MooN - a w afryce murzynów (sorry: afroafrykańczyków) biją.... belka chłopie, belka a nie drzazga
-
-
ZAGLEBIE&RADOMSKO
Jeżeli chcecie to mogę komuś przesłać, aby udostępnił fragmenty meczu Radomsko - Zagłębie pokazane w Kurierze Sportowym, naprawdę jest się z czego pośmiać, fajny komenarz do tego.
mam nadzieje ze TERAZ PASY skorzystaja z Twojej oferty Jurek .. ile to zajmuje ?
Za PAP:
Radomsko oskarża swoich piłkarzy o sprzedanie meczu
Zarząd drugoligowego RKS Fameg Radomsko poprosił we wtorek Polski Związek Piłki Nożnej o wymierzenie kary sześciomiesięcznej bezwzględnej dyskwalifikacji siedmiu piłkarzom tego klubu i o zgodę na rozwiązanie z nimi kontraktów z winy zawodników.
Decyzja ta jest spowodowana brakiem zaangażowania zawodników w ostatnim meczu ligowym, przegranym 0:1 z Zagłębiem Lubin. Po spotkaniu kibice radomszczańskiej drużyny zarzucali piłkarzom RKS Fameg sprzedanie meczu.
"Zarząd wnioskuje do PZPN o wymierzenie kary sześciomiesięcznej bezwzględnej dyskwalifikacji Tomaszowi Borkowskiemu, Rafałowi Dopierale, Bogdanowi Jóźwiakowi, Radosławowi Kowalczykowi, Zdzisławowi Leszczyńskiemu, Arturowi Prokopowi i Mariuszowi Unierzyskiemu. Jednocześnie zarząd wnioskuje o rozwiązanie z tymi piłkarzami kontraktów z winy zawodników" - powiedział członek zarządu RKS Fameg, Jerzy Strzembosz.
Dodatkowo klub ukarał finansowo siedmiu wymienionych graczy oraz Jacka Berensztajna, Krzysztofa Kukulskiego, Dariusza Filipczaka i Krzysztofa Smolińskiego.
"Nie mogę mówić o wysokości kar, ale zapewniam, że są one dotkliwe" - dodał Strzembosz.
Mecz RKS Fameg - Zagłębie Lubin odbył się w niedzielę. W czasie całego meczu drużyna z Radomska nie oddała ani jednego celnego strzału na bramkę Zagłębia. Mecz ten zdecydował o awansie lubinian do ekstraklasy.
ale te dwa wklejone zdjęcia są komiczne :))))))))))))))))))))))))))))))
Ja myślę, że piłkarze Radomska próbowali założyć pułapkę ofsajdową, ale się nie udało:)))))))))))))))))))))))))))))))
Scooby_doo proponuję żebyć dokładnie zobaczył te 2 zdjęcia wklejone powyżej:))))))))))))
Czy dalej uważasz, że dziennikarze (nie tylko tych dwóch gazet co wymienileś) szukają sensacji, czy też może ukazują prawdę. Prezes Radomska chyba też nie wie co mówi, prawda?:))) a ci kibice oszukani przez własnych piłkarzy chcieli ich pobić tylko tak dla zasady:))) No ale przecież jak to sam stwierdzileś - piłkarze Radomska mieli prawo sprzedać ten mecz ponieważ juz o nic nie grali, bo chyba po obejrzeniu tych dwóch zdjęć nie twierdzisz, że brak motywacji był wynikiem tego, że w sekundzie piłkarze Radomska "zapadli się pod ziemię" a dzięki temu Zagłebie zdobyło "złotego", upragnionego gola:)))
Darujcie sobie zatem wszelkie wpisy tutaj na forum bo to po prostu wstyd, po takim oszutwie wypada tylko milczeć i jeszcze raz milczeć......
a pzpn nauczony doświadczeniem Szczakowianki (nie teraz ale za rok, dwa beda musili wypłacić im niebotyczne odszkodowanie - ale wtedy michasia l. już nie będzie) zwinie uszy po sobie, bo "NIE MA DOWODÓW"... a czy jak włoski związek wywalał z Serie A Milan (klub - leganda) to miał niezbite dowody...
ale lepiej siedzieć cicho... michaś l. i tak za 3 miesiące stanie się legendą polskiej piłki nożnej, ziszczą się jego marzenia - będzie NAJDŁUŻEJ SPRAWUJĄCYM FUNKCJE PREZESA PZPN W OKRESIE POWOJENNYM
no i kurcze, tedy droga wlasnie. Widać, że są pozadni ludzie, ktorzy chca normalnosc w piłce. I super ze jest ich coraz wiecej. Kupa mosci panowie, kupa na nich tylko!!!! brawa dla dzialaczy RKS!!!!!
Prosze was tylko nie kasujcie tego psta.
Mam pytanie. Nas oskarżacie o kupowanie meczy a dlaczego nikt nie pisze ze ze Szczakowianką macie zagwarantowane 3 pkt ? Przyznam wam racje to bardzo dziwne że my wygrywamy mecze w 90 min ale zobaczymy jak będzie u was w piątek.
Nawet bezczelność winna mieć swoje granice, panie siwylubin.
Gramy u siebie, mamy silną drużynę, która u siebie praktycznie wszystko wygrywa... No fakt. Zdobycie 3 punktów będzie ewidentnym przykładem kupienia meczu. W Gorzycach też kupiliśmy. Solnica miał sobie strzelić w końcówce samobójczą bramkę (zgadnij siwy jak wpadliśmy na ten pomysł!) , ale pomyliły mu się bramki! Było słychać w radiu, że trener krzyczał: "nie w te stronę!!!". Partnerzy próbowali go dogonić, ale... stało się.
Wiesz, ja się własnie dowiedziałem, że Legia kupiła mecz z Widzewem! Zobaczysz, wygrają warszawioki! Aha! Groclin tez kupił ze Świtem! TYlko nie mów w PZPNie, bo to nic nie da!
No i zapomniałbym! Wisła też kupiła mecz z Polonią! Popatrz jak łatwo grać w bukmacherkę! Leć do kolektury póki czas!
A w czasie kiedy ja to piszałem, miedziowi nadal świętowali awans do ekstraklasy, dumni ze swej uczciwej, bohaterskiej postawy, a świstak nadal zawija...
Wiadomość zmieniona (08-06-04 19:55)
"Szanowni Państwo!!!
Jestem oburzony tym co wyprawiaja dzialacze z Radomska. Bylem obecny na w/w spotkaniu i nie mam jednoznacznych podstaw by, negatywnie, oceniac, w kwestiach moralnych, ten mecz. To dzialacze z Radomska probuja, falszywymi zarzutami, "uwiarygodnic" sie w oczach publiki radomszczanskiej. Kibice z tego miasta bowiem, swoje pretensje, wyrazaja w odniesieniu do postawy druzyny, dzialan wladz klubu za ostatnim okresie (bodajze od meczu z LKS). Spotkanie z zaglebiem to w zasadzie byla tylko kropka nad przyslowiowym i. Czy koniecznie, za brak zaangazowania, "wine" musi ponosic druzyna gosci. Brak jakichkolwiek dowodow i jawne oskarzenia pod adresem Zagalebia to czyste pomowienia!!! Pilkarzom Radomska, w wiekszosci, koncza sie kontrakty. zapewne odejda z tego klubu. Dzialacze zas beda nadal funkcjonowac w miescie, klubie stad zapewne ta chec przypodobania sie opinii publicznej. W moim odczuciu jest to zwykla gra ze strony wladz Radomska i proba "odczernienia" sie, z zarzutow, na ktore pracuja od dluzszego okresu.
Z powazaniem
Mariusz Janiszewski"
siwylubin napisał(a):
> Przyznam wam racje to bardzo dziwne że my wygrywamy mecze w 90
> min ale zobaczymy jak będzie u was w piątek.
>
Szczerze gratuluję obiektywizmu, bo naprawdę nie spodziewałem sie tego po żadnym z Was. Jesteś bowiem pierwszym kibicem Zagłębia, który stwierdził, że te wszystkie mecze Zagłębia były dziwne. Naprawdę jestem w szoku:))))))))))))))))
Bardzo bym się zdziwił gdyby ten historyczny post został skasowany:)))))))
TZL - jesteś śmieszny, żyj dalej w urojonym świecie.....
Aha - gratuluję awansu za pieniążki pajacu....
RKS Radomsko rozważa oddanie kibicom pieniędzy za mecz z Zagłębiem Lubin.
===
Kary w Radomsku
Zarząd RKS Fameg Radomsko skierował do PZPN wniosek o rozwiązanie kontraktów dotyczących profesjonalnego uprawiania piłki nożnej z winy zawodnika z Tomaszem Borkowskim, Rafałem Dopierałą, Bogdanem Jóźwiakiem, Radosławem Kowalczykiem, Zdzisławem Leszczyńskim, Arturem Prokopem oraz Mariuszem Unierzyskim. Powód – całkowity brak zaangażowania w meczu z Zagłębiem Lubin i narażenie klubu na straty moralne i finansowe.
Ponadto do Polskiego Związku Piłki Nożnej skierowano jeszcze dwa wnioski. Pierwszy dotyczy dyscyplinarnego zawieszenia na 6 miesięcy wymienionych zawodników, kara obowiązywałaby od 9 czerwca, oraz wymierzenia im kar finansowych. Listę zawodników, którzy powinni zapłacić kary, rozszerzono o Jacka Berensztajna, Krzysztofa Kukulskiego, Jarosława Latę, Dariusza Filipczaka, Artura Kowalskiego i Dariusza Smolińskiego. Wysokości kar są uzależnione od funkcji pełnionych w drużynie i stopnia zaangażowania w meczu z Zagłębiem.
[b]Decyzje takie zarząd podjął po obejrzeniu kasety wideo z zapisem przegranego 0:1 meczu z Zagłębiem Lubin oraz rozmowach z trenerami[/b]. – Uważam, że takie kary są adekwatne do tego, co wydarzyło się w niedzielę podczas meczu z Zagłębiem Lubin – stwierdził krótko Jerzy Strzembosz, rzecznik prasowy klubu, który jednocześnie jako członek zarządu wystąpił o zwołanie nadzwyczajnego posiedzenia zarządu.
Jerzy Strzembosz przyznał także, że [b]do prezesa RKS Janusza Śliwakowskiego trafi także sugestia o ewentualnym zwrocie kibicom pieniędzy za bilety kupione na niedzielny mecz[/b].
Przypomnijmy, że RKS Radomsko przegrał u siebie, w kontrowersyjnych okolicznościach, 0:1. Zespół z Lubina strzelił bramkę w 93 minucie.
Źródło: (jd) - Dziennik Łódzki
Tacy Dwaj - nie belka... nie drzazga... CHodzi mi o to, ze w CALEJ polskiej pilce zle sie dzieje.. Polozysz glowe pod topor ze wszystkie druzyny z czolowki 2 ligi graly czysto? Ja niestety nie. I nie chodzi tu tylko o Zaglebie. Chodzi o wszystkie druzyny walczace o awans. Gole w ostatnich minutach meczu, kartkowanie zawodnikow przed spotkaniami waznymi dla ukladu tabeli. To juz niestety norma!
Ktos jako dowod kupowania podal mecz z Piastem. Eh, byliscie na tym meczu? Coz, tak jakos wyszlo ze bywam na niemalze kazdym meczu Zaglebia.. w Radomsku tez bylem. A wracajac do Piasta - to bramka czysty przypadek. Pilka uderzona zza pola karnego odbila sie od obroncy i zaskoczyla bramkarza. Po prostu zwykly "rykoszet" - bramka jakich pada wiele. Skoro byly przypuszczenia kupowania meczow przez Zagłębie - czemu PZPN ine wysylal na nie swoich ludzi? Inna sprawa, ze jeśli jedni sprzedali to drudzy kupili, więc jeśli karać to obydwa kluby czy osoby z tym bezpośrenio związane. Jeśli natomiast nie udwowodni się nikomu winy to należy domagać się zadośćuczynienia za zniesławienie i totalne zmieszanie z błotem dobrego imienia klubu.
Co do spotkania w Radomsku - przypominalo mi je wczoraj spotkanie Lecha z Polkowicami - mialo podobny przebieg - ataki gosci, nieudolna gra gospodarzy. Czy mecz byl czysty - nie powiem ani tak, ani nie. Jak dotychczas w polskim prawie nie karze sie za przypuszczenia i oskarzenia. Jak by tak bylo - pol naszego kraju siedzialo by w pace. Kara dla bramkarza RKS jest przynajmniej dziwna - o ile zarzucono reszcie pilkarzy neiczysta gre. To ich goalkeeper wyciagnal chyba z 5 stuprocentowych sytuacji! Radomsko zagralo naprawde bardzo slaby mecz. Bylem rowniez na konferencji prasowej - pan Strzembosz (rzecznik i dzialacz RKS) podal sie na niej do dymisji, po czym jak widac teraz daj karty polkarzom. W Radomsku atmosfera wokol pilki od dluzszego czasu byla "dziwna". Powtorze jescze raz - nie wiem, czy mecz zostal ustawiony. Ale rownie dobrze dzialacze radomszczanskiego klubu mogli chciec oczyscic sie z zarzutow gorszej postawy calego klubu - i znalezli kozlow ofiarnych.
Wydaje mi sie ze to wszystko co dzieje sie teraz, jest po czesci efektem artykulow pewnego dziennikarza Gazety Wyborczej... Pomowienia, plotki etc. Jedankze jescze raz powtorze - jezeli mecz byl ustawiony - surowe konsekwencje powinny zostac wyciagniete. Choc kupic 7 meczow z rzedu bez straty bramki...
Nie mniej jednak pozdrawiam, i zycze barazu z Polkowicami. Po tym, co wczoraj widzialem, za rok znow bedziemy mogli zagrac z Cracovia, tyle ze w 1 lidze. Miejmy nadzieje, ze wowczas do tego meczu nikt nie bedzie mial jakichkolwiek podejrzen.
Pozdrawiam z Lubina :)
Ps. Teoria spiskowa Janka T.:
Groclin Grodzisk 3:1 (2:0) Świt Nowy Dwór
Górnik Polkowice 0:2 (0:0) Lech Poznań
Wiadomość zmieniona (09-06-04 08:25)
tak dla przypomnienia:
23 kolejka - Tłoki - ZL 1:1 (wyrównanie w doliczonym czasie gry)
24 kolejka - ZL - Piast 1:0 (gol samobójczy w doliczonym czasie gry)
przemilczę: 27 kolejka - Polar - ZL 0:4 (ciąg artykułów o handlu punktami)
29 kolejka - Stasiak - ZL 0:1 (gol w 88 minucie z niesłusznego karnego)
33 kolejka - RKS - ZL 0:1 (gol w doliczonym czasie gry)
same przypadki!
tak w woli scisłości to bramka w meczu z piastem padla w 88min po rzucie wolnym i rykoszecie od obrońcy piasta, nie wiesz dokładnie to nie pier... bzdetów i nie wkur...... ludzi. WIELKIE ZAGŁĘBIE POWRACA!!! a tak apropo odwiedziłem kilka forów i w kilku postach zauważyłem coś o was, pół Polski się z was śmieje uważając wasze forum za forum "płaczków" skupcie się lepiej na meczu ze Szczakowianką bo w inny sposób napewno nie awansujecie, a kto jest tak naprawdę lepszy to się okaże jak zagramy mecze już w 1 lidze:)
Nie jesteś u siebie na forum, więc nie mów nam co mamy pisać itd...Nie podoba się to nie wchodź tutaj i koniec....Po takiej farsie z Radomskiem powinien każdy z was milczeć....Bezczelność też ma swoje granice....
hmm czy płaczków?
Ja się wypowiedziałem w temacie o Zagłębiu chyba był to jeden z pierwszych moich postów na temat handlowania punktami - po prostu zagłębie przekroczyło pewną granicę przyzwoitości - ja wiem że tak jest w całej piłce - dlatego zresztą wolę hokej gdzie te zjawiska są rzadsze - Piłka jest brudna i kryminogenna na poziomie działaczy... I dla mnie bronienie się i wmawianie bzdur jak tutaj robią zagłębiacy po tak jawnym przekręcie jest po prostu żenujące...
Wielkie Zagłebie - brzmi to naprawdę śmiesznie w obliczu meczu z RKS Radomsko...
Pół Polski się z nas śmieje?
i naprawdę mam to gdzieś że pół Polski się śmieję może mi być tylko żal ludzi którzy bez mrugnięcia okiem godzą się uczestniczyć w tej farsie którą jest polska piłka nożna...
znajdzcie dowody to wtedy pogadamy !!!!!!!!!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)