[h4]Unia Oświęcim [img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/team_hokey/fynu6z1719041973.png/small[/img-s] vs [img-s]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/cracoviaherb.png[/img-s] Cracovia, niedziela 2 listopada 2025, 17:00[/h4]
[b]Miejsce spotkania[/b]:
-
-
Unia Oświęcim vs Cracovia, niedziela 2 listopada 2025, 17:00
Lajkonik przypiął temat globalnie.
- Edytowany
Mam nadzieję że nie jadą się tam poślizgać tylko zaiwaniać i wiedzą czym jest gra w tym klubie. Nie interesuje mnie przegrana do zera…
Rozpoczęcie meczu (aktualizacja wyniku tymczasowo wyłączona).
[h4]Unia Oświęcim [img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/team_hokey/fynu6z1719041973.png/small[/img-s] vs [img-s]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/cracoviaherb.png[/img-s] Cracovia[/h4]
[quote]#post1698912 Mam nadzieję że nie jadą się tam poślizgać tylko zaiwaniać i wiedzą czym jest gra w tym klubie. Nie interesuje mnie przegrana do zera…[/quote]
Pozostała nadzieja...
3-1 dla Unii, ale nasi walczą i widać całkiem składne akcje z ich strony. Trzymamy kciuki.
Faworytami nie jesteśmy, ale wstydu na razie nie ma. Przed nami jednak - odpukać - trzecia tercja.
Unia dramatycznie słaba, wożą się z krążkiem i nie oddają strzałów. Dwa gole na konto naszego bramkarza. Niestety nawet słabsza dyspozycja rywali wystarczy na naszą drużynę. Co dalej trenerze?
@Marchewa#42769 trener się uczy..... Nie pamiętam czy fińska szkoła trenerska miała w polskiej lidze jakieś sukcesy?
Lajkonik odpiął temat globalnie.
[quote]#post1698932 @Marchewa#42769 trener się uczy..... Nie pamiętam czy fińska szkoła trenerska miała w polskiej lidze jakieś sukcesy?[/quote]
Uczy to się w szkole 🙂
Cieszy ta brameczka.
Nie zawiodłem się, wynik oczekiwany, nic się nie wydarzyło nadzwyczajnego
Nie oglądałem, czy ktoś może napisać w jakich składach grały nasze ataki ? Bo ten zapis składu z hokej.net to jakiś chaos
[quote]#post1698943 Nie zawiodłem się, wynik oczekiwany, nic się nie wydarzyło nadzwyczajnego[/quote]
No i dobrze. Nie musisz napierdalać o katastrofie.
- Edytowany
Wynik słaby ale gra nie była jakaś totalnie dramatyczna. Przy wyniku 1:3 wydawało się że jeszcze wszystko może się wydarzyć.
Brakuje tego czegoś; ostatniego strzału, skupienia w obronie, determinacji… cos tu nie działa.
Wiem gdzie jesteśmy w tym sezonie i nie oczekuje cudów ale gry oczekuje lepszej. Jeżeli już mamy przegrywać to chociaż żeby wynik pokazał że jesteśmy w kontakcie. Żeby zawodnicy grali jak przy remisie z GKSem.
Mam nadzieję że sztab wyciągnie teraz wnioski i wprowadzi zmiany gdzie trzeba…
[quote]#post1698957 Wynik słaby ale gra nie była jakaś totalnie dramatyczna. Przy wyniku 1:3 wydawało się że jeszcze wszystko może się wydarzyć.
Brakuje tego czegoś; ostatniego strzału, skupienia w obronie, determinacji… cos tu nie działa.
Wiem gdzie jesteśmy w tym sezonie i nie oczekuje cudów ale gry oczekuje lepszej. Jeżeli już mamy przegrywać to chociaż żeby wynik pokazał że jesteśmy w kontakcie. Żeby zawodnicy grali jak przy remisie z GKSem.
Mam nadzieję że sztab wyciągnie teraz wnioski i wprowadzi zmiany gdzie trzeba…[/quote]
Jak to się mówi lepiej brzydko wygrać, niż ładnie przegrać.
Kochani, jak to jest wszyscy wypowiadają się o meczu, a nawet nie wiedzą jak nasz trener zestawił formacje? Oglądaliście czy tak tylko se piszecie? Aha i jeszcze skończę wątek jak nasi zawodnicy trenowali w lecie, otóż wg mojej wiedzy do czasu zatrudnienia trenera Dziubińskiego nikt nie trenował chyba że tak jak Marchewa pisze sami indywidualnie wg "rozpiski" choć nie wiem czyjej...
I jeszcze jedna rzecz w wywiadzie na hokej.net trener Gusow stwierdził "trafiliśmy z cudzoziemcami"...i wg mnie tym się różnimy od Polonii, przepracowanym latem i lepszymi cudzoziemcami, w konsekwencji braku lata nasza młodzież słabsza od bytomskiej.
Unia w tym spotkaniu może i nie najmocniejsza, ale nasi całkiem nieźle konstruowali ataki, tylko niestety w dalszym ciągu brakowało tej kropki nad i. Obrona gra generalnie nieźle, ale brakuje jej tej żelaznej konsekwencji bo zdarzają sie takie szkolne błędy jak przy drugiej i czwartej bramce Unii (dwóch nie krytych zawodników i jeden samotny napastnik na wprost naszego bramkarza. Lipiainen też w tym spotkaniu nie zasłużył na pochwały, chociaż ja uważam, że ogólnie jest to mocny punkt Cracovii, ale zauważyłem już jakiś czas temu, że bardzo często prostopadłe strzały na bramkę odbija na wprost przed pole bramkowe (chociaż bramkarzy zawsze szkolą żeby odbijali jak najwięcej na boki) i niestety przeciwnicy to wykorzystują. Niektórzy z Was piszą o słabych wynikach zagranicznych graczy, nie ze wszystkimi opiniami się zgadzam, ale mnie rzuca się w oczy słaba forma naszego snajpera. Chodzi mi o Damiana Kapicę. Nie błyszczy w tym sezonie, dużo strat, mało kreatywności, niespecjalna szybkość,, bardzo chce indywidualnie zakończyć akcję, za to sporo kar. Spodziewałem się od Damiana znacznie więcej.
[quote]#post1698938 [quote]#post1698932 @Marchewa#42769 trener się uczy..... Nie pamiętam czy fińska szkoła trenerska miała w polskiej lidze jakieś sukcesy?[/quote]
Uczy to się w szkole 🙂[/quote]
Bajdurzysz.... Trener po raz pierwszy trenuje coś na poważnie. To niby gdzie miał się uczyć? Uczy się na nas, ma wymówkę i poparcie zarządu, to eksperymentuje. I się uczy.
Oby było już tylko lepiej
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)