Hiszpania - Anglia 1:2
-
-
Euro Typer 2024
Hiszpania - Anglia 2-3
Hiszpania - Anglia 2:1
Powoli szykujemy się do zakończenia zabawy. Ostatnia prosta już, typy na finał przychodzą i tak sobie myślę... chyba czas już najwyższy na jakąś małą niespodziankę, prawda? Po zakończeniu zabawy każdy uczestnik powinien mieć jakąś pamiątkę i wydaje mi się, że taką fajną rzeczą dla każdego by było zdjęcie któregoś z uczestników turnieju z autografem. Zdjęcia nawet już są, tylko autografów jeszcze nie mam. Jak zorganizuję - dam znać i jakoś się umówimy na rozdanie :)
Przy okazji wielkie dzięki dla Zawodników, którzy nam się podpiszą (jeszcze o tym co prawda nie wiedzą, ale będzie) i dla Dyrekcji Ich Klubów, które to pomogą załatwić (Dyrektorzy już wiedzą i obiecali) :)
Hiszpania - Anglia 2:0
Czy można się dołączyć na finishu?
ESP-ENG 3:1
[quote]#post1629649 Czy można się dołączyć na finishu?
ESP-ENG 3:1 [/quote]
Nigdy nie jest za późno :) Witam!
Przypomniał mi się taki slogan o spóźnieniu - że lepiej jest się wysrać i spóźnić, niż zdążyć i zesrać. Ale nie wiem, czy wypada to cytować :)
[quote]#post1629651 [quote]#post1629649 Czy można się dołączyć na finishu?
ESP-ENG 3:1 [/quote]
Nigdy nie jest za późno :) Witam!
Przypomniał mi się taki slogan o spóźnieniu - [h2][b]że lepiej jest się wysrać i spóźnić, niż zdążyć i zesrać[/b][/h2]. Ale nie wiem, czy wypada to cytować :)[/quote]
Zapisuję i Zapamiętuje!!!!
Hiszpańskie psy 0-0 Angole karne dla Angoli
Hiszpania- Anglia 3:0
Hiszpania -Anglia 2:0
- Edytowany
Poniżej typy otrzymane do g.20:30 w sobotę:
Hiszpania - Anglia
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/image-png-82707912.png[/img]
Hiszpania - Anglia 2:1
Hiszpania - Anglia 1: 2 Bramki : Foden i Bellingham.Dla konkwistadorów ten mały murzynek z mopem na głowie.
Anglia - Hiszpania 3:4
Odpuściłem typerka bo zniknąłem na dni kilka, ale finał obstawię 🙂
Hiszpania - Anglia 3:1
Hiszpania - Anglia 0:2
- Edytowany
Finał za nami, ergo dobrnęliśmy do mety naszego Euro Typera. Zanim przejdę do wyników, to chciałbym kilka słów na zakończenie. Jest takie powiedzenie, że sukces ma wielu ojców, a porażka jest sierotą :) Nie będę się krępował, napiszę wprost – myślę, że nasza zabawa kończy się bezdyskusyjnie sukcesem. Nie tylko dotarliśmy do końca, ale co ważne – dotarliśmy do niego bez żadnych, IMHO naprawdę żadnych problemów i kontrowersji (z przymrużeniem oka dodajmy, że może poza jedną bramką niejakiego Oliego w 91szej minucie). Nie ma to tamto – sukces jest. Zatem, wracając do przytoczonej zasady – ojców ten sukces powinien mieć sporo. I ma :) Myślę, że dziś, kiedy już nie mówimy o „możliwościach”, tylko poruszamy się w zakresie spraw dokonanych warto ich wymienić. Ten typer powstał i odbył się dzięki sugestiom, namowom i konsultacjom [b]3 osób[/b], i warto dziś napisać o Ich wkładzie (podam w kolejności alfabetycznej). W tym miejscu bardzo dziękuję w imieniu swoim i chyba wszystkich uczestników [b]Anonimowemu Komuś[/b] (przyszedł do mnie taki mejl onegdaj, do dziś nie wiem od kogo, bez podpisu, a w sumie szkoda, ale pozdrawiam), koledze [b]garbusowi[/b] oraz koledze [b]MSC[/b]. Konkret - bez Waszych rad, sugestii i konsultacji ten typer by się po prostu nie odbył. Chciałbym także podziękować koledze [b]BartAcidowi[/b], który można powiedzieć, że "jest ojcem chrzestnym sposobu podawania pliku w wynikach" – bardzo mi tym ułatwił pracę. Dziękuję.
Turniej za nami, każda zabawa to emocje, przeżycia, będą jakieś wspomnienia. Typer działa tak samo. Ja bym chciał o takim jednym, szczególnym momencie wspomnieć. Dla mnie znaczącym momentem był typ kolegi [b]Elwooda[/b] na pierwsze mecze turnieju. Równiutko miesiąc temu, 14 czerwca jak sprawdziłem. Może słówko wyjaśnienia - główny szablon arkusza (ten gdzie każdy z Was „ma swój wiersz”, a każda kolumna to kolejny mecz) stworzyłem jesienią 2012 roku do prowadzenia Cracovia Typera Hokejowego. Zrobiłem go wtedy… kilka wierszy zostawiłem wolnych, no takich „na rozwój, dla kolejnych uczestników”, wiecie o co chodzi. 12 lat, to jest kurka wodna naprawdę szmat czasu… 12 lat minęło, gdy miesiąc temu miałem wpisać typy kolegi [b]Elwooda[/b] – przyszedł ten moment, w którym musiałem „dorobić wiersz, bo wszystkie już były wykorzystane”. Miły moment przyznam, wpadł mi w pamięć i tak mi się naprawdę fajnie zrobiło. Musieć dorabiać wiersze, bo uczestników tyle, że wszystkie „przygotowane wcześniej” są już zajęte? Prawdę mówiąc to nawet mnie zaskoczyło, przyzwyczaiłem się do tego, że takie myśli nawet się we mnie nie tliły. A tu proszę , zdarzyło się :) Jak kiedyś będę wspominał „Euro 2024” to myślę, że to właśnie wspomnienie będzie jednym z takich wyraźniejszych dla mnie.
Pora na podsumowanie wyników – zwycięża kolega [b]MSC[/b], najwięcej punktów, najwięcej trafień 1x2, najwięcej dokładnych trafień, brawo! Na podium plasują się także koledzy [b]bodzio969[/b], i [b]MisioPas[/b]. Gratuluję! Generalnie – w czołówce bardzo ciasno. Typowanie na punkty, zwłaszcza dotyczące sportu, no jakby nie patrzeć jest to jakaś rywalizacja, a nie tylko zabawa. Zatem są wyniki i jak to w sporcie – ktoś jest wyżej, ktoś niżej… Churchilla sobie pozwolę przytoczyć – [i]"sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga!"[/i] Zatem jeśli ktoś nie jest w pełni ukontentowany swoim wynikiem, a to w sporcie się przecież zdarza – typer to otoczka sportu, przypominam więc że po zakończeniu rozgrywek… zawsze jest następny sezon :) Papa Smerf mówił - [i]"smerfuj do skutku!"[/i] I to jest chyba najlepsza rada dla każdego, kto nie jest do końca zadowolony ze swojego wyniku :)
Następne Euro za 4 lata (chyba dobrze piszę?), ale liga nam startuje już za tydzień. Euro to był trochę „sprint”, ale myślę, że warto było zrobić i uczestniczyć w tym typerze także dlatego, że do ligowego mamy już jakieś przetarcie, mamy jakieś schematy, kontakt i… no bądźmy szczerzy – także zaufanie. To też jest ważne. Zatem kończąc Euro Typera pozwolę sobie zaprosić do ligowego, typów tam widzę że przychodzi sporo, jak na razie na spotkania 1szej kolejki, ale przypominam, że zapraszam także do zabawy w przewidzenie klasyfikacji końcowej Ekstraklasy 2024/25. To jest „poza konkursem i punktacją”, ale to jest być może jedyna okazja, żeby się sprawdzić w takiej „długoterminowej” formie wyczucia rozgrywek sportowych.
Słówko jeszcze o zdjęciach na pamiątkę za udział w typerze – jak będę miał „już podpisane” to każdy z Was dostanie ode mnie priva z wiadomością, napiszę też o tym tutaj w wątku.
Bardzo dziękuję [b]Każdemu z Was[/b] za udział i wspólną zabawę, naprawdę bardzo się cieszę że zrobiliśmy tego typera i cóż… pora kończyć bo rozpisałem się chyba aż za bardzo, a przecież wszyscy czekają na wyniki :) Zatem oto i one:
Arkusz do wglądu:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MeCJeyrUct8noHRpQn-ejs9BXQxJJi_ixi2Z48R-8RY/edit?usp=sharing
Klasyfikacja generalna:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/image-png-61629261.png[/img]
Trafienia 1x2:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/image-png-92830624.png[/img]
Trafienia dokładne:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/image-png-22433175.png[/img]
Gratulacje dla zwycięzcy i podziękowania dla organizatora :) !
- Edytowany
przepadły mi najprostsze do typowania mecze dlatego nawet w procentowym wypadam słabo. ale ważne, że przed wrzo ;)
dzięki za typera. dobra robota. trochę się człowiek przez lata przyzwyczaił do świeższej formy, ale to taki fajny oldschool i mający swoje plusy więc fajnie, że znowu będzie się odbywał w lidze :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)