mosiek - uważałem Cię za rozsądnego. Ale widać porażka z Arką i Ciebie zaćmiła. [b]TU NIE CHODZI O PORAŻKĘ[/b] a o grę. A za to, że zawodnicy grają z meczu na mecz gorzej - odpowiada TYLKO JEDNA OSOBA, która bez przerwy im wpaja kretyńskie krótkie gierki, mimo, że ślepy widzi jaki to daje rezultat
-
-
Balon przebity - extraklasa nie w tym sezonie:(((
Co was kur.. pojebało jakie koniec marzeń??:)))) Walka o Ekstralkase dopiero się zaczyna:)))))
A kto z Was przed sezonem przewidywal ze po 20 kolejce ebdziemy wiceliderem patrzcie na taka Arke oni nie maja goszego skaldu od nas a walak o zupelnie inne cele Stawowy zrobil kawal dobrej roboty
Tym, którzy mówią, że za rok wejdziemy chcę powiedzieć że tych zdobytych punktów na jesieni w następnym sezonie nikt nam nie da bez walki. W tym sezonie jest szansa i trzeba ją wykorzystać. Szkoda tylko, że trener mając prawie nieograniczone możliwości transferowe, kupuje zawodników "na wagę' (piętnastu w tym sezonie), a itak grają Dudziński, Bania, Giza, Radwanski a za chwilę Nowak, Ankowski, Świstak. Szkoda wydanych pieniędzy. Zmiana trenera mogłaby spowodawać że ci zawodnicy będą jeszcze słabsi. Ktoś musi mieć głowę na karku i nie wierzyć bezgranicznie w pomysły pana trenera. Takiego kogoś chyba brakuje. Trzeba zrobić wszystko aby szansę awansu wykorzystać teraz. Pozdrowienia dla wszystkich.
Jest Chu...owo, to fakt. Choć zapewne tak jak i jesienią puściliśmy punkty Arce (bo nie wierzę że i jesienią Ankowiski kilka razy nie potrafił trafić w pustą bramkę z kilku metrów) Sprawa prawa była załatwiona przy stoliku tyle. A co do kiepskiej gry Pasów, to po prostu okaże się z Jagą ... Stawowy chce grać krótką techniczną piłkę, więc niech taką gra, ale żeby pozwoliło na to boisko. Jeśli wygramy z Jagiellonią to sznase są nadal - dwa tygodnie treningu, powrót BOjarskiego, Węgrzyna, Nowaka, + Drumlak (w końcu ktoś kto umie wykonywać stałe fragmenty gry) i jest realna szansa na awans. Zagłębie i GKS też grają kiszkę więc bez paniki. Ale jeśli nie wygramy z Jagą to wszyscy na stadionie musząpo wiedzieć Wojtkowi co o tym myślą. !!!!
Bez napinania, ale teraz powinniście kibicować Pogoni. Przed nami wszyscy wasi rywale (pozaSzczaxą). Chociaż ja jeszcze fanfar nie trąbie to jednak Pogoń jest chyba pewniakiem.
A poza tym dobrych Świąt Wielkiej Nocy ze Szczecina.
PS A Lechia też była Olimpią.
"Drumlak (w końcu ktoś kto umie wykonywać stałe fragmenty gry)"
Drumlak nie potrafi wykonywac rzytów wolnych, roznych
mylisz się chlopie ... hmmm... w pogoni strzelił 1 bramke z wolnego
i 2 asysty z dosrodkowań
Misiek (jeśli wolno mi zwracać się do Ciebie tak familiarnie),
Ja jednak nadal uważam się za rozsądnego. Walnęła mnie ta porażka tak jak wszystkich, nie mogę zaprzeczyć. Ale budowanie atmosfery KLĘSKI i KOŃCA MARZEŃ uważam za bardzo bardzo dalekie od rozsądku. Wiem, że drużyna gra źle (ale to przecież Ty pisałeś, że z Radomskiem, no, nie było najgorzej). Całkiem możliwe, że winny jest Stawowy i jego metody. Nigdy nie byłem bezkrytyczny wobec niego. Pieniądze na transfery i na wszystko daje Filipiak i Rada 100. Niech teraz Stawowego rozliczają. To wszystko prawda. Każdy z nas chce Wielkiej Cracovii w I Lidze. Poczekajmy. Może Filipiak da Stawowemu szansę. Wyrzucać go już po pierwszej porażce?Chyba się jednak mylisz, bo tu nie chodzi o grę, ale o PORAŻKĘ. Gdyby wygrali, nie byłoby kwestii stylu. Wiesz o tym dobrze.
Ale myślę, że na nas, starszych kibicach, co niejedno już widzieli i niejedną klęskę przeżyli spoczywa odpowiedzialność, żebyśmy młodym fanom, słusznie wkur.....nym i zdesperowanym po pierwszej porażce właśnie dodawali wiary i otuchy, a nie odwrotnie, pokazywali im cel dla wyleczenia frustracji.
Tak rozumiem rozsądek, mimo że moje (i pewnie Twoje) pokolenie ma o wiele mniej od dwudziestolatków czasu, żeby doczekać się wielkich sukcesów.
Trapez dobrze gada:
Bastera wywalił na obrone bo za dobrze sobie poczynał na pozycji zarezerwowanej dla ulubieńca. Chociaż nie wiadomo w jakiej formie ten ulubieniec będzie i tak miejsce ma pewne......
A ja sie moge założyć że na Jage wybiegnie stary skład:Olszewski,
Radwański/oczywiście nie na swojej pozycji/,Węgrzyn,Skrzyński,Baster/na siłe z gościa robi obrońce a jak grzł z radomskiem każdy widział/,Bojarski/no pominiecia tego gościa w składzie na rzecz np. Dudzińskiego byśmy zapewne nie wybaczyli, choć może nie grać -jak dzisiaj dostał żółtą kartkę/, Baran,Giza/bez formy/,Nowak / a jak ,od poczatku wkońcu swój chłopak a co tam przerwa w treningach, Bania/ bez formy, co sie dzieje ???może wkońcu sie przełamie ale co bedzie jak nie wykorzysta w 75 min. karnego??? vide Ankowski zeszły rok??/
Dudziński/oj bez formy/
I to pir..... że grają ci co się wyróżniają na treningach, może za bardzo sie przykładają na treningach a nie mają siły potem zagrać dobrego meczu???gierki gierki i jeszcze raz gierki. A gdzie rzuty rożne, wolne??? nie tylko taktyką mamy wygrywać.
Narzekamy , biadolimy/no przecież nie jest kurde dobrze/ ale pewnie nam sie uda w tym sezonie zawitać do extraklasy.
Wiadomość zmieniona (12-04-04 09:19)
o co chodzi ?
w końcu sami śpiewaliśmy kiedyś "Cracovia Pasy, z Koroną do ekstraklasy !" Koronka wchodzi za rok no więc... ? Sami chcieliśmy.
Pussenta incontenta Cracoviensis
Rety jejku, ola Boga
do awansu dłuższa droga
hejże hola, już pomału
dorabiamy się zawałów...
w roczek jeden z ligi trzeciej
skok do pierwszej - cóż powiecie ?
inwestycje, długa ławka
w lidze wyrównana stawka...
jeszcze trochę a z pół-bogów
porobicie skrytych wrogów...
od niewczesnych tych sukcesów
napytaliśmy se stresów
a już nie chcę być Stawowym
gdy na miejscu pucharowym
się nie znajdą nasze Pasy
w pierwszym roku ekstraklasy
klnąć jako jasna cholera,
gwałcić mysz od komputera,
stawiać stosy będą fani
nie (u)saty fakcjo no wani
Jedziemy, żeby wygrać, ale do tego potrzebna jest dobra gra całego zespołu - mówi Stawowy. - Zawodnicy muszą być maksymalnie skoncentrowani, zdeterminowani, jak w meczu z Radomskiem. Dobrze, że oglądali mecze w Lidze Mistrzów, bo mogli się przekonać, iż nigdy nie wolno lekceważyć rywala, że w każdy mecz trzeba włożyć maksimum ambicji, zaangażowani
Czy balon przebity to się okaże dopiero po meczu z Zagłębiem.
wczoraj-dziś-jutro-zawsze CRACOVIA!
nadmuchamy balona jeszcze ;)
mecze z Zagłębiem i Bełchatowem będą decydujące, a to niestety wyjazdy
ale ja wierze w Stawowego. Już raz po meczu z Błękitnymi mocno go krytykowano i potem było już super. Oby i tym razem.
Juz pierwszy mecz na Kałuży ze Stasiakiem pokazał, że coś jest nie w porządku. Ludzie uswiadomcie sobie w końcu, że trener Stawowy był dobry, ale na trzecia ligę, a teraz to już za wysokie progi. Jego podstawowe wady:
=> nie potrafi odpowiednio przygotować druzyny do rozgrywek wiosennych ( juz to raz przerabialiśmy)
=> ma swoich ulubieńców na których zawsze stawia niezależnie od tego w jakiej są formie
Krótko mówiąc jest to trener jednej rundy (jesiennej) i musi znacznie popracować nad tym by zniwelować błąd jakim jest złe przygotowanie do rundy wiosennej. Poza tym wielu juz pisało, że w tej chwili nie ma żadnego pomysłu na ustawienie drużyny. Największym nieporozumieniem jest wystawianie Bastera na pozycji bocznego obrońcy skoro się na niej nie sprawdza a doskonale sprawdza się na lewej pomocy.
Naprawdę wierzyłem, że to dobry trener, ale teraz twierdzę, że jest jeszcze słaby.
Informacja dla VASAGO !!!
Arka to przyjaciel klubu kto wie może o to właśnie chodziło żeby CRACOVIA przegrała bo Arka spada do 3 ligi !!! wątpie żeby tak było bo CRACOVIA zdaje sobię sprawię że potrzebuje karzdego punktu do I ligi , ale kto wie ?????
heheheheheheh takich malkontentow jak na Cracovii to nawet u nas nie ma:))
Przegraliscie mecz na wyjezdzie z Arka ktora miala walczyc o awans(a juz na pewno nie o utrzymanie),Arka ktora nie ma przeciez slabej druzyny,Arka ktora grala(ponoc) przy pelnych trybunach.Powinniscie sie cieszyc,ze przynajmniej 3pkt zostaly w rodzinie:)) a juz na pewno nie wpadac w rozpacz,ze juz po awansie.Niektorzy chyba powinni najpierw troche ochlonac a dopiero potem zasiasc przed kompem.
Moim zdaniem Cracovia jest skazana na awans,za to nie liczylbym na PUEFA czy cos po awansie.
mosiek - cofam "oskarżenie" bo widzę, że rozsądek Ci wrócił (jeśli tego nie widzisz, przeczytaj jeszcze raz swój "skrytykowany" przeze mnie mail)
Nie mam zamiaru budować atmosfery klęski i końca marzeń - zwłaszcza, że nadal jestem przekonany, że awansujemy (choć ja się z tego cieszył nie będę - domyśl sie dlaczego)
O Radomsku napisałem tak, bo było o niebo lepiej niż z Ruchem :))))
Nigdy dotąd nie powiedziałem, ze trenera trzeba wywalić, bo
1) od tego jest Sponsor i Zarząd
2) wyrzucanie trenera w trakcie sezonu to kretyństwo
niemniej szlag mnie trafia, jak trzeba powtarzać ciągle to samo. Zacząłem po meczu ze Stalą w Rzeszowie - oj jak wtedy zostałem zbluzgany (mozesz sie dokopać). I takie bicie grochem o ścianę mnie nieco złości. Teraz już [b]wszyscy[/b] nie wyłączając Trenera :) widzą to samo, ale wnerwia mnie to, ze [b]absolutnie nic[/b] nie robi się w kierunku poprawy.
A samo kajanie się i brannie winy na siebie nie wystarczy. Stawowemu zresztą może być wszystko jedno. Swoje zarobił, jak nie będzie awansu to go odsuną, ale ze swoją "renomą" na pewno pracę znajdzie. A lepiej odchodzic w glorii tego co "pechowo" przegral wyścig o ekstraklasę, niz takiego co awansował, aby z hukiem z niej zlecieć (przy takiej grze to prawdopodobny scenariusz).
Zresztą nie wiem - może to nie trener (choć przy okazji wychodza wszytkie punktowane w Twoim temacie grzeszki). Może to niektórzy zawoidnicy boją się awansu. Bo wiedzą, że wtedy ich się potraktuje identycznie jak już potraktowano kilka osób (swoje zrobiłeś, no to pa i radź sobie dalej sam)
Ja na razie nie chcę Wielkiej Cracovii. Na razie wystarczy mi Mała Cracovia, ale w I lidze.
Być może rzeczywiście do spraw podchodzę zbyt emocjonalnie, a niektóre moje skróty myślowe sa przez mlodych opacznie rozumiane, co potem powoduje aferę, a ja się w dyskusji zbyt zapalam. Dlatego już parę razy dawałem sobie spokój - i chyba dam sobie po raz kolejny
Ale przy pokazywaniu celu dla wyleczenia frustracji zbyt łatwo popaść w sampouwielbienie, a towarzystwa wzajemnej adoracji bez wyjątku źle kończą.
Może Trener Stawowy właśnie dlatego jest tak zadufany w sobie, że nie dopuszcza się do niego krytyków - i już prawie uznał się za geniusza, któregoo tylko ściga pech w postaci kontuzji, sędziów, złego boiska itp. itd.?
Zastanawia mnie tylko to, ze przy poprzednim awansie do II ligi - Cracovia (jkako beniaminek) mimo, że złożona z gorszych (moze poza Gruchałą i Dudą) kopaczy i grająca prawie za darmo - grala lepiej i skuteczniej niż obecna. Do momentu gdy z "prawie za darmo" zrobiło się calkiem za darmo i zaczęli sobie dorabiać (w tym raz w sposób ktryminalny, wrrr :(
A ja jestem nieodrodnym wychowankiem Pana Lucjana Siemińskiego - protoplasty Loży Szyderców - i niestety w tym wieku już się nie zmienię.
Wiadomość zmieniona (11-04-04 02:24)
Dobrze że rządzi profesor i Misior ,a nie wy bo byśmy już z 5 trenerów mieli.Ludzie weście sobie na wstrzymanie .1porażka -i już trenera zmieniać.Na kogo się pytam-na jakąś niechcianą nigdzie łajzę.Jest środek sezonu!!!!.Nie oceniacie za wcześnie -w tamtej rundzie też w pewnym momencie było beznadziejnie (Opoczno,jaga,mecz z Arką u siebie czy Błękitni).Tęż chcieliście wtedy zwalniać trenera!!!!!!!.Później zmienaliście zdania jak chorągiewki-trener byl cacy bo wygraliśmy 5 meczy pod rząd.Jeśli już oceniajmy to róbmy to rzeczowo -a nie na podstawie 1 meczu nieudanego czy 2.Najgorsza rzecz teraz to nerwowe ruchy!!!!.Jedna rzecz naszym pil;karzom jest potrzebna.Mają wysokie premie (trzeba zamrażać część ich i wypłacać tylko w przypadku AWANSU.Podobnie kontrakty powinny być tak skonstuowane by całą kasę wypłacać tylko za awans.Ja mimo wszystko wierzę że awansujemy -i inaczej wtedy spojrzycie na Stawowego.Niektórzy z was są na tyle perfidni że krytykują zawodników -nawet jak nie grają!!!!!!!!.Jak można się pytam krytykować NOwaka -PYTAM ZA CO >za to że 15 asyst nam dał na jesień i parę goli .CZY według was w formie z jesieni nie należy mu się miejsce w drużynie???MOŻE CO NIEKTÓRYM KUBEŁEK WODY BY SIĘ PRZYDAŁ!!!!!!!!!!.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)