[quote]#post1720007 Nie wiem dlaczego, ale od jakiegoś czasu uważam, że na stoperze powinien grać Glik z Wójcikiem. Niem mam nic do Henrikssona, ale on trochę gra tak na alibi, tak trochę bez jaj. [/quote]
Mam podobne wrażenie, tylko nie Glik, a Brahim Traoré do pary z Wójcikiem. Wydaje mnie się, że z gościa można zrobić dość dobrego obrońcę i co ciekawe, bo zawsze jakoś o tym zapominam jest młodszy od Oskara.
-
-
Raków Częstochowa vs Cracovia, niedziela 19 kwietnia 2026, 14:45
A mnie zastanawia dlaczego odeszliśmy od gry trójką stoperów. Wtedy traciliśmy mniej bramek.
Chyba chodziło o bardziej ofensywne ustawienie.
Remis biorę w ciemno ale liczę że wreszcie się ogarną i będzie piękna wygrana
[quote]#post1720103 A mnie zastanawia dlaczego odeszliśmy od gry trójką stoperów. Wtedy traciliśmy mniej bramek.[/quote]
[quote]#post1720105 Chyba chodziło o bardziej ofensywne ustawienie.[/quote]
Tak naprawdę trudno powiedzieć co było powodem przejścia na czwórkę. To pękło chyba gdzieś po porażce w Radomiu.
Prawda jest jednak taka, że gra trójką jest bardziej wymagająca, wymusza dużą większą intensywność, więcej ruchu i wymienności pozycji. Może trener dostrzegł, że na dłuższą metę chłopaki nie dadzą rady, nie wiem może właśnie tak było.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)