Gdzie mozna sprawdzic jaka ocene sedzia dostal?
-
-
Sedzia! co??? Ty wiesz co!!!!!!!!
Ja mam pomysł. Mam nagrany mecz na divixie. Powycinam z niego kontrowersyjne sytuację i będziemy zasypywać mailami PZPN, co wy na to ?
No , prosze poraz kolejny powiedzenie "punkt widzenia , zalezy od punkt siedzenia ;) sie potwierdza .
Powiedzcie krakuski , dlaczego nie pamietacie o faulu Bojarskiego( na początku meczu) na Matlaku za który powinien dostac żołta kartke, potem wymuszenie karnego po czystym!!! wślizgu Łabedzkiego i czerwo gotowe.
Meczyk w niezłym tempie , My jesteśmy coraz bliżej 1 ligi , Wy no cóż ..zobaczymy
POGOŃ TO MY !!!!
sposob podyktowania jedenastki dla Pasow byl szokujacy - koles ewidentnie nie wiedzial co zrobic - pokazywal reka nie 11 metrow, ale piatke!!! liniowy stanal tak, jak liniowy ma sie ustawiac do karnych (byl pewny ze jest karny, no bo niby co mialo byc) i skurwysyn nie mial wyjscia!! Kartka dla Bojara po to, by pokazac, ze 2 raz juz bedzie wiedzial, jak wybrnac :-)
poza tym pelna kontrola wydarzen - przerywanie dobrze zaczynajacych sie akcji (w pierwszej polowie piekny przerzut na lewo do Bastera, sytuacja praktycznie jeden na jednego obronce, a sedzia przerywa gre pokazujac ze wybicie wolnego nastapilo z "ruchomej" pilki!! innym razem, niby ze zlego miejsca. i tak sie kreci walki.
Skład sędziowski mógł zostać zmieniony z prostego powodu - ostatnich kilka z rzędu meczów na torze kolarskim obfitowało w czerwone kartki dla gości itp sytuacje.
Dlaczego piłkarze Pogoni mniej protestowali po decyzjach sedziego? Otóż to jest doświadczenie - po co narażać się na kartki za pyskówki w ważnym meczu... trzeba zacisnąć zęby i grać, a nie mielić ozorem!
A, i jeszcze jedno - chciałbym za pośrednictwem tego forum pogratulować Wiśle Kraków tytułu Mistrza Polski. Gratuluje.
Czy wy uzywacie glowy, gdyby sedzia byl kupiony nigdy w zyciu nie gwizdnalby karnego dla was. W tym okresie gry troche siedliscie i byliscie pogodzeni z porazka, dopiero po karnym sie ozywiliscie. A karny byl watpliwy, i troche dziwne ze glowny bedac blizej niz liniowy posluchal sie jego interpetacji..
Maniek forum pomyliles, wiesz?
Moja ocena sytuacji jest taka:
1.Faul na Banii był ale z pozycji sędziego ciężko było to zauważyć i nie dziwię się, że nie zdecydował się podyktować karnego.
2.Sytuacja z Przytułą w polu karnym była taka, że sędzia mógł ale nie musiał podyktować karnego. Fifty-fifty. Ostatecznie wskazał na wapno i żadna z drużyn nie powinna mieć pretensji.
3.Spalonego przy drugiej bramce dla Pogoni nie było.
4.Kartka dla Bojarskiego była niesłuszna.
5.Kartkę dla Węgrzyna sędzia mógł sobie podarować.
Generalnie sędzia nie wypaczył wyniku meczu aczkolwiek pan Żyro jest sędzią na dzień dzisiejszy przeciętnym i ciężko wywróżyć mu karierę międzynarodową.
Doping na Waszym stadionie był świetny, zwłaszcza jak cały stadion skandował CRACOVIA!!! CRACOVIA!!! Tym niemniej dalibyście sobie spokój z okrzykami typu wyp....alaj itp. Także te napisy typu: Nigdy nie zejdziemy na psy; są prymitywne i mało oryginalne.
Życzę powodzenia w walce o ekstraklasę.
Jeden błąd na pewno ten cwel zrobił, a mianowicie:
przy wyprowadzaniu piłki przez Pasy zawodnik Pogoni
zatrzymał piłkę ręką za co powinien otrzymać żółtą kartkę gdyż
było to zagranie umyślne i przerwało akcję.
To że miał już jedną dałoby w sumie czerwoną.
Około 3-4 min później Pogoń zdobyła 2 gola
kto wie czy również grając w 10- ciu by go zdobyli
Tak więc ten błąd mógł wpłynąć zasadniczo na przebieg meczu.
Je jeszcze raz namawiam do pisania do PZPN. To, co ten sędzia wyprawiał to wołało o pomstę do nieba. Ktoś taki nie ma prawa sędziowania meczu piłkarskiego. Jestem pewien, że przy bramce na 2-1 karnego nie był, ale powtarzam jeszcze raz - zaskoczyła mnie różnica zdań między liniowym i głównym. Przy faulu na Bojarskim liniowy też pokazywał FAUL. Siedziałem z tamtej strony i widziałem to dokładnie. W tym przypadku oraz po faulu na Przytule to był atak na nogi zawodnika bez piłki (przepisy!). Przytuła już nic by nie zdziałał i wyraźnie szedł na karnego, ale faul był! Boczny nie miał nawet chwilowych wątpliwości!
Gramy dalej CRACOVIA!
Sędzia okazał się kompletnym sprzedawczykiem i parówą!Nie mówię tego jako kibic Cracovii gdyż jestem z mazur i kibicuję swojemu KKSowi GRANICA KĘTRZYN!Piszę to dlatego ponieważ uważam że to CRACOVIA była lepszym zespołem i to jej należało się zwycięstwo!No ale cóż sędzia to cwel i odebrał wam to upragnione zwycięstwo!
POZDRAWIAM!
...szkoda,że nie sklepaliscie maski piepszonemu sprzedawczykowi :)!
karny na Przytule CHYBA byl,pewny nie jestem bo jednak troche teatrzyku tam bylo.Przytula prubowal sie jeszcze pare razy przewracac,podobnie jak Bojarski(ten to nawet udawac nie potrafi).przy takich warunkach atmosferycznych(deszcz,sliska murawa,pilka) MUSOWO nalezalo STRZELAC z dystansu,a wasi pilkarze woleli sie przewracac.bramka Kazka wpadla tez w bardzo dziwnych okolicznosciach bo dosrodkowanie bylo tak blisko,ze Wyparlo powinien latwo pilke zlapac lub wybic a jakby sie przewrocil to by byl wolny bo bylo to w jego polu.tymczasem Wyparlo podskoczyl w bramce i nie wykonal zadnego ruchu.w ogole smiesznie to wygladalo:D
faktycznie sedzia popelnil kilka bledow ale tak jest zawsze,choc byc moze byly to tylko pozornie niewinne bledy.
co do karnego na Bani to zgadzam sie z Rykoszetem.
co do tego przewracania sie o ktorym wspomnialem na poczatku to w 1szej polowie wasi co chwile lezeli:D co tylko ktorys dostal pilke to lezal:D Pogon grala ostro ale pilkarzykow to chyba delikatnych macie:D(poza Kazkiem oczywiscie)
parodn ze tak chaotycznie;-))
milicje nam przeszkodziła ale coś chyba wyłapał
spalony przy 2:1 był, ale nie Kaźmierczak!
szczegółowo opisał to nieco wyżej TD
sędzia powinien odgwizdać spalonego chwilę wcześniej
Vasago napisał:
> Mój ojciec oglądał mecz w TV i powiedział, że sędzia był słaby,
> ale na pewno nie wypaczył wyniku meczu. Nie popełnił błędów,
> które by zadecydowały o wyniku meczu, tzn. nieodyktowanie
> karnego - o co kibice mieli pretensje ze 2 razy, spalonego przy
> drugiej bramce Pogoni podobno tez nie było. Sporo tez kibiców
> mialo pretensje, ze sędzia skończył mecz w 91 minucie, ale nikt
> nie zauwazył, że właśnie w tej 91 minucie zegar się zatrzymał.
> Nie mam zamiaru bronić sędziego, po prostu staram się być
> obiektywnym....Na pewno jednak jutro o 9.30 oglądnę powtórke na
> Polsacie i wtedy będę mógł sam ocenić sędziowanie w dzisiejszym
> meczu. Póki co wierzę ojcu, który oglądał mecz w TV, gdzie
> każdą sytuację można bezbłędnie ocenić.
Po oglądnieciu retransmisji wycofuję się z tego co napisałem powyżej (jeszcze wczoraj). Nie wiem jak mój tato oglądał ten mecz. Oglądajac mecz spisywałem wszystkie błędy arbitra, a więc:
- 6 min - ewidentny faul na Świstaku kwalifikujący się do pokazania żółtej kartki - sędzia jednak nie reaguje,
- 13 min. - faul na Baranie - sędzia nie reaguje,
- 21 min - jedyny błąd na niekorzyść Pogoni - Bojar za starcie w środku z zawodnikiem Pogoni powinien otrzymać żółtą kartkę,
- 39 min - powinna być żółta kartka dla Moskalwiczu, za faul na Skrzyni (atak oburącz),
Wszystkie te sytuacje nie miały wpływu na wynik meczu, jedziemy jednak dalej:
41 min - Bojarski przytrzymywany za koszulkę pada w polu karnym - była to sytuacja z gatunku: "mógł gwizdnąć, ale nie musiał",
45 min - ewidentny rzut karny za faul na Bani - zawodni strzela po czym za chwilę zostaje kopnięty w głowę a piłka dalej jest w boisku. Mimo że zagranie było przypadkowe to jednak brutalne i moim zdaniem zawodnikowi Pogoni należała się conajmniej żółta kartka (np. nie raz ktoś próbuje robić wslizg nie trafiając w piłkę i otrzymuje żółtą kartkę mimo że faul nie był zamierzony)
Z TYCH DWÓCH SYTUACJI POWINIEN BYĆ Z PEWNOŚCIĄ PODYKTOWANY 1 RZUT KARNY
W drugiej połowie było znacznie lepiej, ale skoro udało się ustawić mecz w pierwszej to wystarczy, poza tym nie można zbyt przeginać. 3 błędy jednak dostrzegłem:
77 min - żółta kartka dla Bojara - karnego owszem nie było bo wślizg był prawidłowy, ale ta kartka za co???
79 min - faul na Przytule 2 metry przed polem karnym - boczny sygnalizuje faul, a główny ma to w dupie,
90 min - żółta kartka dla Węgrzyna za wybiegnięcie poza boisko. Od dawna za takie przewinienia nie kara się zawodników kartkami. Jeżeli jednak pokazał naszemu zółtą kartkę to powinien być konsekwentny i pokazać kartki zawodnikom z ławki rezerwowych Pogoni, którzy po zdobytym golu wbiegli na boisko (to tez jest zabronione).
Czy było to jednak drukowanie, czy też sędzia był słaby??? Dużo daje do myślenia sytuacja z rzutem karnym, jak słusznie stwierdził Jake Blues - wygladało na to, że faktycznie kombinował by go nie podyktować. Słowa uznania dla sędziego bocznego, który zarówno w tym przypadku, jak i póxniej po faulu na Przytule ośmieszył głównego.
ja uważam że emcz był sędziowany ze wskazaniem na PASY
Vasago
jak zobaczylem co zrobil w polu karnym Bojarski(41 minuta)to myslalem, ze padne ze smiechu.koles udawal i to jeszcze tak nie udolnie,ze powinien kartke dostac.skoro byl ciagniety za koszulke to dlaczego przewrocil sie w zupelnie inna strone? :D
45 min-faul na Bani,zgadzam sie
77 min-tutaj kartki raczej nie powinno byc (powinna byc wczesniej-41)
90 min-ten przepis wprowadzono chyba na nowo bo podczas naszego meczu w Wieliczce sedzie rowniez ukaral naszego zawodnika za podbiegniecie do sektora.przepis co tu duzo gadac-POPIERDOLONY.
zgadzam sie z tym,ze skoro Kazek dostal kartke to pilkarze Pogoni rowniez powinni ja dostac.
sędzia huj i tyle
mimo przeciwność losu i tak awansujemy
Remian napisał(a):
> ja uważam że emcz był sędziowany ze wskazaniem na PASY
>
A o jaki mecz Ci chodzi???
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)