[quote]#post1739260 ... A ile sami jesteście w stanie dać ? Czepianie się klubu biznesu, a jak bilety droższe niż 20 zł to kurwa wielki ból dupy ? Bilety są za tanie i tyle, jeśli klub ma wychodzić na zero. Chcesz żeby inni dali po kilka tys zł, a problem jest dać 80 zł na bilet , gdzie więcej w tydzień na fajki wydajesz....[/quote]
Tutaj akurat co do cen biletów pełna zgoda, też to nieraz podnoszę w rozmowach.
Natomiast zrób sobie rozeznanie co do tego Klubu Biznesu, jakie oni fizycznie dają środki i czy to nie jest czasem tylko sztuczny twór na papierze, żeby ładnie to wyglądało...
-
-
ROBERT PLATEK and Co. (plany, zarządzanie, decyzje, pochwały, utyskiwania)
[quote]#post1739258 [quote]#post1739250 ... On ma swój plan, który jest znany, samofinansowanie. ...[/quote]
Właśnie nie. To plan na przegraną, ale przecież nie po to kupuje się klub. Samofinansowanie wymaga najpierw nakładów albo od początku dobrej strategii, której u nas nie ma. Jest za to degrengolada bo wystarczyłoby choć trochę zainwestować i można coś z tego wyjąć.[/quote]
Ja to widzę trochę tak, że cala ekipa sprzedająca wcisnęła mu klub w dobrym okresie, byliśmy w czubie, nagadał mu Drożdż z Filipiakowa że wszystko wyczyszczone, że tu dokładać nie trzeba. I zonk, polska liga tak nie wygląda. Comarch chciał sprzedać szybko więc tak widzę ta strategię. No Drożdż został zwolniony w styczniu jak płatek zobaczył bilans roczny, który odjechał 10 mln od roku poprzedniego.
Szkoda już o tym pisać, ja bym się cieszył, jakby już Filipiakowa sprzedała akcje, poszła sobie w cholerę z filipkiem trubalskim .Bo ani nie pomaga ani nie daje kasy na transfery, a 20% powinna dać. Bez jej mniejszościowego roszczeniowego udziału będzie też łatwiej sprzedać klub.
Wiecie, jest nadzieja. Minął już rok, to może za dwa Nas sprzeda i pójdzie dalej?
- Edytowany
[quote]#post1739264 ... volt#2037 ... A ile sami jesteście w stanie dać ? Czepianie się klubu biznesu, a jak bilety droższe niż 20 zł to kurwa wielki ból dupy ? Bilety są za tanie i tyle, jeśli klub ma wychodzić na zero. Chcesz żeby inni dali po kilka tys zł, a problem jest dać 80 zł na bilet , gdzie więcej w tydzień na fajki wydajesz....Tutaj akurat co do cen biletów pełna zgoda, też to nieraz podnoszę w rozmowach....[/quote]
Aale ludzie zaplaca... sam zaplace nawet 200 za bilet ale chce tam widziec walke i gre o cos.... to jest banalnie proste...
Wydalem 70funtow na WHU na ostatni mecz z Leeds po ktorym spadli z ligi ale wiesz co... widzialem na boisku walke ,gre kombinacyjna, technike pilkarzy ,przerzuty pilek co do centymetra i przede wszystkim walke walke walke.... ilez mozesz placic za cos w naszej lidze jak oni kurwa nie potrafia podan 3 wymienic z pierwszej pilki!!! ile kurwa mozna ta gowno gre ogladac i finansowac.... ile ?ciagle w chuja granie ciagle robienie kibicow w chuja...bo taka prawda...
Zasada jest prosta... nie bedziesz chodzil do restauracji jak za danie powiedzmy za 200zl dostajesz kurwa czerstwe pieczywo i skisla zupe... jak mozesz zdobrze zjesc za 70zl.... proste jak konstrukcja cepa... kazdemu obrzydnie....
- Edytowany
[quote]#post1739262 [quote]#post1739189 (...) Przez ich nonszalancje i nieudolnsc cofneli w rozwoju Akademie o 4 lata.(...) [/quote]
Owszem, można cofnać się, tzn. spaść na moment z tą albo z inną sekcją sportowo, ale zaraz bez problemu się wraca, bo się miażdży konkurencję ilościowo, miażdży szkoleniem, miażdży organizacją, itd., itp.
Prawda jest taka, że tylko i wyłącznie przez... nas samych, tak! przez nas samych, Gts nam odjeżdża.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-08/1786751741-249.jpg[/img]
Ta tabela dotyczy tylko Cracova! Przecież nawet połowy klubów nie znacie, które wyprzedzają w szkoleniu dzieci i młodzieży w Cracovie Boską Cracovię.
Na Boga, nas w Cracovie wyprzedzają twory w rodzaju KS Yeti i UKS Krokodyle. I inne, istniejące raptem 3-5 lat twory, za którymi nie stoi nic; ani barwy, ani 120 lat, ani tradycja, ani tytuły mistrzowskie, ani puchary w gablotach, ani społeczność. Nic, ku.rwa, zupełnie nic. Wystarczy, że lekko ogarnięty były sportowiec albo zupełny wu-e-fista po AWF coś tam sobie na boku w ramach interesu założy.
W Gts mają prawie 3 tysiące dzieci, które uprawiają sport w różnorakich, rodowodowo milicyjnych sekcjach. Plus rodzice, dziadki, ciocie i babcie. I tak rok po roku, rok po roku, rok po roku... No i chyba już kumacie skąd tam w azylu (mimo patronatu milicji) taka frekwencja od lat.
A u nas? Z wielkim trudem namawiam ludzi do Sekcji Turystyczno-Krajoznawczej KS Cracovia w celu wy.dupcenia Gts w Cracovie na pudle w szkoleniu młodzieży. Bez skutku. Niektórzy odpisują jeszcze, że oni przeca sami chodzą po górach 🤪 albo, że to i tamto chociaż im w pełnej jaskrawości wbijam, że tu przecież nie o chodzenie po górach chodzi tylko o Cracovię.
W efekcie ostatnie wybory przegraliśmy... 3 głosami. Tak! 3 głosami.
3 głosy zmarnowały Cracovii minimum 4 lata (do kolejnych wyborów), ale organizacyjnie zmarnowały minimum 10 lat. Ba, zmarnowały życie, życie wielu koleżanek i kolegów. Zmarnowały życie Nam wszystkim. Zmarnowały Cracovię.
Więcej, byli tacy, którzy wypisali się z Cracovii i z Sekcji. Przestali płacić składki. I jeszcze dumnie to podkreślają albo nawet argumentują z przekonaniem swoje wypisanie.
I są dumni, że już ich z nami nie ma.
Dla nich nasza wspólna, sekretna zmowa za życia i sztandar Cracovii nad trumną, wieczna pamięć, minuta ciszy, race, stypa, itd. to za mało za członkostwo, które kosztuje 30 złotych miesięcznie.
Zdziwilibyście się jak dużo pośród nich Was, tak Was > Forumowiczów. I nawet kolegów z Mosiek Sektora.
Jak dużo moich kolegów z lat minionych, których z każdym rokiem na Cracovii... coraz mniej.
A kiedyś miałem ich mnóstwo.
Edit:
Temat dotyczy Płatka, ale... on nie jest Pasiakiem i raczej nikt Boskiego Sztandaru nad jego trumnę nie przyniesie. Nikt na jego pogrzeb nie przyjdzie. Z żadnego klubu, którego był w przeszłości właścicielem...
Edit2:
Gdyby ktoś chciał się zapisać do KS Cracovia, płacić składki, mieć sztandar nad trumną 😜 i dzięki swojemu głosowi wybrać taki zarząd jaki ma Cracovia mieć to... priv.
Edit3:
Dziękuję wszystkich członkom KS Cracovia, którzy na ostatnim Walnym głosowali za naszym programem ❤️[/quote]
Sporo racji jest w tym co piszesz.
Ja to zauważam od lat na Cracovii jeżeli chodzi o organizacje, zebranie się kiedy tzreba ,. Często po prostu panuje bylejakość, nie jedziemy z tematami do spodu.
Każdy myśli, że jakoś to będzie, ktoś zrobi, szkoda mi czasu na to, wolę piwo wypić., a niech inni się.mecza.
I przez takie podchodzenie do.spraw przez wiekszosc z Nas od lat stoimy w miejscu. Jeżeli nie zaczniemy każdy z Nas jechać z tematami, problemami do.spodu to nigdy nie pójdziemy do przodu i będziemy narzekać przez całe życie na dole garbata i cytować Pilcha do końca naszych dni...
I.mowic najgorsze że nasz klub jest przeklęty..
A to nie jest prawda że przeklęty tylko My nie jesteśmy na tyle dobrze zorganizowani (wręcz nieudolni) i nie umiemy.poswiecic często czasu i czasami pieniędzy, aby pomóc temu Klubowi wyjść z "zakletego" kręgu.
Ps. Do zobaczenia na meczu.
Podstawa powinno być szkolenie młodzieży na wysokim poziomie. Najwięcej zepsuł niestety wielbiony najpierw Probierz a potem Dróżdż... dzisiaj w zasadzie tworzymy coś od nowa.
Psy ciągle podbierają nam najlepszych wychowanków od U12 do U16...jeżdżą na wszystkie mecze i prowadzą obserwacje i namawiają do przejścia. A my ???
Posiadamy akademie, ale nie mamy żadnych wyników od lat...To po co ja wybudowano ? Można by mnożyć inne problemy, które trawią Cracovię od lat...
Zapytam, może ktoś wie co do chuja pana robi ten gość od pasiastych wizyt? Nie znam chłopa, ale w zeszły roku te wizyty wyglądały strasznie nędznie. Trzeba też coś zacząć ten klub reformować.
Projekty historyczne odżyły przy nowym dyrektorze
- Edytowany
@KruszynaKSC#7322 porównujesz mecz w premier league, jednorazowe wyjście do bycia częścią społeczności. No wiadomo że wydasz 1000 zł na jakiś koncert czy event i raz ci wystarczy w życiu.
To rozumiem że jak walczyli w tym meczu spadkowym do kupujesz karnet na przyszły sezon i wpisujesz się do społeczności?
Temat wyczerpał @Miszczu2007#4615 w wątku z Rakowem. My od ponad 20 lat gramy o nic! Nie ma drugiego takiego klubu z taką stangnacją. Albo potrzeba spektakularnego sukcesu ( wg mnie wystarczy medal) albo spektakularnego upadku. Takie sytuacje mobilizuja ludzi, wszystkie inne kluby przeżyły albo jedno albo drugie. Dlatego nasz twardy
kibicowski cor to może z 7tys ludzi, a nie 15. Dlatego brakuje 3 głosów na wyborach.
I nie dziwię się ludziom, bo ileż qrwa można.
Musi być sukces albo upadek, bez tego będzie jak jest-życia nikt nie oszuka.
Do jutra 🫡
pragnę tylko przypomnieć tym, którzy z łezką w oku wspominają Rockefellera z Bydgoszczy, że za jego czasów budżet kręcił się koło trzydziestu baniek, z hokejem :)
teraz sekcja piłkarska amerykańskiego przybłędy ma budżet w wysokości 32 mln.
nie wolno zapominać, że Ela tylko zakończyła proces kradzieży terenów przy Cichym Kąciku
- Edytowany
Dopóki nie będzie w większego budżetu, to nigdy nie osiągniemy przyzwoitego poziomu. Budżet zależy od właściciela. Lekką ręka, jeśli jest faktycznie miliarderem (???) przejął klub wraz z Rączną. Nie dorzucił nic, lub prawie nic i kazał się bilansować, haha. Pieniądze z transferów pewnie zostały przejedzone na bieżącą działalność, lub wytransferowane do Platka. W ten sposób to możemy funkcjonować na ten moment w 2-3 lidze. A gdzie tu perspektywa rozwoju sportowego? Ubywają co lepsi z zespołu, który i tak miał braki na połowie pozycji. A oczekiwania co niektórych kibiców po chuju fest. Na chwile obecną, realnie patrząc, to o remisie z taka Pogonią czy Rakowem to my możemy pomarzyć. O zwycięstwach nie wspomnę. Fatalny start? Jedna porażka, która w sumie nie musiała mieć miejsca przy odrobinie szczęścia, 2 remisy, w których byliśmy tez bisko wygranej bo też brakło szczęścia. Jedyne właśnie na co możemy, z tak słabą na wielu pozycjach kadrą liczyć, to szczęście, bo rywale budżetowo i piłkarsko przebijają nas praktycznie wszyscy. No i jest jeszcze ambicja, którą póki co udaje się trenerowi z zawodników wykrzesać. Ale jak tego zabraknie to o szczęściu można zapomnieć. Liczmy więc na szczęście i ambicję w każdym najbliższym meczu, bo tylko to, jak na razie pozostało...
- Edytowany
[quote]#post1739284 @KruszynaKSC#7322 porównujesz mecz w premier league, jednorazowe wyjście do bycia częścią społeczności. No wiadomo że wydasz 1000 zł na jakiś koncert czy event i raz ci wystarczy w życiu.
To rozumiem że jak walczyli w tym meczu spadkowym do kupujesz karnet na przyszły sezon i wpisujesz się do społeczności?[/quote]
Jakbym mieszkal w UK to oczywiscie...
Dla twojej wiedzy żebyś nie musiał nic zmyślać.. tak.. jak mieszkałem w londynie bylem na 15 meczach w sezonie na 19.. nie mialem karnetu bo nie dalo sie kupić wtedy bo byly przechodnie karnety tylko ale na biletach chodziłem regularnie.... dla twojej wiedzy po spadku do championship tez chodziłem.. nie przeszkadzało mi to ze spadli a wiesz dlaczego? Bo kurwa gryzli trawe i zapierdalali w każdym meczu ... w meczach gdzie przegrywali dostawali brawa za walkę a wiesz czemu??? Bo walka byla o kazdy centymetr boiska... a u nas pluja ci w twarzudajac gre a ty jak wielu innych udaje ze deszcz pada...
Co do koncertów.. w tym roku na koncerty hotele bilety otoczkę poszło z 10tys bo wiem na co wydaje i nie oglądam żenujących paralitykow...nikt nie udaje ze gra .. nikt nie udaje ze sie stara... nie wychodze wqrwiony..zestresowany .. zirytowany tylko z usmiechem na twarzy i wyluzowany...
niech sie cos zmieni .. zacznie byc profesjonalne granie... zostawię w klubie te pieniądze... proste...
- Edytowany
Kolego, nie musisz przedstawiać swojego życia, ale jak już to zrobiłeś to git.
W Cracovii trawy nie gryzą i nie ma walki. Spoks
[quote]#post1739302 Kolego, nie musisz przedstawiać swojego życia, ale jak już to zrobiłeś to git.
W Cracovii trawy nie gryzą i nie ma walki. Spoks[/quote]
zapytales wiec Ci odpowiedzialem ... widac odpowiedz nia pasuje pod twoje pierdoly wymyslane i klepane w kazdym watku... wiec odpisujesz jak dwulatek co mu zabrali grabki w piaskownicy...
[quote]#post1739302 Kolego, nie musisz przedstawiać swojego życia, ale jak już to zrobiłeś to git.
W Cracovii trawy nie gryzą i nie ma walki. Spoks[/quote]
Chyba to twój pierwszy sezon na Cracovii
- Edytowany
@CracoviaAW#9176 nie pierwszy. Niektórzy mają monopol udzielać się w każdym wątku, inny nie bo od razu że za młody stażem.
Jak już podpadłem Kruszynie to już będzie jechał po mnie po każdym zdaniu 😁
Bo zachowujesz sie jak dziecko.. wszędzie i o wszystkim wiesz... co ci juz udowodniłem ze bzdury piszesz... a to ze kolejny raz piszesz ze mlody stażem to na forum ciezko przyjąć jest jest kolejna bzdura ... a jak ci odpowiedziałem juz nie raz i okazało sie ze nie po twojej myśli to odpowiadasz jak dzieciak z piaskownicy... patrz wyzej... to kolejny przyklad ..
- Edytowany
@KruszynaKSC#7322 to ty tak myślisz że mi coś udowodniłeś, po prostu masz inne zdanie i tyle, a przecież nie będę z tobą się przekamarzal w nieskończoność i kurw....mi sypał. Chłopie nie potrzebuje ja ciebie ani ty mnie żeby coś napisać na tym forum, tak samo inni mają prawo mieć swoje zdanie.
Na każdy mój post reagujesz tak jakbyś mi Musiał tłumaczyć świat.
Jak to Ci pomaga w przeżyciu to feel free
Dziś równo rok mija od oficjalnego przejęcia Cracovii przez "Miliardera" Platka...... To był Rok całkowicie nieudany i fatalny pod każdym względem.Szkoda wymieniać to co Płatek zjebał.
Szukam pozytywów..... Czegoś dobrego co za Płatka się zadziało,nic nie mogę znaleźć.....nic,może mecz z Sevillą
W takie podejrzane ręce wydał nas Comarch byle tylko się pozbyć
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
KrissCS, Goście (5)