Myślałem, że jak na K, to Kostuch :P
-
-
Nowa rzeczywistość hokejowa w Cracovii
[quote]#post1625695 Myślałem, że jak na K, to Kostuch :P[/quote]
On już ten młody nie jest 🫢
Kuba😜
Licencja na nowy sezon przyznana
https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/comarch-cracovia-z-licencja-na-nadchodzacy-sezon-thl/
10 dni później
Daniel Laszkiewicz
https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/daniel-laszkiewicz-trenerem-minihokeja-w-akademii-hokejowej-canpack/
Daniel Laszkiewicz w zbliżającym się sezonie będzie trenerem w sekcji minihokeja Akademii Hokejowej Cracovia CANPACK. Były wybitny zawodnik Pasów tym samym wraca do roli szkoleniowca młodych adeptów w naszym klubie. Witamy z powrotem!
- Edytowany
[quote]#post1625475 Mam przeciek, że może być kolejny comeback do Klubu i będzie to miła niespodzianka. Nie chcę zapeszać, także przypomnę się jak ogłoszą. 😉[/quote]
No to mogę oficjalnie ogłosić - Daniel Laszkiewicz 🔥🔥🔥
PS. Barney jako jedyny dobrze ustrzelił, także jakieś piwko w "Zwierzynku" stawiam na początku sezonu. 😉
podobają mi się te zmiany
kupuję karnet choć wiem, że będę na 50 - 70% meczów z uwagi na odległość jaką mam do Krakowa.
Jeszcze niech znajdą jakąś posadkę dla Damiana. 😉
Świetna wiadomość! Takich ludzi trzeba za wszelką cenę w Cracovii zatrzymywać i wykorzystywać ich potencjał. Naprawdę w hokeju nie ma się póki co do czego przyczepić. Ogłaszać jeszcze pozostałych podpisanych i dawać ten sezon!
To jak to bylo z tym wozeniem dziecka gdzies na treningi a nie trenowaniu w Cracovii przez Dannego?? Cos ktos chce rozwinac temat jaki on to zly ze tak robil?? 😉 😉
Daniel witaj w domu !!
[quote]#post1627577 [quote]#post1625475 Mam przeciek, że może być kolejny comeback do Klubu i będzie to miła niespodzianka. Nie chcę zapeszać, także przypomnę się jak ogłoszą. 😉[/quote]
No to mogę oficjalnie ogłosić - Daniel Laszkiewicz 🔥🔥🔥
PS. Barney jako jedyny dobrze ustrzelił, także jakieś piwko w "Zwierzynku" stawiam na początku sezonu. 😉[/quote]
Umówieni!
Ciekawe co na to rodzice, że wraca Daniel 😅
16 dni później
Długa rozmowa/wywiad z nowym Dyrektorem Operacyjnym Łukaszem Sikorą przeprowadzona przez Żółtą Kaczkę:
https://czarnynabialym.wordpress.com/2024/07/18/lukasz-sikora-wywiad/
6 dni później
Zgodnie z Wielka Strategią rozwoju hokeja i stawiania na wychowanków miała być w Cracovii drużyna juniora mlodszego.Własnie PZHL opublikowal regulamin rozgrywek grup młodziezowych i Cracovii tam nie ma. Typowe obiecać nic nie kosztuje
Nie ma, bo niby skąd ma być ? Skoro ostatni chętni co mogli i chcieli grać - łącznie z moim synem z rocznika 2008. Zostali rok temu decyzja poprzedniego zarządu wycofani z rozgrywek, a drużyna rozwiązana. I spuszczeni po brzytwie. Nie dość, ze była ich garstka to ostały się dwa rodzynki :) , którym nie przeszkadzało trenowanie ze starszymi z I ligi dwudziestolatkami i seniorami o 22 czy 23.00 w tygodniu. Bo nie było wolnego lodu... Już pomijam fakt, ze nikt nawet się nie zapytał danego wychowanka co się z nim dzieje ? I czy jest szansa aby np. może wrócił itd ? Nic, kompletne zero. Za to pamiętam, ze trener zadzwonił pod koniec sierpnia do mojej zony i zapytał czy wszystkie składki były opłacone. I aby syn zwrócił sprzęt jeśli dostał od klubu...haha - dostał szybko riposte, ze chyba sobie jaja robi i jeśli nie ma nic innego do powiedzenia, to kończy rozmowę. Niestety nie miał nic więcej ciekawego do powiedzenia i na tym był koniec. Nic nie dostał od klubu przez ostatnie dziesięć lat, poza jednym jakimś kijem co kolega mu złamał. Ale i tak do niczego się nie nadawał i trzeba było kupić nowy. Cały sprzęt ma do dzisiaj zakupiony za własne pieniądze.
- Edytowany
[quote]#post1632433 Zgodnie z Wielka Strategią rozwoju hokeja i stawiania na wychowanków miała być w Cracovii drużyna juniora mlodszego.Własnie PZHL opublikowal regulamin rozgrywek grup młodziezowych i Cracovii tam nie ma. Typowe obiecać nic nie kosztuje[/quote]
Niby tak, tzn. faktycznie juniora młodszego nie mamy (junior młodszy to rocznik między młodzikiem i juniorem starszym).. Natomiast kluczowe tu jest tło. Tzn "dlaczego nie mamy tej drużyny zgłoszonej do rozgrywek?". Otóż o ile mi wiadomo (tzn nie siedzę w tym zbyt głęboko, ale coś niecoś o uszy mi się czasem obije), to:
1. żadnego info że "będzie drużyna juniora młodszego" w formie kategorycznej nie było. Było natomiast że będzie próba jej reaktywacji
2. i taka próba faktycznie była, ale nie wypaliła
3. z tym że nie wypaliła nie ze względu na melepectwo, tumiwisizm, czy olewactwo kogokolwiek, i nie ze względu na "oszczędności", (bo środki na tą drużynę na 24/25 wiem na 100% że były), tylko zwyczajnie nie uzbieraliśmy zawodników na stworzenie sensownej drużyny do grania
4. większość po zakończeniu wieku młodzika albo poszła gdzie indziej i nie miała ochoty wrócić (nie wnikam w przyczyny, jakiekolwiek były / są - rozumiem i nie winię chłopaków), albo kończyli grę (także nie wnikam w przyczyny, zaznaczę tylko że sam w jakimś wieku skończyłem trenowanie innego sportu na lodzie i widziałem wiele koleżanek i kolegów, którzy też kończyli i zapewniam, że powodów bywa wiele)
5. podobno kogoś w tym roczniku mamy (nie wiem ilu to jest zawodników). Na pewno (tzn o ile będą mieć taką wolę) to będą mieć możliwość trenowania w Krakowie i gry w barwach innej drużyny (nie wiem której, słowo) w swoim roczniku
6. do tej pory na młodziku się u nas kończyło - stąd teraz w juniorze młodszym jest dziura rocznikowa.
7. od razu słówko o przyszłości - dwa kolejne roczniki (liczbowo, piszę, podkreślam że to dotyczy ilości zawodników, a nie ich jakości) mamy nieszczególnie obfite, ale prawdopodobnie już za rok na juniora młodszego wystarczy. Za to za 2 lata powinno w tej kategorii być już dużo, dużo lepiej, bo na dziś w żaku starszym mamy wręcz nadwyżkę dzieci. Tzn tfu, nie "nadwyżkę", bo nigdy nie jest "za dużo", źle kłapnąłem dziobem, wybaczcie. Mamy "więcej niż trzeba minimalnie do stworzenia drużyny" - o tak jest ładniej :)
8. kasa na grę juniora młodszego w 24/25 była. Natomiast nie ma tylu zawodników W TYM ROCZNIKU. Cóż, mieliśmy więc do podjęcia decyzję, czy wydać siano na "ściąganie obcych zawodników i organizowanie pół-fikcyjnej drużyny na pokaz, żeby istniała formalnie", albo spożytkować to siano na inne roczniki.
Wg mnie bardzo logiczną decyzję podjęto, bo w kategorii "szkolenie" wstydzić się (już) nie musimy - POZA JUNIOREM MŁODSZYM MAMY ABSOLUTNIE WSZYSTKIE POZOSTAŁE, tj:
- naborówka
- minihokej
- żak młodszy
- żak starszy
- młodzik
- junior starszy (zgłoszony do MHL, ale to jest junior starszy)
To naprawdę jest aż tak źle? Kurka wodna, na 7 "drużyn poniżej 1szej" mamy 6! WSZYSTKIE OPRÓCZ JUNIORA MŁODSZEGO. Do juniora niebawem dojdzie rocznik, który (powtarzam ilościowo) jest już bardzo obfity. Trenerzy są (naczytaliście się chyba sporo, że "nasi uznani wracają i będą trenować"). No to serio - każdy niech sam sobie odpowie na proste pytanie: czy mając taką naprawdę relatywnie dobrą (bardzo dobrą?) na polskie realia sytuację w szkoleniu, to mądre by było wywalać kasę, żeby ściągać fikcyjną drużynę, bo jest dziura w jednym (JEDYNYM) roczniku? Jako kibic klubu każdy z Was niech sobie odpowie na pytanie czy by takie coś pochwalił?
PS: w pełni się zgadzam, że dla każdego zawodnika w tym roczniku to był / jest problem. Rozumiem, jest mi z tym przykro i współczuję. Oczywistym jest że "w niego indywidualnie to uderza" i on jako "indywidualny zawodnik" nie ma możliwości "stanąć na rok i poczekać na kolejny rocznik". Opcja "Piotruś Pan" w realnym świecie niestety nie istnieje. Z tego punktu widzenia patrząc KAŻDY zawodnik to jest duży problem, przykrość i strata.
PPS: nie wnikam w indywidualne zachowania "osób zarządzających" w latach ostatnich. Nie wiem ani czy tak było, ani czy nie było (kolega tu pisze, że były zachowania naganne - wierzę, ale nie znam konkretnej sytuacji, nie oceniam, zgadzam się, że być ich nie powinno). Mam tylko po prostu nadzieję, że to są sytuacje, które były i już ich nie będzie.
Podpiszę się pod postem przedmówcy, że jest o niebo lepiej i zaczynamy wreszcie profesjonalnie działać w tym kierunku.
Szkoda chłopaków, którzy zostali na lodzie, a raczej poza nim. Czy nie istnieje żadna szansa na dogadanie się i dokooptowanie do innego rocznika lub coś w ten deseń żeby zostać w grze?
Pany , nie jestem w temacie z hokejem . Powiedzcie mi czy ta druga drużyna w 1 lidze to jakaś zbieranina amatorów ? Tam jacyś Białorusini Rusek Ukraińcy grają . O co tu chodzi? Czy w przyszłym sezonie też będzie zgłoszona do rozgrywek??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)