MooN - a w afryce murzynów (sorry: afroafrykańczyków) biją.... belka chłopie, belka a nie drzazga
-
-
ZAGLEBIE&RADOMSKO
Jeżeli chcecie to mogę komuś przesłać, aby udostępnił fragmenty meczu Radomsko - Zagłębie pokazane w Kurierze Sportowym, naprawdę jest się z czego pośmiać, fajny komenarz do tego.
mam nadzieje ze TERAZ PASY skorzystaja z Twojej oferty Jurek .. ile to zajmuje ?
Za PAP:
Radomsko oskarża swoich piłkarzy o sprzedanie meczu
Zarząd drugoligowego RKS Fameg Radomsko poprosił we wtorek Polski Związek Piłki Nożnej o wymierzenie kary sześciomiesięcznej bezwzględnej dyskwalifikacji siedmiu piłkarzom tego klubu i o zgodę na rozwiązanie z nimi kontraktów z winy zawodników.
Decyzja ta jest spowodowana brakiem zaangażowania zawodników w ostatnim meczu ligowym, przegranym 0:1 z Zagłębiem Lubin. Po spotkaniu kibice radomszczańskiej drużyny zarzucali piłkarzom RKS Fameg sprzedanie meczu.
"Zarząd wnioskuje do PZPN o wymierzenie kary sześciomiesięcznej bezwzględnej dyskwalifikacji Tomaszowi Borkowskiemu, Rafałowi Dopierale, Bogdanowi Jóźwiakowi, Radosławowi Kowalczykowi, Zdzisławowi Leszczyńskiemu, Arturowi Prokopowi i Mariuszowi Unierzyskiemu. Jednocześnie zarząd wnioskuje o rozwiązanie z tymi piłkarzami kontraktów z winy zawodników" - powiedział członek zarządu RKS Fameg, Jerzy Strzembosz.
Dodatkowo klub ukarał finansowo siedmiu wymienionych graczy oraz Jacka Berensztajna, Krzysztofa Kukulskiego, Dariusza Filipczaka i Krzysztofa Smolińskiego.
"Nie mogę mówić o wysokości kar, ale zapewniam, że są one dotkliwe" - dodał Strzembosz.
Mecz RKS Fameg - Zagłębie Lubin odbył się w niedzielę. W czasie całego meczu drużyna z Radomska nie oddała ani jednego celnego strzału na bramkę Zagłębia. Mecz ten zdecydował o awansie lubinian do ekstraklasy.
ale te dwa wklejone zdjęcia są komiczne :))))))))))))))))))))))))))))))
Ja myślę, że piłkarze Radomska próbowali założyć pułapkę ofsajdową, ale się nie udało:)))))))))))))))))))))))))))))))
Scooby_doo proponuję żebyć dokładnie zobaczył te 2 zdjęcia wklejone powyżej:))))))))))))
Czy dalej uważasz, że dziennikarze (nie tylko tych dwóch gazet co wymienileś) szukają sensacji, czy też może ukazują prawdę. Prezes Radomska chyba też nie wie co mówi, prawda?:))) a ci kibice oszukani przez własnych piłkarzy chcieli ich pobić tylko tak dla zasady:))) No ale przecież jak to sam stwierdzileś - piłkarze Radomska mieli prawo sprzedać ten mecz ponieważ juz o nic nie grali, bo chyba po obejrzeniu tych dwóch zdjęć nie twierdzisz, że brak motywacji był wynikiem tego, że w sekundzie piłkarze Radomska "zapadli się pod ziemię" a dzięki temu Zagłebie zdobyło "złotego", upragnionego gola:)))
Darujcie sobie zatem wszelkie wpisy tutaj na forum bo to po prostu wstyd, po takim oszutwie wypada tylko milczeć i jeszcze raz milczeć......
a pzpn nauczony doświadczeniem Szczakowianki (nie teraz ale za rok, dwa beda musili wypłacić im niebotyczne odszkodowanie - ale wtedy michasia l. już nie będzie) zwinie uszy po sobie, bo "NIE MA DOWODÓW"... a czy jak włoski związek wywalał z Serie A Milan (klub - leganda) to miał niezbite dowody...
ale lepiej siedzieć cicho... michaś l. i tak za 3 miesiące stanie się legendą polskiej piłki nożnej, ziszczą się jego marzenia - będzie NAJDŁUŻEJ SPRAWUJĄCYM FUNKCJE PREZESA PZPN W OKRESIE POWOJENNYM
no i kurcze, tedy droga wlasnie. Widać, że są pozadni ludzie, ktorzy chca normalnosc w piłce. I super ze jest ich coraz wiecej. Kupa mosci panowie, kupa na nich tylko!!!! brawa dla dzialaczy RKS!!!!!
Prosze was tylko nie kasujcie tego psta.
Mam pytanie. Nas oskarżacie o kupowanie meczy a dlaczego nikt nie pisze ze ze Szczakowianką macie zagwarantowane 3 pkt ? Przyznam wam racje to bardzo dziwne że my wygrywamy mecze w 90 min ale zobaczymy jak będzie u was w piątek.
Nawet bezczelność winna mieć swoje granice, panie siwylubin.
Gramy u siebie, mamy silną drużynę, która u siebie praktycznie wszystko wygrywa... No fakt. Zdobycie 3 punktów będzie ewidentnym przykładem kupienia meczu. W Gorzycach też kupiliśmy. Solnica miał sobie strzelić w końcówce samobójczą bramkę (zgadnij siwy jak wpadliśmy na ten pomysł!) , ale pomyliły mu się bramki! Było słychać w radiu, że trener krzyczał: "nie w te stronę!!!". Partnerzy próbowali go dogonić, ale... stało się.
Wiesz, ja się własnie dowiedziałem, że Legia kupiła mecz z Widzewem! Zobaczysz, wygrają warszawioki! Aha! Groclin tez kupił ze Świtem! TYlko nie mów w PZPNie, bo to nic nie da!
No i zapomniałbym! Wisła też kupiła mecz z Polonią! Popatrz jak łatwo grać w bukmacherkę! Leć do kolektury póki czas!
A w czasie kiedy ja to piszałem, miedziowi nadal świętowali awans do ekstraklasy, dumni ze swej uczciwej, bohaterskiej postawy, a świstak nadal zawija...
Wiadomość zmieniona (08-06-04 19:55)
"Szanowni Państwo!!!
Jestem oburzony tym co wyprawiaja dzialacze z Radomska. Bylem obecny na w/w spotkaniu i nie mam jednoznacznych podstaw by, negatywnie, oceniac, w kwestiach moralnych, ten mecz. To dzialacze z Radomska probuja, falszywymi zarzutami, "uwiarygodnic" sie w oczach publiki radomszczanskiej. Kibice z tego miasta bowiem, swoje pretensje, wyrazaja w odniesieniu do postawy druzyny, dzialan wladz klubu za ostatnim okresie (bodajze od meczu z LKS). Spotkanie z zaglebiem to w zasadzie byla tylko kropka nad przyslowiowym i. Czy koniecznie, za brak zaangazowania, "wine" musi ponosic druzyna gosci. Brak jakichkolwiek dowodow i jawne oskarzenia pod adresem Zagalebia to czyste pomowienia!!! Pilkarzom Radomska, w wiekszosci, koncza sie kontrakty. zapewne odejda z tego klubu. Dzialacze zas beda nadal funkcjonowac w miescie, klubie stad zapewne ta chec przypodobania sie opinii publicznej. W moim odczuciu jest to zwykla gra ze strony wladz Radomska i proba "odczernienia" sie, z zarzutow, na ktore pracuja od dluzszego okresu.
Z powazaniem
Mariusz Janiszewski"
siwylubin napisał(a):
> Przyznam wam racje to bardzo dziwne że my wygrywamy mecze w 90
> min ale zobaczymy jak będzie u was w piątek.
>
Szczerze gratuluję obiektywizmu, bo naprawdę nie spodziewałem sie tego po żadnym z Was. Jesteś bowiem pierwszym kibicem Zagłębia, który stwierdził, że te wszystkie mecze Zagłębia były dziwne. Naprawdę jestem w szoku:))))))))))))))))
Bardzo bym się zdziwił gdyby ten historyczny post został skasowany:)))))))
TZL - jesteś śmieszny, żyj dalej w urojonym świecie.....
Aha - gratuluję awansu za pieniążki pajacu....
RKS Radomsko rozważa oddanie kibicom pieniędzy za mecz z Zagłębiem Lubin.
===
Kary w Radomsku
Zarząd RKS Fameg Radomsko skierował do PZPN wniosek o rozwiązanie kontraktów dotyczących profesjonalnego uprawiania piłki nożnej z winy zawodnika z Tomaszem Borkowskim, Rafałem Dopierałą, Bogdanem Jóźwiakiem, Radosławem Kowalczykiem, Zdzisławem Leszczyńskim, Arturem Prokopem oraz Mariuszem Unierzyskim. Powód – całkowity brak zaangażowania w meczu z Zagłębiem Lubin i narażenie klubu na straty moralne i finansowe.
Ponadto do Polskiego Związku Piłki Nożnej skierowano jeszcze dwa wnioski. Pierwszy dotyczy dyscyplinarnego zawieszenia na 6 miesięcy wymienionych zawodników, kara obowiązywałaby od 9 czerwca, oraz wymierzenia im kar finansowych. Listę zawodników, którzy powinni zapłacić kary, rozszerzono o Jacka Berensztajna, Krzysztofa Kukulskiego, Jarosława Latę, Dariusza Filipczaka, Artura Kowalskiego i Dariusza Smolińskiego. Wysokości kar są uzależnione od funkcji pełnionych w drużynie i stopnia zaangażowania w meczu z Zagłębiem.
[b]Decyzje takie zarząd podjął po obejrzeniu kasety wideo z zapisem przegranego 0:1 meczu z Zagłębiem Lubin oraz rozmowach z trenerami[/b]. – Uważam, że takie kary są adekwatne do tego, co wydarzyło się w niedzielę podczas meczu z Zagłębiem Lubin – stwierdził krótko Jerzy Strzembosz, rzecznik prasowy klubu, który jednocześnie jako członek zarządu wystąpił o zwołanie nadzwyczajnego posiedzenia zarządu.
Jerzy Strzembosz przyznał także, że [b]do prezesa RKS Janusza Śliwakowskiego trafi także sugestia o ewentualnym zwrocie kibicom pieniędzy za bilety kupione na niedzielny mecz[/b].
Przypomnijmy, że RKS Radomsko przegrał u siebie, w kontrowersyjnych okolicznościach, 0:1. Zespół z Lubina strzelił bramkę w 93 minucie.
Źródło: (jd) - Dziennik Łódzki
Tacy Dwaj - nie belka... nie drzazga... CHodzi mi o to, ze w CALEJ polskiej pilce zle sie dzieje.. Polozysz glowe pod topor ze wszystkie druzyny z czolowki 2 ligi graly czysto? Ja niestety nie. I nie chodzi tu tylko o Zaglebie. Chodzi o wszystkie druzyny walczace o awans. Gole w ostatnich minutach meczu, kartkowanie zawodnikow przed spotkaniami waznymi dla ukladu tabeli. To juz niestety norma!
Ktos jako dowod kupowania podal mecz z Piastem. Eh, byliscie na tym meczu? Coz, tak jakos wyszlo ze bywam na niemalze kazdym meczu Zaglebia.. w Radomsku tez bylem. A wracajac do Piasta - to bramka czysty przypadek. Pilka uderzona zza pola karnego odbila sie od obroncy i zaskoczyla bramkarza. Po prostu zwykly "rykoszet" - bramka jakich pada wiele. Skoro byly przypuszczenia kupowania meczow przez Zagłębie - czemu PZPN ine wysylal na nie swoich ludzi? Inna sprawa, ze jeśli jedni sprzedali to drudzy kupili, więc jeśli karać to obydwa kluby czy osoby z tym bezpośrenio związane. Jeśli natomiast nie udwowodni się nikomu winy to należy domagać się zadośćuczynienia za zniesławienie i totalne zmieszanie z błotem dobrego imienia klubu.
Co do spotkania w Radomsku - przypominalo mi je wczoraj spotkanie Lecha z Polkowicami - mialo podobny przebieg - ataki gosci, nieudolna gra gospodarzy. Czy mecz byl czysty - nie powiem ani tak, ani nie. Jak dotychczas w polskim prawie nie karze sie za przypuszczenia i oskarzenia. Jak by tak bylo - pol naszego kraju siedzialo by w pace. Kara dla bramkarza RKS jest przynajmniej dziwna - o ile zarzucono reszcie pilkarzy neiczysta gre. To ich goalkeeper wyciagnal chyba z 5 stuprocentowych sytuacji! Radomsko zagralo naprawde bardzo slaby mecz. Bylem rowniez na konferencji prasowej - pan Strzembosz (rzecznik i dzialacz RKS) podal sie na niej do dymisji, po czym jak widac teraz daj karty polkarzom. W Radomsku atmosfera wokol pilki od dluzszego czasu byla "dziwna". Powtorze jescze raz - nie wiem, czy mecz zostal ustawiony. Ale rownie dobrze dzialacze radomszczanskiego klubu mogli chciec oczyscic sie z zarzutow gorszej postawy calego klubu - i znalezli kozlow ofiarnych.
Wydaje mi sie ze to wszystko co dzieje sie teraz, jest po czesci efektem artykulow pewnego dziennikarza Gazety Wyborczej... Pomowienia, plotki etc. Jedankze jescze raz powtorze - jezeli mecz byl ustawiony - surowe konsekwencje powinny zostac wyciagniete. Choc kupic 7 meczow z rzedu bez straty bramki...
Nie mniej jednak pozdrawiam, i zycze barazu z Polkowicami. Po tym, co wczoraj widzialem, za rok znow bedziemy mogli zagrac z Cracovia, tyle ze w 1 lidze. Miejmy nadzieje, ze wowczas do tego meczu nikt nie bedzie mial jakichkolwiek podejrzen.
Pozdrawiam z Lubina :)
Ps. Teoria spiskowa Janka T.:
Groclin Grodzisk 3:1 (2:0) Świt Nowy Dwór
Górnik Polkowice 0:2 (0:0) Lech Poznań
Wiadomość zmieniona (09-06-04 08:25)
tak dla przypomnienia:
23 kolejka - Tłoki - ZL 1:1 (wyrównanie w doliczonym czasie gry)
24 kolejka - ZL - Piast 1:0 (gol samobójczy w doliczonym czasie gry)
przemilczę: 27 kolejka - Polar - ZL 0:4 (ciąg artykułów o handlu punktami)
29 kolejka - Stasiak - ZL 0:1 (gol w 88 minucie z niesłusznego karnego)
33 kolejka - RKS - ZL 0:1 (gol w doliczonym czasie gry)
same przypadki!
tak w woli scisłości to bramka w meczu z piastem padla w 88min po rzucie wolnym i rykoszecie od obrońcy piasta, nie wiesz dokładnie to nie pier... bzdetów i nie wkur...... ludzi. WIELKIE ZAGŁĘBIE POWRACA!!! a tak apropo odwiedziłem kilka forów i w kilku postach zauważyłem coś o was, pół Polski się z was śmieje uważając wasze forum za forum "płaczków" skupcie się lepiej na meczu ze Szczakowianką bo w inny sposób napewno nie awansujecie, a kto jest tak naprawdę lepszy to się okaże jak zagramy mecze już w 1 lidze:)
Nie jesteś u siebie na forum, więc nie mów nam co mamy pisać itd...Nie podoba się to nie wchodź tutaj i koniec....Po takiej farsie z Radomskiem powinien każdy z was milczeć....Bezczelność też ma swoje granice....
hmm czy płaczków?
Ja się wypowiedziałem w temacie o Zagłębiu chyba był to jeden z pierwszych moich postów na temat handlowania punktami - po prostu zagłębie przekroczyło pewną granicę przyzwoitości - ja wiem że tak jest w całej piłce - dlatego zresztą wolę hokej gdzie te zjawiska są rzadsze - Piłka jest brudna i kryminogenna na poziomie działaczy... I dla mnie bronienie się i wmawianie bzdur jak tutaj robią zagłębiacy po tak jawnym przekręcie jest po prostu żenujące...
Wielkie Zagłebie - brzmi to naprawdę śmiesznie w obliczu meczu z RKS Radomsko...
Pół Polski się z nas śmieje?
i naprawdę mam to gdzieś że pół Polski się śmieję może mi być tylko żal ludzi którzy bez mrugnięcia okiem godzą się uczestniczyć w tej farsie którą jest polska piłka nożna...
znajdzcie dowody to wtedy pogadamy !!!!!!!!!!!!
skoro "pół Polski się z nas śmieje" to co robi druga połowa?
PODZIWIA I UWIELBIA
czego wszystkim PASIAKOM, również sobie życzę
Wiadomość zmieniona (09-06-04 18:56)
Generalnie to pozwolę sobie na dwa słowa do Was, kibiców Cracovii. Szczególnie jednak to forumowicza "Tacy dwaj"
W tym temacie pojawiło się sporo postów, które zawierają delikatnie mówiąc niedokładne:
1 Tacy dwaj: "fajne jest to forum Zagłębia Lubin: jeden temat tylko o naszym forum, wykasowywane wypowiedzi "nie po myśli" - cenzura jak za komuny"
Jestem moderatorem na Forum Zagłębia i to co piszesz to zwyczajne kłamstwo. Tak, kłamstwo. żaden post nie został usunięty tylko dlatego, że poglądy głoszone przez jego autora nie odpowiadają mi lub innemu z modów. Jeżeli natomiast Twoja (bo siebie chyba masz na myśli) wypowiedź zawieerała obelgi czy przekleństwa to tak, została wyrzucona. Na naszym forum wymagana jest elementarna kultura.
2 Neron: "Po meczu znowu kupionym przez zaglebie moze wybuchnac afera."
Poczekaj z ferowaniem wyroków do końca śledztwa PZPN i prokuratury. Co masz na myśli pisząc "znowu"? Jeśli postępowanie prokuratorskie nic nie wykaże to napiszesz że kupiliśmy prokuratora? Zapewne tak będzie.
3. Wardar: "...coz wyglada ze dysponujAC DODATKOWYMI milionaami na awans..."
Jasne. KGHM jest spółką, przepływ pieniędzy jest pod nadzorem wewnetrznym, zewnętrznym, prywatnym i państwowym. "Milionowe" dotacje dla klubu na kupowanie meczów? Szczerze wątpię. Sugerujesz, że kupilismy wszystkie wygrane mecze? 18? Z Wami też?
4. tomsq: "Tutaj zdjęcia których nigdzie nie znajdziecie :"
Ciekawe w jaki sposób zatem Ty je zdobyłeś? Zdjęcia wykonane przeze mnie ZAWSZE są do znalezienai na którejś ze stron:
www.zaglebie-lubin.pl lub www.zaglebie.org
Gdyby ktoś z Was życzył sobie fotki w wyższej rozdzielczości to proszę o maila:)
5. short: "na wasz temat napisala juz chyba kazda gazeta w tym kraju, ze mecz byl.."
Jasne. Na konferencji pomeczowej było tak na oko z sześciu dziennikarzy. Zatem pozostałe redakcje nieźle opanowały "ctrl+C, ctrl+V"
6. tacy dwaj - mój ulubieniec:) "tak dla przypomnienia:
23 kolejka - Tłoki - ZL 1:1 (wyrównanie w doliczonym czasie gry)
24 kolejka - ZL - Piast 1:0 (gol samobójczy w doliczonym czasie gry)
przemilczę: 27 kolejka - Polar - ZL 0:4 (ciąg artykułów o handlu punktami)
29 kolejka - Stasiak - ZL 0:1 (gol w 88 minucie z niesłusznego karnego)
33 kolejka - RKS - ZL 0:1 (gol w doliczonym czasie gry)"
Gol z Piastem? Kowalski strzelał z wolnego a Bodzioch stojąc plecami do bramki około 12 metrów przed linią bramkową zamierzonym uderzeniem wbił do niej pikę? Pół życia by trenował i pewnie by mu nie wyszło. Gdybyśmy kupili mecz to nie sądzę aby Bodzioch czekał z taką ekwilibrystyką, prościej było by bramkarzowi wpuścić karnego, którego strzelał Szczypkowski.
Dla niedowiarków filmik z bramką podeślę na maila, rozdzielczość 320x240, około 1Mb. Mój mail na dole posta.
A co powiesz na to:
kolejka 3 Cracovia-Ruch Chorzów 2:1 Giza 90 minuta
kolejka 7 Cracovia-Błękitni (anulowany) 3:2 Bania 89 minuta
kolejka 28 Crqcovia-Podbeskidzie 3:2 Świstak 90 minuta
Cracovia-Pogoń 2:2 Węgrzyn 90 minuta
??
Ja tam spisków nie wietrzę ale dla Ciebie pewnie to materiał do analizy.
Dodaj jeszcze wykartkowanie podstawowych graczy naszego zepołu w Jaworznie przed meczem z Cracovią przez ... sędziego z Krakowa. Archiwum X?
7. Na zakończenie Działacze z Radomska: "Zarząd RKS Fameg Radomsko skierował do PZPN wniosek o rozwiązanie kontraktów dotyczących profesjonalnego uprawiania piłki nożnej z winy zawodnika z Tomaszem Borkowskim, Rafałem Dopierałą, Bogdanem Jóźwiakiem, Radosławem Kowalczykiem, Zdzisławem Leszczyńskim, Arturem Prokopem oraz Mariuszem Unierzyskim. Powód ? całkowity brak zaangażowania w meczu z Zagłębiem Lubin i narażenie klubu na straty moralne i finansowe."
Zgadnijcie co po meczu Działacze z Radomska - nazwisk nie znam ale poznam na zdjęciu na przykład-mówili do piłkarzy z Lubina?
"Dlaczego tak późno strzeliliście bramkę?" Koniec cytatu. Bezpośrednio po meczu DzR mieli pretensje do sędziów, potem do swoich piłkarzy, potem do naszych. Kibice z Radomska z kolei do swoich piłkarzy, potem do DzR, potem do sędziów, potem do swoich piłkarzy, potem do DzR a na końcu do ludzi z Lubina co objawiło się zniszczoną szybą w autobusie Zagłębia.
Na koniec polecam jeszcze raz do poczytania post gościa z Radomska:
"To dzialacze z Radomska probuja, falszywymi zarzutami, "uwiarygodnic" sie w oczach publiki radomszczanskiej." Taka wypowiedź jednak do prasy czy tv nie trafi, mało sensacyjna jest, a i do Waszej spiskowej teorii dziejów jakos średnio pasuje...
Życzę sukcesu w ostatniej kolejce i wygranych baraży.
Tacy dwaj, zapraszam na forum Zagłębia, jak ktoś wytnie Twojego posta napisz do mnie na PM albo maila.
Pozdrawiam Krakusów.
JasioJasio
jasioski@wp.pl
Jasio,Jasio - a gdzie się podziały dwa post pisane przez niejakiego "miedziana magia", głoszące "mistrzostwo ostatnich minut".... jakoś ich odnaleźć nie mogę...
a nie było tam wulgaryzmów.... bo jeżeli klnę, to głownie na meczu i na naszych piłkarzy (oj mam na to świadków,mam)
uderz w stól, nożyce się odezwą...... czy ja coś sugeruję? Ja tylko przytoczyłem wasze wyniki z podaniem minut i okoliczności (tak jak i ty to zrobiłeś przed chwilą)... czemu przemilczałeś w swym podsumowaniu tego karnego w Ostrowcu? (dla ułatwienia ci odpowiedzi: trener opocznian Palik jest z Krakowa i bardzo jest emocjonalnie związany z Cracovią i stąd pewnie i jego komentarze po tym meczu)
a o kartkowaniu... pomijając moją prywatną opinię o braku "polityki kartkowej" w Cracovii, to powiedz mi która z kartek dla waszych zawodników w BB była choćby trochę naciągana, która niezasłużona... ja źrodłami nie dysponuję, więc chętnie poczytam
tacy dwaj nie w BB tylko w Jaworznie.
..no niech będzie - w Jaworznie - ale poza tym - gdzie te fakty, poddanie w wątpliwość tych kartek?
zgadzam się z kolegą jasiojasio, w ten sposób myśląc popadamy w paranaję. Załóżmy że będziecie mieli ciężki dzień i problemy z trafieniem do siatki w meczu z Jaworznem i szczęśliwie zdobędziecie bramkę w 89min meczu i co to będzie podstawa do tego żeby pisać że Cracovia ten mecz kupiła?? Mówicie że strzelamy bramki głównie w końcówkach meczy, popatrzcie na wyniki przytoczone przez jasiojasio, tylko że jakoś nikt u nas nie sugeruje że te wszystkie wymienione tam mecze kupiliście. Mówicie też często o Polarze, przypomnę wam tylko że przy okazji tej sprawy przewinęły sie oprócz Zagłębia też nazwy Cracovia i Szczakowianka między innymi tylko jak popatrzysz na wyniki Polaru w tej rundzie to trzeba się mocno natrudzić żeby znaleść mecz którego nie przegrali i to różnicą 3 bramek np. więc co cała liga kupiła mecze z Polarem z wami włącznie?? nie róbmy jaj kto jak kto ale Cracovia, Zagłębie czy Szczakowianka nie potrzebują przekrętów żeby wygrać z Polarem. Co do Radomska zaangażowanie zawodników a kupno meczu to nie zawsze rzeczy idące w parze. Taka jest niestety mentalność niektórych zawodników w naszym kraju. Jak wiecie większości z grających w tym meczu piłkarzom kończą się kontrakty i będą szukać szczęścia gdzie indziej więc po co nastawiać karku i narażać się na kontuzje w meczu dla nich o nic tymbardziej że wiedzieli że Zagłębie będzie gryzło trawe żeby zapewnić sobie już awans. Co do kupna to najbardziej dobitne są komentarze przytoczone prze jasiojasio a szczególnie komentarz kibica z Radomska a to o czymś chyba świadczy. Co do bramek w końcówkach to idąc dalej tym tropem popadniemy niedługo w paranoję taką że będziemy mogli wychodzić z meczu w 80min bo oba zespoły będą grać w dziada do końca meczu żeby czasem nie strzelić bramki w 88min bo zaraz cała Polska będzie krzyczeć że mecz sprzedany. To jest poprostu śmieszne. Jeszcze raz życzę powodzenia w meczu ze Szczakowianka
Człowieku wszystkie wymienione tam mecze to były mecze, o jakich Małe Zagłębie może tylko pomarzyć. Mecze walki cios za cios i to w zastraszającym tempie i agresji (czego o meczu Zagłębia Maluczkiego z RKS się powiedzieć nie da). Każdy kto te mecze oglądał nie pomyślał nawet o takich scenariuszach (w zupełnym przeciwieństwie do meczy Waszych) I nie bądź już na tyle bezczelny przypominając nasz mecz z Pogonią, bo taki a nie inny jego przebieg i wydźwięk i całe żyrogate, choć grały Pogoń i Cracovia, to wynik działalności innej instytucji z tej ligi, zgadnij kogo? I nie obrażaj tu niczyjej inteligencji, a tym bardziej swojej, takimi wpisami, bo zaczniemy przypuszczać że jakiś piękny umysł z Ciebie albo inny schizol.
Dla mnie jest kosa z Zagłębiem Lubin bez względu na wszystko inne. Za bezczelność i nieugiętość we wciskaniu kitu, dwulicowość i fałszywośc, chytrość i zazdrość, przekupstwo i chamstwo, niesportowość i megalomanie. Z resztą całościową ocenę tego wszystkiego chyba ładnie oddaje cytat trenera RKS po ostatnim meczu "takiego kur..stwa to jeszcze nigdy nie widziałem", odnosiło się to do piłkarzy RKS, ale wiadomo kto te kur.. wtedy wykorzystał i zapłacił za usługę - Wielkie Zagłębie!!
PS1 Celowo piszę Małe Zagłębie, bo mimo wszystko wielkie to jest jednak do tej pory sosnowieckie, na taki szacunek musicie jeszcze pracować wieki, a osotatnim sezonem to zbliżacie się do poziomu Resovii Cenowej Bomby, nie obrażając chyba nawet tu Resovii.
PS2 Przperaszam za ostry ton wypowiedzi i proszę o niekasowanie postu.
Tacy dwaj
Naszukałem się, bo nazwę złą podałeś:)
Cytat ze statystyk Forum Zagłębia Lubin:
miedzianamagia
[0% z całości / 0.00 postów dziennie]
Zawód:
Zainteresowania:
koniec cytatu.
Puściłem własnie do modów zapytanie o Twoje posty ja ich nie widziałem. Może już pojechałem do Radomska. Widziałem już gdzieś na Waszym forum takie sformułowanie (mistrzowie ostatnich minut)jak podałeś z malutką ale istotną zmianą. Jesli napisałeś tak jak u Was, to sam bym skasował...
"czemu przemilczałeś w swym podsumowaniu tego karnego w Ostrowcu?"
Nie mam w zwyczaju pisać o czymś, o czym nie mam pojęcia. Na tamtym meczu nie byłem, nie bedę więc zmyślał.
Ja też tylko przytoczyłem Wasze wyniki w końcówkach, dla równowagi. Mecz po to trwa 90 minut, żeby bramki zdobywać przez 90 minut. Dziwnym trafem kibice Cracovii prawo do takich zdarzeń zachowują dla Cracovii a odmawiają Zagłębiu. Ciekawe, nie sądzisz?
Moim zdaniem Radomsko było zwyczajnie słabe, może chcieli coś zamanifestować działaczom? Cała sprawa z kupowaniem jest wynikiem psychozy rozpętanej przez dzielnego redaktora Brzozowskiego z "Gazety". Po tym artykule (o Polarze) jakiekolwiek wyniki Zagłębia i tak byłyby "sprzedane" lub "kupione".
A jak już jesteście tacy skrupulatni, to dlaczego zapominacie, że w jednym rzędzie z Zagłębiem jako "kupców" postawiono też Cracovię i Pogoń o Tłokach nie wspomnę?
Jesli się jednak mylę,to sprawę oczywiście należy wyjaśnić i liczyć się ze wszelkimi konsekwencjami. Jeśli...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)