Ciekawe czy Lech przełoży mecz 1 kolejki z nami. Akurat ten termin jest między pierwszym meczem 2 rundy eliminacji LM a rewanżem.
-
-
Terminarz PKO Ekstraklasy na sezon 2026/2027
- Edytowany
Raczej nie.
Za tydzień losowanie ale nie sądzę by było coś przekładane w I kolejce.
Niech przekłada. Nam w to graj, wszak nie jesteśmy klubem pierwszego wyboru. Czekamy z krzesłami na przekotów......
[quote]#post1729671 Raczej nie.
Za tydzień losowanie ale nie sądzę by było coś przekładane w I kolejce.[/quote]
Moze jednak będą zmeczeni przygotowaniami do sezonu 😉😉😉😉
[quote]#post1729671 Raczej nie.
Za tydzień losowanie ale nie sądzę by było coś przekładane w I kolejce.[/quote]
Z drugiej strony ten ich pierwszy dwumecz jest bardzo ważny. Jak wygrają to mają pewny awans do fazy ligowej któregoś z pucharów.
Dlatego napisałem raczej nie.
Zobaczymy jaki to będzie rywal i jak daleko będzie trzeba udać się na ten meczu ale z punktu widzenia przygotowania do kluczowych meczów el. LM nie można tego meczu przełożyć.
Może gdyby awans wisiał na włosku ale i tak wątpię by przekładali. Oni muszą pograć kilka meczów więc wg mnie nie ma opcji przełożenia 1 kolejki.
W każdym razie wyjaśni się i tak później.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-06/1781201822-406.jpg[/img]
[quote]#post1729651 @janczer#558
Jeżeli mógłbyś przedstawić jak pora rozgrywania meczu wpływała na naszą wygraną[/quote]
A proszę bardzo 😀
Urządza nas tylko niedzielne późne popołudnie 😀
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-06/1781207473-697.png[/img]
Nie przyłożyłeś się do tego, raz na pewno wygraliśmy w piątek wieczorem, było to 5 sierpnia 10 lat temu. Pamiętam dokładnie bo dzień wcześniej urodziła się moja córka 😀.
jak się postarasz na na kolejne derby u siebie dałbyś radę powtórzyć ten numer ;)
[quote]#post1729702 Nie przyłożyłeś się do tego, raz na pewno wygraliśmy w piątek wieczorem, było to 5 sierpnia 10 lat temu. Pamiętam dokładnie bo dzień wcześniej urodziła się moja córka 😀.[/quote]
Fakt, coś pochrzaniłem, poprawię, jak znajdę chwilę...
Obawiałem się tego, że trafimy na skundlonego beniaminka na początku rundy. Okazało się że gramy z nimi w 5 i 14 kolejce , więc jest dobrze. Początkowa euforia związana z awansem, czy tam efekt beniaminka (różnie to można nazywać) się skończy. Kilka wpierdolów po drodze, weryfikacja ekstraklasowa sprowadzi ich na ziemie. Mogli sobie wygrywać z jakimiś Siedlcami, czy Pruszkowami, albo innymi Grodziskami, kompletnie nie zainteresowanymi awansem (jak zdecydowana większość klubów 1 ligi...), teraz zobaczą swoje miejsce w szeregu.
I taki apel z mojej strony: Cracovio! Pamiętajmy, że derby gramy nie tylko w czternastej i trzydziestej pierwszej kolejce , a także w piątej i dwudziestej drugiej!!! Jazda z kundlami! Pełna mobilizacja na te mecze.
Czy start Ekstraklasy 25go lipca jest już pewny na 100%, czy też coś się jeszcze może pomerdać i może wystartować wcześniej?
To nie polsky hokej 😋
[quote]#post1730220 To nie polsky hokej 😋[/quote]
Czyli 25 lipca jest już pewny na mur-beton, tak?
- Edytowany
Jeśli podali 25 lipca to tak.
[b]Edycja z 16.06.2026 o godz. 10:26 (scalono posty)[/b]
a dokładniej 24 lipca bo to piątek
[quote]#post1730217 Czy start Ekstraklasy 25go lipca jest już pewny na 100%, czy też coś się jeszcze może pomerdać i może wystartować wcześniej?[/quote]
Pytasz o sam start czy mecz Cracovii?
Kiedy będzie znana godzina spotkania z Lechem? Albo chociaż dzień?
- Edytowany
Start to 24.07
- Edytowany
[quote]#post1730231 [quote]#post1730217 Czy start Ekstraklasy 25go lipca jest już pewny na 100%, czy też coś się jeszcze może pomerdać i może wystartować wcześniej?[/quote]
Pytasz o sam start czy mecz Cracovii?[/quote]
Próbuje sobie zrobić harmonogram "kiedy ruszać z typerem?" oraz "jak to zgrać z moim wywczasem?" po prostu.
Jak 25.07 (lub 24.07) to zrobię tak:
- wątek z "grą w statki" (czyli prośbę o Waszą decyzję odnośnie zasad) założę między 12tym a 14tym lipca
- z terminem głosowania do 19go lub 20go lipca
- i 20go lub 21go ruszymy z wątkiem
Natomiast jeśli istnieje ryzyko, że liga ruszy np. tydzień wcześniej, no to trzeba mi się za to wszystko brać w ostatnich dniach czerwca.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)