Straciłem część sympatii do Kanady, ale nadal im będę kibicował.
W dalszej kolejności: Finlandia i Słowacja.
-
-
Milano Cortina 2026 - Turniej hokejowy
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/obraz-png-21398000.png[/img]
- Edytowany
Niehokejowe to zachowanie Kanadyjczyków
Ja kibicuję w pierwszej kolejności Amerykanom, potem Finom, Szwedom, mimo wszystko Kanadzie, Słowakom i Szwajcarom :)
Nie lubię Czechów i Niemców (poza Seiderem)
A i do złota typuje jednak Amerykanów a nie Kanadyjczyków - myślę że mają wyższy „give a shit level”
Jeśli Finowie będą tak grali w obronie to nic nie ugrają na tych igrzyskach.
[quote]#post1710405 Jeśli Finowie będą tak grali w obronie to nic nie ugrają na tych igrzyskach.[/quote]
Eeee tam, ja obstawiam, że czy tak, czy poprawią, czy nawet pogorszą to do fazy pucharowej wejdą i tak 😂
Ale myślę że ich ambicją jest zdobycie medalu.
[quote]#post1710407 [quote]#post1710405 Jeśli Finowie będą tak grali w obronie to nic nie ugrają na tych igrzyskach.[/quote]
Eeee tam, ja obstawiam, że czy tak, czy poprawią, czy nawet pogorszą to do fazy pucharowej wejdą i tak 😂[/quote]
No tak. Przy takim systemie rozgrywek to można w grupie przegrać wszystko po 0:500 a i tak grasz dalej.
[quote]#post1710409 Ale myślę że ich ambicją jest zdobycie medalu.[/quote]
Owszem. Ale do tego służy faza pucharowa, a nie rozgrzewka w fazie grupowej.
Eurosport 1 zakończył transmisje na pierwszej tercji 😡
[quote]#post1710412 Eurosport 1 zakończył transmisje na pierwszej tercji 😡[/quote]
Jak? Przerwę na reklamy zrobili a teraz będzie się zaczynać druga tercja na Eurosport 1
[quote]#post1710411 [quote]#post1710409 Ale myślę że ich ambicją jest zdobycie medalu.[/quote]
Owszem. Ale do tego służy faza pucharowa, a nie rozgrzewka w fazie grupowej.[/quote]
🤔 No coś w tym jest. Kamuflaż taki dla zmylenia przeciwnika?
@marczek#14263
No 😁👍
[quote]#post1710416 @marczek#14263
No 😁👍[/quote]
Spoko, też mnie irytują reklamy i te długie przerwy między tercjami ;)
- Edytowany
Myślę że muszą też wszyscy wejść trochę w turniej - jednym wychodzi to lepiej innym gorzej - przy tym systemie wręcz promowane jest docieranie się w fazie grupowej
[b]Edycja z 11.02.2026 o godz. 17:43 (scalono posty)[/b]
I Finowie wcisnęli na 1-1 :)
[quote]#post1710415 [quote]#post1710411 [quote]#post1710409 Ale myślę że ich ambicją jest zdobycie medalu.[/quote]
Owszem. Ale do tego służy faza pucharowa, a nie rozgrzewka w fazie grupowej.[/quote]
🤔 No coś w tym jest. Kamuflaż taki dla zmylenia przeciwnika?[/quote]
Myślę, że nie, myślę, że oni wszyscy mają po prostu dość luźne podejście do tych spotkań grupowych, nikt się nimi ani za bardzo nie przejmuje, ani nie przywiązuje do nich przesadnej wagi, ani też nie zamierza w nich ryzykować i dawać z wątroby.
No ale przegrać w grupie że Słowacją a potem być może że Szwecją to dość nisko plasuje w rozstawieniu i jest problem bo trzeba grać z Kanadą czy USA.
- Edytowany
Oj tam, oj tam, przegrać ze Słowacją to żaden wstyd. Myśmy ze Słowacją przegrali 8 spotkań z 9ciu. Od razu uspokajam, żeby ktoś nie wpadł w hurraoptymizm - to 9te spotkanie to remis był, a nie nasza wygrana. I to taki "remis ze wskazaniem na Słowację", bo Słowaków on w miarę urządzał, a nam konieczna była wygrana. Co więcej ten jedyny nie-przegrany to był w czasach dość zaprzeszłych (eliminacje do Lillehamer) - gole dla Polski strzelili chyba Tomasik, Klisiak, Puzio i Tkacz, a w meczu grali też Steblecki, Gruth, czy Szopiński.
Dopiero jakby policzyć ich jako "część Czechosłowacji", to znajdą się jakieś wygrane Polski, ale bilans globalny wyjdzie i tak na jeszcze większy minus. Także nie dramatyzujmy, dla Finów to co najwyżej "pstryczek w nos i mały dingdong na pobudkę" 😁
---------------
edit: dla Polski przegrana ze Słowacją w grupie na Igrzyskach to by byłą wręcz zaszczytem i marzeniem 😀
Może dla Finów to ,,mały prztyczek" ale Słowacy pokazali się bardzo solidnie. Slavkovsky jak by miał czym strzelić trzeciego gola, to byłby Ha trick no i czapki z głów dla bramkarza Słowaków Slavaja. Nie wiem czy zauważyliście, jaki numer ma Słowacki bramkarz?
Numery z trójką to chyba dość częste u bramkarzy.
Nasz Santeri ma 31.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)