu tak ważnego dla obu naszych klubów (sorry, dla Was ważniejszego) , zamiast merytorycznej dyskusji typu "ten kuta* Bugaj udał faul na polu karnym i wygraliście farciarsko" lub podobnej treści wpisy( i to popieram) pojawią się znowu płytkie uwagi o Piotrkowii Szczecin , Pogoni-Piotrkowii lub Ptakowii . Takie stwierdzenia nic nie dają a zaśmiecają tylko Forum kiczowatymi postami, odpowiedziami na nie i innym nic nie dającym szlamem. Jest jak jest , nikt ne wie jak potoczą się w tym popapranym prawnie kraju losy żadnego klubu. Tylko kibice którzy w zębach przynoszą kasę za bilety, zostają zawsze ci sami. Dlatego mam cicha nadzieję, że zrobicie na swoim forum jakąś debatę albo inne "czary mary" i skończy się bicie piany na temat czy Pogoń to Pogoń. Wizyty na forum naszych klubów mogą się przecież kończyć wymianami zdań na tyle innych ciekawych i konkretnych tematow.
Gratulacje za wejście do Ekstraklasy.
-
-
Pytanie przed I ligą
Pogon to gra w 4 lidze ...
a w 1 to ewentualnie piotrkowia szczecin ...
zdania nie zmienię ...
sadze , że nie tylko ja ...
i tyle w temacie
Hehe
A tak BTW, czy my nie mamy innych tematów niż jakies klubiki z Dziczej Sierści lub Piotrkowa?
Lewek , nie pochlebiajcie sobie w Szczecinie, że my ino o was tak se godomy. Dla nas jest wazna tylko CRACOVIA - Klub ze stuletnią (prawie tradycją), którego nikt nie przeszczepiał z miast trybunalskich.
Drogi lewku,
Wyjaśnijmy sobie coś raz na zawsze.
Trzeba nie mieć honoru że by ten chory do szpiku twór Ptaka nazywać Pogonią. Pogoń to kawałek historii Polskiej piłki - teraz niestety skazany na czwartoligową banicję.
To co weszło do I ligi to Piotrcovia i nic więcej. Albo się z tym pogodzisz albo Ci współczuje.
Nie może być zgody na kupowanie za srebrniki miejsca w lidze!!!
To że Polska piłka jest chora nie znaczy, że nie należy o tym mówić i pisać. Przez to że się nie mówi o raku toczącym Polską piłkę (duża w tym zasługa Ptaka jak również i WASZA - kibiców Piotrcovi zwanej czasami Pogonią) to nie znaczy że tego raka nie ma.
Reasumując - moja Cracovia grała kiedyś w okręgówce. Za mojej bytności w III lidze. Nigdy się Jej nie wyrzekłem, a gdybyśmy kupili miejsce w lidze to z wielkim żalem i smutkiem więcej bym się na Kałuży nie pojawił.
Bo trzeba Ci wiedzieć, że jest coś takiego jak przywiązanie do wielkiej historii, tradycji i barw, w które się wierzy albo nie. Bo gdyby tak nie było to miałbym wszystko gdzieś - tak jak wy.
Pozdrawiam serdecznie
popieram, przy calej sympatii dla Zawiszy nie zaakceptuje Switu Bydgoszcz jako Zawiszy. To samo dotyczy Ceramiki Ostrowiec. Piotrkovia wiadomo. Odsylam Cie Lewek do waszego forum z lata tamtego roku. Poczytaj co Wasi kibice pisali o przenosinach. Chyba prawie to samo co my teraz.
Czyli worek siermiężny na plecy, bose stopy i zapomnieć o chodzeniu na ul. Twardowskiego. Wypić piwo, i przeprosic Wielkich i Dumnych z klatą wypchaną nieskazitelną historią pętania się przez dwadzieścia lat po drugo i trzeciligowych boiskach Cracoviaków , pełnych pogardy dla kibiców wyrolowanych przez właścicieli Pogoni, za to, że mają czelność chodzić na stadion gdzie chodzili całe życie, gdzie mają swoje miejsca od lat gdzie spotykali się z kolesiami z pracy tej obecnej i tej dawniejszej. Nic do was nie dociera. Zadne argumenty. Poczynania właścicieli klubu identyfikujecie jako działania kibiców. Jesteście bandą szowinistycznych osobników nadętych jak balony( zwracam się oczywiście do tych którzy raczyli łaskawie wypowiedzieć się na mój post). I żeby była jasność ja jestem za Cracovią, za klubem, za zawodnikami. Doceniam tradycję i historię. Z niecierpliwiścią oczekiwałem na transmisję pierwszego, Noworocznego meczu Cracovia-Wisła. Już się cieszę na derby Krakowa. Ale wasze zadufane i nieobiektywne wypowiedzi, stawianie się ponad wszystkie racje, wykożystywanie tego, że "biznes" nie wsadził łap do Waszego klubu jest nieuczciwe wobec takich samych jak Wy kibiców innych klubów. Mam nadzieję, że nie wszyscy myślą jak Klaros czy Warszawiak z Cracovii. I to tyle. Dla waszej przyjemności nie zrezygnuję z mojego miejsca na trybunie przy Twardowskiego. Z każdej wody gazowanej gaz prędzej czy póżniej zejdzie. Wam też minie to małostkowe myślenie. A ja dalej bedę sobie kibicował.
Lewek. Zadales pytanie o temat okreslmy go
"Piotrkovia czy Pogon Szczecin". Ludzie potraktowali Cie powaznie i szczerze odpowiedzieli a Ty zabierasz sie do obrazania rozmowcow. Czy dlatego ,ze odpowiedzi nie po twojej mysli?
Zawarles w ostatniej wypowiedzi kwintesencje problemu. To Wasz wybor , wy go dokonaliscie. My takim wyborem pogardzamy i koniec tematu.
Lewek..
ciekawe czy "uznalibyscie" Piotrkovie za Pogon Szczecin, gdyby tak dobrze nie grala ?
prawda jest taka, ze Ptak was kupil, tyle ze pieniedzmi sa tu sukcesy sportowe
gdyby Cracovia grala w 3 lidze, a Wawel w 2 i Filipiak polaczylby Cracovie z Wawelem, zostawiajac zawodnikow Wawelu ale zmieniajac nazwe tego klubu to w zyciu bym temu czemus nie kibicowal bo co to niby mialoby byc ?
ja cie nie potepiam, ja ci wspolczuje
A teraz znowu przenosza Swit Nowotwor...
he he ...
koleś dobry jest ...
"Doceniam tradycję i historię. Z niecierpliwiścią oczekiwałem na transmisję pierwszego, Noworocznego meczu Cracovia-Wisła"
bez komentarza ...
bo zaraz napisze , że jestem nie obiektywny ...
:D
Lewek
fakt ze takie wątki zakładasz na naszym forum świadczy że wciąż masz/macie problemy z tożasmością
naprawdę chcesz o tym porozmawiać ?
A ja cieszę się ze Szczecin ma 1 lige a z ligi poleciał swit i mam nadzieje polkowice ,takie Polskie realia ale lepiej zeby w lidze grała Pogoń niż Piotrkovia no i kibice Pogoni tak do końca nie powinni ufać ptakowi do łodzi miał bliżej niż do Szczecina a każdy wie jak skończył ŁKS niestety.
Lewek: nie dalej jak wczoraj do Serie A awansowała Fiorentina (Fiorentia Viola)... choć parę lat temu spadli do 4tej ligi. ich szanuję...
wiesz, jaki mamy stosunek do Lechii - ale, po epizodach z panem Krzyżostaniakiem, teraz mozolnie pną się w górę z V ligi - i za to też szacunek...
Pogoń poszła inną drogą...
tu chodzi o tradycje, to nie NBA gdzie kluby można sobie przenosić gdzie się Ptakowi czy innemu "przyjacielowi sportu" spodoba. to patologia - m.in. przez takie właśnie podejście do piłki mamy takie bagno. w dzisiejszej Wyborczej jest wywiad z Grajewskim - tam mówi on, że Kolator mu radził, żeby zrobili fuzję ze Staskiakiem/Opoczno. to jest qrfa chore!!! teraz Szymański chce do Bydgoszczy...
zero szacunku dla takich działaczy... a gdyby nie kibice mający w d.pie tradycje, to takie przenosiny nie opłacałyby się...
dlatego nie zapomnę, że Wasz klub jeszcze rok temu nazywał się Piotrcovia.
Z tą Fiorentiną to nie do końca tak, bo zostali za tradycję awansowani z 4 od razu do 2 ligi więc nie do konca uczciwie.
SZCZECIN===========PIOTRKOVIA Szczecin PTAK 1 LIGA
PRAWDZIWY SZCZECIN==========Pogoń 4 ligowa!!!!
lewek i mam jedno pytanie i nie jest ono złośliwe!
czy ktos przychodzi na mecze pogoni, tej grajacej w 4 lidze. czy sam byłeś?
No proszę, a już myślałem, że hasło "Klub to my- kibice" obowiązuje...
Rzecz jasna nie podoba mi się ten sposób kupowania ligi, ale nie widzę powodu, aby z tego powodu obłożyć anatemą kibiców drużyny. Zresztą o czym ja mówię? Przecież za chwil kilka (rok, dwa?) Ptak jak przyniósł zabawki, tak je zabierze, a wtedy kibice Pogoni sami będą musieli zjeść tę żabę.
Natomiast chciałbym przypomnieć o początkach takiej działalności i udziale naszych przyjaciół z Tychów. Ciekawe, co oni teraz o tym sądzą? I co mogliby doradzić kibicom ze Szczecina?
Generalnie, dla mnie do ekstraklasy awansowała Pogoń i Pogoń gra też w 4 lidze. Kiedyś to rozdwojenie zniknie... Tylko co pozostanie?
Lewek , przepraszam Cię za te uszczypliwości ze strony moich kolegów.Ja Ci współczuję . Jesteście w I lidze ale nie cieszycie się z tego. Boicie się i czekacie na, jak to sam napisałeś, ulotnienie się gazu. No cóż my już odcierpielismy swoje.
Pozdrawiam.
Cóż sorry że sie dołącze do dyskusji...jestem kibicem Górnika Zabrze, ale chciałbym się odnieść do tego problemu czy Pogoń to Pogoń..
Otóż popieram większość Pasiaków w tej kwestii bo TRADYCJA, HISTORIA I TOŻSAMOŚĆ KLUBOWA jest BARDZO WAŻNA!. Bez niej klub jest niczym..
Dlatego tacy ludzie jak Ptak, Stasiak czy teraz kombinacje Szymańskiego trzeba jawnie piętnować. Polska liga to nie NBA jak ktoś zauważył, nie można niszczyć jednego klubu kosztem drugiego. Wkur....ją mnie osobiście takie nowinki o przenosinach klubów. Teraz znowu Świt zaczyna kombinować..ale ponoć nic z tego nie będzie (i bardzo dobrze).
Gdyby jakiś klub przenoszono do Zabrza tylko po to żeby grać pod świętą nazwą Górnik Zabrze to by było jawne szarganie tej nazwy...Cieszę sie że mój klub nie ma takiego problemu.
Ale to wina kibiców Pogoni bo powinni pogodzić się ze spadkiem i chodzić na 4 lige.
Po prostu olać Ptaka bo widać że to nieudacznik i frajer który za 2 lata znowu sie przypier...do jakiegoś innego klubu..karuzela sie kręci..
Ta Pogoń która awansowała to nie jest prawdziwa Pogoń tylko Piotrcovia choć kibice są Pogoni (prawdziwi) i stadion też.
Połowa składu to Piotrcovia tak więc..bez honoru są kibice Śledzi..
Może ta Pogoń ma w sobie jakąś cząstkę tamtej Pogoni bo gracze są i stadion, kibice..ale takie machloje są nie do przyjęcia...
Dlatego trzeba takie zjawiska wytykać palcami, żeby tacy ludzie jak Ptaszysko odpierd....się od piłki nożnej raz na zawsze...
Tyle moich uwag troszke zech sie rozpisoł hehe
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)