Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Przed meczem z Jagiellonią

• Forum sympatyków i k
    • Rozpoczęto 14.04.2004 o 00:33
      Ostatnia aktywność 18.04.2004 o 00:43
      65 wyświetleń
    • Merano

1.4K
      19
    • 14.04.2004 o 00:33
      Post #59643 14.04.2004 00:33
    Wczoraj, po krótszych niż zwykle Świętach, piłkarze Cracovii wrócili już do normalnych treningów. Zajęcia przeprowadzono na boisku przy ul. Wielickiej. Nie były one typowo piłkarskie - ćwiczenia na siłowni i bieganie, ale o odpoczynku mowy nie było, piłkarze mieli dość czasu, by zregenerować siły po sobotnim spotkaniu. Wczoraj grał w pucharze Polski ich najbliższy rywal - Jagiellonia Białystok, była więc okazja do obejrzenia w telewizji tego przeciwnika, a trenerzy dostali do ręki dodatkowy materiał do analizy, choć tylko fragmentaryczny. - Do meczu niedzielnego przygotowujemy się normalnym cyklem, będziemy mieli po jednym treningu dziennie - mówi II trener Cracovii Robert Jończyk. - Dzisiaj poćwiczymy pewnie na głównej płycie, a później już w zależności od warunków. Mieliśmy zepsute Święta. Ale podczas spotkań z rodziną można było nieco ochłonąć i przeżyć tę porażkę. Łatwiej nam było wrócić do równowagi, to było takie szczęście w nieszczęściu. Analizujemy naszą sytuację i uważam, że nie jest tak źle, patrząc na rozkład meczów czołówki. Tym bardziej, że my nieźle gramy. Może to dziwnie brzmi po przegranym meczu, ale w Gdyni nie mieliśmy prawa wygrać... Arka nie grała rewelacyjnie, ale też nie słabo. Kiepsko zaprezentowała się w meczu z Piastem, a poza tym wiosną poczyna sobie nieźle i myślę, że jeszcze faworytom ,urwie" punkty. Jeżeli chodzi o zawodników, to Bojarski sprawdza się zarówno w drugej linii jak i w ataku, powinni wreszcie wrócić do gry Paweł Nowak i Kaziu Węgrzyn. Czyli na mecz z Jagiellonią będzie można poprzesuwać zawodników. Do ataku aspirują przecież także Szczoczarz, Dudziński i Czerwiec, a Wróbel musi walczyć o miejsce w składzie. Najważniejsze jednak, by poradzić sobie z lewą stroną pomocy. Źródło: Żuk, Gazeta Krakowska
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 14.04.2004 o 00:35
      Post #59644 14.04.2004 00:35
    "...w Gdyni nie mieliśmy prawa wygrać... "????
    • Merano

1.4K
      19
    • 14.04.2004 o 00:43
      Post #59645 14.04.2004 00:43
    Prawda? Bardzo dziwnie wygląda ten cytat z wypowiedzi trenera Jończyka. Oryginał w całości:
    • icek66

3.2K
      1
    • 14.04.2004 o 06:48
      Post #59654 14.04.2004 06:48
    O ile rozumiem trenersko-piłkarski język najpewniej jest to sugestia ,że sędzia pilnował wyniku.
    • Shrek

431
      0
    • 14.04.2004 o 09:11
      Post #59683 14.04.2004 09:11
    Lub piłkarze wzajemnie pilnowali by nie padł inny wynik... Na dwoje babka wróżyła.
    • BKR

140
      0
    • 14.04.2004 o 10:35
      Post #59704 14.04.2004 10:35
    Jeżeli już jest temat o meczu z Jagiellonią to ja przypominam o zabraniu na ten mecz szalików Wisły i wszystkich ich sojuszników,tylko żeby sie komuś nie zdażył przypadkiem wypadek jak niedawno jednemu z forumowiczów.
    • Go Cha

2.1K
      132
    • 14.04.2004 o 10:42
      Post #59705 14.04.2004 10:42
    Klub poszukiwaczy sprzeczności wykrył coś takiego w cytacie z trenera Jończyka : a) Netowa strona "Gazety Krakowskiej": [i]Może to dziwnie brzmi po przegranym meczu, ale w Gdyni nie mieliśmy prawa [b]wygrać...[/b] [/i] b) Netowa strona biuletynu "Teraz Pasy: [i]Może to dziwnie brzmi po przegranym meczu, ale w Gdyni nie mieliśmy prawa [b]przegrać... [/b][/i] Czy ma ktoś pod ręką papierowe wydanie "Krakowskiej"? Jaka jest prawda? ;-) Wiadomość zmieniona (14-04-04 10:44)
    • Karvin

10.5K
      9.3K
    • 14.04.2004 o 14:25
      Post #59736 14.04.2004 14:25
    Shrek - sygnaturka.... Co do meczu z Jagiellonią ciężki będzie oj ciężki a meczu z Arką nie mieliśmy prawa przegrać niezależnie co mówi trener Jończyk...
    • todo kozlowek

13
      0
    • 14.04.2004 o 14:49
      Post #59740 14.04.2004 14:49
    Ja uwazam ze nie stracilismy szans na awans do extra klasy,i mecz w gdyni byl wypadkiem przy pracy. Co do meczu z Jagak.... to mamy 3ptk. I mam nadzieje ze po powrocie Wegrzyna takich wypatkow wiecej nie bedziemy ogladac. Dlatego musimy wspierac nasz klub ,goracym dopingiem, i obecnoscia na meczach. A co do Areczki ,to dzieki wygranemu meczowi z nami ,wtszla z strefy spadkowej. Jesto jakies pocieszenie.prawda?. Wiec HEY HEY CRACOVIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 14.04.2004 o 23:16
      Post #59901 14.04.2004 23:16
    Apel na stronie oficjalnej Klubu - przedsprzedaż : Nie stój w kolejce, kup wcześniej bilet Aby kupić bilet na mecz "Pasów" z Jagiellonią, nie trzeba stać w kolejce tuż przed pierwszym gwizdkiem. W wejściówki można zaopatrzyć się w czwartek, piątek i sobotę w punktach prowadzących przedsprzedaż. Oto ich lista: - biura klubu przy ul. Wielickiej 101; otwarte od 9.00 do 21.00; - klubowe kontenery przy ul. Kałuży (wejście przez teren myjni); od 9.00 do 19.00; - klub Enigma - ul. Miodowa; - kiosk Anzo - Plac Mariacki 8; - sklep wielobranżowy - ul. Na Kozłówce 18b; - Sklep Olimpijczyka w Skawinie; - Sklep Aneks w Wieliczce (na Rynku). Ceny biletów: 17 złotych (normalne), 12 (ulgowe) oraz 7 (dla kobiet i dzieci). W sprzedaży także karnety, w nowych, atrakcyjnych cenach!
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 14.04.2004 o 23:20
      Post #59903 14.04.2004 23:20
    Oficjalna strona klubu - Środa na Kałuży W dzisiejszym treningu na stadionie przy ul. Kałuży uczestniczyli wszyscy zawodnicy, oczywiście z wyjątkiem kontuzjowanego Tomasza Wacka. Podobnie jak w poprzednim tygodniu, nieco inny zestaw ćwiczeń od kolegów miał Kazimierz Węgrzyn i jego występ w niedzielnym meczu z Jagiellonią (godz. 15) nie jest wcale pewny. Na pewno nie zagra w tym spotkaniu Marcin Bojarski, który musi pauzować po czwartej żółtej kartce.
    • fiore

2.2K
      0
    • 14.04.2004 o 23:22
      Post #59904 14.04.2004 23:22
    DO tego biletu to dolozcie od razu plan meczu (kiedy kto w ktorej minucie strzeli dla Craxy :P)
    • Mentny

4K
      538
    • 15.04.2004 o 09:32
      Post #59946 15.04.2004 09:32
    Węgrzyn wraca do zdrowia Wczorajszy trening piłkarzy Cracovii na głównym boisku przy ul. Kałuży prowadził drugi trener Robert Jończyk, bowiem Wojciech Stawowy wyjechał do Warszawy w sprawach służbowych. - Były to zajęcia z piłką, najpierw gierka, potem trening strzelecki. Chłopcy prezentowali się bardzo dobrze, widać, że są naładowani energią. Mam nadzieję, że potrafią to zaprezentować także w niedzielnym meczu z Jagiellonią - mówi Jończyk. - Mamy film z wtorkowego, przerwanego spotkania Jagiellonii z Legią w Pucharze Polski. Będziemy analizować grę naszych najbliższych rywali. W gierkach uczestniczył - po raz pierwszy od trzech tygodni - Kazimierz Węgrzyn. - Dostałem od doktora Kity zastrzyk i jest wyraźna poprawa. Skręcone kolano nie boli. Zobaczymy jak wypadną następne treningi. Chciałbym pomóc kolegom w niedzielę, miałem trzytygodniową przerwę, ale ćwiczyłem, biegałem, choć w tym czasie zajęć z piłką nie miałem. Jest do meczu jeszcze kilka dni, jeśli kolano będzie w porządku, to jestem optymistą. Musimy uważać na Jagiellonię, bo to bardzo waleczny zespół - mówi Węgrzyn. Na pełnych obrotach ćwiczy także drugi do niedawna kontuzjowany gracz - Paweł Nowak. Jest wielce prawdopodobne, że znajdzie się w kadrze na mecz z Jagiellonią, choć raczej zacznie mecz na ławce rezerwowych, a na boisko wejdzie w drugiej połowie. Z Jagiellonią nie zagra zawieszony za cztery żółte kartki Marcin Bojarski. Prawdopodobnie zastąpi go Marcin Makuch. Kto będzie partnerem Piotra Bani w ataku? - Jest trzech równorzędnych kandydatów: Marcin Dudziński, Stanisław Wróbel i Łukasz Szczoczarz. Decyzja zapadnie po ostatnich treningach - mówi Jończyk. Na niedzielny mecz nie zostaną wpuszczeni kibice Jagiellonii. Nie wyraziła na to zgody policja. Słusznie; po ostatnich ekscesach w Białymstoku w trakcie meczu pucharowego z Legią należy unikać ogniw zapalnych. A kibice Cracovii i Jagiellonii, mówiąc oględnie, nie przepadają za sobą. źródło: Dziennik Polski A ja podaję za 90minut. Trochę wieści dobrych, trochę złych. Ciekawe, czy z kibicami, to już ostateczna decyzja. Trochę szkoda, ale dla mnie ważniejsze są inne rzeczy. Ten macz [b]MUSIMY, MUSIMY !!![/b] wygrać.
    • Martinez

1.3K
      0
    • 15.04.2004 o 11:19
      Post #59967 15.04.2004 11:19
    Mam nadzieje że Szczota zagra wkońcu od pierwszych minut...
    • gambrinus

693
      0
    • 15.04.2004 o 20:06
      Post #60029 15.04.2004 20:06
    Ktoś wie czemy na mieście nie ma wogóle plakatów reklamujących meczyk??? Konspiracja czy co??
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 15.04.2004 o 20:56
      Post #60040 15.04.2004 20:56
    "Pasy" po raz trzydziesty i Koszulki jak vlepki Podczas meczu z Jagiellonią na koronie stadionu będą działać trzy stoiska z klubowymi pamiątkami. Oprócz znanych już gadżetów, w sprzedaży znajdą się koszulki z nowymi wzorami nadruków - zaczerpniętymi z cracoviackich vlepek. W biało-czerwonych namiotach z pamiątkami będzie można zaopatrzyć się także w nowy, 30. już numer "Pasów". Znalazły się w nim m.in.: tekst o planach na ekstraklasę sekcji hokejowej, wywiady z Łukaszem Skrzyńskim i Krzysztofem Piszczkiem, felieton Leszka Mazana, a także fotoreportaże z dwóch ostatnich meczów Cracovii. Poza tym - to, co zwykle, czyli najświeższe wieści z klubu, mnóstwo opinii kibiców oraz trochę historii.
    • Rock*n*Crack

940
      0
    • 15.04.2004 o 21:14
      Post #60043 15.04.2004 21:14
    hmmm
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 15.04.2004 o 21:40
      Post #60047 15.04.2004 21:40
    Przed meczem Cracovia - Jagiellonia W niedzielę o godz. 15 wicelider tabeli drugiej ligi podejmuje Jagiellonię Białystok. Wśród gospodarzy zabraknie Marcina Bojarskiego, który w rundzie wiosennej strzelił trzy bramki dla Cracovii. Bojarski nie zagra, bo ma na koncie cztery żółte kartki i musi przymusowo pauzować. Wprawdzie żółta kartka w meczu z Arką była jego pierwszą w barwach Cracovii, ale pozostałe zarobił w poprzedniej rundzie, występując w pierwszoligowym GKS Katowice. Szkoda Bojarskiego, bo w dotychczasowym meczach zaprezentował się z dobrej strony, strzelił trzy gole. Węgrzyn na konsultacjach Kibice "Pasów" zastanawiają się, czy wróci do gry po kontuzji kolana Kazimierz Węgrzyn, podpora obrony. Węgrzyn (we wtorek obchodził 37. urodziny) był wczoraj w Piekarach Śląskich na konsultacjach. Sam zawodnik dość ostrożnie wypowiada się na temat swojego występu. Po niedzielnym meczu Cracovię czeka dwutygodniowa przerwa i "Kazek" miałby jeszcze więcej czasu na dojście do pełnej dyspozycji. Tymczasem trener "Pasów" Wojciech Stawowy poważnie myśli o wystawieniu Węgrzyna w podstawowym składzie już w niedzielę. Od początku zagra Paweł Nowak, dla którego będzie to pierwszy występ na wiosnę. - Czy trener liczy na moje dobre podania? Trener liczy na wszystkich, a nie tylko na moje asysty - mówił nam po wczorajszym treningu. Przytuła w ataku? Cracovia długo wczoraj ćwiczyła grę w przewadze 3:1 w ataku. O dziwo, bramek było jak na lekarstwo. - Mogę zrozumieć piłkarzy na treningu, ważne, żeby pokazali umiejętności w meczu - tłumaczył Stawowy. Piłkarzom obu zespołów nie ułatwi gry kiepska i nierówna murawa na stadionie przy ul. Kałuży. Trener Stawowy długo, bo prawie 20 minut, rozmawiał wczoraj z Krzysztofem Przytułą. - Czasami trzeba pogadać - tajemniczo wyjaśniał Stawowy. Prawdopodobnie jednym z tematów była ewentualna gra Przytuły w ataku wraz z Piotrem Banią. Dziś zawodnicy wspólnie z trenerami obejrzą na wideo mecz Jagiellonia - Piast Gliwice (2:1). W ocenie trenera "Pasów" białostoczanie są twardo grającą drużyną, która może grać na luzie, bo nie grozi jej ani awans, ani spadek. Łatka z charakterem Jagiellonia nie olśniewała na wyjazdach. Dotychczas wywalczyła tylko trzy punkty po trzech jesiennych remisach z Piastem i Ruchem (po 1:1) i Arką (0:0). W zespole gości z powodzeniem występuje Dariusz Łatka, znany m.in. z występów w Hutniku, który jako junior zdobył ze Stawowym mistrzostwo Polski. - Waleczne serce, wielki-mały człowiek - podkreśla walory Łatki trener. Spotkanie w Krakowie zostanie rozegrane bez udziału kibiców z Białegostoku - to kara za ostatnie rozróby podczas pucharowego meczu z Legią. Sponsorem meczu z Jagiellonią będzie hotel Orient, który ufundował nagrody dla kibiców. Cracovia: Olszewski - Radwański, Węgrzyn, Skrzyński, Baster - Dudziński, Baran, Giza, Nowak - Bania, (Wróbel, Szczoczarz, Przytuła?). Decyzja zapadnie przed niedzielnym meczem. Dla Gazety Paweł Nowak - lewoskrzydłowy : - Po powrocie z rehabilitacji ze Szczecina jeszcze przez kilka dni czułem ból w łydce. Masażysta Piotrek Socha pomógł mi go zlikwidować. Widocznie źle się prezentowałem fizycznie, bo trener nie zabrał mnie do Gdyni. Jeśli wybiegnę, to będę starał się pomóc. Teraz każdy mecz musimy wygrać, z Jagiellonią będziemy walczyć dwa razy bardziej niż oni z nami w Białymstoku. Źródło: Waldemar Kordyl, Gazeta Wyborcza
    • delGado

924
      118
    • 15.04.2004 o 22:35
      Post #60072 15.04.2004 22:35
    Czyżby kolejna zasada WS: Nie sprawdziłeś się w pomocy, sprawdź się w ataku?;-))
    • Merano

1.4K
      19
    • 16.04.2004 o 01:21
      Post #60134 16.04.2004 01:21
    Stanowski nic o tym nie pisze. ### Niedziela, godz. 15: Cracovia - Jagiellonia - Do składu wraca Nowak W niedzielę o godz. 15 piłkarze Cracovii w kolejnym meczu II-ligowym podejmują Jagiellonię Białystok. Krakowianie od dwóch dni trenują na głównej płycie przy ul. Kałuży. Będą tam ćwiczyć jeszcze dzisiaj i w sobotę o godz. 11. - Zajęcia mają głównie charakter taktyczny pod kątem niedzielnego meczu - mówi trener Wojciech Stawowy. - W czwartek ćwiczyliśmy na przykład grę w przewadze, w piątek będzie trening strzelecki. Trener Stawowy przestrzega przed lekceważeniem rywala: - Jagiellonia ma ciekawy zespół. Zresztą w II lidze nie ma słabych drużyn. Gościom nie grozi ani awans, ani spadek, mogą więc z nami zagrać na luzie. Zapewne podobnie jak w meczu o Puchar Polski z Legią zagęszczą strefę środkową, będą szukać szczęścia w kontrach. Musimy być przygotowani na taką taktykę. Dobrze byłoby szybko strzelić gola, bo to zmusiłoby rywala do bardziej otwartej gry. Mamy zarejestrowany na taśmie mecz Jagiellonii z Legią w PP (0-2, mecz przerwano w 80 minucie - przyp. AS), oglądaliśmy go już w gronie sztabu szkoleniowego, w piątek film zobaczą piłkarze. Trener Stawowy nie ma jeszcze gotowego składu na Jagiellonię: - Od pierwszych minut zagra już Paweł Nowak na lewej stronie pomocy. Kazimierz Węgrzyn cały czas ćwiczy, z jego kolanem jest lepiej, zobaczymy, jak się będzie czuł w dniu meczu. Na prawej pomocy zagrają Marcin Makuch lub Marcin Dudziński, partnerami Piotra Bani w ataku będzie ktoś z trójki: Stanisław Wróbel, Łukasz Szczoczarz, Artur Czerwiec. Choć też jest możliwy wariant z Piotrem Gizą w ataku, a wtedy partnerem Arkadiusza Barana w środku pomocy byłby Krzysztof Przytuła. Mamy jeszcze dwa treningi, one zadecydują o ostatecznym składzie. Program kolejki, sobota: Tłoki Gorzyce - Zagłębie Lubin (g. 15), Aluminium Konin - Polar (15), Podbeskidzie - Radomsko (15), ŁKS - Szczakowianka (19), Pogoń Szczecin - Stasiak Opoczno (19), Bełchatów - Ruch Chorzów (19), niedziela: Cracovia - Jagiellonia (15). Pauzują Piast Gliwice i Arka. (AS) Konkurs telefoniczny 20 biletów gratis 20 pierwszych osób, które odpowiedzą prawidłowo na pytanie - jakie był wynik meczu Jagiellonia - Cracovia w rundzie jesiennej? - otrzyma gratisowe bilety na niedzielny mecz. Prosimy dzwonić pod numer 61-99-296, od godz. 15. Źródło: Dziennik Polski

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie