Szansę na pierwsze punkty upatruję w tym, że Polonia Bytom, mimo 4 zwycięstw, przegrała swój pojedynek właśnie z naszym niedawnym rywalem z Torunia. Pasy przez pewien czas były w tym pojedynku skuteczniejsze a drużyna Cracovii poprawia się z meczu na mecz. Jako nieracjonalny kibic wierzę, że jak "koło zamachowe" ruszy to będziemy mieli serię punktową. Nie widzę powodów by nie myśleć o niespodziance na Lodowisku imienia Braci Nikodemowiczów.
Zapraszam do zgłaszania uwag, komentowania, dzielenia się spostrzeżeniami.
-
-
5. BS Polonia - Cracovia, niedziela 27 wrzesień 2026, 17:00 Bytom
Przypominam, że można za darmo obejrzeć mecz online. Początek transmisji o [b]16:40[/b].
[URL]https://sport.tvp.pl/95433104/bs-polonia-bytom-comarch-cracovia-tauron-hokej-liga-transmisja-na-zywo-online-live-stream-27092026[/URL]
@gwidoniusz#12624 tak długo jak nasi zawodnicy nie dowiedzą się od trenera jak mają się ustawiać przy przewagach, jak wprowadzać krążek do strefy obrony i jak się między soba komunikować, tak długo o punkty będzie naprawdę ciężko....
W przewagach nie zakładamy zamka, tylko jakieś wyprowadzanie krążka z tercji rywala, wyciąganie zawodników i potem się gubimy. To chyba jakaś nowa strategia, ale jeszcze nie dopracowana 🤔
Powiem tak - mam nadzieję, mam wymagania i liczę że się zepniemy na maxa, bo raz, że to jajo w tabeli ciąży i trzeba w końcu ruszyć, a dwa - o ile mnie pamięć nie myli, to Polonia jest jedynym zespołem, na którym w 25/26 w ogóle nie zapunktowaliśmy(?)
- Edytowany
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-09/1790521338-907.jpg[/img]
Mieszanie składem wychodzi lepiej
Nie wygląda to dobrze,
- Edytowany
Mnie trochę dziwi, że Horawski po - co by nie mówić, ale moim zdaniem - w gruncie rzeczy udanym występie przeciw Enerdze dziś jest całkowicie poza składem.
Generalnie mam trochę uwag do naszej polityki kadrowej - widać, że mamy kłopoty z tyłu, dziś gramy z Polonią, więc sprawa jest akurat "w temacie". Jak w lecie wyszło, że Polonia zrezygnowała z Bieńka, to byłem absolutnie pewien, że Szymon będzie u nas. Jest w Jastrzębiu. I ja bym nawet kapował, że budżet nie jest z gumy... tyle że my mamy w ramach tego budżetu obcokrajowców w ataku, którzy przez 13 tercji mają zdobyte po 1-2 pkt za asysty raptem, a na lodzie (2 mecze u siebie, wiem, że wybiórczy materiał, no ale taki właśnie jest) widać ewidentnie że jak na razie po prostu nie dowożą.
Ostatnio Toruń tu grał i Anton wrócił do miasta, tyle, że w bluzie Energi. Ja rozumiem, że Anton pewnie kosztuje. Tyle, że Anton - ile by tego kosztu nie było - wart jest każdego grosza, który Energa na niego wydaje. I to samo - ja rozumiem, że budżet nie jest z gumy, ale my mamy na budżecie gości, którzy jak na razie ewidentnie nie dowożą. Dlatego oczekuję, że coś tu ruszy, bo "z tyłu" IMHO ewidentnie przegapiliśmy latem 2 "fajne okazje".
- Edytowany
Już 1:4 :(
Eeee.... szajs 1:5.
Przełączam na MŚ kolarzy.
- Edytowany
Też mnie dziwi że w bramce nastąpiła zmiana, może to kwestia zdrowotna. Z tyłu mamy samych młodych dziś, brak Jaskiewicza i Wajdy, Michalskiego.
Ale trzeba przyznać, że z przodu też mizernie, Damian i Sean coś kiepsko z formą. Obrońcy dziś to sama młodzież.
My też nie wszystko jesteśmy w stanie zrozumieć. Myślę że wyciągnięcie zawodników, zwłaszcza obcokrajowców z polskich klubów, albo takich co mają doświadczenie w Polsce, jest dużo droższe niż obcokrajowiec z zewnątrz. Też widziałbym Antona i nas, ale myślę że to już nie nasza liga finansowo. Obecni obrońcy są na raczej tańsi i młodsi 😃. Co do Bienka, no nie wiem.... Nie rozpaczam po nim.
Henryk na pewno kosztował nas nie mało, w tym roku mamy jeszcze mniej kasy więc rolę Henryka musi przejąć Damian z Seanem.
Ale mimo wszystko liczę na to że się podniesiemy i nie będziemy chłopcami do bicia. Cracovia Pany!
jak dla mnie to nie jest wina skladu - zawodnicy kompletnie nie wiedza, co maja grac, nie mamy zadnych wytrenowanych wariantow, jedyne co potrafimy zrobic, to wyrzucic krazek przed siebie, w nadziei, ze ktorys nasz zawodnik przejmie, nawet slabsza kadrowo druzyna, jesli ma jakiekolwiek pojecie o grze, o tym co ma grac, bedzie potrafila wyjsc od siebie z tercji z jakimkolwiem pomyslem, dla mnie cala wina jest tutaj niestety w sztabie trenerskim - brak pomyslu na gre wychodzi wlasnie teraz - nie moze byc tak, ze jeden z lepszych zawodnikow naszej ligi (Berzins) przychodzi do nas i nagle nie potrafi grac w hokeja, nasi obroncy potrafia trzymac krazek kilka sekund na kiju i nie maja gdzie tej gumy zagrac i wyrzucaja do tercji przeciwnika, nie potrafimy stworzyc niestety jakiejkolwiek akcji ofensywnej
@Lakbeti#42816 umiejętności to jedno, ale nie ma za grosz taktyki.
Nawet młodzi powinni wiedzieć jak się zamek rozgrywa.
To jest kuźwa pogrom.😭
- Edytowany
Co do przewag pełna zgoda, zamiast rozbujać przeciwnika grany jakieś kombinacje.
Co się stało z Jaraczen? Obrona, straszne sito.
A wielu płakało że mało wychowanków...
Ja się cieszę że są wychowankowie, tylko żeby nie było takiej filozofii że oni są tylko kwiatkiem do kapelusza. Też muszą dawać z wątroby!!
[b]Edycja z 27.09.2026 o godz. 18:48 (scalono posty)[/b]
7:3
Zbierają się trochę, szkoda że tak późno…
Co tu dużo mówić fatalny start sezonu...
Trzech obrońców z kontuzją i jest sito. Start trochę lepszy niż poprzednio, w zeszłym roku mieliśmy silniejszy składy, ale zaczęliśmy później. W tym roku składy słabszy ale wcześniej rozpoczęliśmy się przygotować 🤔
- Edytowany
Polonia mijała parodię obrony jak tyczki. Tyczki, ktore jak sama nazwa wskazuje, nie usilowały przeszkadzać. Bo i po co? Do tego bezsensowne wykluczenia. Czy ta drużyna jest w stanie wygrać mecz? Wątpię
Mieliśmy w tym meczu tylko 6 obrońców, i niestety brakowało dobrych zachowań, bo Ślusarek albo kot wchodzili na obrońcę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)