obs:jak coś to Ty dzwoń do Karvina,a Gosia i Jizah niech dzwonią do mnie:))
-
-
Cracovia - ŁKS (zakaz dla kibiców)
Telefon mam. GG straciłem, bo miałem niezamierzony format c: . Na pewno będę w Krakowie, to dam znać! :)
hehe ja mam w kolekcji szal łączony CRACOVIA><ŁÓSZKI KS - bardzo stary :)
Obs dzięki za pozdrowienia, czekam na telefon więc - tym razem się nie wywiniesz łatwo;-)))
masz dalej ten sam numer GG?
mój jest w profilu - jakby co odezwij się do mnie
pozdrowienia!
ŁKS- dzięki za walkę i wynik w meczu z Radomskiem!
Czekamy na was w Krakowie!
Pewnie że przyjada pzpn i milicja myslą że jak zrobia zakazy to chuligani przestana sie awanturować a jest dosłownie odwrotnie . Moga Nas w d..e pocałować i tak ŁKS do Nas wejdzie czy sie to tym gejom podoba czy nie.Zapraszamy wszystkich Ełkaesiaków
numer gg mam inny zaraz Ci sms-em prześlę...
LKS MOZE BYC ALE rESOVIA STOP!:)BO MOZE BYC GRUBA LIPA
No chyba Resovia sama dobrze rozumie, ze wyprawianie sie na nasz mecz po tym, co zrobili z Arkiem i Lukaszem nie jest najmadrzejszym pomyslem...:> Ale sam LKS - jak najbardziej!
Jak będzie z kibicami ŁKS - nie wiadomo. Bo Zarząd ŁKS nie daje za wygraną. PAP donosi :
===
Zarząd ŁKS zamierza złożyć doniesienie na Rogalę
Działacze ŁKS zamierzają złożyć doniesienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa przez prezesa Ruchu Chorzów Krystiana Rogalę. Zarząd ŁKS zarzuca Rogali sfałszowanie kasety z zapisem zajść w czasie przerwanego przez chuliganów meczu 2. ligi piłki nożnej Ruch - ŁKS.
Rzecznik prasowy ŁKS Jarosław Papis powiedział w poniedziałek, że zdaniem zarządu łódzkiego klubu kaseta przedstawiona przez Ruch w czasie czwartkowego posiedzenia wydziału dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej była spreparowana.
-Na tej kasecie było widać tylko starcia kibiców ŁKS na trybunach z policją. Nikt nie pokazał biegających z pałkami i walczących z policjantami na boisku sympatyków Ruchu. Na szczęście z Telewizji Polskiej w Katowicach dostaliśmy kasetę z dokładnym zapisem zajść. Przewodniczący wydziału Adam Tomczyński powiedział przy nas do pana Rogali, że chyba był na innym meczu - powiedział Papis.
Dodał, że nie wyobraża sobie innego rozstrzygnięcia, niż przyznanie walkoweru łódzkiej drużynie. Sprawą ma się zająć we wtorek wydział gier PZPN. W przypadku, jeśli Wydział Gier nakaże powtórzenie meczu, ŁKS do tego spotkania nie przystąpi.
-Mam przed sobą uchwałę PZPN z 29 września 2000 r. Jest tutaj wyraźnie napisane, że mecz jest zweryfikowany 3-0 przeciwko drużynie, której kibice wtargną na boisko i doprowadzą do jego przerwania. Żaden z kibiców ŁKS nie wbiegł na plac gry, więc nie wyobrażam sobie innej decyzji, niż walkower dla naszego zespołu. Jeśli zapadnie decyzja o powtórzeniu spotkania, to my na ten mecz nie pojedziemy i będziemy się odwoływać nawet do odpowiednich instytucji Unii Europejskiej - wyjaśnił Papis.
Zarząd ŁKS zamierza również domagać się przed sądem ukarania chorzowskiego klubu za, jego zdaniem, brutalne traktowanie kibiców ŁKS przez pracowników ochrony stadionu Ruchu. -Mamy kasetę, na której zarejestrowano znęcanie się ochroniarzy nad kibicami naszego zespołu - dodał Papis.
Poinformował ponadto, że stowarzyszenie kibiców ŁKS razem z łódzkim klubem chcą otrzymać od Ruchu zwrot kosztów poniesionych przez sympatyków łódzkiej drużyny związanych z wyjazdem na mecz do Chorzowa. "Mecz został przerwany przez kibiców Ruchu i z winy organizatora. Uważamy więc, że naszym kibicom należy się zwrot kosztów za bilety oraz wynajęcie specjalnego pociągu - powiedział Papis.
Mecz Ruch - ŁKS, który został rozegrany 3 maja, został przerwany po 45 minutach na skutek burd wszczętych przez chuliganów. W przerwie meczu na murawę wbiegła grupa pseudokibiców. Policjanci interweniowali usuwając ich z murawy. Użyto broni z gumowymi pociskami i armatek wodnych. Kibiców usiłowali uspokoić także piłkarze Ruchu. Próbę dostania się na murawę podjęli też kibice ŁKS, ale im się to nie udało. W efekcie do starcia między sympatykami obu drużyn nie doszło.
źródło: PAP/90minut.pl
Wiadomość zmieniona (10-05-04 18:14)
nie bardzo rozumiem to wyznaczanie eŁKSie z jakimi zgodami ma do nas przyjechać ...
czy oni nam zakazywali przyjazdu z naszymi zgodami ?
nie !
a wiadomo , że nie przepadaja za Arką ...
i mam nadzieje , że my zachowamy sie w stosunku do Nich równie honorowo jak Oni w stosunku do nas ...
resovia ?
Robert tak tylko że nasze zgody nie biją ich piłkarzy.
moim zdaniem ta kwestia nie powinna być wyjaśniana "przy okazji" TEGO meczu ...
Ja bym się bardziej martwił o wejsci Pogonii niz ŁKSu, czy szanowny zarząd zrobi wreszcie porządek z niby remontem ???
no panowie jak w morde strzelił....a tak chciałem pojechać mimo że w Środe ale zobaczymy ja postaram się być nawet nie oficjalnie...
MUSIMY BYĆ STWOŻYĆ KOLEJNY SHOW W POLSKIEJ PIŁCE!!!
(Wiecie że Pawła Szwajdycha do RP u21 powołali gra naprawde dobrze i cholernie ambitnie)
Ciekawe czy Szwajdyszek zagra przeciwko nam?
Zagra .. :) jest filarem ŁKS-u :)
Pewnie strzeli samobója ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)