Niestety chyba wykrakałem pisząc:"Bandyci z Reymonta! Kto będzie następny! Piłkarki ręczne Cracovii!..."
Nie przypuszczałem jednak, że tak szybko nastąpi bandycki napad na zawodnika Cracovii!
Marcin trzymaj się -jesteśmy z Tobą!!!!
-
-
Radio Kraków o napadzie na Wielickiej
Pastor: oczywiście chodzi nam o dwie różne rzeczy. Oni na nas 'Żydy' proszę bardzo, myśmy to kupili i jest OK. Brzydkie wyrazy, które się kropkuje na tym formu, to element folkloru kibicowskiego; nie lubię, ale trudno. Natomiast te krzyki, które zacytowałem, są wprost nazistowskie, a nie kibicowskie. To poważna sprawa.
Podobnie poważną sprawą jest bandycki napad rabunkowy, a z punktu widzenia kibicowskiego honoru przebieranie się za fanów konkurencyjnego klubu to szczyt.
W tym wypadku właśnie o honor chodzi, bo ktoś go chyba nie ma. Jeżeli "Stowarzyszenie Kibiców Wisły" będzie milczeć, to część tego łajna spadnie na nich.
Jest jeszcze druga strona medalu: czy nie boimy się protestować, bo wiemy, że z naszej strony też jest bydło, i nie wiadomo, czy za chwilę ktoś z kiboli Craxy nie wystrzeli z czymś jeszcze gorszym? No więc ja uważam, że u siebie też powinniśmy próbować zrobić porządek. Było kilka tematów w tej sprawie na tym forum, większość wypowiadała się przeciwko chamstwu, ale czy nie jest tak, że 'milcząca większość' jest dumna z naszych huliganów (podobnie jak - chyba - sam profesor F.?).
Okrzyk 'Cracovia was zabije' nie jest śmieszny: na nowohuckich osiedlach zbierają krew dla ofiary takich, którzy to chcieli wprowadzić w czyn. A rok temu udało im się...
tym wszystkim ktrzy wierza w uczciwa policje chce powiedzieć , ze w marcu w Białymstoku po meczu z Arka Gdynia to białostoccy funkcjonariusze prewencji "wystawili" nas bojówce Jagiellonii ...
tak wiec bardzo prosze o wyluzowanie i nie oczekiwanie , ze policja coś z tym zrobi ...
po prostu to im nie na reke aby "swoimi" sie zajmowac ...
i tyle ...
Pastor hokejem sie nie interesuje, jestem tylko w tym miejscu tymczasowo.
-Robert- Ty chyba nie wierzysz w to co piszesz ?
Bez komentarza.
gangsta,sora ale czy ty k.urwa nie widzisz roznicy miedzy "oszyciem" z flagi czy szala drugiego chuligana czy ultrasa a napadem(tak,napadem) na trenera!?
To jest k.urwa przestepstwo.
Nie chce dokladnie komentowac napasci na Makiego,bo tu jeszcze nie wiadomo "sympatycy" ktorej druzyny to zrobili,ale patrzac na przypadek trenera Jończyka,odpowiedz narzuca sie sama,czyz nie?
Jak jest różnica między napadem na bezbronnego trenera a wbiciem siekiery w plecy niewinnego chłopaka?
a co myślicie o wywieszeniu przez kibiców Cracovii 170 szalików zrabowanych podczas napadu na stoisko z pamiątkami w prokocimskim TESCO ?
[i]Nie chce dokladnie komentowac napasci na Makiego,bo tu jeszcze nie wiadomo "sympatycy" ktorej druzyny to zrobili,ale patrzac na przypadek trenera Jończyka,odpowiedz narzuca sie sama,czyz nie?[/i]
nie od dzis wiadomo że za wszystkie cierpienia Cracovii odpowiada Wisła choćby nie zawiniła ;)
Wiadomość zmieniona (05-10-04 15:23)
Zgadzam się dodo64 - żadna. Choć odróżniam zabójstwo lub pobicie od napadu rabunkowego.
Rozumiem, że dodo64 włączasz się do dyskusji jako obrońca kolegów?
Klaros!To źle rozumiesz.Różnica pomiędzy napaścią na bezbronnego kibica(nie ważne jakiej drużyny) , napaścią na trenera (choćby był z Cracovii) czy atakiem na Szymkowiaka w Careofurze jest żadna.A bandytów(nie ważne z której strony Błoń) nie zamierzam bronić.
I w tym wypadku możemy sobie graby podać! (nie piszę łapy, bo byś się jeszcze obraził) :)))))))))
Do listy wydarzeń wskazanych w Twoim (duże "T" - zwracam uwagę) poście dodałbym jednak atak na T.Księżyca (kiedy jeszcze grał u nas) - tak dla równowagi.
A i jeszcze kilka wydarzeń by się znalazło, ale rozumiem, że nie o licytację tu chodzi...
Może więc ująć to tak:
"Różnica pomiędzy napaścią na bezbronnego kibica (nie ważne jakiej drużyny), napaścią na trenera (nieważne z jakiego klubu) czy atakiem na piłkarza (nieważne jakiego klubu) jest żadna."
Wchodzisz w taki "protokół rozbieżności"?
pietrucha a skąd wiesz czy to Cracovia zajebała te szale to że stało się to na Prokocimiu nie oznacza że to nie wasi zajebali tego, w ogóle nie ma na to dowodów więc sprawe uważam za zamkniętą a jak nie to możemy się policytować tylko sobie przypomnij bodajże 99 kiedy stał budynek klubowy i ojebano sklepik będący w nim no i nagle ta liczba tescowych szali z 80 na 170 wzrosła hehe ach ta propaganda.
zwislacki Kraków ...
ja nie musze wierzyc w to co pisze ...
ja tam byłem ...
a całkiem niedawno wypłynęły na jaw pewne sprawy ktore jak sie okazało potwierdziły nasze przypuszczenia ...
Robercik nie wierzy w to co pisze...
On tylko chce aby inni uwierzyli.
:)))))))))))))))))))))))))))))))
Propaganda niech trwa!
Robert, wiem że tam byles, to wie cała Polska :)
Tylko smieszy mnie to, ze na necie jestes taki kozak, a w rzeczywistosci, gdy kroili Wam flage zupelnie innym glosem spiewales.
na necie nie jestem żaden kozak bo nie jestem hoolsem i nie wypowiadam sie na te tematy co bez problemu mozesz sobie sprawdzić np. na tym forum ...
do sprawy wrociłem bo jak wczesniej pisałem wyszły na jaw pewne szczegóły tamtych wydarzeń ...
nie zamierzam prowadzic dalszej polemiki w tej kwestii bo jak było to ci co powinni wiedziec wiedza ...
:D
a watek ten zgoła o czym innym traktuje ...
ja napisałem tylko paru moim naiwnym kolegom prawdę o policji ...
over ...
:-)
ej a może by tak z okazji derbów u nas na wiosnę
spalić w trakcie meczu ich stadion
to bybłby efekt...
było by to piękne :))))))
Robert, po co sie ubekom tlumaczysz.
Redakcja sportowa RK jest żenująca. Aż dziwnie, że nic jeszcze z tym nie zrobiono. To banda ubeków.
Jake Blues,
Tłumaczą się winni...
I nie zapomnij, że Robercik nie tłumaczy się nam on kaja się przed Wami...
:)))))))))))))
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)